Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@02:26:52 GMT

تشکیل شورای تعاملی تخصصی هنر و صنعت در استان مرکزی

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۴۳۱۲۳

تشکیل شورای تعاملی تخصصی هنر و صنعت در استان مرکزی

به گزارش مهر، عباس دانشی شامگاه چهارشنبه در نشست صمیمی استاندار مرکزی با هنرمندان در اراک، اظهار کرد: بر اساس پیشنهاد اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و موافقت استاندار مقرر شد شورای تعامل تخصصی هنر و صنعت با هدف استفاده از ظرفیت صنایع استان مرکزی برای توسعه و گسترش فرهنگ و هنر و رفع برخی از معضلات موجود که مانع گسترش هنر شده است، به زودی تشکیل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اکنون هماهنگی و تعامل بین دستگاه‌ها و نهادهای فرهنگی استان برقرار است و وجود شورای تعاملی تخصصی هنر و صنعت موجب تکمیل این پیوند می‌شود.

دانشی خاطرنشان کرد: اگر مسئله بیماری کرونا در کشور نبود، این اداره کل برای اجرای برنامه‌های مختلف هنری و تولیدات محتوای فاخر برنامه مفصل در دستور کار داشت ولی اکنون حال هنر خوب نیست و اصلاح آن نیز از اراده و اختیار ما خارج است باید منتظر بمانیم و دعا کنیم هرچه زودتر بیماری کرونا در کشور و کره زمین مهار شود تا برنامه‌های هنر آن طور که شایسته است رونق پیدا کند.

وی بیان کرد: البته موضوع مشکلات اعتباری شرایط را نه تنها برای فرهنگ و هنر سخت کرده است بلکه همه حوزه‌ها به شدت در تنگنای منابع مالی و محدودیت‌ها قرار دارند اما این تنگنای منابع مالی در حوزه فرهنگ و هنر بیشتر مشهود است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی بیان کرد: هم اکنون باید فرهنگسراها مملو از هنرمندان باشد و کارهای هنری در همه حوزه‌ها همچون تئاتر، موسیقی، نمایشگاه‌ها و… چراغ فرهنگسراها را روشن نگهدار دارد و در آنها شور و شوق و هیجان موج بزند.

وی ادامه داد: اگر چه در این مدت سخت کرونایی کم و بیش در حوزه پژوهش و آموزش فعال بودیم، اما به هر حال محدودیت‌هایی هم وجود دارد تا نتوان برنامه‌های پیش‌بینی شده را به طور کامل اجرا کرد.

در ادامه این نشست چند نفر از هنرمندان از جمله، جواد روستایی (انجمن نمایش)، شعبانی (هنرهای تجسمی)، عباسی (موسیقی)، محمد زنده نام (سینمای جوان)، خانم سلیمانی (طرح مد و لباس)، دریایی (حوزه هنر تعزیه و شبیه خوانی)، عادل عزیزی (انجمن عکاسان)، مبصری (پژوهشگر موسیقی) عباس سلطانی (پیشکسوت نمایش) مشکلات و مسائل حوزه خود را مطرح کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، اجرای نمایش و تئاتر با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی، تأمین اعتبار مورد نیاز در انجمن سینمای برای تکمیل سه فیلم کوتاه و چاپ کتاب، برگزاری بزرگداشت یا یادبود بزرگان هنر موسیقی، تدبیر برای اجرای بیمه هنرمندان با کوتاه کردن مسیرهای قانونی و اضافه، برگزاری جشنواره سالانه ملی عکس در استان مرکزی، تأسیس خانه هنرمندان، تخصیص تسهیلات ارزان قیمت برای هنرمندان، تأسیس موزه موسیقی، برگزاری موسیقی و نمایش خیابانی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و… از خواسته‌های هنرمندان است، که در این نشست مطرح شد و استاندار نیز در جهت رفع مشکلات موجود قول مساعد داد.

کد خبر 5020292

منبع: مهر

کلیدواژه: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اراک خانه هنرمندان ایران محرم 99 ویروس کرونا شیراز بازگشایی مدارس مراسم عزاداری آمار کرونا بوشهر عاشورا گرگان مجلس شورای اسلامی کرمانشاه ماه محرم شهرکرد شیوع کرونا استان مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۴۳۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است / موازی‌کاری فرهنگی داریم!

نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی معتقد است که با تدوین بودجه ۱۴۰۳ بر اساس برنامه هفتم، می‌توان امید داشت که افزایش ۲۵ درصدی سهم فرهنگ به ویژه در حوزه‌های دینی عملیاتی شود.

