Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه اگر خصوصی‌سازی درست اجرا می‌شد تولید و اشتغال در کشور رونق می‌گرفت، گفت: باید الزامات خصوصی‌سازی از جمله بررسی اهلیت فردی که می‌خواهد مالکیت یک کارخانه و بنگاه دولتی را به دست آورد و میزان آورده آن فرد برای توسعه تولید مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از مرکز رسانه قوه قضائیه، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی که صبح امروز در شانزدهمین سفر استانی خود به همراه جمعی از مسئولان عالی قضایی به چهارمحال و بختیاری سفر کرده است، در جلسه شورای اداری که برای بررسی مسائل و مشکلات استان برگزار شد اظهار کرد: «اجرای عدالت» از مهم‌ترین موضوعات مورد تأکید بنیانگذار معظم انقلاب اسلامی و مقام معظم رهبری و از اصول اساسی قانون اساسی و یکی از مطالبات جدی مردم بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس قوه قضائیه با اشاره به عرصه‌های مختلف عدالت، یکی از مهم‌ترین این عرصه‌ها را «عدالت اداری» عنوان کرد و افزود: عدالت اداری از جذب و گزینش نیرو تا اجرای قوانین و مقررات در نظام اجرایی مهم‌ترین اصل است و هرگونه کم‌توجهی و کم‌کاری در این زمینه و ترک فعل‌ها، خسارات فراوانی برای کشور و ملت به وجود می‌آورد.

آیت‌الله رئیسی با بیان این‌که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم مسیر آینده کشور را به‌خوبی ترسیم کرده‌اند، ادامه داد: اجرای عدالت و مبارزه با فساد است و امروز پرچم عدالت‌خواهی و حق‌خواهی به دست مقام معظم رهبری است و همه ما که در بخش‌های مختلف کشور مسئولیت داریم سرباز نظام و رهبری هستیم.

رئیس قوه قضائیه، «فساد» را «خارج شدن هر چیزی از اعتدال» تعریف کرد و گفت: باید غیرقانونی عمل کردن و قانون‌گریزی در هر حد و اندازه‌ای را فساد و یک ضد ارزش بدانیم و همواره قانون‌مداری را اصل و محور فعالیت‌های خود قرار دهیم.

آیت‌الله رئیسی افزود: مردم از همه بخش‌ها و سازمان‌های اداری کشور انتظار اجرای عدالت دارند و کمبودها را تحمل می‌کنند اما تبعیض و بی‌عدالتی را تحمل نخواهند کرد و تک‌تک افراد و مدیران در جامعه خود را به ملکه عدالت بیارایند و مانع هر گونه بی‌عدالتی شوند.

رئیس قوه قضائیه، خانواده را کوچک‌ترین رکن یک جامعه دانست و گفت: همان‌طور که اعضای یک خانواده کوچک‌ترین بی‌عدالتی را از سرپرست خانواده نمی‌پذیرد، در یک محله و روستا و شهر هم کسی نمی‌پذیرد بی‌عدالتی صورت گیرد و همه ما باید فراتر از حرف و سخن تلاش کنیم مردم اجرای عدالت را احساس کنند.

آیت‌الله رئیسی بر همین اساس به کارگزاران و مدیران نظام در همه بخش‌ها توصیه کرد برای تقویت سازوکارهای اجرایی عدالت تدبیر کنند و نقاط آسیب‌پذیر و موانع تحقق عدالت را مورد بررسی و آسیب‌شناسی قرار دهند که مشخص شود کجاها قانون نقض شده یا تبعیض صورت گرفته است.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر تحول‌خواهی عنوان کرد: تحول یعنی آن‌که وضع موجود و وضع مطلوب و تفاوت آن‌ها را به‌خوبی بشناسیم و نواقص و ضعف‌ها را شناسایی و برای رفع آن‌ها تلاش کنیم تا وضع موجود هر چه بیشتر به وضع مطلوب نزدیک شود؛ این وظیفه همه مدیران است.

