Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-28@16:28:50 GMT

برای مقابله بااسترس کودکان چه‌بایدکرد؟

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۵۲۲۰۲

یک کارشناس ارشد روان‌شناسی عمومی درخصوص نحوه مقابله با استرس و اضطراب در کودکان توضیحاتی را ارائه کرد. ناطقان: مرجان پلوئی کارشناس ارشد روان‌شناسی عمومی درباره استرس کودکان اظهار کرد: کودکان معمولا در مورد استرس‌هایی که دارند، صحبت نمی‌کنند و اغلب والدین زمانی که به دلیل تغییر رفتار کودک به روان‌شناس مراجعه می‌کنند با انجام تست‌های مختلف متوجه استرس‌ها و اضطراب پنهان او می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پلوئی در ادامه افزود: وجود استرس‌ و اضطراب طولانی مدت اثرات مخربی بر سلامت جسم و روان کودک خواهد داشت.
نشانه ‌های وجود استرس در کودکان

او با اشاره به اینکه استرس می‌تواند تاثیر سوئی بر روابط کودک با همسالانش داشته باشد، بیان کرد: وجود استرس در کودکان باعث افت تحصیلی آن‌ها شده و زندگی عادی کودک را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

پلوئی درباره نشانه‌های وجود استرس در کودکان، گفت: کابوس شبانه، دل درد‌های بدون دلیل پزشکی، بی اشتهایی یا پرخوری، بی قراری، عصبانیت‌های پی در پی و بی دلیل، وابستگی شدید به والدین، لجبازی، پرخاشگری و مشکلات شدید در روابط دوستان از  علائم  وجود  استرس در  کودکان  هستند.

استرس کودکان

این کارشناس ارشد روان‌شناسی عمومی ادامه داد: کودکانی که با بیماری جسمی خاصی درگیر هستند استرس زیادی را تجربه می‌کنند. همچنین کمبود اعتماد به نفس در فرزندان هم باعث ایجاد استرس در آن‌ها خواهد شد.


چگونه استرس کودکان را درمان کنیم؟

او در ادامه بیان کرد: ورزش‌هایی مثل یوگای مخصوص کودکان می‌تواند در کم کردن استرس کودک مفید واقع شود. البته برای درمان استرس و اضطراب کودکان حتما باید ریشه آن شناسایی شود. مثلا کودکانی که با اختلافات شدید خانوادگی و تهدید والدین به طلاق زندگی می‌کنند، استرس زیادی را تجربه دارند.

پلوئی افزود: اغلب کودکان نمی‌دانند چگونه برون ریزی احساسات داشته باشند، هنگامی که کودک عصبانی و ناراحت است، همدلی کرده و او را تشویق کنید که در مورد احساساتش صحبت کند؛ زیرا این کار می تواند از استرس کودک را کاهش دهد. همچنین تکنیک آموزش حل مساله و بارش فکری نیز برای کودکانی که در زمان مواجهه با مشکلات استرس دارند بسیار موثر است. در این تکنیک کودک یاد می‌گیرد که با استفاده از افکار مختلفی که به ذهنش خطور می‌کند راه حل جدیدی برای مشکلاتش پیدا کند.

این کارشناس ارشد روان‌شناسی عمومی تاکید کرد: کودکان بسیاری از والدینی که کمال گرایی دارند و می خواهند کودکشان در همه مسائل بهترین باشد همواره استرس زیادی دارند. البته این والدین معمولا خودشان نیز مضطرب هستند و در چالش‌های زندگی و حل مسائل مرتب نگران ومضطرب می‌شوند که کودکان از آن ها  الگوبرداری کنند.

