Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-29@18:33:13 GMT

انواع پیری چگونه است؟

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۴۹۰۵۸

انواع پیری چگونه است؟

امروزه مردم دنیا به نسبت گذشته بیشتر عمر می‌کنند. به گفته‌ محققان، انتظار می‌رود تا سال ۲۰۵۰ جمعیت ۶۰ سال به بالای دنیا به ۲ میلیارد نفر برسد.

اما این همه‌ی ماجرا نیست و ما باید بدانیم که چطور می‌توانیم سلامت و در عین حال جوانی خود را حفظ کنیم. محققان می‌گویند پیری هم انواع مختلفی دارد و ما برای حفظ جوانی خود باید نوع پیری خود را پیدا کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۴ نوع پیری وجود دارد

به گفته‌ی دانشمندان، روند پیری به اشکال مختلفی روی ما تأثیر می‌گذارد. محققان به بررسی ۱۶۰ فرد سالم ۲۹ تا ۷۵ سال پرداختند و از آن‌ها نمونه‌ی خون و مدفوع گرفتند. محققان به این نتیجه رسیدند که پیری انواع مختلفی دارد و همین مسأله است که باعث می‌شود افراد به اشکال مختلفی پیر شوند.

با بالا رفتن سن، ممکن است دچار مشکلات جسمانی مختلفی شوید، اما در این مورد هم افراد مختلف مشکلات مختلفی را تجربه می‌کنند. دانشمندان تا به حال ۴ الگوی مختلف برای پیری کشف کرده اند: متابولیک، ایمنی، کبدی و کلیوی. با این حال، آن‌ها معتقدند که ممکن است انواع بیشتری هم برای پیری وجود داشته باشد.

هر یک از انواع پیری قسمت‌های مختلفی از بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهد

دانشمندان می‌گویند هر یک از انواع پیری بر قسمت‌های مختلفی از بدن تأثیر می‌گذارند و باعث بروز مشکلات جسمانی مختلفی می‌شوند.

کسانی که پیری آن‌ها از نوع متابولیک است ممکن است با بالا رفتن سن دچار دیابت شوند.
کسانی که پیری آن‌ها از نوع کبدی است ریسک ابتلا به بیماری‌های کبدی در آن‌ها بالاتر است.
کسانی که پیری آن‌ها از نوع ایمنی است مستعد التهابات بدنی و اختلالات مربوط به دستگاه ایمنی هستند.
کسانی که پیری آن‌ها از نوع کلیوی است ممکن است ریسک بروز بیماری‌های کلیوی در آن‌ها بالاتر باشد.

با اطلاع از نوع پیری خود می‌توانید از سرعت روند پیری بکاهید

محققان می‌گویند آگاهی از نوع پیری خود در واقع می‌تواند به حداقل رساندن ریسک فاکتور‌ها کمک کند. شما اگر بدانید که در آینده قرار است دچار چه مشکلاتی شوید، می‌توانید پیشاپیش روی آن‌ها کار کنید. پس بدن تان مدت طولانی تری جوان باقی می‌ماند.

کاری که باید انجام دهید بسیار ساده است. اول نوع پیری تان را پیدا کنید، سپس عادت‌های خود را تغییر دهید. مثلاً می‌توانید روش مناسب تری برای ورزش در پیش بگیرید یا از مصرف برخی مواد غذایی خودداری کنید. نکته‌ی جالب این است که به گفته‌ی محققان با این کار شاید بتوانید فرآیند پیری را به تعویق اندازید، نه آنکه فقط از سرعت آن کم کنید.

پیری تان ممکن است از نوع ترکیبی باشد

دانشمندان همچنین می‌گویند ممکن است بیشتر از یک نوع پیری داشته باشید. در اینصورت، ممکن است با ریسکی ترکیبی در خصوص مشکلات جسمانی مختلف مواجه باشید. این تحقیق زمانی واقعاً اهمیت می‌یابد که متوجه شوید اگر بتوانید از هرنوع مشکل جسمانی‌ای خلاص شوید و تمرکز خود را روی حفظ جوانی تان بگذارید، چقدر زندگی برایتان ساده‌تر خواهد شد.

سبک زندگی شما نمی‌تواند نوع پیری تان را تغییر دهد

یک نکته‌ی قابل توجه دیگر هم در این پژوهش وجود دارد. در طول ۲ سالی که این تحقیق در حال انجام بودد، هیچ نشانه‌ای دال بر تغییر نوع پیری در شرکت کنندگان مشاهده نشد. بعد از انجام تغییراتی در سبک زندگی مثل تغییر رژیم غذایی، نشانه‌های انواع پیری در مواردی با کاهش رو به رو شدند، که این تنها به معنای کمتر شدن سرعت پیری در شرکت کنندگان تحقیق بود.

منبع: روزیاتو

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پیری پیری پوست سبک زندگی پارسی خبر انواع پیری نوع پیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۴۹۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محققان : مغز انسان در حال بزرگ‌تر شدن است

محققان ام‌آرای مغز شرکت‌کنندگان با میانگین سنی ۵۷ سال را که بین سال‌های ۱۹۲۵ تا ۱۹۶۸ متولد شده بودند، در بازه زمانی بین مارس ۱۹۹۹ تا نوامبر ۲۰۱۹ بررسی کردند و با ارزیابی اسکن مغز سه هزار و ۲۲۶ شرکت‌کننده (۵۳ درصد زن و ۴۷ درصد مرد) به یک الگوی قابل‌توجه رسیدند: حجم مغز (حجم داخل جمجمه) به‌آرامی اما پیوسته افزایش می‌یابد.

