Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-07@05:22:57 GMT

اتمام ۴۹ خوابگاه نیمه کاره با کمک خیران

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۵۴۷۲۳

اتمام ۴۹ خوابگاه نیمه کاره با کمک خیران

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت گفت: تمرکز ما در این مسیر بر حضور خیران جهت تامین مالی اتمام ۴۹ خوابگاه نیمه کاره متمرکز است.

 به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، چهارمین جلسه کمیته مشورتی خیران صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت با حضور خیران خوابگاه‌ساز و علاقمند به حوزه آموزش و مسئولان صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهروز رحیمی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت با بیان این‌که برخی دانشجویان در مناطق محروم نیمی از وام دانشجویی را برای گذران زندگی خانواده خود هزینه می‌کنند، گفت: این مهم است که بدانیم در این مسیر باید محکم و جدی پیش برویم زیرا رفع نیاز دانشجویان در اندازه همین وام‌های دانشجویی امری قابل توجه است.

وی رفتن به سمت ساخت خوابگاه‌های دانشجویی و در کنار هم قرار دادن خیران نیکوکار را امری خداپسندانه دانست و افزود: کار کردن برای دانشجویان مانند هزینه کردن برای فرزندان خود، نشان از لطف خداوندی است، قرار گرفتن خیران در مسیر صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت همانا اراده خداوند برای پیش برد اهداف خیرانه این حرکت است.

این مقام مسئول افزود: تمرکز ما در این مسیر بر حضور خیران جهت تامین مالی اتمام ۴۹ خوابگاه نیمه کاره باز می‌گردد که در سطح کشور با پراکندگی جغرافیایی متنوع روبه رو است. ساخت این خوابگاه‌ها امکان اسکان ۲۰ هزار فرزند محصل و نخبه این کشور در فضای خوابگاهی را به دنبال دارد که امری بسیار بزرگ و قابل تحسین است.

وی با بیان این‌که در حال حاضر ظرفیت کلیه خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ۷۹ هزار دانشجو است، بیان داشت: در این میان افزوده شدن ۲۰ هزار دانشجو به این تعداد اتفاق مبارکی در حوزه دانشجویی خواهد بود که خیران سراسر کشور می‌توانند در این فیض خیر شرکت کنند.

رحیمی افزوده شدن پیوست «رفاهی و خوابگاهی» برای توسعه آموزش‌عالی را امری مهم دانست و گفت: هفته آینده جلسه‌ای را با معاون آموزشی وزارت بهداشت برای این موضوع خواهیم داشت تا مصوبات شورای گسترش آموزش عالی را در خصوص قرار گرفتن پیوست رفاهی و دانشجویی در زیر ساخت‌های رشد توسعه آموزش داشته باشیم.

در ادامه حجت‌الاسلام محمدعلی نظام‌زاده نماینده مقام معظم رهبری در امور دانشجویان آسیا و اقیانوسیه با بیان این‌که مسئولان امر در این مسیر عزت دانشجویان را برای بازپرداخت وام حفظ می‌کردند، اظهار داشت: در خصوص منابع مالی برای پشتیبانی از دانشجویان توجه به دو نکته مهم است، ابتدا این‌که منابع مالی منحصر در منابع دولتی نیست، ضمن این‌که وظیفه دولت کمک به گسترش آموزش کشور در سطح عالی است و دوم نهادهای حقوقی هستند که می‌توانند در کمک به دانشجویان نقش داشته باشند.

نماینده ولی فقیه در امور دانشجویان آسیا و اقیانوسیه اظهار کرد: شخصیت‌های علاقه‌مند به آموزش در کشور زیاد هستند که باید در این راه شناسایی، اطلاع‌رسانی و اهمیت این امر برایشان مشخص شود. در کشور ما به حسب نیازهای ضروری زمان، مردم خیر پای کار می‌آیند، در زمینه آموزش هستند افرادی که خودشان با پایه‌های علمی عالی، عهده‌دار مسئولیت‌ها شدند و خود را ارتقا داده‌اند و از نظر مالی علاقه‌مند به کمک دانشجویان هستند.

