Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست رسانه‌ای چهارمین دوره اعطای نشان عکس سال مطبوعاتی ایران پیش‌ازظهر امروز در سالن امیرخانی خانه هنرمندان ایران برگزار شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست رسانه‌ای چهارمین دوره اعطای نشان عکس سال مطبوعاتی ایران با حضور رئیس هیأت مدیره و جمعی از اعضای انجمن پیش‌ازظهر امروز در سالن امیرخانی خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه مشروح سخنان مطروحه در این نشست را می‌خوانید:

حمید فروتن؛ رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ایران: اکنون در آستانه بیست و یکمین سالگرد تأسیس انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ایران هستیم؛ این انجمن به عنوان اولین انجمن عکاسی در ایران فعالیت  خود را آغاز کرد و اساتیدی چون بهمن جلالی، کاوه گلستان، حسین پرتوی، سیف الله صمدیان و... ازجمله مؤسسان آن هستند.

-انجمن ما انجمنی صنفی و غیردولتی است؛ هیچ‌گونه جهت‌گیری جناحی و سیاسی ندارد و به صورت مستقل و حرفه‌ای فعالیت می‌کند. عکاسانی که عضو انجمن هستند حتماً در رسانه معینی هم فعالیت می‌کنند.



-سال 1398 سال پرحادثه‌ای بود؛ از وقوع سیل گرفته تا کرونا و رویدادهای مختلف دیگر که حوادث امسال را تشکیل دادند؛ بنابراین عکاسان مطبوعاتی سال سختی را سپری کردند.

-در این دوره آثار زیادی به دبیرخانه ارسال شد که همین تعدد کار ما را سخت کرد. داوران ما باوجود شرایط کرونایی در جلسه داوری حضور پیدا کردند و به داوری آثار پرداختند.

-قصد داشتیم آئین تجلیل از برگزیدگان این دوره را نیز همچون ادوار گذشته به‌شکل حضوری برگزار کنیم اما برای حفظ سلامتی حضار و به دلیل بروز شرایط کرونایی تصمیم به برگزاری مجازی آن گرفتیم؛ طبق برنامه‌ریزی، قرار بود این مراسم از ساعت 18 عصر روز جمعه؛ 21 شهریور ماه جاری برگزار شود اما به دلیل همزمانی با آئین افتتاح نمایشگاه عکس آقای صیاد و رونمایی از کتابشان، مراسم را با یک ساعت تأخیر و از ساعت 19 به صورت آنلاین آغاز خواهیم کرد.



-از شرایط پیش‌آمده برای خانه هنرمندان ایران متأسفم و امیدوارم شهرداری و وزارت ارشاد به این موضوع ورود و کمک کنند تا خانه هنرمندان ایران همچون همیشه سرپا بماند.

-حامیان ما در این دوره معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرداری تهران و خانه هنرمندان ایران هستند.

سجاد صفری؛ عضو هیأت مدیره: تعداد کم خبرنگاران حاضر در این نشست از مظلومیت عکاسان خبری ما حکایت دارد. امسال مشکلات زیادی برای برگزاری نشان داشتیم.

-سال 1398 یکی از پرخبرترین سال‌های ایران بود و طبیعتاً می‌دانستیم که عکس‌های زیادی از این حوادث پرشمار خبری به دست ما خواهد رسید.

-حدود 4000 عکس به دبیرخانه رسید و 368 عکاس در این دوره شرکت کردند؛ پراکندگی آثار این دوره عبارتست از: 1111 تک‌عکس، 293 مجموعه‌عکس و 9 اثر مالتی‌مدیا.

-برای این دوره سعی کردیم داورانی را انتخاب کنیم که سابقه زیادی در حوزه مطبوعات داشته باشند؛ داوری پرچالشی بود و تقریباً یک روز به صورت حضوری و دو جلسه به صورت آنلاین برگزار شد.

-آمار آثار واصله به تفکیک هر بخش عبارتست از:

بخش تک‌عکس:

پرتره: 146

خبری: 350

محیط زیست: 129

مستند: 382

ورزشی: 104

بخش مجموعه عکس:

ورزشی: 29

مستند: 108

محیط زیست: 48

خبری: 86

پرتره: 22

-در آینده آمار را به تفکیک عکاسان خانم و آقا اینکه از هر استان چند عکاس در دوره چهارم شرکت کردند، منتشر خواهیم کرد.

امسال برای اولین بار از سایت ادوار نشان در روز افتتاحیه رونمایی خواهیم کرد و فعلاً قصد برگزاری نمایشگاه فیزیکی را نداریم؛ مگراینکه شرایط متعادل‌تر شود؛ با این‌وجود، کلیه عکس‌ها در سایت ادوار نشان قابل مشاهده است.

محسن سلیمانی؛ طراح پوستر نشان چهارم: به دلیل علاقه‌ای که به خط نستعلیق داشتم، مستقیم به سراغ این خط رفتم و از این خط به عنوان فونت طراحی نشان استفاده کردم؛ برایم مهم بود که مخاطب پوستر مردم خودمان باشند و مخاطبان ایرانی به راحتی با آن ارتباط برقرار کنند. از عکس پوریا پاکیزه به عنوان عکس اصلی پوستر استفاده کردم و در نهایت با ترکیب بندی لی‌اوت به سادگی به جمع‌بندی رسیدم.

فرهاد سلیمانی؛ عضو انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ایران: امسال با بهره‌گیری از آراء دوستان عزیزمان در حوزه پیشگامان دو نفر را انتخاب کردیم که اسامیشان در آینده اعلام می‌شود.

