Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-26@12:46:06 GMT

خانه آیت الله طالقانی خانه موزه می شود

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۴۹۷۹۷

خانه آیت الله طالقانی خانه موزه می شود

خبرگزاری آریا - شهر: خانه آیت الله طالقانی هم اکنون یک کتابخانه است اما اعضای شورای شهر در تلاشند این خانخ را خانه - موزه کند.
آئین بزرگداشت آیت‌الله طالقانی که به همت کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش و با همکاری شهرداری منطقه 12، سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران و انجمن تهران‌شناسی برگزار شد، پنجمین برنامه از سلسله برنامه‌های رویدادمحور انجمن تهران‌شناسی بود که همزمان با چهل و یکمین سالروز درگذشت مجاهد بزرگ تاریخ معاصر در کتابخانه آیت‌الله طالقانی به انجام رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این نشست صمیمانه که به دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی ناگزیر با تعداد محدودی از مدعوین برگزار شد، ضمن حضور دو تن از فرزندان آیت‌الله طالقانی، اعضای شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش، محمدجواد حق‌شناس (رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی)، حجت نظری و الهام فخاری نیز حاضر بودند. همچنین از دیگر حاضرین این مراسم می‌توان به سید محمود دعایی (سرپرست موسسه اطلاعات)، علی‌محمد سعادتی (شهردار منطقه 12 تهران)، محمد ترکمان (تاریخ‌پژوه) و ایمان کرد (رئیس فرهنگسرای ملل) اشاره کرد که در کنار گروهی از اعضاء انجمن تهرانشناسی از جمله غلامحسین تکمیل همایون و منیر دارایی شرکت داشتند.
سلسله برنامه‌های دیدار با تهران، با هدف تمرکز بر رویدادهای تاریخی و فرهنگی شهر تهران، ظرفیت‌های مکانی و تاریخی شهر تهران برگزار می شود و با تقویت داده‌های مکانی، زمانی و هویتی، عناصر شهری را به مثابه سرمایه اجتماعی مورد بازتعریف قرار می دهد.
در آئین پاسداشت سالروز درگذشت آیت‌الله طالقانی ضمن خوانش ابعاد علمی، فرهنگی، مذهبی، اجتماعی و سیاسی ایشان، خاطراتی از دوران حضور آیت‌الله در این خانه و نقش وی در جریان‌سازی حرکت‌های انقثلابی به ویژه در روزهای پایانی رژیم پهلوی بیان شد که در نوع خود بسیار شنیدنی و جذاب بود.
اهتمام کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران برای تبدیل کتابخانه به خانه موزه آیت الله طالقانی خبری بود که محمدجواد حق‌شناس به تشریح آن پرداخت و اظهار امیدواری کرد با توجه به همسو بودن نظر ریاست سازمان فرهنگی، هنری شهرداری تهران با این اقدام، خیلی زود شاهد انجام آن باشیم.
خبرنگار: اکبر بیاتی

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: آیت الله طالقانی شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۴۹۷۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمای عمارت منصوب به فخرالدوله به حالت اولیه برگشت

به گزارش خبرنگار مهر، خانه منصوب به فخرالدوله یکی از بناهای تاریخی شهر تهران است که در غالب پرونده مجموعه ساختمان‌های خیابان فخرآباد به شماره .۸۰۰۸ مورخ ۲۶ اسفند ۱۳۸۱ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد. این بنا متعلق به «منشور الملک» است که آن را به فخرالدوله نسبت می‌دهند.

عمارت فخرالدوله در سال ۱۳۸۸ و به دستور محمدباقر قالیباف شهردار وقت تهران، به انجمن مداحان واگذار شد و بنایی که تا قبل از این محل مدیریت بافت تاریخی و گردشگری شهرداری منطقه ۱۲ بود، به خانه مداحان تبدیل شد.

سوم شهریور سال ۱۴۰۲ با همراهی شهرداری منطقه ۱۲ و بنا به درخواست خانه مداحان، شهید گمنام والا مقامی پس از تشییع در مدرسه عالی شهید مطهری، در محوطه ورودی این بنا به خاک سپرده شد و همزمان وحیدرضا انارکی شهردار منطقه ۱۲ از ایجاد مقبره‌ای در خور شأن برای این شهید گمنام در محرم همان سال خبر داده بود.

پس از تعطیلات عید نوروز ۱۴۰۳، در اقدامی توسط شهرداری منطقه ۱۲ و بدون استعلام از اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران، سازه‌ای بر روی مقبره این شهید والا مقام ایجاد شد که اعتراضات فراوانی از سوی مردم و مسؤولین ایجاد کرد و در همان زمان «مصطفی خرسندی، رئیس خانه مداحان» در مصاحبه‌ای در تاریخ ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ اعلام کرد که کار ساخت این سازه متوقف شده است و پس از استعلام و اعلام نظر میراث فرهنگی این بنا ساخته خواهد شد.

اکنون با پیگیری‌های کمیته مردم نهاد حفاظت از خانه‌های تاریخی تهران و همت معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران دستور حذف این سازه و عدم ساخت آن به خانه مداحان اعلام شد و در چند روز اخیر این سازه به طور کامل برچیده شد و نمای مخدوش شده خانه منصوب، دوباره به حالت اولیه خود برگشت.

کد خبر 6087285 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • ۳۵ هزار واحد مسکونی به مددجویان بهزیستی واگذار شد
  • راه‌اندازی بخش «آنژیوگرافی» در منطقه آزاد اروند
  • بیماران اروندی در منطقه آنژیوگرافی می شوند
  • سازه جدید در عمارت منسوب به «فخرالدوله» برچیده شد
  • موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی
  • اظهارات سرلشکر جعفری در مورد ماجرای تذکر رهبر انقلاب درباره نحوه اجرای طرح نور
  • تذکر رهبر انقلاب درباره گشت ارشاد و حجاب تایید شد
  • نمای عمارت منصوب به فخرالدوله به حالت اولیه برگشت
  • طراحی الگوهای جدید برای جشن‌های خیابانی در تهران
  • الگوی جدیدی برای جشن‌های خیابانی در تهران