وی گفت: چندی قبل گزارشی دریافت شد از یکی از روسای دانشگاه‌ها که در خصوص مضیقه خوابگاهی و مشکلات نبود خوابگاه، به خصوص برای دختران دانشجو مطالبی را عنوان کرده بود، در ادامه کار از روسای دانشگاه‌های کشور دعوت شد تا در این خصوص شرایط سنجیده شود که در این جلسه متوجه عمق مشکلات شدیم و برای ساخت خوابگاه‌های دانشجویی اقدام شد که در مرحله اول ۱۵ خوابگاه در نظر گرفته شد که بعد از مطالعات وسیع نقشه‌های معینی مشخص شد و در دستور کار قرار گرفت.

نظام‌زاده خاطرنشان کرد: صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت که آمار دقیق از شرایط خود دارد باید نقش خود را در انتخاب مکان‌هایی که ضرورت بیشتری دارد اجرایی کند تا خیریه ها برای شروع ۱۵ تا ۲۰ خوابگاه جدید در مرحله دوم پای کار بیاید.

انتهای پیام/4133

منبع: آنا

کلیدواژه: خوابگاه های دانشجویی خیران نیکوکار صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت خوابگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۵۴۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، دکتر امیرحسام علیرضایی به بهانه روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج و همچنین روز جهانی تالاسمی، با بیان اینکه ۱۸ اردیبهشت ماه به عنوان روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج نامگذاری شده درباره وضعیت بیماری‌هایی از این دست اظهار کرد: ام‌اس، تالاسمی، هموفیلی جزو موارد پرتکرار بیماری‌های خاص به حساب می‌آیند. بررسی‌ها بیانگر این است حدود ۱۰۰ هزار نفر در کشور به بیماری ام‌اس مبتلا هستند. همچنین میزان ابتلا به بیماری‌های تالاسمی و هموفیلی به ترتیب  ۱۸ هزار و ۸۰۰ نفر و ۱۴ هزار نفر است. سرطان جزو بیماری‌های صعب‌العلاج به حساب می‌آید و برآوردها حاکی از آن است حدود ۴۰۰ هزار نفر در کشور با این بیماری دست‌وپنجه نرم می‌کنند. 

وی ادامه داد: در حال حاضر، ۳۸ هزار و ۹۵۱ بیمار دیالیزی در ۶۸۲ بخش دیالیز تحت درمان قرار دارند. همچنین تعداد تخت و دستگاه‌های دیالیزی موجود در کشور معادل ۹ هزار و ۱۹۹ مورد است. ۵ قلم از لوازم مصرفی دیالیز، تولید داخلی است و ۲نوع دستگاه دیالیز در کشور تولید می‌شود. 

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره وضعیت دارویی بیماران دیالیزی گفت: داروهای اساسی بیماران دیالیزی به صورت رایگان در اختیار آنها قرار می‌گیرد. 

بیمه رایگان برای تمام بیماران خاص

علیرضایی با اشاره به وضعیت پوشش بیمه‌ای بیماران خاص و صعب‌العلاج اظهار کرد: تمام بیماران خاص از پوشش بیمه‌ای رایگان برخوردار هستند. اعتبار ۷ هزار میلیارد تومانی برای صندوق بیماری‌های خاص‌ و صعب‌العلاج در سال ۱۴۰۲ درنظر گرفته شده بود اما با توجه به افزایش تعداد بسته‌های خدمتی، این مبلغ به افزایش بیشتر در سال ۱۴۰۳ نیاز دارد. 

وی درباره اقدامات وزارت بهداشت در ارتباط با بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج توضیح داد: «تدوین بسته‌های جامع تشخیص و درمان بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج  با پوشش حمایتی از محل بیمه‌های پایه و صندوق بیماران صعب العلاج»، «افزایش تعداد بیماری‌های تحت پوشش»، «افزایش خدمات در هر بسته حمایتی» و «تشکیل کمیته های مشورتی علمی مرتبط در معاونت درمان» جزو اقدامات وزارت بهداشت در زمینه بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج به حساب می‌آید. 