بیژن نوباوه وطن -نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی- در گفت‌وگو با ایسنا درباره اعتبارات فرهنگی گفت: کشور از سال‌های اول انقلاب در بودجه‌نویسی نگاه بایسته‌ای به حوزه فرهنگ نداشته است. مسئله روز از جمله اقتصاد بر حوزه فرهنگی سایه انداخته و باعث شده بودجه فرهنگی تقریباً نصف شاخص بین‌المللی باشد.

وی ادامه داد: متوسط بودجه فرهنگی در دنیا هفت درصد است که این بودجه در کشور آمریکا هفت درصد به صورت آشکار و ۱۱ درصد به‌صورت پنهان است، اما در کشور ما در گذشته سه درصد و اکنون ۵/۲ درصد است؛ این نشان از نقص بسیاری جدی بودجه‌نویسی حوزه فرهنگ در کشور دارد.

نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بی‌توجهی به بودجه فرهنگی را خطری برای فرهنگ کشور تلقی کرد و گفت: تقریباً همه دولت‌ها نسبت به بودجه فرهنگی کشور کم‌توجهی دارند و اساساً بودجه فرهنگی کفاف نیازهای توسعه فرهنگی کشور را نمی‌دهد؛ با ادامه این روند ما در حوزه فرهنگ و هنر و دین دچار مشکل خواهیم شد.

تخصیص یک درصد از بودجه شرکت‌های دولتی برای ارتقای فرهنگی کشور / دستگاه‌های فرهنگی سازماندهی مجدد می‌خواهند 

نوباوه بیان کرد: براساس تبصره ۹ قانون بودجه سال ۱۴۰۲، یک درصد از کل اعتبارات شرکت‌های دولتی و بانک‌ها باید در حوزه فرهنگ و هنر و دین هزینه شود؛ پیش‌تر مشخص نبود که یک درصد از هزینه نهادها و سازمان‌های دولتی که حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان یا ۲۵ همت است، کجا هزینه می‌شود؛ لذا این را در اختیار سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی قرار دادیم و دیوان محاسبات را موظف به نظارت بر این دستگاه‌ها کردیم.

وی تاکید کرد: بر اساس شاخص‌های موجود، باید طی پنج سال حداقل ۲۵ درصد به پایه‌ بودجه فرهنگی کشور اضافه شود. این افزایش اعتبار ممکن است بودجه فرهنگی را به شاخص سه درصد و حتی بیشتر، از بودجه عمومی کشور برساند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در عین حال خاطرنشان کرد: همه‌ مشکلات، ناشی از کمبود بودجه نیست، بلکه در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی، موازی‌کاری‌ها، سازمان‌ها و نهادها دچار مشکل هستیم. هزینه‌کرد برخی دستگاه‌های فرهنگی، خصوصاً در شاخص‌های فرهنگی خارج از کشور که هزینه‌های بسیار زیادی در پی دارد، تأثیرات مثبتی ندارد و حتماً باید یک سازماندهی مجدد در برخی از دستگاه‌های فرهنگی صورت گیرد.

امیدواری برای افزایش عملیاتی ۲۵ درصد سهم فرهنگ در بودجه و انتقاد از موازی‌کاری

نوباوه وطن بودجه فرهنگی ۱۴۰۳ را امیدوارکننده دانست و گفت: با تدوین بودجه ۱۴۰۳ بر اساس برنامه هفتم، امید داریم که بتوانیم افزایش ۲۵ درصدی سهم فرهنگ در بودجه را عملیاتی کنیم و شاهد ارتقای وضعیت فرهنگی کشور باشیم.

وی در پایان مسئله موازی‌کاری در هزینه‌کرد بودجه فرهنگی را یک مشکل بزرگ در کشور دانست و اظهار کرد: اگر جلوی موازی‌کاری گرفته شود و هرکس در زمینه خاص خودش کار کند، قطعاً می‌توانیم یک بخش مهمی از اسراف‌های هزینه‌کرد بودجه را مدیریت کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تشکیل اولین قرارگاه جوانی جمعیت در شهرستان اردکان
  • قطعه‌ای مسحور کننده از ویولن‌نوازی استاد نصرالله شیرین آبادی + ویدئو
  • هیچ نهادی مجاز به لغو کنسرت‌ها نیست/ در سوگِ مرگِ «موسیقی هنری»
  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است / موازی‌کاری فرهنگی داریم!
  • بوشهر در تعداد اجراهای موسیقی از برترین استان‌های کشور است
  • نصرالله شیرین‌آبادی، نوازنده موسیقی درگذشت
  • نوای موسیقی مقامی خراسان در سواحل خلیج فارس
  • تشکیل شورای راهبردی مدیریت شهری شیراز با چند حوزه خدمات‌رسان
  • پارک شهدای سنندج به پاتوق فرهنگی تبدیل می‌شود
  • تشکیل کارگروه‌ تخصصی مشترک بین دانشگاه آزاد و شورای شهر زرقان