Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، تغییر تصمیم و نبود یک برنامۀ کاری مشخص به واسطه تغییر مدیریت، یکی از دلایل مشکلات اقتصادی و اجتماعی موجود به حساب می‌آید. در این بین این تغییرات ممکن است در سطوح مختلف حکمرانی در کشور دیده شود. یکی از این چرخش‌های آشکار در ، مسئله حذف رشته مدیریت پروژه از مجموعه رشته‌های ذی صلاح برای شرکت در آزمون نظام مهندسی تلقی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این گزارش به بررسی ماجرای حذف رشته مهندسی پروژه از رشته‌های مورد تایید سازمان نظام مهندسی می‌پردازیم.

* بررسی جزئیات رشته مدیریت پروژه

به گزارش فارس، مدیریت پروژه مجموعۀ مهندسی – مدیریتی تلقی می‌شود که برای مدیریت، نظارت، طراحی واجرای پروژه‌ها به ویژه پروژه‌های عمرانی طرح ریزی شده است. تاکید اصلی در رشته مهندسی مدیریت پروژه بر روی تلفیق دانش و اجرا ، کاربردی بودن آموزه ومدیریت صحیح پروژه های عمرانی متمرکز است.

فعالیت‌های در نظر گرفته شده برای مهندس‌های مدیریت پروژه در نظام مهندسی ساختمان، جهت تصدی پست مهندس مجری تعریف شده است و در حال حاضراین وظیفه توسط مهندسین عمران انجام می شود. لیکن از آنجا که مهندسین عمران با مهارت های مرتبط با دانش حقوقی پروژه‌ها ، اصول مدیریت صحیح و مواردی از این دست آشنایی ندارند، رشته مهندسی مدیریت پروژه با هدف رفع خلاء موجود در فعالیت مهندس‌های مجری طراحی گردیده است.

بررسی چارت آموزشی رشته مدیریت پروژه و مقایسه آن با رشته مهندسی عمران از تطیق بیش از 70 درصدی این دو چارت خبر می‌دهد و توجه به جرئیات درس‌های ارائه شده تطیبق چارت آموزشی دو رشته را بیش از پیش هماهنگ می‌سازد.

*تصمیات متناقض کمیسیون هم‌ارزی برای رشته مدیریت پروژه

به منظور بررسی ماجرای حذف این رشته از مجموعه رشته‌های ذی‌صلاح برای شرکت در آزمون نظام مهندسی باید روند تاریخی این رشته را بررسی کرد. در همین راستا مطابق بند 18 کلیات مصوبه کمیسیون هم ارزی رشته‌ها به شماره 68693/430 در تاریخ 14 بهمن‌ماه سال 91 مقرر شد، فارغ‌التحصیلان رشته کارشناسی مدیریت پروژه با صلاحیت محدود (نظارت در حد پایۀ 3) موفق به اخذ پروانه نظام مهندسی مرتبط با رشته‌های عمران شوند.

مصوبه کمیسیون هم ارزی مبنی بر حضور رشته مدیریت پروژه در مجموعه رشته‌های سازمان نظام مهندسی

در حالی که سال 91، رشته مهندسی پروژه جزء رشته‌های سازمان نظام مهندسی طبقه‌بندی شد اما در چرخشی آشکار، 6 سال بعد در بند 32 کلیات مصوبه کمیسیون هم ارزی رشته‌ها به شماره 149726/430  در تاریخ 29 دی‌ماه سال 97 عنوان شد که به فارغ‌التحصیلان رشته مهندسی پروژه پروانه اشتغال به کار نظام مهندسی تعلق نمی‌گیرد.

مصوبه کمیسیون هم ارزی مبنی بر حذف رشته مهندسی پروژه از مجموعه رشته‌های سازمان نظام مهندسی

این چرخش آشکار در تصمیم‌گیری در حالی مطرح می‌شود که از تاریخ 14 بهمن 91 تا تاریخ 29 دی 97، هیچ تغییری در چارت آموزشی رشته مدیریت پروژه اعمال نشده و دلایل حذف این رشته از رشته‌های ذی‌صلاح سازمان نظام مهندسی محل سوال است.

