Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید ایمان احمدی دبیر تشکیلات اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل در گفت وگو با خبرنگار تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، با اشاره به زیاده‌خواهی‌های آمریکا و توطئه‌های این کشور عیله ایران گفت: متاسفانه دولت از همان ابتدا ایده مرکزی خود برای حل مسائل کشور را همگرایی با غرب قرار داد و راهبرد خودش را که مذاکره با آمریکا و کشور های اروپایی بود، پیش برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ولی همانطور که گروه ها و شخصیت های مختلف انقلابی پیش بینی می کردند، خروجی این مذاکرات که با عنوان برجام شناخته شد، در تحقق اهداف خودش ابدا موفق نبود و فارغ از آن هزینه های زیادی را نیز به کشور تحمیل کرد.

وی ادامه داد: در آخرین مرحله با روی کار آمدن ترامپ و خروج آمریکا از برجام، بسیاری از تحریم‌ها که در واقع تحریم‌های اصلی هم بودند، بازگردانده شدند و در عمل تاثیری را در جهت بهبود زندگی مردم ندیدیم و امروز شرایط اقتصادی در بدترین حالت خود قرار دارد.

احمدی افزود: آن چیزی که کاملا واضح و مبرهن است این است که برجام بدون آمریکا، معنای خاصی ندارد و برای رفع مسائل اقتصادی کشور هم دردی را دوا نکرده و نمی‌کند. در واقع برجام اساساً از روز اول یک ایده غلط برای حل مشکلات کشور بود. البته جریان انقلابی پیش بینی این روزها را می‌کرد و به طرق مختلف تذکرات لازم را به دولت محترم داد اما متاسفانه دستگاه دیپلماسی کشور با خوش بینی و بدون توجه به تجربه های قبلی کشور در مذاکره با قدرت های جهانی مسیر خود را پیش گرفت و شرایط امروز هم حاصل همان بی تدبیری هاست.

این فعال دانشجویی یادآور شد: امروز شاهد آن هستیم که آمریکا با سوءاستفاده از بندهای قطعنامه 2231 و برداشت حقوقی خاصی  که ارائه می دهد، دنبال فعال سازی مکانیزم ماشه و صدور قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای بازگرداندن تحریم هاست. این برداشت سخیف حقوقی عبارت است از اینکه؛ اولاً در قطعنامه از لفظ «دولت های مشارکت کننده» استفاده شده است که آمریکا هم جزء آن است و ثانیاً این قطعنامه سندی مستقل از برجام است و ما با توجه به بندهای آن، مسئله را پیش می بریم.

دبیر تشکیلات اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل گفت: چطور ممکن است آمریکا که خود اولین ناقض برجام بوده، بتواند در مورد تعهدات قراردادی که رسما از آن خارج شده است نظر دهد؟ البته این همان خوی جهانخواری و مستکبرانه شیطان بزرگ است که برای ما ناآشنا نیست.

احمدی تصریح کرد: مکانیسم ماشه در واقع همان ساختاریست که برای حل و فصل اختلافات در برجام، طی یک ترتیبات و روند خاصی درنظر گرفته شده است. ارائه تحلیل پیرامون امکان فعال سازی این سازوکار توسط آمریکا و بررسی راه حل های دفع آن، از لحاظ حقوقی مسئلۀ پیچیده ای است که اظهار نظر در مورد آن را به متخصصان حقوق بین الملل می سپاریم اما لازم است چند نکته مهم مورد توجه مسئولان جمهوری اسلامی قرار گیرد.

وی ادامه داد: اولاً ما همچنان مثل گذشته تاکید می کنیم که دولت باید باب هرگونه مذاکره با آمریکا در هر سطحی را ببندد. از دولت محترم این خواسته را داریم که در این زمینه مواضع خود را متناسب با قانون اساسی کشور و مشی استکبارستیزی انقلاب اسلامی اتخاذ کند. دستگاه دیپلماسی ما نباید اشتباهی را که در اعتماد به طرف های روبرو انجام داد، تکرار کند و عاقلانه آنست که خوشبینی را کنار بگذارد.

دبیر تشکیلات اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل اضافه کرد: ثانیا دولت ایران نباید خودش را معطل سازمان ملل و نهادهای بین المللی کند. بلکه باید با انجام اقدامات ایجابیِ فعالانه و عالمانه، واکنش مناسب و متناسب نشان بدهد. واضح است اینکه دولت بخواهد از طریق همکاری های فوق العاده با آژانس اقدام رو به عقب و منفعلانه انجام بدهد و به امید تصمیمات شورای امنیت سازمان ملل بماند، این مصداق یک موضع ضعیف از جانب دستگاه دیپلماسی کشور است.