او گفت: تشویق‌های کلامی مثل احسنت یا تشویق مادی مثل دادن هدیه‌های کوچک انگیزه ای برای کودک شده و او را از استرس دور می‌کند. اگر شرایط یا موقعیت‌های ویژه ای باعث بروز استرس و اضطراب در کودکتان می‌شود حتما آن را محدود کنید و یا شرایط بهتری برای کودک فراهم کنید. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: استرس ، مقابله ، کودکان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: استرس مقابله کودکان استرس کودکان استرس کودک وجود استرس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۵۲۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دومینوی آسیب‌

علاقه به استفاده از لوازم‌آرایش توسط کودکان به‌ویژه دختران زیر ۷ سال از جمله نگرانی‌های بسیاری از خانواده‌هاست و مشکل اصلی زمانی پیش می‌آید که والدین نمی‌دانند در مقابل این خواسته و کنجکاوی فرزندشان چه پاسخی بدهند و چطور با او و خواسته‌اش برخورد کنند.

به گزارش ایسنا،روزنامه خراسان در گزارشی با این عنوان به ویدئوهای پربازدید آموزش میکاپ برای دختران زیر ۱۰ سال در شبکه‌های‌اجتماعی و آسیب‌های آن برای کودکان از دیدگاه یک کارشناس‌ارشد مشاوره توان‌بخشی پرداخته و نوشته است: امروزه جوامع بشری تغییرات‌اجتماعی و رشد فرهنگ مصرفی فزاینده‌ای را تجربه می‌کنند که بخشی از آن به زیباسازی چهره و بدن افراد برمی‌گردد. در این حوزه آرایش صورت در بین دختران جوان عمومیت و رواج زیادی یافته است به‌ویژه که سن آرایش پایین‌تر آمده و گاهی شاهد کودکان کم سن‌وسالی هستیم که در مجالس و مهمانی‌ها نه تنها چهره خود را آرایش می‌کنند بلکه آموزش آن را در اختیار کاربران زیادی در فضای‌ مجازی قرار می‌دهند.

علاقه به استفاده از لوازم‌آرایش توسط کودکان به‌ویژه دختران زیر ۷ سال از جمله نگرانی‌های بسیاری از خانواده‌هاست و مشکل اصلی زمانی پیش می‌آید که والدین نمی‌دانند در مقابل این خواسته و کنجکاوی فرزندشان چه پاسخی بدهند و چطور با او و خواسته‌اش برخورد کنند. در ادامه، نکاتی در همین باره مطرح خواهد شد.

اصلی‌ترین علل علاقه دختربچه‌ها به آرایش

ابتدا باید علت علاقه کودک به این امر را جویا شویم. شاید بخش اعظمی از توجه کودکان به لوازم آرایشی ناشی از کنجکاوی آن‌ها برای کشف محیط پیرامون‌شان باشد. همچنین کودکان در انتهای سال‌های ۵ و ۶ سالگی نسبت به تفاوت‌های جنسیتی خود با افراد بالغ حساس‌تر شده و کنجکاوی‌های جنسی آن‌ها در حال شکل‌گیری است. بنابراین در صورت دیدن منظره آرایش کردن اطرافیان خود به این مسئله حساس شده و کنجکاوی و علاقه بیشتری را نشان می‌دهند. شایان ذکر است که این توجه مختص کودکانه دختر نبوده بلکه پسران هم نسبت به این امر کنجکاوی و علاقه نشان می‌دهند اما بسیاری از متخصصان منع کودک را از این امر اشتباه می‌دانند و معتقدند ممانعت در برابر خواسته‌ها و علائق در دوران کودکی منجر به افزایش فزاینده آن در دوره نوجوانی و بزرگ سالی خواهد شد. تقلید از بزرگ ترها، حس کنجکاوی، تشویق کودک به آرایش‌کردن از علل مهم علاقه کودک به آراستن چهره خود است.

