Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، «محمدجواد آذری جهرمی» در یک گفت‌وگوی مجازی با کاربران اینستاگرام خود، به سوالات آن‌ها پاسخ داد.

کاربران درباره تبلیغات در فضای مجازی و این که چه کسی متولی آن است پرسیدند. وزیر ارتباطات گفت: مقوله تبلیغات چه در فضای مجازی و چه در فضای حقیقی زیر نظر وزارت ارشاد است.

وی درباره تبلیغ سایت‌های شرط‌بندی و بت نیز افزود: قمار اقتصاد ناسالمی است و از دید شرعی حرام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عده ای را فربه و بسیاری را بیچاره می کند. تبلیغ قمار هم حتما اشکال دارد و باید تعطیل شود.

کم‌فروشی سازمان‌یافته گزارش نشده است

اینترنت همیشه بستر اصلی گلایه‌های کاربران فضای مجازی از وزیر ارتباطات و معاونان او است. آذری جهرمی درباره کم فروشی اینترنت از سوی اپراتورها گفت: اگر آنطور که می‌گویید سرویس ۱۶مگابیتی بخرید و کمتر از آن تحویل شما بدهند، یعنی کم فروشی کرده‌اند،  شکایت خودتان را در ۱۹۵ ثبت کنید تا همکارانم آن را پیگیری کنند.

او با تاکید بر این‌که گزارشی درباره کم فروشی اپراتورها دریافت نکرده‌اند، افزود: مدتی قبل تخلفاتی رخ داد که رفع شد. اما انصافا به تازگی به کم‌فروشی سازماندهی شده در این دو اپراتور نرسیده‌ایم. اگر شواهدی دارید به ما در ۱۹۵ منعکس کنید.

وی افزود: استفاده از اینترنت زیاد شده است و به همین دلیل بسته‌های شما بیش از زمان مشابه در گذشته به پایان می‌رسد. پیشنهادم این است که شب‌ها که در منزل هستید از اینترنت خانگی استفاده کنید تا هزینه‌ها متعادل‌تر شود.

گلایه‌ها صرفا از سوی کاربران نبود، یکی از افراد مشغول در شرکت های اینترنتی نیز این گلایه را مطرح کرد که چرا تعرفه اینترنت افزایش پیدا نمی‌کند در حالی که همه چیز گران شده است، وزیر ارتباطات افزود: درست می‌گویید قیمت اینترنت در این مدت افزایش پیدا نکرده است، اما در مقابل با افزایش مصرف کاربران، درآمدهای شما هم بالا رفته و پاسخگوی هزینه‌های‌تان بوده است.

در بورس سهام ندارم و نظری نمی‌دهم

آذری جهرمی که از مردم خواسته بود، هر چیزی که دوست دارند از او بپرسند، به سوالات خارج از حوزه خود نیز پاسخ داد.  او درباره بازار بورس گفت: اگر کسانی که بورس به آن‌ها ربطی ندارد اظهارنظر نکنند و بازار سرمایه را به اهلش بسپارند، حتما وضعیت بهتری رخ می‌دهد. بنابراین اجازه بدهید من هم اظهارنظر نکنم.

قیمت گوشی رابطه مستقیم با قیمت ارز دارد

وزیر ارتباطات درباره افزایش قیمت گوشی افزود: دلیل بالا رفتن قیمت‌ها نرخ ارز است، ما پیگیری می‌کنیم تا تولید گوشی ارزان قیمت و کیفیت مناسب ایرانی شتاب بگیرد و این مشکلات تا حدودی حل شود.

بستن صفحات اینستاگرام ممکن است؟

جهرمی در خصوص لزوم بستن صفحات مستهجن در فضای اینستاگرام خاطرنشان کرد: بسیاری از نرم افزارها با استفاده از رمزنگاری، امکان پایش صفحات را برای اپراتورها غیر ممکن می‌کنند. البته تصور می‌کنم که دستگاه‌های مسئول در برخورد با ناهنجاری‌های اخلاقی در فضای مجازی، امکان شناسایی، تذکر یا برخورد با عوامل انتظار مطالب مستهجن در فضای مجازی را دارند. برخی شبکه ها هم قابلیت دریافت گزارش‌های مردمی و پالایش مطالب مستهجن را فراهم کرده‌اند.

