Web Analytics Made Easy - Statcounter

با تلاش محققان انگلیسی هوش مصنوعی شبه مغز می‌تواند ۱۰۰۰ برابر کارآمدتر از هوش‌های مصنوعی معمولی عمل کند. به گزارش خبرنگاری فناوری خبرگزاری دانشجو محققان کالج دانشگاهی لندن راهی یافتند تا دقت سیستم‌های محاسباتی الهام گرفته از مغز را بهبود داده و هوش مصنوعی کم مصرف‌تری بسازند. این سیستم برای ساخت شبکه عصبی مصنوعی از ممریستور‌ها (مقاومت حافظه‌دار از المان‌های دو پایانه‌ای مدار‌ها هستند) استفاده می‌کند که حداقل ۱۰۰۰ برابر کارآمدتر از انرژی هوش مصنوعی سخت‌افزاری معمولی مبتنی بر ترانزیستورهاست، اما هنوز این سیستم جدید مستعد خطاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



هوش‌های مصنوعی موجود مصرف انرژی بالایی دارند. با آموزش یک مدل هوش مصنوعی می‌توان ۲۸۴ تن کربن‌دی‌اکسید تولید کرد که معادل انتشار مادام‌العمر کربن‌دی‌اکسید توسط پنج اتومبیل است. جایگزینی ترانزیستور‌ها که همه دستگاه‌های دیجیتالی را تشکیل می‌دهند با ممریستور‌ها که دستگاه الکترونیکی جدید هستند و اولین بار در سال ۲۰۰۸ ساخته شده اند، می‌تواند این مقدار را به کسری از یک تن کربن‌دی‌اکسید کاهش دهد.

از آنجایی که ممریستور‌ها بسیار کم‌مصرف‌تر از سیستم‌های محاسباتی موجود هستند، به طور بالقوه می‌توانند مقدار زیادی محاسبات را در دستگاه‌های دستی گردآوری کرده و نیاز به اتصال به اینترنت را از بین ببرند. این امر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، زیرا انتظار می‌رود در آینده وابستگی بیش از حد به اینترنت به‌علت افزایش تقاضای داده و عدم افزایش ظرفیت انتقال داده از یک نقطه خاص، مشکل‌ساز شود. در مطالعه جدید، محققان انگلیسی دریافتند که با جمع آوری ممریستور‌ها در چندین زیر گروه شبکه عصبی و استفاده از میانگین محاسبات می‌توان دقت را بسیار بهبود بخشید.

ممریستور‌ها «مقاومت‌های با حافظه» نامیده می‌شوند، زیرا آن‌ها مقدار بار الکتریکی که در آن‌ها جریان داشته است را حتی بعد از خاموش شدن نیز در حافظه دارند. این دستگاه‌ها که اولین بار در دهه گذشته ساخته شدند، انقلابی در الکترونیک ایجاد کردند و یک حلقه گمشده در الکترونیک برای تکمیل مقاومت‌ها، خازن‌ها و القاگر‌ها به حساب می‌آمدند. از آن زمان ممریستور‌ها بصورت تجاری در دستگاه‌های حافظه دار استفاده شدند، اما این تیم تحقیقاتی بیان کرده‌اند که این دستگاه می‌تواند طی سه سال آینده برای تولید سیستم‌های هوش مصنوعی نیز استفاده شود.

ممریستور‌ها بهره‌وری بسیار پیشرفته‌ای را ارائه می‌دهند و می‌توان اطلاعات قابل قبولی را در هر بیت قرار داد. علاوه بر این، ممریستور‌ها اغلب به عنوان یک فرم محاسباتی نوروفورمیک (الهام گرفته از مغز) توصیف می‌شوند، زیرا پردازش و حافظه را شبیه به مغز انجام می‌دهند.

در این مطالعه محققان رویکرد جدید خود را در چندین نوع مختلف از ممریستور‌ها آزمایش کرده و دریافتند که صرف‌نظر از ماده و فناوری ممریستورها، رویکرشان باعث افزایش دقت در همه آن‌ها شده است. آن‌ها دریافتند که این رویکرد باعث افزایش دقت شبکه‌های عصبی در کار‌های معمولی هوش مصنوعی در مقایسه با ابزار‌های نرم‌افزاری استفاده شده در سخت‌افزار دیجیتال‌های معمولی می‌شود.

محققان معتقدند که در رویکرد آن‌ها وقتی صحبت از ممریستور‌ها می‌شود، چندین هد بهتر از یکی است. همچنین چیدن شبکه عصبی به چندین شبکه کوچک‌تر به جای یک شبکه بزرگ، منجر به دقت بالاتری می‌شود. اکنون زمان آن رسیده که ممریستور‌ها نقش مهمی در دوره انرژی پایدار داشته باشند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: هوش مصنوعی هوش مصنوعی دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۵۲۹۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک کارشناس انرژی : موفقیت دولت در تقویت شبکه فروش نفت کشور در شرایط تحریم

فروش نفت و گاز سختی هایی دارد و تخصص خاصی را درجهت بازاریابی و بازارسازی می طلبد. فروش این منابع در شرایط تحریم از پیچیدگی بیشتری برخوردار است. زیرا نمی توانیم از مبادی رسمی به فروش آن ها مبادرت کنیم و باید به فکر راهکارهایی برای فروش نفت و گاز با وجود تحریم باشیم.

وزارت نفت در راستای فروش نفت و گاز کشور سیاست هایی به اجرا گذاشت. از جمله این سیاست ها می توان به صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورها و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی و فروش نفت به پالایشگاه های کوچک در شرق آسیا اشاره کرد.