آیت‌الله رئیسی با تأکید بر لزوم نظارت مستمر در نظام اجرایی خاطرنشان کرد: هر مدیریتی در کشور باید مبتنی بر نظارت باشد و نباید این نظارت‌ها، محدود و منحصر به یک یا دو سازمان نظارتی مثل سازمان بازرسی یا دیوان محاسبات و کمیسیون اصل 90 مجلس شود.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به مشکل آب در استان‌های مختلف کشور و تکالیف برنامه‌های توسعه در این زمینه، گفت: اگر قانون برنامه در خصوص آب به‌درستی اجرا می‌شد و همه دستگاه‌ها به تکالیف برنامه‌ای خود عمل می‌کردند، اکنون شاهد رنج و زحمت مردم نبودیم.

آیت‌الله رئیسی در همین راستا تنقیح قوانین را از ضرورت‌های جدی کشور و وظیفه همه قوا دانست و با ابراز گلایه از تأخیر در انجام این کار اظهار کرد: قوانین باید تنقیح و اصلاح شوند تا از تفسیرهای متفاوت از قانون جلوگیری شود اما اجرای قانون ضعیف بهتر از بی‌قانونی است.

رئیس قوه قضائیه با تأکید بر فعال‌سازی حوزه‌ها و ظرفیت‌های جدید برای حل مشکل اشتغال در کشور، فضای مجازی و اقتصاد دریا را از جمله این حوزه‌ها دانست و گفت که فعال کردن اقتصاد گردشگری و صنایع تبدیلی در استان چهارمحال و بختیاری می‌تواند گره‌گشای بسیاری از مشکلات مردم این استان باشد.

آیت‌الله رئیسی با تأکید بر کار انقلابی و جهادی مدیران تأکید کرد که اگر چه بسیاری از تصمیمات در مرکز اتخاذ می‌شود اما مدیران استان‌ها می‌توانند با اختیاراتی که دارند، با یک روحیه جهادی و انقلابی کارهای بزرگی انجام دهند و بزرگ‌ترین شاخص در این عرصه شهید حاج قاسم سلیمانی بود که تحقق عملی شعار «ما می‌توانیم» را در منطقه به نمایش گذاشت.

رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به گزارش‌ها و گلایه‌های مردم و برخی مسئولان منطقه از مشکلات آبی استان، خواستار تشکیل فوری جلسه شورای عالی آب برای بررسی و حل این موضوع شد و گفت: وزیر نیرو با تشکیل جلسه شورای عالی آب، مشکلات آبی استان چهارمحال و بختیاری را با حضور مدیران عالی این استان و استان‌های هم‌جوار و نمایندگان مردم در مجلس بررسی و برای حل آن تصمیم‌گیری کند.

آیت‌الله رئیسی گفت: مرجع قانونی تصمیم‌گیری برای حل معضل آب استان چهارمحال و بختیاری، دولت و شورای عالی آب است و وزیر نیرو فوراً کارگروهی را برای شنیدن نظرات مدیران همه بخش‌ها تشکیل دهد و ما هم اطلاعاتی که در این خصوص داریم به ایشان منتقل می‌کنیم تا با نگاهی عالمانه و عادلانه در این خصوص تصمیم‌گیری نماید.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به کاهش میان آب استان چهارمحال و بختیاری از 6 میلیارد مترمکعب به 3 میلیارد مترمکعب، مدیریت منابع آبی را مهم دانست و تأکید کرد: مطالبه مردم استان تقسیم عادلانه آب بر اساس نیازسنجی واقعی و حل مسئله به روش منطقی است و این نگاه قانونمند و عدالت‌خواهانه بسیار ارزشمند است.

آیت‌الله رئیسی همچنین از وزیر نیرو خواست که کارگروه مشترکی را با مسئولان وزارت نفت و نمایندگان قوه قضائیه تشکیل دهد و با یک بررسی میدانی و ظرف مدتی کوتاه، موضوع آلودگی رودخانه اصلی میانکوه شهرستان اردل را بررسی کند تا هر چه سریع‌تر دغدغه مردم در این زمینه برطرف شود.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به حمایت دستگاه قضا از تولید و فضای کسب‌وکار اظهار کرد: مرجع اصلی حل مشکلات کارآفرینان و سرمایه‌گذاران استانداری و دستگاه‌های اجرایی مرتبط هستند اما چنانچه مشکل یک کارآفرین و تولیدکننده به هر دلیلی حل نشد، موضوع را از طریق مراجع نظارتی پیگیری کنند.