*نماینده وزارت علوم پاسخ قانع کننده‌ای نداد

به گزارش فارس، پیگیری دلیل حذف رشته مهندسی پروژه مشخص کرد، این تغییر در تصمیم از سوی کمیسیون هم‌ارزی وزارت راه و شهرسازی که با حضور نماینده‌های از وزارت علوم، وزارت راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی برگزار می‌شود، اتخاذ شده است. در همین ارتباط و به منظور مطلع شدن از جزئیات بیشتر به سراغ یکی از فارغ‌التحصیلان رشتنه مدیریت پروژه رفتیم. این فارغ‌التحصیل رشته مهندسی پروژه با اشاره به پیگیری‌های انجام شده از سوی فارغ‌ التحصیلان به منظور یافتن دلایل حذف رشته، گفت:« پس از پیگیری از کمیسیون هم ارزی متوجه شدیم که علت اصلی حذف این رشته از مجموعه رشته‌های سازمان نظام مهندسی، مخالفت آقای دکتر رحیم زاده، نماینده وزارت علوم در کمیسیون هم ارزی بوده است.»

این کارشناس مدیریت پروژه، ضمن اشاره به گفتگوی خود با نماینده وزارت علوم، عنوان کرد:« پس از پیگیری  برای یافتن دلایل حذف، نماینده وزارت علوم اعلام کرد که در حال بررسی دقیق جزئیات چارت آموزشی رشته مدیریت پروژه است، حال سوال اصلی اینجاست که چگونه اول نسبت به حذف رشته اقدام شد و پس از پیگیری  دستور بررسی چارت آموزشی صادر شد؟»

این فارغ‌التحصیل رشته مهندسی، ادامه داد:« البته پس از گفتگو با نماینده وزارت علوم اقدام به بررسی چارت آموزشی به طور دقیق کرده و نتایج تطبیق 70 درصدی این رشته با رشته مهندسی عمران را به وزارت علوم اعلام کردیم اما تاکنون هیچ پاسخی دریافت نکرده و همچنان منتظر دلایل قانع کننده کمیسیون هم ارزی برای حرف این رشته هستیم.»

*فارغ‌التحصیلان مدیریت پروژه، سرگردان تصمیات مسئولین

بررسی خبرنگار فارس مشخص کرد، این تصمیم کمیسیون هم ارزی منجر به سرگردانی تعداد بسیاری از فارغ‌التحصیلان رشته مهندسی پروژه شده که به واسطه دریافت پروانه نظام مهندسی نسبت به انتخاب رشته اقدام کرده‌اند و در شرایط کنونی در فضای مبهمی به سر می‌برند.

اما سوال مشخص این‌جاست که چرا کمیسیون هم ارزی دلایل خود برای حذف این رشته از مجموعه رشته‌های سازمان نظام مهندسی را عنوان نکرده و اگر دلیل قانع کننده‌ای ندارد، چرا به فارغ‌التحصیلان مدیریت پروژه اجازه شرکت در آزمون نظام مهندسی را نمی‌دهد؟

لازم به تاکید است، این سوژه در سامانه «فارس من» با عنوان « رشته مدیریت پروژه زیرنظر نظام مهندسی قرار نمی‌گیرد؟ » ثبت شد و تاکنون 180 نفر نسبت به امضا آن اقدام کرده‌اند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: نظام مهندسی مدیریت پروژه نماینده وزارت علوم مجموعه رشته رشته مدیریت پروژه رشته مهندسی پروژه فارغ التحصیلان حذف این رشته چارت آموزشی پروژه ها حذف رشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۲۳۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حل دو مشکل اصلی در بزرگراه آزادگان | گره کور ترافیکی خروجی فتح باز شد

به گزارش همشهری آنلاین؛ آیین بهره برداری از پروژه «تحکیم بستر آسفالت بزرگراه آزادگان» و «تعریض و ایمن‌سازی کندروی شرقی این بزرگراه در تقاطع با بزرگراه شهید لشگری» صبح امروز -۸ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳- در قالب یکصد و هجدهمین پویش امید و افتخار با حضور هادی حق‌بین - معاون فنی و عمران شهرداری تهران، مهدی صداقتی - مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران، محمدرضا پوریافر - شهردار منطقه ۲۱ و سید ابوالفضل موسوی‌پور - رییس پلیس راهور تهران بزرگ برگزار شد.