برنامه وزارت بهداشت برای افزایش حمایت‌ها از بیماران خاص و صعب‌العلاج

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت درباره اقدامات وزارت بهداشت در خصوص بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج در سال جاری گفت:  «افزایش حفاظت مالی»، «کمک به تامین هزینه‌ها از محل اعتبارات بیمه پایه و صندوق بیماران خاص» و «افزایش بیماری‌های تحت پوشش» از برنامه‌های وزارت بهداشت در سال جاری به حساب می‌آید. 

وضعیت ابتلا به  تالاسمی در کشور

وی با بیان اینکه ۱۸ اردیبهشت، روز جهانی تالاسمی است، اظهار کرد: در حال حاضر، حدود ۱۹ هزار بیمار در سامانه تالاسمی کشور ثبت‌شده‌اند که ۱۵هزار و ۵۰۰ نفر از این تعداد جزو «تالاسمی ماژور» هستند. همچنین ۲ هزار و ۸۰۰ نفر جزو بیماران «اینترمدیا» و یک هزار بیمار نیز جزو «سیکل‌سل» و سایر اختلالات هموگلوبینوپاتی هستند. 

علیرضایی درباره مراکز خدمات تخصصی تزریق خون در کشور برای بیماران تالاسمی نیز گفت: ۲۴۰ بخش مرکز خدمات تخصصی تزریق خون در بیمارستان‌های دولتی به بیماران خدمات مورد نیاز را ارائه می‌دهند. خدمات مراکز تخصصی تزریق خون شامل تزریق خون ،  تزریق داروهای ویژه آهن‌زدا و  سایرخدمات روتین می‌شود. همچنین آزمایش‌های تخصصی مانند فریتین، MRI.T۲، توانبخشی و دندانپزشکی در ۳۰ قطب دانشگاهی انجام می‌شود. 

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره جامعه آماری مبتلایان به بیماری تالاسمی گفت: ۵ استان سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان، خوزستان، گیلان و مازندران نسبت به سایر استان‌ها با بیماری تالاسمی بیشتر مواجه هستند. 

چگونگی دسترسی و پوشش بیمه‌ای داروهای تالاسمی

وی درباره دسترسی به داروهای مورد نیاز بیماران تالاسمی گفت: داروهای آهن‌زدای تولید داخل شامل داروهای خوراکی و تزریقی به میزان کافی موجود است. همچنین داروهای برند خارجی بر اساس  مقررات در دسترس بیمارانی که به این داروها نیاز دارند، قرار می‌گیرد و به میزان ۹۷ درصد تحت پوشش بیمه‌ای قرار دارند.  

علیرضایی درباره کیفیت داروهای داخلی در مقایسه با داروهای خارجی گفت: بررسی و تایید کیفیت داروهای تولید داخل توسط ادارات ذی‌ربط در سازمان غذا و دارو انجام می‌شود.

اهمیت غربالگری بیماری تالاسمی در زوج‌ها

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره غربالگری بیماری تالاسمی در کشور گفت: پیش از ازدواج، غربالگری زوج‌ها انجام می‌شود و در صورت ناقل بودن زوج و تمایل به ازدواج، آزمایش ژنتیک والدین و جنین در مراکز دولتی با پوشش کامل بیمه‌ای انجام می‌شود. 

دیگر خبرها

  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد
  • عملیات وعده صادق جهانیان را نسبت به مسئله غزه بیدار کرد
  • وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟
  • چرا تشکل های دانشجویی دانشگاه را اصل نمی دانند؟/ گزارش
  • تخلف زیر گوش وزارت بهداشت / داروخانه‌ها دیگر کاره‌ای نیستند+فیلم
  • تخلف زیر گوش وزارت بهداشت/داروخانه‌ها دیگر کاره‌ای نیستند+فیلم
  • میزان ارز دانشجویی اعلام شد+ جزئیات تازه در خصوص نحوه دریافت
  • جزئیات و نحوه دریافت ارز دانشجویی
  • نتایج اولیه آزمون دستیاری پزشکی در نیمه دوم خرداد اعلام می‌شود
  • نتایج اولیه آزمون دستیاری پزشکی در نیمه دوم خرداد اعلام می شود