آیت‌الله رئیسی با تأکید بر پیگیری فرمان مقام معظم رهبری برای جهش و رونق تولید در کشور، عنوان کرد: به‌هیچ‌عنوان اجازه نخواهیم داد در جایی که امکان رفع مشکلات تولید وجود دارد، کوتاهی و سهل‌انگاری صورت گیرد تا خللی در چرخه تولید کشور به وجود نیاید.

رئیس قوه قضائیه با استقبال از افزایش خط تولید برای ایجاد اشتغال در کشور، درعین‌حال گفت: جذب نیروی کار بدون در نظر گرفتن ظرفیت خط تولید در بنگاه‌های اقتصادی غلط است و اخراج بدون دلیل یک کارگر باسابقه و حقوق برای این‌که کارگر جدید جذب کنیم هم امری به‌مراتب نادرست‌تر است.

آیت‌الله رئیسی بر همین اساس تأکید کرد: در شرایط کرونایی که کشور با مشکلات مختلفی مواجه شده، ایجاد دغدغه برای خانواده‌های کارگران پسندیده نیست و حتماً باید از آن پرهیز شود.

«موافقت دستگاه قضا برای حل مشکلات صنفی از سوی سازمان‌های صنفی متخصص»، «فعال شدن نهادهای حقوقی برای پیگیری و صیانت از حقوق سازمان‌ها» و «پیگیری تخلفات در خصوصی‌سازی و اصلاح قانون واگذاری‌ها» از دیگر موضوعات مورد تأکید رئیس دستگاه قضا در این نشست بود.

رئیس قوه قضائیه در خاتمه «ایجاد یاس و ناامیدی در مردم و مسئولان» را « راهبرد دشمن» دانست و تأکید کرد: ما با اتکا به خدا و با اعتماد به مردم و استفاده از ظرفیت‌هایی که در داخل داریم می‌توانیم و باید دشمن را در رسیدن به نیت پلیدی که دارد، ناکام بگذاریم.

پیش از سخنرانی رئیس دستگاه قضا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدعلی نکونام نماینده ولی‌فقیه در استان با بیان نکاتی درباره اهمیت و جایگاه «عدالت» در تعالی و رستگاری جوامع بشری اظهار کرد: از نظر اسلام مهم‌ترین هدف تعالی بشر اصلاح امور است و عدالت اجتماعی نقش بسیار مهمی در فلاح و صلاح فرد و جامعه دارد و هر فردی مکلف به اجرای عدالت است.

وی ریاست آیت‌الله رئیسی بر دستگاه قضا را ناشی از اراده الهی دانست و گفت: آیت‌الله رئیسی به مصداق آیه شریفه «خُذ بِقُوَّةِ»، در دوره مدیریتش در قوه قضائیه منشأ آثار و برکات فراوانی شدند و با حرکتی تحول‌خواهانه، در جامعه امید و نشاط ایجاد کرد و نشان داد می‌توان با حضور مدبرانه و انقلابی کارها را پیش برد و توطئه‌های دشمن را خنثی کرد.

حجت‌الاسلام نکونام در ادامه از «مشکل معیشت و درآمد مردم»، «گازرسانی به مناطق دوردست و صعب‌العبور»، «آلودگی 31 ساله مهم‌ترین رودخانه میانکوه اردل به نفت» و «کم‌آبی» به‌عنوان چهار مشکل اصلی در استان چهارمحال و بختیاری یاد کرد که به اعتقاد او حل این مشکلات، استان متبوعش را در جایگاه بلند و عادلانه خود قرار می‌دهد.

نماینده ولی‌فقیه در استان چهارمحال و بختیاری با بیان این‌که توزیع ثروت و فقرزدایی از وظایف دولت است، درعین‌حال گفت که رئیس قوه قضائیه می‌تواند حل مشکل معیشتی مردم را در جلسه سران قوا پیگیری نماید و از «رونق کشاورزی و دام‌پروری و پرورش ماهی»، «توجه به صنایع مادر»، «احداث راه‌های مواصلاتی و خروج استان از بن‌بست» و «توجه به ظرفیت‌های استان» به‌عنوان راه‌های حل مشکل معیشتی چهارمحال و بختیاری‌ها یاد کرد.