اهمیت فراوان اولین واکنش والدین

این که اولین بار چگونه با این علاقه کودک برخورد شود بسیار مهم است، بنابراین اولین برخوردهای والدین نباید ایجاد تنش کند و او را نسبت به این امر کنجکاوتر کند. به جای هیجانی کردن فضا و ایجاد تنش و کشمکش، بدون تندروی‌های بی‌مورد باید از لجبازی‌ها و کنجکاوی‌های کودک بکاهیم و از عوارض آرایش‌کردن کودک پیشگیری کنیم.

پیامدهای تلخ آرایش‌کردن کودکان

از مهم‌ترین پیامدهای آرایش کردن کودکان می‌توان به این موارد اشاره کرد:

۱- آرایش کودک به‌تدریج عزت‌نفس و اعتمادبه‌نفس او را کاهش می‌دهد چراکه پس از مدتی که به آرایش‌کردن عادت کند، نسبت به چهره واقعی خود احساس خوبی نخواهد داشت و بدون آرایش در محیط بیرون حاضر نخواهد شد.

۲- مواد آرایشی به دلیل وجود مواد شیمیایی ممکن است تاثیراتی در بیش فعالی کودکان بگذارد.

۳- آرایش کردن می‌تواند منجربه خود بزرگ‌بینی و غرور کاذب کودک شود.

۴-کودک وقتی را که می‌بایست صرف بازی کند به آرایش کردن می‌پردازد.

۵- ذهن کودک درگیر مقایسه خود با بزرگ سالان می‌شود و از گروه هم سال فاصله می‌گیرد و باعث تنها ماندن وی می‌شود.

۶- موجب تمایل به تغییرات چهره و عمل زیبایی در بزرگ سالی خواهد شد.

۷-آرایش کردن منجر به داشتن الگویی نامناسب در ذهن کودک خواهد بود.

۸- پوست کودکان لطیف و حساس بوده؛ بنابراین لوازم آرایش ممکن است عوارض جانبی زیادی را برای آن‌ها ایجاد کند.

راهکارهای پیشگیری از ترغیب دختربچه‌ها به آرایش‌

۱- تا حد امکان در مقابل کودکان آرایش نکنید و تا سن معینی آن‌ها را به آرایشگاه‌های بزرگسالان نبرید.

۲- لوازم آرایش خود را از دسترس کودکان دور نگه دارید.

۳- کودک را با خود به مراکز خرید لوازم آرایش نبرید چراکه تماشای رنگ‌های متنوع در مراکز فروش جذابیت لوازم‌آرایشی را برای کودک افزایش می‌دهد.

۴- در حضور کودک در مورد چهره‌آرایی و آرایش کردن کمتر صحبت کنید و از تماشای فیلم‌هایی با تصاویری در این مورد خودداری کنید.

۵- در صورت مشاهده استفاده از لوازم آرایش توسط کودک یا درخواست او برای این کار به هیچ عنوان واکنش شدید از خود نشان ندهید، زیرا این کار ممکن است کنجکاوی و لجبازی یا علاقه او را تشدید کند.

۶- با توجه به سن کودک به او بفهمانیم که آرایش کردن مناسب او نبوده و ممکن است به سلامت او آسیب برساند.

۷- به او بگویید که این کار مختص بزرگ‌سالان است و دنیای زیبای کودکی را برای وی جذاب‌تر کنید.

۸- اگر نتوانستید با ملایمت او را منصرف کنید به او اجازه دهید یک بار آن هم در مقادیر کم این کار را انجام دهد ولی حتماً از وسایلی استفاده کند که بی‌خطر بوده و از حداقل مواد شیمیایی تشکیل شده باشد.

۹- از چهره آرایش کرده او ابراز خوشحالی و رضایت نکنید و باعث نشوید که به این نتیجه برسد که من زشتم و مادر و پدر وقتی آرایش دارم بیشتر مرا دوست دارند و من زیباتر به نظر می‌رسم. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • جراحی تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی
  • تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی خارج شد
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  • نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟
  • دومینوی آسیب‌
  • استرس یکی از مهمترین عوامل از بین رفتن آرامش در کانون خانواده است