 از شواهد این طور برمی آید که این راهکارها در نهایت نتیجه داد. زیرا توانستیم فروش نفت کشور را به دوران غیرتحریمی بسیار نزدیک کنیم. صادرات گاز نیز بیشتر از دوران غیرتحریم انجام شد.

به زعم بسیاری، فروش نفت و گاز کشور در شرایط تحریم یک موفقیت برای صنعت نفت و گاز ایران محسوب می شود. نظرات امین نوربخش، کارشناس انرژی را در خصوص مسائلی که در بالا گفته شد، در ادامه می خوانید.

صدور خدمات فنی و مهندسی به گسترش روابط ما و کشور هدف منجر می شود

 نوربخش با اشاره به این افزایش و تقویت فروش نفت و گاز در شرایط تحریم برایمان مزیت محسوب می شود، تصریح کرد: دولت توانسته است به تقویت شبکه فروش نفت کشور بپردازد و این حوزه را نسبت به گذشته گسترش دهد. این رویکرد ما را به صادرات نفت بالای  1.5 میلیون بشکه در روز رساند که با تکیه بر دیپلماسی موفق دولت سیزدهم به این میزان فروش رسیدیم که اثر مستقیمی بر رشد اقتصادی کشور در سال گذشته نیز داشته است.

وی ادامه داد: لازم است روند فعلی را پیگیری کنیم و همچنان به تلاش خود برای به فروش رساندن نفت و گاز کشور ادامه دهیم. در عین حال، باید تلاش کنیم که کشوری مانند چین بخشی از نفت ما را به صورت رسمی خریداری کند.

این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: یکی از سیاست هایی که طی سال های گذشته به اجرا گذاشته شد، صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورها بود. از این طریق نیز توانستیم برای کشور درآمدزایی داشته باشیم و به بهبود شرایط کمک کنیم.

نوربخش گفت: صدور خدمات فنی و مهندسی به گسترش روابط ما و کشور هدف منجر می شود. حوزه نفت و گاز در کشورهای صادرکننده از اهمیت بالایی برخوردار است. به طور مثال، وقتی به صدور خدمات فنی و مهندسی به ونزوئلا می پردازیم و صادرات نفت این کشور را بهبود می بخشیم، این امر قطعاً در تحکیم روابط ما با آن ها اثر می گذارد.

 افزایش تعاملات با کشورهای همسایه به منظور صادرات گاز به اجرا گذاشته شد

وی ادامه داد: در شرایط فعلی بازار صادرات خدمات فنی و مهندسی ما بیشتر کشورهای همسایه و یا کشورهایی هستند که به دلیل تحریم ها به فناوری های غربی دسترسی ندارند. اما کشورهای دیگر نیز می توانند بازار هدف ما باشند، زیرا هزینه خدمات فنی و مهندسی ما برای این کشورها بالا نیست.

این کارشناس انرژی توضیح داد: موضوع توسعه زنجیره ارزش بیشتر در حوزه نفتی مطرح است. در زمینه گاز بهتر است به صادرات خام بپردازیم. در همین ارتباط می توان گفت که به درستی سیاست افزایش تعاملات با کشورهای همسایه به منظور صادرات گاز از طریق خط لوله به اجرا گذاشته شده است.

وی ادامه داد: سیاست های به اجرا گذاشته شده در زمینه توسعه زنجیره ارزش محصولات پتروشیمیایی نیز مثبت ارزیابی می شود. البته باید دقت داشته باشیم که حدود 25 الی 30 درصد از نفت کشور را به دلایل استراتژیک به صورت خام صادر کنیم.

اقدام وزارت نفت در حفظ عراق به عنوان مشتری گازی مثبت است اما کافی نیست

نوربخش گفت: صادرات گاز خاصیت تحریم پذیری ندارد. به همین دلیل، اگر بتوانیم راهکاری برای تسویه وجوه مربوط به فروش گاز پیدا کنیم، به نحوی که تحریم ها اثری بر آن نداشته باشد، می توانیم از این پتانسیل نیز بهره ببریم.

وی ادامه داد: در خصوص حفظ عراق به عنوان یک مشتری گازی باید دقت داشته باشیم که این کشور به گاز ایران نیاز دارد و گزینه دیگری هم برای تأمین آن ندارد. اما حتماً پیگیری های ما نیز در این زمینه موثر بوده است. اقدام وزارت نفت در حفظ عراق به عنوان مشتری گازی کشور مثبت است. اما نباید به سطوح فعلی روابط اکتفا کنیم.

دیگر خبرها

  • لزوم تجهیز امامزاده ابراهیم(ع) به سیستم اطفای حریق شبکه ای
  • هر آنچه از سیستم VRF باید بدانید
  • یک کارشناس انرژی : موفقیت دولت در تقویت شبکه فروش نفت کشور در شرایط تحریم
  • هوشمندسازی ساختمان: خانه‌ای که فراتر از تصورات شماست
  • تجهیز صنایع کشور با ربات‌های مجهز به هوش مصنوعی
  • مهارت آفرینی در بستر دستگاه تعلیم و تربیت باید فراهم شود
  • بزرگ‌ترین فرودگاه جهان در دبی/ هلند میزبان آینده‌نگرترین محله دنیا
  • چگونه مصرف برق یخچال فریزر را کاهش دهیم؟
  • چالش‌های زیست‌محیطی در توسعه هوش مصنوعی
  • رئیس‌جمهور بیستم اردیبهشت به قم سفر می‌کند