جعفری نماینده بروجن در مجلس هم در این جلسه با اشاره به معضل کم‌آبی در استان چهارمحال و بختیاری به دلیل برخی بی‌تدبیری‌ها و انتقال آب از این استان به استان‌های هم‌جوار، خواستار پرداخت حقابه شرب، حق آبه کشاورزی، حقابه صنعت و حقابه محیط‌زیست به این استان برای حل مشکلات مردم شد.

وی بزرگ‌ترین مزیت استان چهارمحال و بختیاری را آب و کشاورزی عنوان کرد ولی گفت که میلیاردها تومان صرف اجرای پروژه‌های غیرقانونی مانند احداث چند تونل شد که محیط‌زیست را تخریب کرد و کسی هم مانع این کار نشد و درنتیجه امروز با خشک شدن چشمه‌ها، آب برخی روستاها تا 12 ساعت قطعی دارد و به این روستاها با تانکر آب‌رسانی می‌شود.

نماینده بروجن در پایان سخنانش با اشاره به آثار سوء کم‌آبی و بی‌آبی بر کشاورزی و افزایش معضل بیکاری در چهارمحال و بختیاری به دلیل عدم توجه مناسب به منابع آبی و ظرفیت‌های کشاورزی استان، خواستار برخورد قاطع دستگاه قضایی با «قانون‌گریزی‌ها در حوزه آب» شد.

انتهای پیام/4127/پ

منبع: آنا

کلیدواژه: قوه قضائیه تولید و اشتغال آیت الله رئیسی استان چهارمحال و بختیاری رئیس قوه قضائیه با اشاره آیت الله رئیسی مقام معظم رهبری اشتغال در کشور اجرای عدالت دستگاه قضا خصوصی سازی بی عدالتی مهم ترین استان ها برای حل حل مشکل بخش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۵۱۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره عدالت و رسانه برگزار می‌شود/ سند تحول قضائیه حلال مشکلات عدلیه

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری آنا، اصغر جهانگیر روز سه‌شنبه در نخستین نشست خبری دوره جدید سخنگویی دستگاه قضایی اظهار داشت: ابتدا از حسن اعتماد ریاست قوه قضاییه برای سپردن مسئولیت خطیر سخنگویی و از اینکه فرصت خدمتگزاری در نظام جمهوری اسلامی ایران را یافته‌ام، قدردانی می‌کنم و امیدوارم که این مهم موجبات رضایتمندی مردم که به حق رضایت خداوند است، فراهم آورد.

وی تصریح کرد: در این مسیر به همکاری‌ها و همراهی‌های اصحاب رسانه بیش از پیش محتاجیم و تلاش ما در این دوره این است که تصویری درست از خدمات عدلیه که خدمات نظام اسلامی است در معرض نظارت و قضاوت افکار عمومی به‌عنوان جویندگان حقیقت قرار دهیم.

وی با یاد کردن از سخنگویان ادوار گذشته از زحمات و مجاهدت‌های آنها در ادوار گذشته قدردانی کرد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه به دو مناسبت مهم و سرنوشت ساز در کشور؛ روز کارگر و روز معلم اشاره کرد و افزود: کارگران به عنوان بازوان تولید در کشور هستند و امسال هم که رهبر انقلاب در شعار سال به نقش مشارکت مردم تاکید کردند، این نقش بیش از پیش باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به سالروز شهادت شهید مطهری و گرامیداشت روز معلم، افزود: آنان که نتوانستند تفکر شهید را تاب بیاورند او را ترور کردند ‌و امروز بیش از هر زمان دیگر توجه و استفاده از اندیشه علامه شهید احساس می‌شود و باید تلاش کنیم این اندیشه به نسل جدید با روش های نوین انتقال یابد.

