Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، بیش از ۸ ماه است که از شیوع ویروس کرونا در جهان می‌گذرد. با گذشت زمان و آشنایی بیشتر محققان با رفتار ویروس، نحوه مقابله و مدیریت شیوع در جامعه تغییر کرده است. از آنجا که کودکان کمترین آسیب پذیری را در مقابل کووید ۱۹ دارند، شاهد بازگشایی مجدد مدارس در برخی کشور‌ها هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، دانشمندان می‌گویند کودکان می‌توانند ناقلان خاموش ویروس کرونا در جامعه باشند. از سوی دیگر، جدیدترین یافته‌ها نشان می‌دهد کودکان نیز ممکن است در مقابل این ویروس در خطر باشند.

تحقیقات جدید بر روی کودکان و نوجوانان نشان می‌دهد برخی از این قشر سنی در مقابل کرونا آسیب پذیری بیشتری دارند. دانشمندان آمریکایی اعلام کردند کودکان و نوجوانانی که دخانیات استعمال و یا از سیگار الکتریکی استفاده می‌کنند، ۷ برابر بیشتر از سایر همسالان خود در مقابل ویروس کرونا آسیب پذیر هستند.

محققان اعلام کردند افراد پس از مصرف دخانیات و به ویژه سیگار الکتریکی که متاسفانه در میان نوجوانان رواج دارد، دچار آسیب ریوی می‌شوند. مواد شیمیایی در دخانیات همزمان با تاثیر مخرب بر ریه ها، سیستم قلبی – عروقی بدن را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. این موضوع منجر به آسیب پذیری فرد در مقابل ویروس کرونا فارغ از هر سنی که داشته باشد، می‌شود.

لیندی مک گی، استاد دانشگاه تگزاس آمریکا در این رابطه بیان کرد: این موضوع به شدت باعث نگرانی است. اگر بخواهیم منطقی باشیم استعمال دخانیات و سیگار الکتریکی پر مخاطره‌ترین اقدام در همه گیری شیوع ویروس کرونا برای یک انسان است.

همچنین خود استفاده از سیگار الکتریکی می‌تواند بر شدت شیوع ویروس کرونا تاثیر گذار باشد، زیرا ویروس می‌تواند از طریق قطرات ریز بازدم سیگار به محیط منتقل و افراد را بیمار کند. همزمان، بسیاری از نوجوانان به صورت گروهی اقدام به کشیدن سیگار الکتریکی می‌کنند. اگر یکی از افراد در این گروه به کووید ۱۹ مبتلا باشد، به راحتی می‌تواند آن را به دیگران منتقل کند. اشتراک قرار دادن سیگار الکتریکی و دخانیات از دیگر راه‌های انتقال ویروس است.

محققان می‌گویند دو موضوع بسیار مهم وجود دارد که کمتر به آن‌ها توجه می‌شود. نخست اینکه استعمال دخانیات و سیگار الکتریکی از سوی اعضای بالغ خانواده می‌تواند منجر به آسیب پذیری کودکان و نوجوانان در مقابل ویروس کرونا شود؛ و دیگر اینکه تصور غلطی در جامعه وجود دارد که سیگار‌های الکتریکی بهتر از دخانیات هستند و خطر کمتری برای سلامتی فرد دارند.

بیشتر بخوانید

شیوع کرونا و نخستین قحطی گسترده جهانی

دانشمندان تاکید دارند باید به نوجوانان درباره خطر استفاده از سیگار الکتریکی توضیح داده شود و درباره عواقب این اقدام آن‌ها را روشن کنید. خطر استعمال دخانیات نه تنها در زمان شیوع ویروس کرونا، که در تمامی طول عمر فرد می‌تواند باعث کاهش سطح سلامتی و ابتلای او به بیماری‌های دیگر شود.

تاکنون ۶ میلیون و ۳۱۰ هزار نفر در آمریکا به ویروس کرونا مبتلا شده اند. از این میان، ۱۹۰ هزار نفر جان خود را از دست داده اند. دولت آمریکا سرمایه گذاری سنگینی بر روی مبارزه با این ویروس انجام داده، ولی تاکنون در مدیریت و کنترل بیماری ناتوان بوده است. دولت فدرال آمریکا به مقامات محلی وعده داده است تا اول ماه نوامبر سال جاری میلادی خود را برای توزیع نسخه اولیه واکسن کرونا آماده کنند. شرکت مدرنا، غول داروسازی آمریکا با همکاری دولت این کشور در مرحله پایانی آزمایش واکسن کووید ۱۹ هستند. با این حال، مراحل آزمایش این واکسن هنوز به پایان نرسیده و تاکنون هیچ واکسن موثری در این کشور ثبت نشده است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا در کودکان کووید 19 کودکان و نوجوانان شیوع ویروس کرونا سیگار الکتریکی آسیب پذیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۲۵۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان جشنواره راویان غدیر در استان قزوین

سید علی موسوی مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان قزوین گفت: جشنواره راویان غدیر با موضوع مدح و منقبت حضرت علی (ع) و واقعه تاریخی غدیر منتشر شد.

وی افزود: قالب آثار این جشنواره مداحی، شعرخوانی و سرود است و دو گروه سنی ۷ تا ۱۲ و ۱۳ تا ۱۷ سال مخاطب آن هستند.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان قزوین اضافه کرد: مهلت ارسال آثار تا ۲۴ خرداد ماه امسال تعیین شده است و زمان برگزاری آیین اختتامیه نیز چهارم تیر خواهد بود.

موسوی گفت: آشنایی کودکان و نوجوانان با شخصیت و فضایل حضرت علی (ع)، فرهنگ عمیق و اهداف واقعه غدیرخم، ترویج فرهنگ علوی و تولید آثار در این زمینه از جمله اهداف برگزاری این جشنواره است.

وی بیان کرد: علاقه‌مندان می‌توانند فیلم آثار خود را در پیام‌رسان شاد به شماره ۰۹۹۱۹۷۲۷۵۱۳ ارسال کنند.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان قزوین گفت: مدت زمان فیلم حداقل سه و حداکثر پنج دقیقه باشد و مشخصات فردی در آن قید شود، فیلم‌برداری به صورت افقی، در نمای باز و بدون حرکت دوربین انجام شود و آثار هم باید با فرمت mp ۴ و حداکثر حجم ۱۶ مگابایت باشد.

به گفته موسوی، در بخش شعرخوانی نیز شرکت کنندگان می‌توانند آثار شاعران مطرح کشور را به صورت دکلمه اجرا و برای جشنواره بفرستند. در این بخش شرکت کنندگان باید اثر را از حفظ داشته باشند.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان قزوین افزود: اجرای سرود باید به صورت زنده، در گروه‌های جداگانه دختر و پسر حداکثر با ۱۵ نفر انجام شود و حضور از هر دو پایه سنی در گروه سرود امکان‌پذیر است.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • سیگار کشیدن چگونه به قلب آسیب وارد می‌کند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • ترویج و آموزش مالکیت معنوی به کودکان و نوجوانان
  • کشور‌های مختلف برای محافظت از کودکان چه کردند؟
  • فراخوان جشنواره راویان غدیر در استان قزوین
  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد
  • عملیات ایمن‌سازی با قطره فلج اطفال در مناطق پرخطر اجرا شد
  • برپایی دو رویداد در باغ هنر برای کودکان و نوجوانان
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است