احمدی در ادامه خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی، افزود: باید گفت اولین اقدامی که مجلس باید انجام دهد این است که یک سازوکار مشخص و فوری برای بررسی، تصمیم گیری، تصمیم سازی و نظارت در رابطه با تعیین تکلیف برجام و اقدامات قانونی مربوط به آن، طراحی و پیاده سازی کند. مجلس کمیسیون ویژه بررسی برجام را که در مجلس گذشته وجود داشت و متاسفانه شاهد عملکرد جدی از طرف آن نبودیم، مجدداً فعال کند.

وی تاکید کرد: البته مشخص است باید ماموریت های جدید برای آن تعریف و عناصر انقلابی، دلسوز و فهیم در آن مورد استفاده قرار گیرند. اگر حدود وظایف این کمیسیون و انتخاب افراد آن به درستی انجام شود شرایط برای بررسی ابعاد مختلف مسئله و رسیدن به یک تصمیم منطقی و معقول، طی یک روند مشخص و قانونی فراهم خواهد شد.

دبیر تشکیلات اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل خاطرنشان کرد: مجلس باید پس از مشخص شدن این سازوکار و با همکاری دولت، مواضع متقابل هوشمدانه در هر سطحی که لازم است اعم از محدودکردن دسترسی های آژانس و برداشتن گام جدید کاهش تعهدات برجامی، تا خروج از پروتکل الحاقی و حتی خروج از پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای (ان پی تی) را اتخاذ و سپس دستگاه دیپلماسی را مکلف به انجام آنها و بر حسن اجرای آن نظارت کند.

وی گفت: همچنین از آنجا که احتمال فعال شدن این مکانیسم وجود دارد، مجلس باید طی یک حرکت پیش‌دستانه و بازدارنده، هرچه سریعتر برنامه‌ای جامع در خصوص پیشرفت پرسرعت صنعت هسته‌ای کشور و جبران عقب ماندگی های این چند سال، به عنوان نقشه راه جمهوری اسلامی در زمینه مسائل هسته ای، برای پساموت برجام تصویب کند تا در صورت وقوع این مسئله، از روز بعدش اجرای آن آغاز شود.

احمدی تصریح کرد: اگر مکانیسم ماشه فعال و بازگرداندن تحریم ها صورت گیرد، بدعتی خواهد شد که در آینده هر عضو دائم شورای امنیت بتواند به بهانه های مختلف تحریم ها را برگرداند و با این دستاویز جمهوری اسلامی را تحت فشار قرار دهد و هر زمان که احساس کردند موضع جمهوری اسلامی خلاف نظر آنهاست، از این طریق کشور را تهدید کنند.

وی اظهار داشت: حضور آقای رافائل گروسی مدیرکل جدید آژانس انرژی اتمی که ما حقیقتا نسبت به این نهاد بین المللی بی اعتماد هستیم، نگرانی های جدی نسبت به نوع واکنش دولت در رابطه با مسائلی چون مکانیسم ماشه ایجاد کرده است.

احمدی ادامه داد: سفر ایشان به  ایران در حالی رخ داد که دو ماه قبل شورای حکام آژانس با تصویب قطعنامه ای خواستار همکاری بیشتر کشورمان با آژانس شد. قطعنامه ای که هدف نهایی آن  اجازه ی بازرسی از دو مرکز دیگر در کشورمان طبق اعلام رسمی مقامات است. این درخواست آژانس در حالی صورت می گیرد که در ۴ سال گذشته بیشترین بازرسی ها  حتی فراتر از پروتکل الحاقی از مراکز هسته ای ایران توسط بازرسان این نهاد صورت گرفته است.

وی گفت: از آنجا که تجربه نشان داده استقلال آژانس مخدوش است، به تبع آن امتیازدهی به آژانس را هم به امید جلب اعتماد، واهی می دانیم. در حالیکه طبق توافقی که  صورت گرفته، آمده است ایران به طور داوطلبانه به دو مکان مشخص شده توسط آژانس دسترسی داده، و فعالیت‌های راستی آزمایی آژانس را برای حل و فصل این موضوعات تسهیل خواهد کرد .