وی از زحمات معلمان و قشر فرهنگیان قدردانی کرد و افزود: قوه قضاییه تلاش دارد برای حفظ شأن معلمان در هر کجا که در جامعه لازم است اهتمام داشته باشد.

سخنگوی قوه قضاییه، سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق علیه السلام رئیس مکتب جعفری اثنی عشری را به ملت ایران به‌ویژه مراجع تقلید تسلیت گفت.

جهانگیر با اشاره به ابعاد سند تحول قضایی و تمهید برگزاری جشنواره سالانه عدالت و رسانه افزود: در این جشنواره از رسانه‌ها به عنوان ناظران بیطرف که با رصد دائمی و بررسی و ارزیابی ها به دستگاه قضایی نقد منصفانه دارند، قدردانی می‌شود.

جهانگیر با اشاره به ابلاغ سند تحول و تعالی قوه قضاییه گفت: اخیرا این سند از سوی ریاست قوه قضاییه تایید و ابلاغ شد و این سند می‌تواند حلال مشکلات باشد.

وی ادامه داد: سند تحول و تعالی قوه قضاییه رویکرد تحولی دارد که ۱۰ عنوان پیشران در این سند پیش بینی شده است و با همکاری سایر دستگاه‌های حاکمیتی و همراهی و مشارکت مردم اجرایی خواهد شد و هوشمندسازی، نظارت بر عملکرد ضابطین، رفع ساختارهای فساد زا، تقویب فعالیت رسانه‌ای قوه قضاییه از جمله مواردی است که در این سند مورد توجه قرار گرفته است.

سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به برخی موارد که در سند تحول قضایی برای آنها راهکار و راه‌حل پیش‌بینی شده است، افزود: فراوانی مصادیق تضییع حقوق عامه، تراکم تشکیل پرونده در دستگاه های قضایی، محدود شدن برخی از آزادی های مشروع مردم که برای فقدان قانون این اتفاق افتاده، کثرت مصادیق زیاد در تضییع حقوق ایرانیان از جمله چالش هایی است که قوه قضاییه با آن موجه است و در سند برای ان راهکارهایی پیش بینی شده است.

وی با اشاره به موضوع پیشگیری از وقوع جرم به عنوان یکی از وظایف اصلی قوه قضاییه اظهار داشت: تزلزل در روابط حقوقی اشخاص یکی از چالش هایی است که قوه قضاییه با آن مواجه است. به عنوان مثال مردم با حسن نیت یک معامله را انجام می دهند اما به علت ناآشنا بودن با الفبای حقوق منجر به ثبت شکایات در سیستم قضایی می‌شود، از این رو در سند راهکار این معضل پیش بینی شده است.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: امیدواریم با اجرای سند تحول و تعالی قوه قضائیه بتوانیم موضوعاتی همانند احیای حقوق عامه، ارتقای امنیت سرمایه گذاری، جلب مشارکت مردم به نحو شایسته جامه عمل بپوشانیم.

این نشست از طریق تلویزیون اینترنتی سیمای عدالت به نشانی https://www.aparat.com/simayeedalat/live به صورت زنده در حال پخش است.

خبر در حال تکمیل...

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی باید در کنار تعاملات امنیتی با کشور هدف پیگیری شود
  • لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سازوکار مشارکت مردم در بخش مولد را تسهیل خواهد کرد
  • قانون حمایت از صنایع پایین‌دستی نفت خام و میعانات گازی به تولید و اشتغال منجر می‌شود
  • جشنواره عدالت و رسانه برگزار می‌شود/ سند تحول قضائیه حلال مشکلات عدلیه
  • چراغ سبز تغییر نام باشگاه استقلال تهران
  • رئیس سازمان خصوصی‌سازی خبر داد: اگر تغییر نام استقلال به استقلالِ خلیج فارس منع قانونی نداشته باشد، مورد موافقت قرار می‌گیرد / فیلم
  • صدور الکترونیکی مجوز‌ها پیش‌نیاز توسعه اقتصادی و تسهیل مشارکت مردم در کسب‌وکار‌های خرد
  • آموزش محور اصلی بازاریابی و تجاری‌سازی در صنایع دستی
  • بنیه اقتصادی با تولید اصلاح می‌شود