Web Analytics Made Easy - Statcounter

در شرایط فعلی و با توجه به مسائل و تحولات جاری در افغانستان برخی سخنان از زبان و‌ قلم یکی از مدیران ارشد وزارت امور خارجه کشورمان جای سوال و تأمل فراوان دارد که حتی می‌تواند بر چهره ایران در روند صلح افغانستان تاثیر بگذارد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «سید رسول موسوی» مدیر کل آسیای غربی وزارت امور خارجه کشورمان در توئیتی اعلام کرده است که «طالبان جدید، (نو طالبان) افسانه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها همان طالبان دهه 70 هستند؛ با همان اهداف و با همان خواسته ها. وی افزود: دوگانه جمهوریت و امارت واقعیت امروز صحنه سیاسی افغانستان است، ولی در آینده نزدیک فقط یکی از این دو بقا خواهد داشت.»

اینکه در شرایط فعلی و با توجه به مسائل و تحولات جاری در افغانستان این سخنان از زبان و‌ قلم یکی از مدیران ارشد وزارت امور خارجه بیرون می‌آید جای سوال و تأمل فراوان دارد که در زیر به برخی نکات در این رابطه اشاره می‌کنیم:

1- بر هیچ کس پوشیده نیست که اکنون تمام جناح‌های سیاسی و احزاب به جز عده‌ای قلیل که خود را خارج از میدان سیاست در آینده افغانستان می‌بینند این موضوع را پذیرفته‌اند که باید با طالبان به مذاکره نشسته و‌ مشکلات خود را از طریق مذاکرات بین‌الافغانی حل نمایند. دولت، مجاهدین، اپوزیسیون دولت و شورای عالی مصالحه همه این روزها در تکاپوی تدارک و آغاز مذاکره با گروه طالبان هستند و حداقل این اصل اساسی را پذیرفته‌اند که اگر طالبان همه قدرت را نباید در اختیار داشته باشد، می‌تواند و‌ باید بخشی از قدرت در آینده سیاسی این کشور قرار گیرد. در این شرایط که خود افغان‌ها به این جمع‌بندی رسیده‌اند پس این موضع‌گیری جناب آقای مدیرکل چه معنایی می‌تواند داشته‌ باشد؟ آیا ایشان کمی با خود فکر کرده‌اند که این چنین موضع‌گیری‌هایی در شرایط کنونی تا چه حد می‌تواند بر چهره جمهوری اسلامی ایران و نقش کشورمان در همراهی با روند صلح افغانستان تاثیر بگذارد؟

2- اکنون علاوه بر بازیگران، احزاب و شخصیت‌های افغانستان، قدرت‌های بزرگ منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای نیز به این جمع‌بندی رسیده‌اند که برای حضور و فعالیت در روند تحولات افغانستان باید نیم‌نگاهی به ارتباط و تماس با گروه طالبان داشته باشند. هر روزه شاهد آن هستیم که هیئت سیاسی طالبان به دعوت یکی از کشورها به آنجا سفر کرده و دیدارهای رسمی متعددی با مقامات آن کشورها دارند که از آن جمله می‌توان به چین، روسیه، پاکستان، ازبکستان و حتی کشورمان اشاره کرد.

از سوی دیگر کشورهای اروپایی و ‌برخی سازمان‌های بین‌المللی با عجله فراوان روزانه خود را به دوحه می‌رسانند و مذاکرات‌شان را با مقامات دفتر سیاسی طالبان پی می‌گیرند. در همین چند هفته گذشته مقامات کشورهای آلمان و سوئیس و نمایندگان ناتو و‌ سازمان ملل متحد نیز برای دیدار و رایزنی با مقامات دفتر سیاسی طالبان راهی قطر شده‌اند. در این شرایط حساس که همه جهان به دنبال ارتباط و تماس با طالبان است چرا فردی در وزارت امور خارجه چنین موضوعاتی را مطرح می‌کند؟ اگر بپذیریم که ایشان فردی ناآگاه است که باید سکوت اختیار کند و شخص وزیر امور خارجه نیز باید مواضع اینچنینی این فرد را پاسخ دهد و اگر بپذیریم که این سخنان آگاهانه مطرح شده است هیچ توجیهی نمی‌توان یافت جز این که تیم وزارت امور خارجه توجهی ندارد این اظهارات چه تاثیری در تضعیف دست برتر جمهوری اسلامی ایران در روند تحولات افغانستان دارد.