وی گفت: دولت باید از این کنش های منفعلانه دست بکشد و قدمی رو به جلو بردارد. اما از آنجا که به نظر می‌رسد دولتی عزمی برای تغییر رویه خود ندارد، این مهم تنها با ورود جدی و ساختارمند مجلس حل و فصل خواهد شد. مجلس باید از تصمیمات غلط و تبعات منفی آن جلوگیری و مسیر را برای اتخاذ مواضع مقتدرانه و هوشمندانه فراهم کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل مکانیسم ماشه مجلس دولت آمریکا دبیر تشکیلات اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی مکانیسم ماشه تحریم ها برای حل هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۳۳۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشاگری روحانی درباره دلایل ردصلاحیتش

به گزارش «تابناک» به نقل از سایت حسن روحانی، حسن روحانی، رئیس‌جمهور سابق از پاسخ خود به نامه شورای نگهبان برای ردصلاحیت در انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در آینده‌ای نزدیک خبر داد و تصریح کرد: من به ایرادات شورای نگهبان پاسخ خواهم داد تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند. موارد ردصلاحیت یکی ادعای اهانت به قوه قضائیه و شورای نگهبان است و دیگری عدم ایستادگی در برابر غرب و اشکال در اجرای برجام و… این پاسخ هم به این دلیل است که باور دارم جایگاه شورای نگهبان مقدس است و این شورا شکل گرفته تا مردم اطمینان حاصل کنند قوانین تدوین‌شده خلاف موازین اسلامی و قانون اساسی نیست.

حسن روحانی در جلسه دوره‌ای خود با وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم که دیروز برگزار شد، با تبریک روز کارگر و معلم به این دو قشر مهم جامعه، راه‌حل مشکلات کشور را مشارکت مردم در همه زمینه‌ها عنوان کرد و گفت: وقتی در مسائل اجتماعی و فرهنگی به نظر مردم اعتنا نمی‌کنیم، آن‌ها در مسائل اقتصادی و سیاسی حامی ما نخواهند بود. باید مشارکت واقعی در همه زمینه‌ها داشته باشیم. مگر قدرتی غیر از مردم داریم؟

رئیس جمهوری سابق کشورمان، با اشاره به روزهای سخت کشور در ۴۵ سال گذشته، از جنگ تحمیلی هشت ساله تا تحریم‌های هسته‌ای، اظهار داشت: در روزهای سخت، عمده توان ما برای عبور از مشکلات متکی به حضور مردم بود. مردم با حاکمیت همفکری و همکاری و کمک می‌کردند یا خواست حاکمیت را قبول می‌کردند. در جنگ ۸ ساله اگر مردم نمی‌آمدند و اگر بسیج نبود، ما توان آن را نداشتیم در برابر عراق بجنگیم. اگر صنایع وارد نمی‌شدند ما گلوله توپ و خمپاره نداشتیم. فقط با نیروی مسلح، ارتش و سپاه و ژاندارمری مشکلات حل نمی‌شد.

رئیس دولت تدبیر و امید با تأکید بر اینکه اگر مردم از حکومت فاصله گرفتند، اداره جامعه سخت خواهد بود، افزود: ما در دولت دوازدهم با مشکلات ویژه‌ای روبه‌رو بودیم. گویا داعش و ترامپ و کرونا کافی نبود که اقداماتی هم در داخل شد تا دولت را زمین بزنند. در طول ۴ سال دولت دوازدهم به مردم گفتند اگر ما بیاییم مسائل شما را در کوتاه‌مدت حل می‌کنیم. در اقتصاد و سیاست و سیاست خارجی به مردم قول دادند، گفتند برجام دولت قوی می‌خواهد. اما ضربه کاری میزان مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ پس از انتخابات کم‌رمق مجلس در سال ۱۳۹۸ بود. وقتی مردم کنار زده می‌شوند و در امور کشور مشارکت ندارند، چطور می‌خواهند مشکلات را حل کنند؟

او رمز توفیق برجام را حمایت ۸۰ درصدی مردم از آن عنوان کرد و گفت: تکیه‌گاه ما در مذاکرات برجام مردم بودند. در تمام نظرسنجی‌ها حتی نظرسنجی‌هایی که مخالفین دولت انجام دادند، نشان می‌داد ۸۰ درصد مردم موافق مذاکرات برجام بودند. چون اکثریت مردم پشتوانه برجام بودند، این قانون به تصویب رسید وگرنه نمی‌گذاشتند برجام تحقق پیدا کند. وقتی ۷۳ درصد مردم در انتخابات حضور پیدا کردند معلوم است از دولت منتخب حمایت می‌کنند، وقتی مشارکت زیر ۵۰ درصد شد، مشخص است چه مشکلاتی پیدا می‌کنیم؟ روزی در منطقه افتخار می‌کردیم انتخاباتی با ۸۰ و ۸۴ درصد مشارکت برگزار می‌کنیم، حالا باید حسرت انتخابات کشورهای همسایه را بخوریم.

رئیس‌جمهور ایران در دولت‌های یازدهم و دوازدهم با یادآوری وعده‌های مسئولان فعلی به مردم برای حل مشکلات اقتصادی و مقابله با فساد و راه‌اندازی سریع همه کارگاه‌های تعطیل‌شده اظهار داشت: امروز حتماً آن شرایط ویژه وجود ندارد؛ شرایط فروش نفت هم خیلی فرق کرده است. آن‌ها مدعی بودند همه با هم و یکدست هستند، به همدیگر کمک می‌کنند تا مشکلات حل شود. گفتند این‌ها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم. در این ۳۰ ماه دولت سیزدهم، ارزش بورس ۴۶ میلیارد دلار تنزل پیدا کرده درحالیکه در ۳۰ ماهه اول دولت یازدهم، ۸٫۵ میلیارد دلار رشد داشت. در ۳۲ ماه دولت یازدهم، قیمت سکه ۱۱ درصد تنزل کرد، نرخ دلار هم در طول ۳ سال اول دولت یازدهم فقط ۹٫۸ درصد افزایش پیدا کرد. در سه سال اول دولت یازدهم رشد پایه پولی ۵۲ درصد بود اما در این ۳۰ ماه اخیر، ۱۰۰ درصد شده است. تورم ۴۳ درصدی در مرداد ۹۲، در انتهای سال ۹۴ به ۸ درصد رسید و تا فصل اول سال ۹۷ هم تک‌رقمی ماند. بدانید که در تاریخ ایران فقط یک بار تورم ۴۰ درصدی در سه سال پشت سر هم را تجربه کردیم؛ آن هم زمان جنگ جهانی دوم از سال ۱۳۲۰ تا ۱۳۲۲ بود. شاید سال‌هایی تورم ۴۰ تا ۴۹ درصد هم تجربه کردیم اما اینکه سه سال متوالی از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ تورم بالای ۴۰ درصدی باشد را هرگز در ۸۰ سال اخیر تجربه نکرده بودیم.

روحانی دلیل بهبود شرایط اقتصادی در دولت یازدهم را امیدواری مردم و حمایت آن‌ها از حاکمیت و دولت دانست و افزود: در آن دوره انقلاب دیجیتال تحقق پیدا کرد. استارت‌آپ‌ها در آن ایام شتاب گرفتند. توسعه پهنای باند در فضای مجازی باعث شد مردم راحت شوند و بسیاری از مشاغل در آن بستر شکل بگیرد. امروز فضای مجازی چگونه است؟ در سالی که مقام معظم رهبری به عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری کردند، برخی سکوهای اقتصاد دیجیتال را می‌خواهند حاکمیتی کنند. بخش خصوصی را قبلاً خصولتی می‌کردند، الان خصومتی می‌کنند.

رئیس دولت تدبیر و امید ادامه داد: وقتی در توزیع قدرت مردم را مشارکت نمی‌دهیم، آن‌ها در اقتصاد هم مشارکت نخواهند کرد. وقتی در مسائل اجتماعی و فرهنگی به نظر مردم اعتنا نمی‌کنیم، آن‌ها در مسائل اقتصادی و سیاسی حامی ما نخواهند بود. باید مشارکت واقعی در همه زمینه‌ها داشته باشیم. مگر قدرتی غیر از مردم داریم؟ توان هسته‌ای و موشکی جای خود، اتفاقاً رشد اصلی توان هسته‌ای و موشکی در دولت تدبیر و امید رخ داد. مشکل ما ایران‌هراسی و کاهش قدرت بازدارندگی با قطعنامه‌های فصل هفتمی شورای امنیت بود که با حمایت جهانی از پیشنهاد جهان عاری از خشونت و افراطی‌گری از سوی ایران و برجام این فضا تغییر کرد. وقتی برجام امضا شد، اولین افرادی که به من تبریک گفتند دوستان منطقه‌ای ما؛ عراق و سوریه و جهاد اسلامی بودند. برجام بازدارندگی ایران را افزایش داد. در آن شرایط که مردم با ما بودند توانستیم مشکلات را حل کنیم و به سمت توسعه و پیشرفت برویم.
هفتمین رئیس‌جمهور ایران، غفلت از امر توسعه کشور را نگران‌کننده دانست و گفت: کشورهای اطراف ما در منطقه به فکر توسعه همه‌جانبه هستند اما متأسفانه عده‌ای در داخل فقط به فکر حفظ قدرت یک جناح اقلیت هستند و حتی به فکر حفظ نظام و کشور هم نیستند. کشور بدون توسعه حفظ نمی‌شود. توسعه هم بدون مشارکت مردم، ورود سرمایه خارجی به داخل و رابطه درست با دنیا امکان‌پذیر نیست. الان طرح‌های عمرانی مهمی که در دوره ما ۶۰ تا ۹۰ درصد پیشرفت داشته را هم دنبال نمی‌کنند؛ فقط برخی مواردی که ما بیش از ۹۰ درصد پیش برده بودیم را به صورت محدود تکمیل می‌کنند.

روحانی خواستار حفظ کرامت مردم در عرصه اجتماعی در کنار حل مشکلات معیشتی آن‌ها شد و گفت: دو نمونه اصلی حکومت اسلامی، حکومت پیامبر عظیم‌الشان اسلام(ص) و مولا امیرالمؤمنین(ع) است؛ باید ببینیم در امر به معروف و نهی از منکر سیره آن بزرگان چه بود؟ قرآن در بحث حجاب از نگاه افراد شروع می‌کند. امیرالمؤمنین نه تنها زن بی‌حجابی که از کنار جمع یارانش عبور کرد را تنبیه نکرد بلکه به دیگران گفت چرا به او نگاه می‌کنند؟ باید بررسی کرد که دستگاه‌های فرهنگی و صداوسیما در طول ۴۵ سال گذشته توانستند دین‌داری مردم را بیشتر کنند؟ واقعاً کار پلیس این‌گونه نهی از منکر است و تعلیم این کار را دیده‌اند؟ امروز سر ساخت مسجد دعوا می‌کنند درحالیکه اول باید نمازخوان تربیت کرد، اگر نمازخوان بیشتر شد، آن‌ها خودشان مسجد درست می‌کنند. در مقولات اجتماعی کرامت و حیثیت مردم را باید حفظ کنیم. مگر در انقلاب کسی را به زور باحجاب کردیم؟ وقتی انقلاب شد بسیاری از زنان باحجاب شدند و حتی چادر به سر کردند.

او در پایان از انتشار پاسخ خود به نامه شورای نگهبان برای ردصلاحیت در انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در آینده‌ای نزدیک خبر داد و تصریح کرد: من به ایرادات شورای نگهبان پاسخ خواهم داد تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند. موارد ردصلاحیت یکی ادعای اهانت به قوه قضائیه و شورای نگهبان است و دیگری عدم ایستادگی در برابر غرب و اشکال در اجرای برجام و… این پاسخ هم به این دلیل است که باور دارم جایگاه شورای نگهبان مقدس است و این شورا شکل گرفته تا مردم اطمینان حاصل کنند قوانین تدوین‌شده خلاف موازین اسلامی و قانون اساسی نیست. اگر داوری شورای نگهبان مورد تردید قرار بگیرد، به جمهوریت و اسلامیت ما ضربه وارد خواهد شد. مجلس اقلیت، دولت اقلیت و خبرگان اقلیت به نفع کشور و نظام نیست. به همین جهت باید احساس مسئولیت کنیم، ساکت ننشینیم و مردم را به مشارکت در همه امور و پشتیبانی از نظام و کشور تشویق کنیم.

دیگر خبرها

  • کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه
  • آبرسانی به ۵۲۰۰ روستا ظرف دو سال انجام شده است
  • رانندگان آژانس شهرداری قزوین بیمه‌ تکمیلی می‌شوند
  • اسلامی: بیش از ۱۳۰ بازرس آژانس مجازند در ایران حضور داشته باشند
  • جزو چند کشور اول جهان در زمینه علوم هسته‌ای و پزشکی هستیم
  • افشاگری روحانی درباره دلایل ردصلاحیتش
  • لحظه به لحظه از صحن علنی مجلس / لایحه برنامه هفتم پیشرفت اصلاح شد
  • لایحه برنامه هفتم پیشرفت اصلاح شد
  • شهید مطهری صدای بلند عقلانیت انقلاب اسلامی بود
  • جوانان و نوجوانان اندیشه مطهری را چراغ راه خود قرار دهند