به گزارش ایسنا،  شاید بسیاری از شما این جمله معروف فیلم «داستان عامه‌پسند» (Pulp Fiction) به کارگردانی کوئنتین تارانتیونو را به خاطر داشته باشید. امروز محققان بر این باورند که احتمال دارد این ادعای فیلم واقعیت داشته باشد، چرا که نتایج یک پژوهش اخیرا نشان داده مغز انسان ممکن است به مرور زمان بزرگ‌تر شود.

به گزارش نیویورک‌پست این نتایج می‌تواند به پیشگیری یا کاهش خطر ابتلا به زوال عقل ناشی از افزایش سن کمک کند.

دانشمندان دانشگاه یوسی دیویس هلت (UC Davis Health) دریافته‌اند حجم مغز افرادی که در دهه ۱۹۷۰ متولد شده‌اند، از مغز افرادی که در دهه ۱۹۳۰ متولد شدند، ۶.۶ درصد و مساحت آن هم ۱۵ درصد بیشتر است. این پژوهش در ماه مارس در مجله مغز و اعصاب جاما (JAMA Neurology) منتشر شد.

چارلز دی کارلی، نویسنده این مطالعه و استاد برجسته مغز و اعصاب در دانشگاه کالیفرنیا، گفت: «در تعیین اندازه مغز، ژنتیک نقش مهمی ایفا می‌کند، اما نتایج ما نشان داد که عوامل خارجی مانند عوامل بهداشتی، اجتماعی، فرهنگی و آموزشی هم ممکن است تاثیر داشته باشند.»

محققان به این منظور شواهد به‌دست‌آمده از «تحقیق قلب فرامینگهام» (Framingham Heart Study) را بررسی کردند؛ مطالعه‌ای بلندمدت درباره عوامل خطر برای بیماری‌های قلبی و عروقی که از سال ۱۹۴۸ در شهر فرامینگهام ایالت ماساچوست در ایالات متحده آغاز شد و حدود ۷۵ سال ادامه یافت و در حال حاضر شرکت‌کنندگان نسل دوم و سوم را بررسی می‌کند.

محققان ام‌آرای مغز شرکت‌کنندگان با میانگین سنی ۵۷ سال را که بین سال‌های ۱۹۲۵ تا ۱۹۶۸ متولد شده بودند، در بازه زمانی بین مارس ۱۹۹۹ تا نوامبر ۲۰۱۹ بررسی کردند و با ارزیابی اسکن مغز سه هزار و ۲۲۶ شرکت‌کننده (۵۳ درصد زن و ۴۷ درصد مرد) به یک الگوی قابل‌توجه رسیدند: حجم مغز (حجم داخل جمجمه) به‌آرامی اما پیوسته افزایش می‌یابد.

بر این اساس، در طول دهه ۱۹۳۰، متوسط حجم مغز یک هزار و ۲۳۴ میلی‌مترمکعب بود اما در دهه ۱۹۷۰ میانگین حجم مغز به یک هزار و ۳۲۱ میلی‌مترمکعب رسید که افزایشی ۶.۶ درصدی را نشان می‌دهد. سطح قشر مغز (سطح مغز) هم افزایش یافت و از دو هزار و ۵۶ سانتی‌مترمربع در متولدهای دهه ۱۹۳۰، به دو هزار و ۱۰۴ سانتی‌متر مربع در متولدان دهه ۱۹۷۰ افزایش یافت.

محققان این افزایش اندازه را در ماده خاکستری، ماده سفید و هیپوکامپ مغز (بخشی از مغز که با یادگیری و حافظه مرتبط است) نیز مشاهده کردند.

دانشمندان خاطرنشان می‌کنند که این نتایج دلگرم‌کننده‌اند، زیرا می‌توانند به معنای کاهش زوال عقل ناشی از افزایش سن، مانند آلزایمر باشند. به این معنی که داشتن مغز بزرگ‌تر می‌تواند نشان‌دهنده بهبود رشد و سلامتی مغز باشد، همچنین از ذخیره مغزی بزرگ‌تری خبر می‌دهد و ممکن است آثار دیرهنگام بیماری‌های مغزی مانند آلزایمر و زوال عقل را که به افزایش سن مربوط می‌شوند،‌ کاهش دهد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تسریع و تسهیل انواع تست کمک‌فنر‌ها با تولید مولتی‌تستر ایرانی ممکن شد
  • بالا رفتن سن سالمندی از دیدگاه عموم
  • با مصرف این میوه خوشمزه و آبدار جوان شوید
  • از چه سنی به بعد جزو افراد پیر محسوب می‌شویم؟
  • چرا افراد مسن سرعت حرکت بدنشان کم می‌شود؟
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟
  • محققان : مغز انسان در حال بزرگ‌تر شدن است
  • این ادویه عمرتان را زیاد می‌کند
  • با مصرف این میوه جوان شوید