-به جرأت می‌توانم بگویم که شایسته‌ترین افراد برای دریافت نشان انتخاب شده‌اند.

در پایان این مراسم، از پوستر چهارمین دوره اعطای نشان عکس سال مطبوعاتی ایران رونمایی شد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: هنرهای تجسمی خانه هنرمندان عکاسی عکاس خبری عکس هنرهای تجسمی خانه هنرمندان عکاسی عکاس خبری عکس نشان عکس سال مطبوعاتی ایران خانه هنرمندان ایران عکاسان مطبوعاتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۳۶۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاریخی: مدرسه جایی برای گفتگوی رو در رو با دانش‌آموزان است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حسین تاریخی، دبیر کل اتحادیه انجمن های اسلامی دانش‌آموزان در مراسم اختتامیه رویداد روایت دختران ایران گفت: رسانه‌های دشمن همواره به دنبال ایجاد یاس، ناامیدی و ترس در دل مردم ایران هستند؛ شاید برای برخی از افراد عجیب باشد، اما در حوادث یک ماه اخیر و به دنبال شرارت‌های رژیم صهیونیستی در منطقه، برخی از دانش آموزان اعلام کردند که در مدرسه با فضای ترس مواجه بودیم؛ آنها به شدت ترسیده بودند که نکند اسرائیل حمله کند و جنگ بشود؛ حتی تعدادی از دانش‌آموزان هم به مدرسه نیامده بودند.

دبیر کل اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان گفت: جنگ امروز جنگ روایت‌ها است و آنقدر این جنگ خانمان سوز است که دشمن در تلاش است ذهن و فکر تمامی جوانان ما را از بین ببرد و هر کس که در ایران زندگی می‌کند را مایوس و ناامید کند.

وی با اشاره به حوادث تلخ سال ۱۴۰۱ گفت: کسانی بودند که ناشی از تلاش دشمن در رسانه‌ها، به کف خیابان آمدند و جان خود را از دست دادند. اینها نتیجه تلاش‌های دشمن در تشویش و گمراهی اذهان عمومی است. امروز در حالی که همه کشور‌ها از اقتدار ایران می‌گویند و دفاع ایران را مشروع می‌دانند؛ رسانه‌های دشمن کاری کرده بودند که در محیط مدرسه دانش آموزان از پاسخ اسرائیل می‌ترسیدند.

تاریخی با بیان اینکه آینده نوجوانان و جوانان ما به شدت مورد حمله ناجوانمردانه قرار گرفته است؛ گفت: اگر لطف الهی نبود؛ ممکن بود ما هم مورد حمله رسانه‌های دشمن قرار بگیریم؛ فکر ما آشفته شود و یا به خیابان‌ها برویم؛ برای جلوگیری از این حوادث ما نیازمند تبیین اهداف و برنامه برای مردم هستیم؛ تبیین هم نیاز به کمک و روایت کردن دارد.

گاهی خود ما هم باورمان نمی‌شود که به چه دستاورد‌هایی رسیدیم

دبیر کل اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان گفت: ما باید در جایی که امکان رو در رو شدن با دانش‌آموزان را داشته باشیم روایتگری کنیم. جایی که می‌توانیم با او به تبادل نظر و گفتگو بپردازیم؛ حتما این کار را بکنیم و این فرصت را غنیمت بشماریم. شاید نتوانیم در فضای مجازی به خوبی دشمن عمل کنیم، اما مدرسه جایی است که در دست ماست. جایی که می‌توانیم به صورت هنرمندانه با مخاطبان نوجوان خود ارتباط برقرار کنیم. مدرسه یکی از جدی‌ترین فرصت‌های ماست که می‌تواند تعیین کننده باشد.

وی با اشاره به اینکه گاهی خود ما هم باورمان نمی‌شود که به چه دستاورد‌هایی رسیدیم؛ افزود: اسرائیل از ابتدای طوفان الاقصی تاکید می‌کند همه کاره ایران است؛ آمریکا و اروپا دائما بر قدرت ایران تاکید کردند؛ اما باز هم کسانی هستند که قدرت دفاعی و نظامی ایران را دست کم می‌گیرند؛ این ندیدن قدرت داخلی آفتی بوده که صد‌ها سال است در ایران وجود داشته است. دشمن هم بر این نقطه ضعف تمرکز دارد.

دبیر کل اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان خاطر نشان کرد: دشمن دائماً به فکر این است که از تفرقه‌های بین ما استفاده کند؛ و ما باید هشیار باشیم و بهانه‌های واهی برای تفرقه افکنی را به دشمن ندهیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نمایشگاه گروهی عکاسان کازرون با نام «سِی کو» در حال برگزاری است
  • کودتا در کاخ سفید/ تلاش‌های نافرجام برای برکناری سخنگوی دولت بایدن
  • مدرسه، جایی برای گفتگوی رو در رو با دانش‌آموزان
  • مردِ شماره «۴۴» گرافیکِ ایران کیست؟
  • تاریخی: مدرسه جایی برای گفتگوی رو در رو با دانش‌آموزان است
  • آموزش خبرنگاران شهرستان‌های غرب گیلان
  • نشست خبری تعدادی از کاندایداهای زن تهران در ایسنا
  • آغاز نشست خبری تعدادی از کاندایداهای زن تهران در ایسنا
  • غبار روی کوه های تهران مه است یا آلودگی هوا؟ | فقط این منطقه غربی تهران هوای پاک دارد
  • آغاز دومین جشنواره عکاسی سنندج