Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@08:46:00 GMT

۲ هکتار سبزی‌کاری آلوده در همدان امحا شد

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۶۲۵۴۵

۲ هکتار سبزی‌کاری آلوده در همدان امحا شد

مهدی خدابخشی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: آب موجود در زمین کشاورزی برخی از سبزی‌کاران جوابگوی مساحت زمین نبوده بنابراین برای پوشش کل مزرعه از آب‌های غیرمتعارف و فاضلاب برای آبیاری استفاده می‌کنند.

وی اضافه کرد: این طیف از سبزی‌کاران در ساعتی از شب مخفیانه اقدام به آبیاری مزرعه با فاضلاب کرده در حالیکه بو حاصل از این آبیاری و نوع و رطوبت موجود در خاک پس از آزمایش توسط کارشناسان، استفاده از آب غیرمتعارف را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناس بهداشت محیط کار معاونت بهداشتی علوم پزشکی همدان بیان کرد: برخی از سبزی‌کاران نیز مزارع خود را با استفاده از آب سالم آبیاری کرده اما اقدام به خرید سبزی از محل‌هایی که از آب فاضلاب استفاده می‌کنند کرده و آن را در کنار سبزی‌های خود به فروش می‌رسانند.

خدابخشی اظهار داشت: پیشتر چشمه ها و رودخانه هایی در سطح شهر جاری بود و سبزیکاران از این آب سالم برای آبیاری مزارع استفاده می کردند اما اداره آب با توجه به توپوگرافی منطقه و شیب زمین اقدام به رهاسازی کانال فاضلاب در داخل این آب کرده در حالیکه کشاورزان از این رودخانه حق آبه داشتند.

وی بیان کرد: بنابراین برخی کشاورزان سند و مدرک حق آبه را همچنان دارند و علت استفاده از آب آلوده را این موضوع عنوان می‌کنند. 

کارشناس بهداشت محیط کار معاونت بهداشتی علوم پزشکی همدان بیان کرد: البته شماری از سبزیکاران با علم به این موضوع اقدام به اجاره یا خرید زمین در مناطق پایین دست این رودخانه ها کرده و از این بهانه برای آبیاری مزارع با فاضلاب بهره می‌گیرند.

خدابخشی تاکید کرد: هر فردی که قصد اجاره یا خرید زمین برای سبزی کاری دارد ابتدا باید وضعیت آبی زمین را بررسی کرده سپس این کار را انجام دهد در غیر اینصورت اجازه آبیاری مزرعه با فاضلاب به بهانه کمبود آب داده نمی‌شود.

وی افزود: سبزی کاران علاوه بر اینکه سلامت مصرف کنندگان سبزی را باید مد نظر قرار دهند باید به سلامت خود نیز توجه داشته باشند چرا که در وضعیت کرونایی و زنده ماندن طولانی مدت این ویروس در فاضلاب، در صورت استفاده از فاضلاب برای آبیاری احتمال ابتلای آنها به کرونا زیاد است.

کارشناس بهداشت محیط کار معاونت بهداشتی علوم پزشکی همدان بیان کرد: اعضای خانواده سبزیکاران هم به طور حتم از محصول مزرعه خودشان استفاده می کنند بنابراین استفاده از آب آلوده برای آبیاری سلامت خانواده آنها را نیز تهدید می‌کند.

خدابخشی گفت: ۱۰ درصد سبزی مصرفی همدان توسط مزارع این استان و ۹۰ درصد توسط سایر استان‌ها تامین می‌شود و سبزی‌های وارداتی نیز توسط جهادکشاورزی، آب و فاضلاب و بهداشت محیط آن مناطق و استان‌ها بررسی می‌شود.

وی از شهروندان خواست شستشوی چهار مرحله‌ای را در ضدعفونی سبزی‌ها پیش از مصرف آن مورد توجه قرار دهند و تنها به استفاده از مایع ظرف شویی اکتفا نکنند.

کارشناس بهداشت محیط کار معاونت بهداشتی علوم پزشکی همدان ادامه داد: به ویژه هنگام مصرف سبزیهای دارای ریشه نظیر تربچه، به علت غوطه ور بودن آن در خاک و گل طور حتم پوست آن را بکنند چرا که احتمال ماندگاری میکروب در منافذ آن پس از شستشو زیاد است.

خدابخشی یادآوری کرد: هفته گذشته با حضور دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان، نمایندگان جهاد کشاورزی و معاونت بهداشتی وضعیت بهداشتی مزارع سبزی اطراف همدان بررسی شد که وضعیت مناسب بود.

کشت و برداشت سبزی در همدان از خرداد ماه شروع شده و تا شهریور ادامه دارد.

برچسب‌ها دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان بهداشت محیط کار همدان بازار محصولات آبیاری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بهداشت محیط کار همدان بازار محصولات آبیاری بهداشت محیط کار همدان بازار محصولات آبیاری اخبار کنکور استفاده از آب برای آبیاری سبزی کاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۶۲۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوای ۴ شهر ناسالم و آلوده است / پاک‌ترین هوا سهم اردبیل شد

آلودگی هوا زمستان و تابستان نمی‌شناسد و در تمام سال چهره آسمان را کدر می‌کند، بنابراین آمار و میزان آلایندگی‌ها برای شهروندان مهم است تا بدانند هر روز شاخص کیفی شهرها در چه سطحی قرار دارد، لازم است بدانیم امروز هوای چهار شهر در وضعیت ناسالم و آلوده قرار ندارد و تعداد ۱۹ شهر سالم و پاک است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، اگر نگاهی به روز گذشته و امروز _شنبه هشتم اردیبهشت_ بیندازیم، می‌توانیم میزان و شدت آلودگی هوا که بر آسمان شهرهای مختلف گسترده شده است را به‌خوبی حس کنیم، از این‌رو خبرگزاری ایمنا به مقایسه شاخص کیفی هوا در شهرهای مختلف پرداخته است، بنابراین بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط زیست، امروز شاخص کیفی هوای هیچ‌کدام از شهرها در وضعیت بسیار خطرناک (قهوه‌ای) و بسیار ناسالم (بنفش) قرار ندارد.

بر این اساس، دستگاه سنجش کیفیت هوا امروز در کلانشهر اصفهان با شاخص ۱۶۰، در وضعیت هوای ناسالم برای عموم (قرمز) قرار دارد، در حالی که روز گذشته هیچ یک از شهرها در موقعیت ناسالم (قرمز) ثبت نشدند.

در همین راستا، سنجش کیفیت هوا امروز در کلانشهرهای تبریز با شاخص ۱۰۹، ارومیه با شاخص ۱۱۲ و اهواز با شاخص ۱۰۸، در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی) قرار دارد، به طوری که روز گذشته هیچکدام از شهرها در موقعیت ناسالم (نارنجی) قرار نداشتند.

قابل توجه است که شرایط کیفی هوا امروز در ایستگاه کلانشهرهای کرج با شاخص ۶۱، بوشهر با شاخص ۷۴، تهران با شاخص ۵۵، شهرکرد با شاخص ۶۲، بجنورد با شاخص ۵۲، زنجان با شاخص ۸۲، سمنان با شاخص ۵۲، زاهدان با شاخص ۵۳، قزوین با شاخص ۸۲، قم با شاخص ۷۷، سنندج با شاخص ۷۶، کرمانشاه با شاخص ۵۹، یاسوج با شاخص ۸۴، اراک با شاخص ۷۱ و همدان با شاخص ۷۲، وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

لازم به یادآوری است که روز گذشته هفتم اردیبهشت، شهرهای اصفهان، کرج، بوشهر، تهران، بیرجند، مشهد، بجنورد، اهواز، زنجان، سمنان، قزوین، قم، سنندج، یاسوج، اراک و همدان، وضعیت هوای سالم (زرد) بودند.

بر این اساس، شاخص کیفیت هوا امروز در کلان‌شهرهای اردبیل با شاخص ۳۷، بیرجند با شاخص ۴۵، مشهد با شاخص ۳۷ و کرمان با شاخص ۴۸، در وضعیت پاک (سبز) قرار دارد، اما روز گذشته شهرهای تبریز، اردبیل، شهرکرد، زاهدان، کرمان و کرمانشاه، در وضعیت پاک (سبز) ثبت شدند.

به این ترتیب امروز شرایط کیفی هوای کلان‌شهرهای ایلام، شیراز، گرگان، رشت، خرم‌آباد، ساری، بندرعباس و یزد ثبت نشده است، در حالی که روز گذشته شهرهای ارومیه، ایلام، شیراز، گرگان، رشت، خرم‌آباد، ساری، بندرعباس و یزد بدون داده ثبت شد.

در نهایت بر اساس داده‌های موجود سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط زیست و مقایسه شاخص کیفی هوا، امروز هیچ‌کدام از شهرها در وضعیت بسیار خطرناک (قهوه‌ای) و بسیار ناسالم (بنفش) ثبت نشدند، اما تعداد ۱۵ شهر سالم (زرد)، چهار شهر پاک (سبز) و هشت شهر بدون داده ثبت شده‌اند، در حالی که روز گذشته تعداد ۱۶ شهر سالم (زرد)، شش شهر پاک (سبز) و شمار ۹ شهر بدون داده درج شدند.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

کد خبر 748402

دیگر خبرها

  • آغاز عملیات امحای مزارع آلوده به فاضلاب در شرق شیراز + فیلم و تصاویر
  • قطعی ۱۷ ساعته آب منازل شهرک سازمانی والفجر در پرندک
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • توسعه کشت دیم انجیر در شهرستان خاتم
  • کرمان/ فوت پسربچه ۵ ساله در سایه اهمال کاری‌ ها
  • افتتاح تصفیه‌خانه فاضلاب کارخانه فرآوری کشمش در ملایر
  • هوای ۴ شهر ناسالم و آلوده است / پاک‌ترین هوا سهم اردبیل شد
  • بهره برداری از ۲۱ تصفیه خانه در واحد‌های تولیدی استان همدان
  • تخصیص ۳۰۴ میلیارد اعتبار برای پروژه جهاد آبرسانی همدان
  • میانگین بهره مندی مازندران از فاضلاب بهداشتی ۲۱ درصد است