Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@03:33:44 GMT

فاضلاب انسانی خوانسار گلوی وانشان را می‌فشارد

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۶۱۸۷۸

فاضلاب انسانی خوانسار گلوی وانشان را می‌فشارد

ایسنا/اصفهان کشاورزان گلپایگان و در مجموع روستاییان این شهرستان هر روز باید با یک مدل از مشکلات دست و پنجه نرم کنند، اما سلامت آن‌ها چیزی است که نمی‌توان به راحتی از کنار آن عبور کرد. کشاورزان انتظار دارند مسئولان محلی شهرستان‌های گلپایگان و خوانسار کمر همت را ببندند و وانشان را از پساب فاضلاب انسانی خوانسار نجات دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در یک روز گرم تابستانی و چند روز بعد از اینکه مشکلات روستای وانشان در حوزه طرح بنیاد مسکن را رسانه‌ای کردیم، از معضلی بزرگ‌تر در این روستا مطلع شدیم؛ گویا قرار نیست، مردم این روستا روزهای بی‌دغدغه‌ای را تجربه کنند تا بتوانند از ظرفیت‌های روستای خود برای جذب گردشگر بهره‌مند شوند.

با همراهی تعدادی از کشاورزان و اهالی، دهیار و رئیس شورای روستای وانشان وارد شهر خوانسار شدیم و به سمت تصفیه‌خانه فاضلاب انسانی این شهر رفتیم. از کنار دیوار تصفیه‌خانه فاضلاب خوانسار پسابی خارج می‌شود که جلبک‌های تشکیل شده بر روی آن نشان دهنده مغذی بودن این پساب است که موجب شده بود بوی نامطبوعی محیط را در برگیرد. اهالی وانشان مدعی بودند این پساب با آب قنوات آن‌ها از جمله قنات" مُرغان " این روستا که اهالی و رهگذران و مسافران برای آشامیدن از آن استفاده می‌کنند، یکی می شود. بر سر قنات مرغان رفتیم و متأسفانه شاهد تلاقی پساب فاضلاب خوانسار با آب قنات مرغان روستای وانشان گلپایگان بودیم.

علی اکبر زندی- رئیس شورای اسلامی روستای وانشان  در گفت ‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: متأسفانه به جای اینکه برای پساب خروجی فاضلاب خوانسار برنامه و یا استفاده بهینه‌ای داشته باشند، این فاضلاب وارد رودخانه روستای تاریخی وانشان می‌شود که این رودخانه از کنار چهار قنات این روستا عبور می‌کند.

وی افزود: سپس آب به روستاهای پایین دست از جمله نیوانین، سراور و وداغ و ... می‌رسد. کشاورزان و بسیاری از روستاییان اطلاع ندارند که پساب فاضلاب خوانسار وارد رودخانه می‌شود، پس از آن به عنوان آب شرب استفاده می‌کنند که منشأ آلودگی فراوان است.

زندی ادامه داد: برای حل این مشکل بهمن‌ماه سال گذشته با روسای محیط‌زیست، آبفار و شبکه بهداشت شهرستان‌های خوانسار و گلپایگان از این وضعیت بازدید کردیم و قرار شد تا پایان اسفند ۹۸ نسبت به جلوگیری ورود این پساب به رودخانه و قنات اقدام کنند، اما متأسفانه اکنون بعد از گذشت حدود ۸ ماه از صورت جلسه‌ای که با حضور مسئولان در شهرستان نوشته شد، هیچ اقدامی انجام نشده است. در آن صورت‌جلسه قید شد که این پساب برای آبیاری فضای سبز خوانسار مورد استفاده قرار گیرد که این اتفاق هم رخ نداده است.

رئیس شورای اسلامی روستای وانشان با بیان اینکه در این باره مکاتبات زیادی با فرمانداری، بخشداری و محیط زیست داشتیم، گفت: در حال حاضر که بحث از بیماری کرونا است، باید بدانیم این آفت بسیار وحشتناک تری است که پساب فاضلاب انسانی وارد آب شرب منطقه و آب‌های زیرزمینی می‌شود. صدای مردم روستای وانشان را به گوش مسئولان برسانید.

این عضو شورای اسلامی استان اصفهان تصریح کرد: حجم پساب خروجی بالا است و تقریباً به اندازه خروجی یک قنات به صورت مستمر وارد رودخانه وانشان می‌شود، همان رودخانه‌ای که از کنار قلعه تاریخی روستا که یک منطقه گردشگری است می‌گذرد.  

زندی با بیان اینکه بر روی پساب فاضلاب انسانی خوانسار جلبک تشکیل شده و وارد آب قنات روستای وانشان می‌شود، خاطرنشان کرد: بسیاری از اهالی منتظر نتیجه جلسه برگزار شده بودند، اما وقتی دیدند اتفاق مثبتی رخ نداده به دلیل خطراتی که مرم را تهدید می‌کند، قصد تجمع داشتند، که از طریق ریش سفیدان از آن‌ها خواستیم که دست نگه دارند، اما اگر ادامه پیدا کند، من هم که یکی از همین اهالی هستم،  نمی‌توانم پا درمیانی کنم.

هم چنین یکی از کشاورزان، گفت: برخی بیست لیتر، بیست لیتر این آب را به خانه می‌بردند و تصور می‌کردند، آب گوارای قنات است. امسال ذوق می‌کردیم که چقدر آب قنات زیاد است، اما غافل از اینکه آب فاضلاب وارد آن می‌شود. منِ کشاورز اطلاع نداشتم و این آب را می‌خوردم آیا این ظلم به کشاورزان نیست؟

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فاضلاب انسانی فاضلاب خوانسار روستای وانشان فاضلاب انسانی پساب فاضلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۶۱۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیا و بازسازی ۵۰ قنات قدیمی در شهر باشت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، محمد انصاری گفت: با شروع ؛ یکی از برنامه های اصلی دولت سیزدهم احیا، مرمت و بازسازی قنوات کشور بود و این مهم در قالب بخشنامه به شهرستانهای هدف ارجاع شد. وی با اشاره به اینکه در دو سال اخیر ۱۷ رشته قنات به طول بیش از ۶ کیلومتر احیا؛ مرمت و بازسازی شد افزود: تا پایان امسال ۷ رشته قنات دیگر به طول ۲ کیلومتر هم به این مجموعه اضافه می شود.
انصاری  ادامه داد: شهرستان باشت دارای ۵۰ رشته قنات است که با برنامه ریزی های انجام شده تا پایان سال ۱۴۰۴ این قنات ها بازسازی و احیا می شوند.
 رئیس جهاد کشاورزی باشت افزود: از آب این قنات ها  هزار و ۲۰۰ هکتار از زمینهای شهر باشت تحت آبیاری قرار خواهند گرفت.

دیگر خبرها

  • توسعه کشاورزی با حفظ و بهسازی قنات ها
  • سیلاب، راه ۱۰ روستای بم را مسدود کرد
  • بهره مندی هشتاد درصدی جمعیت روستایی ارومیه از شبکه آب و فاضلاب
  • احیا و بازسازی ۵۰ قنات قدیمی در شهر باشت
  • پسماند و پساب مشکل اصلی شهرهای ساحلی
  • آخرین وضعیت بارندگی و سیلاب در بخش شهداد کرمان/ تخریب قنات یک روستا
  • افتتاح شبکه بازچرخانی آب یک شرکت خودرویی
  • تعلیق رهاسازی پساب فوکوشیما در دریا
  • قنات روستای ۱۷ شهریور کلاله به لایروبی و کانال کشی نیاز دارد
  • هیچ فاضلابی در شمال به دریا سرازیر نمی‌شود