در این مراسم مهدی صداقتی، مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران تاکید کرد: پروژه‌ای که امروز افتتاح می‌شود از نظر وسعت آنچنان ارقام بالایی ندارد اما واقعیت این است یک معضل بزرگ ترافیکی را حل کرده است همچنین این گلوگاه باعث پس زدن ترافیک به چند نقطه می شد و علاوه بر این موضوع این نقطه ناایمن بود که این ناایمنی ناشی از تنگ بودن مسیر در گذشته بوده است. این سه موضوع حدود ۳۰۰ میلیارد تومان برای شهرداری هزینه داشت.

صداقتی همچنین اشاره کرد که تحکیم بستر بزرگراه آزادگان به طول ۱۲ کیلومتر کار اثرگذاری دارد و بر باز شدن محور ترافیکی فتح به ابوسعید که دو کیلومتر طول دارد تاثیر بسزایی داشته است.

هادی حق‌بین، معاون فنی و عمران شهرداری تهران هم درخصوص جزییات افتتاح این پروژه گفت: ابعاد و بزرگی پروژه ها برای ما مهم نیست بلکه نیاز شهروندان و ایمنی شهر برای ما اهمیت دارد.

او با بیان اینکه پروژه امروز به لحاظ ابعاد جزو کوچک ترین پروژه هاست اما انجام آن ویژه و پیچیده بود، گفت: در منطقه ۲۱ تعداد پروژه هایی که در سال ۱۴۰۳ تعریف شده بزرگ مقیاس و اثرگذار است و ظرف ۶ ماه اول سال تکمیل فاز دوم فتح-باغستان را داریم.

معاون شهردار تهران در ادامه اشاره کرد: این تقاطع تاثیر فوق العاده زیادی بر کاهش ترافیک ورودی به آزادگان خواهد داشت. همچنین پروژه دیگری که برنامه ریزی شده و فاز تجهیز و عملیات اجرایی آن آغاز شده پروژه دوگاز است که سال ها متوقف مانده بود و فاز اول پروژه تا پایان سال تحویل شهروندان خواهد شد.

پوریافر، شهردار منطقه ۲۱ هم درباره جزییات این افتتاح گفت: این نقطه یکی از نقاطی بود که به چند دلیل ازجمله باریک بودن تقاطع باعث نارضایتی مردم به ویژه در ترافیک صبحگاهی می‌شد. درخواست پلیس حل و فصل این موضوع بود. نکته دیگر بحث ایمنی این نقطه بود که باعث اهمیت پروژه می‌شد.

شهردار منطقه ۲۱ با بیان اینکه پروژه چند سالی بود که‌ متوقف مانده و باعث نارضایتی مردم شده بود، اشاره کرد که با ورود معاونت فنی و مهندسی و همکاری منطقه و پلیس در کمترین زمان ممکن پروژه تقدیم مردم شد. معارض اصلی این پروژه مسائل ترافیکی بود.

کد خبر 847394 منبع: خبرگزاری شهر برچسب‌ها شهردارى تهران بزرگراه حمل و نقل شهری

دیگر خبرها

  • انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات مهندسی
  • از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات فنی و مهندسی
  • بیش از ۲۰۰۰ پروژه در شهرداری شیراز فعال است
  • نرخ ساخت منطقی نیست/ ابلاغ تعرفه حق‌الزحمه مهندسان نظام مهندسی
  • قیمت دو برابری کالا‌های اساسی با جود تخصیص ارز ترجیحی
  • حل دو مشکل اصلی در بزرگراه آزادگان | گره کور ترافیکی خروجی فتح باز شد
  • مجلس پیگیر اجرای سند تحول رئیس‌جمهور در حوزه ارز است
  • مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است
  • سبک زندگی اسلامی-ایرانی اولین مسئله‌ در برش استانی نقشه مهندسی کشور است