وزیر ارتباطات درباره صفحاتی که بدون دلیل فیلتر شده‌اند تصریح کرد: اگر شکایتی در زمینه فیلتر سایت‌ها دارید، باید آن را در سایت دبیرخانه کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، مستقر در دادستانی کل کشور ثبت کنید. آدرس سایت internet.it است.

تنگ‌نظری برای به کارگیری جوانان

وی در پایان و در پاسخ به ابزار خرسندی کاربران از به کارگیری جوانان در دولت گفت: برای پیشرفت چاره ای جز تکیه بر جوان‌ها و میدان دادن به آن ها نیست. البته من در مقابل جوان های بسیار پر انرژی و پر امید ایران، هیچ به حساب می آیم. «اگر تنگ‌نظری‌ها کنار گذشته شود این جوان‌ها کاری می‌کنند کارستان.»

منبع: الف

کلیدواژه: وزیر ارتباطات فضای مجازی آذری جهرمی کم فروشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۶۲۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدامی غیرقانونی علیه کسب‌وکارهای آنلاین ایرانی/ پای رانت به فضای مجازی کشیده شد!

نگار علی- تنها چند ماه تا دو ساله شدن فیلترینگ در ایران فاصله است. البته فیلترینگ در ابعادی گسترده که از واتساپ گرفته تا اینستاگرام و گوگل‌پلی را گردن زد؛ پیش از آن نیز بودند پلتفرم‌هایی که در بازه‌های زمانی قبل‌تر فیلتر شده بودند، از میان آن‌ها می‌توان به توییتر، تلگرام و یوتیوب اشاره کرد، گویا موتور فیلترینگ در ایران به سرعت تولید پلتفرم‌های جدید، در حال کار است و یکی پس از دیگری به سینه آن‌ها دست رد می‌زند.

کوچ اجباری کاربران ایرانی

کاربران ایرانی همواره به‌اجبار در حال کوچ بودند؛ کوچ از لاین به وایبر، از وایبر به تلگرام، از تلگرام به واتساپ و حالا از واتساپ به پلتفرم‌های بومی. گفتنی است که در برهه‌ای از زمان و پس از فیلتر شدن پیام‌رسان تلگرام در ایران کاربران ایرانی به سمت اپلیکیشن‌هایی مانند تلگرام طلایی، هاتگرام و ویسپی نیز کوچ کردند که باعث شد برای مثال تلگرام طلایی بیش از ۳۰ میلیون کاربر را در مدت کوتاهی جذب کند.

آنچه از این کوچ اجباری نصیب کاربران شده است اما از دست دادن کسب‌وکار خود با هر فیلترینگ بوده است؛ در مهرماه سال ۱۴۰۱ بلافاصله پس از گذشت یک ماه از فیلترینگ، گزارشی از شرکت پادرو که در حوزه کسب‌وکارهای آنلاین فعالیت می‌کند، منتشر شد؛ در این گزارش آمده بود که در کشور یک‌میلیون شغل مستقیم و معاش ۹ میلیون نفر از کسب‌وکارهای موجود در اینستاگرام متأثر می‌شود که هم‌زمان با فیلترینگ در شهریور، ۸۵ تا صد درصد از فروش فروشگاه‌ها افت کرد».

از طرف دیگر انجمن تجارت الکترونیک ایران نیز در دومین گزارش خود به فیلترینگ به‌عنوان مانعی برای توسعه کسب‌وکار کارآفرینان ایرانی اشاره کرد؛ در این گزارش آمده است که نیمی از فعالان کسب‌وکارهای اینترنتی به مهاجرت فکر می‌کنند و بدون فیلترشکن، استفاده از اینترنت برای ایرانی‌ها ممکن نیست و این سیاست اشتباه حتی هزینه سنگینی بر روی دوش اپراتورها برای ارائه اینترنت گذاشته است.

با وجود آنکه این سیاست اشتباه تاکنون کاربران ایرانی، فعالان حوزه کسب‌وکار و پیکره کم‌جان اقتصاد ایران را مورد هدف قرار داده اما همچنان پرقدرت در حال اجرا است. خبرآنلاین در گفت‌وگویی که با کامبیز نوروزی، حقوقدان، داشته است، به بررسی ابعاد حقوقی فیلترینگ پرداخته است:

فیلترینگ در نظام حقوقی ایران غیرقانونی است

کامبیز نوروزی، حقوقدان، در گفت‌وگو با خبرآنلاین گفت: «قوانین ما در این بخش ناقص است اما از نظر حقوقی این موضوع غیرقابل‌بررسی نیست؛ چه از نظر حقوقی و چه از نظر فقهی، اصل بر آزادی است. در فقه اصلی وجود دارد به نام اصل اباحه، به این معنا که هر آن چیزی که ممنوع نشده باشد، مجاز است. کسب‌وکارهای مشروع و قانونی مجاز هستند و کسب‌وکارهایی که موضوع کار آن‌ها مشروع و قانونی نیست، مانند خریدوفروش مواد مخدر، خریدوفروش اسلحه گرم و یا تجارت سکس طبق قوانین ایران مجاز نیستند، چراکه کالا و خدمات غیرقانونی است.»

او در ادامه گفت: «افرادی که کسب‌وکاری را با خدمات و کالاهای مجاز راه می‌اندازند، هیچ ممنوعیت قانونی برای فعالیت ندارند؛ درنتیجه صاحبان کسب‌وکار درصورتی‌که این کسب‌وکارها در محیط آنلاین اداره می‌شوند، حق دارند که به فعالیت خود ادامه دهند؛ ممانعت در روند کار این کسب‌وکارها از طرق مختلف مانند فیلترینگ، تضییع حق این افراد است، به‌خصوص که فیلترینگ در نظام حقوقی ایران غیرقانونی است و تمام اقداماتی که تا به امروز برای فیلترینگ انجام گرفته است نیز، غیرقانونی است و هیچ قانونی وجود ندارد که اجازه فیلترینگ را صادر کرده باشد.»

شورای عالی فضای مجازی و کمیته تشخیص مصادیق مجرمانه هیچ‌یک پایه‌های قانونی ندارند

این حقوقدان در ادامه گفت: « تنها چیزی که می‌تواند اختیاری را به دولت و نهادهای حاکمیتی بدهد، قانون است. هیچ‌چیزی غیر از قانون اجازه نمی‌دهد، حقوق مشروع ملت سلب شود. در حوزه اینترنت نیز به همین شکل است؛ در مسئله اینترنت بسیاری از رفتارهایی که اتفاق می‌افتد، غیرقانونی است. شورای عالی فضای مجازی و یا کمیته تشخیص مصادیق مجرمانه هیچ‌یک پایه‌های قانونی ندارند اما محیط اینترنت را با محدودیت‌های گسترده‌ای مواجه کردند.»

طرحی برای تبعیض ناروا در فضای آنلاین

درحالی‌که فیلترینگ در ابعاد گسترده، روزی قشر عظیمی از مردم را هدف قرار داده است اما هم‌زمان طرح اینترنت طبقاتی و تخصیص اینترنت آزاد به اقشار خاصی از جامعه در حال جریان است؛ نوروزی در ادامه در واکنش به این موضوع گفت: «این اقدام تبعیض ناروا است؛ عده‌ای بدون فیلترینگ به شکل نامحدود به اینترنت دسترسی داشته باشند و اکثریت مردم محروم از حق اساسی باشند، یک تبعیض ناروا است که از این قبیل تبعیض‌ها کم نداریم و یک نوع رانت است که به دلیل نزدیکی به قدرت به عده‌ای داده شده است و اکثریت مردم از آن حق محروم هستند و تبعیض ناروا نیز همواره نامشروع است.»

۲۲۷۲۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900787

دیگر خبرها

  • توسعه ارتباطات سیار با نصب و راه‌اندازی دکل اینترنت سرعت در قلعه خواجه
  • امکان تماس تصویری بدون اینترنت (ViLTE) فراهم شد (جزئیات)
  • روستای حسین آباد شهرستان جم به اینترنت نسل چهارم متصل شد
  • بیش از ۴۰۰ سایت و صفحه مجازی به دلیل جرائم اقتصادی مسدود شد
  • آذری جهرمی: بسازیم، کلنگ نباشیم!
  • انسداد بیش از ۴۰۰ سایت و صفحه مجازی به دلیل جرائم اقتصادی
  • دستگیری ۱۲ نفر از باند قمار در گلستان/ تراکنش‌های غیر مجاز فراتر ۶۰۰ میلیارد تومان بود
  • مسدودسازی بیست و هشت صفحه هنجارشکن در فضای مجازی
  • پنجشنبه را تعطیل کنید که از نظر فرهنگی و تمدنی مهم است | برای فعالیت اقتصادی هم فضای مجازی و دورکاری هست!
  • اقدامی غیرقانونی علیه کسب‌وکارهای آنلاین ایرانی/ پای رانت به فضای مجازی کشیده شد!