3- برخی کارشناسان حوزه افغانستان مواضع اینچنینی آقای مدیرکل را در واقع در راستای حمایت ایران از دولت افغانستان و حفظ روند موجود در این کشور می‌دانند. دقیقا با توجه به مطالبی که در بالا ذکر شد باید گفت که اتخاذ چنین مواضعی اصلا به معنای اعلام حمایت جمهوری اسلامی ایران از جمهوریت در افغانستان نیست بلکه دقیقا معنای عکس آن را می‌دهد.

از سوی دیگر باید گفت که آقایان در وزارت امور خارجه چه استدلال و استنادی برای پیگیری همین راهبرد اعلامی دارند که بلافاصله هم مواضع‌‌ غلط‌شان را اینگونه علنی اعلام می‌کنند و پس از ناکامی در برجام و‌ سایر ماموریت‌ها اکنون با نزدیک شدن پایان دوره ماموریتشان به دنبال ایفای نقشی باشند که دانسته یا نادانسته نقش و جایگاه جمهوری اسلامی ایران در نزد همسایگان تخریب می‌کند.

باید گفت که ادامه اتخاذ چنین مواضعی و اعلام رسمی آنها به صورت جدی باید متوقف شود زیرا دود آن به چشم هر دو ملت ایران و افغانستان خواهد رفت و دیوار عظیم اعتماد دو طرفه را با آسیب جدی روبرو خواهد کرد.

از سوی دیگر باید این نکته را به آقایان در وزارت امور خارجه یادآوری نمود که مواضع و ‌سخنان چندگانه آقای مدیرکل در ماه‌های اخیر دقیقا بازی در زمین ترسیم شده از سوی آمریکایی‌ها در افغانستان است هر چند شما سعی دارید در ظاهر با استدلالات اشتباه‌تان اینگونه وانمود کنید که زمین بازی جدیدی طراحی کرده‌اید.

گزارش| آیا طالبان اپوزیسیون دولت افغانستان را به کابل ترجیح می‌دهد؟آتش‌بس بدون قید و شرط؛ خواسته تازه اتحادیه اروپا و کانادا از طالبانطالبان: تغییرات دستگاه دیپلماتیک ما تعهد به آرمان جهاد و نظام اسلامی استاندیشکده ویلسون: طالبان در مذاکرات بین‌الافغانی دست بالا را داردنبیل: تغییرات در تیم طالبان حساب شده و برای دفاع از «امارت اسلامی» است

انتهای پیام/.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار افغانستان طالبان اخبار افغانستان طالبان جمهوری اسلامی ایران وزارت امور خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۲۵۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزرای خارجه ایران و بنگلادش دیدار کردند

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه روز کاری شلوغ خود در گامبیا پس از سخنرانی در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی با وزیر امور خارجه بنگلادش ملاقات و گفت و گو کرد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران از صبح امروز با سامح شکری وزیر خارجه مصر، رنتو مارسودی وزیر خارجه اندونزی، فیصل بن فرحان وزیر خارجه پادشاهی عربستان سعودی و هاکان فیدان وزیر امور خارجه ترکیه دیدار کرد.

کد خبر 6096688 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • صدایی که از ایران شنیده می‌شود/آیا معمای طالبان حل خواهد شد؟ / فاصله خاورمیانه تا توافق
  • برگزاری ششمین نشست کمیسیون مشترک کنسولی ایران و تاجیکستان
  • کمک جامعه بین‌المللی به بخش صحت افغانستان
  • روزنامه جمهوری اسلامی: طالبان مشغول پاکسازی قومی و شیعه‌کشی است؛ ایران هم سکوت می‌کند
  • برنامه همکاری طالبان و ترکیه
  • حضور طالبان در نشست کشورهای اسلامی
  • رایزنی طالبان با ترکیه در کابل
  • وزرای خارجه ایران و بنگلادش دیدار کردند
  • بازگشت بیش از ۱ و نیم میلیون پناهجوی افغانستانی‌
  • بازگشت بیش از ۱.۵ میلیون مهاجر به افغانستان