Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-03@18:30:21 GMT

راهکارهای کنترل شرایط هیجانی بازار بورس

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۲۵۸۵۸

راهکارهای کنترل شرایط هیجانی بازار بورس

یک کارشناس بورس و بازار سرمایه با بیان اینکه تفکر حباب ترکانی از بازار سرمایه باید به دیگر بازارهای مالی منتقل شود، گفت: سیر دلایل ریزش بورس مشخص است اما متأسفانه برخی از مسئولان به جای پاسخگویی به تناقض گویی روی آورده‌اند. عذر خواهی کردن و پذیرش اشتباه قدم اول برای حل این مشکل است.

عباسعلی حقانی نسب در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، درباره روند فعلی بورس اظهار کرد: سیر دلایل ریزش بورس مشخص است اما متأسفانه برخی از مسئولان به جای پاسخگویی به تناقض گویی روی آورده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عذر خواهی کردن و پذیرش اشتباه قدم اول برای حل این مشکل است.

وی افزود: افزایش نرخ بهره تحت تأثیر نامه ۲۵ اقتصاددان یکی از عوامل مؤثر بر ریزش بازار سهام است.

این کارشناس بازار سرمایه درباره تدابیر لازم‌الاجرا توسط سازمان بورس برای پایان دادن به روند حاکم در بازار سرمایه گفت: این سازمان باید در کوتاه مدت دست حمایت خود را از بازارهای دیگر بردارد و با تلاش برای به تعادل رساندن بازار سرمایه از فرسایشی شدن بازار سرمایه جلوگیری کند.

حقانی نسب افزود: همچنین باید هیجان و ترس شدید ناشی از صف‌های فروش را با باز کردن دامنه نوسان برای سه روز و افزایش همزمان ۱۰ تا ۲۰ برابری حجم فعلی از بین ببرد. از سوی دیگر شرکت‌ها باید همانند سایر نقاط دنیا با خرید حداقل ۱۰ درصد از سهام خود (سهام خزانه) نسبت به بازار گردانی سهام خود اقدام کنند.

وی ادامه داد: اگر بازار سرمایه برای دولت و بانک مرکزی اهمیت دارد، باید نرخ بهره بین بانکی از ۱۴ درصد صوری فعلی به تنها هشت درصد کاهش یابد. همچنین تفکر حباب ترکانی از بازار تولید محور بورس به حباب سوداگرانه نرخ سود بانکی، مسکن، خودرو، ارز و طلا منتقل شود. اگر بازار بورس حبابی بود، سهامداران عمده، سهام خود را فروخته و به بازار اولیه می‌رفتند.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: از دیگر راهکارهایی که در کوتاه مدت می‌تواند به روند نزولی فعلی پایان دهد، تشویق شرکت‌ها به شفاف سازی و انتشار اطلاعات واقعی و همچنین تجدید ارزیابی دارایی‌ها است. لازم به ذکر است در تصمیم گیری‌ها درباره بازار حتماً باید به مختصات و شناوری توده‌واری بازار توجه شود.

حقانی نسب خاطرنشان کرد: در بلندمدت تنها راهکار توسعه ابزارهای بلندمدت حرفه‌ای و نه ابزار کوتاه مدت غیر حرفه‌ای در بورس است.

کد خبر 443215

منبع: ایمنا

کلیدواژه: بازار بورس شاخص بورس بورس معاملات بورس شاخص کل بورس بورس تهران سازمان بورس اوراق بهادار شاخص بورس تهران بازار دوم بورس بازار اول بورس سهامداران بورس فرابورس هیجان بورس مدیریت بازار سرمایه نرخ بهره بین بانکی نرخ بهره بین بانکی بازار سرمایه بازار سرمایه و بورس شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق بازار سرمایه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۲۵۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم

مصطفی صفاری گفت: اگر شوک‌های سیاسی و اقتصادی که از عوامل خارجی است کاهش پیدا کند می‌توان پیش‌بینی کرد، امسال شاهد بهبود شاخص‌ها در بورس خواهیم بود.

مصطفی صفاری کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو گفت: شوک‌های سیاسی کوتاه مدت هستند و سریعا از بین می‌روند. اما شوک‌های اقتصادی اینطور نیستند و اثر بلند مدت دارند، گرچه اگر شوک سیاسی تبدیل به شوک اقتصادی شود، اثر آن بلند مدت می‌شود.

صفاری در ادامه بیان کرد: مرداد سال ۹۹ که ارزش بازار ۴۳۰ میلیارد دلار شده بود، سقوط وحشتناکی را تجربه کرد. پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری ارزش بورس به ۲۲۰ میلیارد دلار رسیده بود و آقای رئیسی قول دادند که به این وضعیت رسیدگی کنند. اما به دلیل برخی سیاست‌های اقتصادی که در این دولت انجام شد و شوک‌های سیاسی که اتفاق افتاد، ارزش بورس به ۱۲۰ میلیارد دلار رسید.


این کارشناس اقتصادی درباره وضعیت آینده بازار بورس گفت: هرچقدر که حوادث سیاسی کمتر اتفاق رخ دهد، طبیعی است که انتظار داشته باشیم بازار سرمایه جاماندگی خود را برطرف کند. دو سال است که شاخص بورس جا مانده است. پیش‌بینی اکثر تحلیل‌گران این است که اگر شوک‌های سیاسی و اقتصادی صورت نگیرد، امسال شاهد افزایش شاخص بورس خواهیم بود. البته در قانون بودجه امسال مواردی ذکر شده بود که مخالف صندوق‌های سرمایه‌گذاری و شرکت‌های بورس است امیدواریم مجلس جلوی آن‌ها را بگیرد.


وی درخصوص اعتراض شرکت‌های تامین سرمایه درباره بند ۳ بودجه ۱۴۰۳، گفت: قانون بند ۳ این بود که افراد حقیقی تا ۵۰ میلیارد و افراد حقوقی تا ۵۰۰ میلیارد مشمول معافیت‌های مالیاتی می‌شوند و بیش از این مقدار باید مالیات بپردازند. واقعیت این بود که اکثر صندوق‌های سرمایه‌گذاری، نهاد‌های مالی و هزار فعال بازار گفتند که این قانون مخالف سرمایه‌گذاری غیرمستقیمی است که قانونگذار تعیین کرده بود. در واقع قرار بود که این قانون کمک‌کننده باشد و این موضوع را برای بازار سرمایه مستثنی کنند.

وی در پایان گفت اگر بازار بورس مثبت شد، مردم مانند سال ۹۹ سریعا سرمایه خود را وارد بازار نکنند و از طریق سبدگردان‌های یا سرمایه‌گذاری غیرمستقیم وارد بازار سرمایه شوند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود
  • در بازار هیجانی ارز خریدار ندارد
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم
  • بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی