Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-30@20:19:11 GMT

جزییات طرح عرضه خودرو در بورس کالا

تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۳۶۲۱۰

جزییات طرح عرضه خودرو در بورس کالا

ایران اکونومیست- مدیر مطالعات اقتصادی شرکت بورس کالا گفت: یکی از فواید عرضه خودرو در بورس کالا، کشف قیمت مبتنی بر نظام عرضه و تقاضا در یک بستر شفاف است، در شرایطی که امروز مکانیزم کشف قیمت خودرو شفاف نیست.

 به نقل از بورس نیوز، جواد فلاح درباره عرضه خودرو در بورس‌کالا اظهار کرد: بورس‌کالا در گذشته تجربه انتشار اوراق سلف خودروی سراتو متعلق به خودروسازی سایپا را داشته و این کار انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر مطالعات اقتصادی شرکت بورس کالای ایران افزود: خودرو هم یک کالا به شمار می‌رود، می‌تواند وارد بورس شود و مورد معامله قرار بگیرد و هیچ شک و شبه‌ای ندارد و می‌تواند به صورت های مختلف از جمله نقدی، نسیه، سلف عرضه شود و یا به صورت تامین مالی از طریق انتشار اوراق سلف موازی استاندارد برای آن عمل کرد.

وی گفت: لازمه تمام این موضوعات آن این است که آیا تصمیم و اراده‌ای برای عرضه خودرو در بورس کالا وجود دارد یا خیر، که تصمیم گیر نهادهای ذیصلاح هستند و اگر قرار بر عرضه خودرو در بورس باشد، در بورس یک قیمت پایه و یک قیمت کشف شده از عرضه و تقاضا وجود دارد.

فلاح ادامه داد: طبق طرحی که در حال حاضر در مجلس درباره آن بحث شده این است که شورای رقابت بر اساس یک قاعده قیمت‌گذاری، قیمت پایه را به گونه‌ای تعیین کند که افراد بتوانند در بازه‌های زمانی یک ماهه قیمت پایه هر خودرو را با استفاده از آمار و فرمول موجود در دسترس همگان، محاسبه کنند یعنی متغیرهای این فرمول باید در دسترس همگان قرار داشته باشد تا بتوانند محاسبه قیمت پایه را انجام دهند.

وی با بیان اینکه بر اساس طرح مجلس، کل عرضه خودرو باید از طریق بورس عرضه شود، خاطرنشان کرد: قیمتی که روی تابلو کشف می‌شود ممکن است بیشتر و متفاوت از قیمت پایه باشد، بنابراین مقرر شده این فاصله قیمتی در سه محلی که پیش بینی شده اختصاص یابد.

مدیر مطالعات اقتصادی شرکت بورس کالا با اشاره به سه محلی که برای هزینه کرد مبلغ مابه التفاوت پیش بینی شده گفت: پیش بینی شده بخشی از این پول در اختیار دولت قرار گیرد تا از طریق آن توسعه حمل و نقل عمومی را در دستور کار قرار دهد. همچنین بخشی از پول در اختیار خودروساز به صورت تسهیلات قرار گیرد تا بتواند هزینه‌ها را کاهش و تولید را افزایش دهد.

وی ادامه داد: بخشی از این پول هم برای جایزه در نظر گرفته شده تا اگر خودروساز بتواند تولید خود را افزایش دهد به عنوان جایزه و بلاعوض در اختیار بگیرد.

فلاح تاکید کرد: فلسفه این طرح به دلیل شرایط تحریمی کشور است که تولید کاهش یافته و واردات ممنوع شده به همین دلیل تقاضا و قیمت افزایش یافته و افراد سفته باز وارد شدند تا خودرو را با قیمت زیاد در بازار آزاد بفروشند.

وی گفت: ثبت نام در سایت و قرعه کشی طرح‌هایی است که تاکنون انجام شده این در حالی است که بیشتر افراد ثبت نامی مصرف کننده اصلی نیستند و سفته بازی دلیل بخشی از افزایش قیمت در بازار خودرو است.

مدیر مطالعات اقتصادی شرکت بورس کالای ایران تصریح کرد: بر اساس این طرح قرار است به جای اینکه مابه التفاوت قیمت کارخانه تا بازار که حدود ۲۴ هزار میلیارد تومان است و در اختیار افراد کمی از جامعه قرار می‌گیرد در محل‌هایی که پیش بینی شده صرف شود.

فلاح افزود: یکی از فواید عرضه خودرو در بورس، کشف قیمت مبتنی بر نظام عرضه و تقاضا در یک بستر شفاف است، در حال حاضر مکانیزم کشف قیمت خودرو شفاف نیست و میزان عرضه و تقاضا و عرضه کننده و متقاضیان مشخص نیست، اما اگر این فرایند در بورس صورت بگیرد همه افراد باید کد داشته باشند و شناسایی می‌شوند و به راحتی همه موضوعات شفاف سازی می‌شود و این معاملات می‌تواند مرجع قیمتی شود، در حالی که در حال حاضر مشخص نیست قیمت‌های فعلی معاملاتی است یا خیر.

مدیر مطالعات اقتصادی شرکت بورس کالای ایران تاکید کرد: اگر در این بازار فردی قصد دستکاری داشته باشد با توجه به سازوکاری که وجود دارد می‌توان تدابیری اتخاذ کرد که جلوی این دستکاری را گرفت.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: عرضه خودرو در بورس کالا پیش بینی شده عرضه و تقاضا قیمت پایه کشف قیمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۳۶۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات تصادف زنجیره‌ای ۶ خودرو در بزرگراه ستاری تهران

به گزارش خبرگزاری مهر، سرهنگ رابعه جوانبخت، رئیس اداره تصادفات پلیس راهور فاتب گفت: ساعت ۲۳:۰۰ شب گذشته در محدوده بزرگراه ستاری شمال به جنوب قبل مخبری یک دستگاه سواری تیبا با ۵ وسیله دیگر برخورد می‌کند تا جمع خودروهای خسارت دیده به عدد ۶ برسد.

وی گفت: بلافاصله پس از این حادثه تیم منطقه ۵ پلیس راهور فاتب به همراه عوامل آتش نشانی و نیروهای امدادی در محل حاضر و نسبت به بررسی علل وقوع این حادثه اقدام کردند که مشخص شد این حادثه به علت عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه ناشی از تخطی از سرعت مجاز توسط راننده تیبا بوده است.

رئیس اداره تصادفات پلیس راهور فاتب اضافه کرد: در این تصادف به پنج خودروی پراید، پژو، ساینا، جک و ۲۰۶ خسارت وارد آمد که خوشبختانه کسی مصدوم نشد.

سرهنگ جوانبخت از همه رانندگان خواست، قبل از حرکت حتماً نسبت به استراحت اقدام و در حین رانندگی از سرعت و سبقت خودداری کرده و تمام حواس خود را به رانندگی معطوف تا شاهد بروز اینگونه حوادث در سطح معابر نباشیم.

کد خبر 6090554

دیگر خبرها

  • واگذاری شازند کاملاً شفاف و در فرآیندی قانونی بوده است
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • ۵۰ دستگاه کامیونت فورس در بورس کالا عرضه می‌شود
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا اعلام شد
  • اعلام جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • جزییات برگزاری اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
  • جزییات تصادف زنجیره‌ای ۶ خودرو در بزرگراه ستاری تهران
  • سیمان، سنگ آهن و فولاد در صدر معاملات در بورس کالا