Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@03:53:04 GMT

فریب تحلیلگران تقلبی بورس را نخورید

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۶۲۹۸۶

فریب تحلیلگران تقلبی بورس را نخورید

ایسنا/مرکزی یک فعال بازار سرمایه گفت: در صورت حمایت عملی دولت از بازار سرمایه، ترس مردم از وضعیت فعلی کاسته شده و می توان انتظار مساعد شدن شرایط بازار بورس را داشت.

میلاد ویسمه در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: از سال ۱۳۴۶ که بازار بورس در ایران به صورت رسمی کار خود را آغاز کرد تا انتهای سال ۹۸، حدود دو میلیون کد بورسی فعال(کدهایی که در هر یک ماه حداقل یک معامله انجام دهند) در کشور وجود داشت، اما از انتهای سال ۹۸ با توجه به پیش بینی شرایط ایجاد شده و مشکلات پسا کرونا، یکی از راه های کسب درآمد از طریق بورس بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه دولت از دو طریق از بازار سرمایه کسب منفعت می‌کرد، افزود: کارمزد معاملات روزانه در بورس و فروش سهام های دولتی در بورس برای دولت نفع داشت که نمونه آن دارا یکم و دارا دوم است.

این فعال بازار سرمایه بیان کرد: برای نخستین بار در چند سال گذشته، دولت با استفاده از ابزار رسانه ملی از انتهای ۹۸ بازار بورس را رسانه ای کرد و هر شب یک کارشناس از مقامات دولتی یا حکومتی بازار بورس را به عنوان یک بازار امن و زیبنده به مردم نشان دادند؛ این در حالی است که تا پیش از این بازار بورس رسانه‌ای نشده بود.

ویسمه ادامه داد: همین تبلیغات رسانه ای سبب شد که از انتهای سال ۹۸ تاکنون حدود چهار میلیون کد به تعداد قبلی اضافه شود که اکنون در آستانه ۶ میلیونی شدن تعداد کدهای بورسی فعال هستیم. با توجه به این‌که بازارهای مالی موازی از جمله مسکن، خودرو، ارز و طلا در یک رکود نسبی به سر می‌بردند، مردم نقدینگی جاری خود را به بازار بورس تزریق کردند.

وی مشکل اساسی ورود به این بازار را عدم آگاهی و دانش دانست و گفت: برخی بدون داشتن هیچ‌گونه علم و آگاهی وارد بازار شده و سرمایه گذاری انجام دادند و سپس به دنبال علم آموزی رفتند.

این فعال بازار سرمایه اضافه کرد: در این شرایط قیمت تعدادی از سهم ها به بازار حباب نزدیک شد و بسیاری از سهامداران حقوقی و عمده، این سهم ها را فروختند و خبرهای ضد و نقیضی نیز در این حوزه منتشر و سبب ایجاد تردید بین مردم شد و در نهایت در اولین فرصت با فروش سهام عمده توسط حقوقی ها، بازار در یک رکود و سیر نزولی قرار گرفت.

ویسمه بیان کرد: متاسفانه در مدتی که بازار در سیر نزولی قرار دارد شاهدیم که هر روز جلسات مثبت و خبرهای مثبتی از ناحیه هیئت دولت و سازمان بورس و شورای عالی بورس مبنی بر حمایت همه جانبه حقوقی ها از بازار و ... منتشر می‌شود، اما متاسفانه اینها صرفا در حد صحبت بوده و این روند عملی نشده است.

وی ادامه داد: در زمان شهادت سردار سلیمانی که کشور در التهاب قرار داشت، شورای عالی بورس و سازمان بورس دامنه نوسان سهم ها را به دو درصد کاهش دادند و همین امر سبب ریزش کمتر قیمت سهم ها شد که اقدام موثری بود، اما امروز شاهدیم که وضعیت بورس از شرایط قبلی بسیار وخیم‌تر است و صرفا در حد صحبت از این بازار حمایت می‌شود.

این فعال بازار سرمایه با بیان اینکه کاهش دامنه نوسان اولین اقدامی است که می‌تواند در این شرایط از سوی دولت انجام شود تصریح کرد: زمانی که با حمایت عملی دولت، ترس مردم از وضعیت فعلی بازار کاسته شود می توان انتظار مساعد شدن شرایط را داشت.

ویسمه اضافه کرد: متاسفانه با توجه به قدمت بیش از ۵۰ ساله بازار سرمایه و وجود متخصصین حرفه ای در این حوزه، اما سمت و سوی خرید و فروش و اعتماد مردم به سمت فضای مجازی و افرادی رفته است که خود را به عنوان تحلیل‌گر به مردم معرفی می‌کنند. این افراد که حتی دارای مدرک تحصیلی حداقل دیپلم هم نیستند، علیرغم نداشتن مدرک تحصیلی مرتبط، با ارائه تحلیل های غیرکارشناسی به تعدادی فالوئرها، مردم را به خود جذب می‌کنند.

وی بیان کرد: مردم باید توجه کنند که در صورتی که بازار روند صعودی پیش گرفت، به فکر دانش آموزی و علم آموزی در این حوزه باشند و به جای حرکت بر اساس حرف دیگران، برپایه تحلیل های خود حرکت کنند.

فعال بازار سرمایه ضعف دستگاه های نظارتی بر این سیستم را سبب ناآگاهی مردم دانست و گفت: زمانی که این امکان در کشور ایجاد شده که هر مجموعه یا فردی که در فضای مجازی خلاف قوانین کشور فعالیت می کند، سریعا شناسایی شود، حتما به این قدرت هم رسیده که از کانال های فعال در این حوزه رزومه و مدرک معتبر دریافت کند. دستگاه‌های نظارتی باید به این حوزه ورود کرده و افراد معتبر را از غیرمعتبر شناسایی کنند چراکه مردم عادت کرده اند به تبلیغات زبانی اکتفا کنند و با اعتماد به یک فرد تمام افکار خود را در اختیار وی قرار دهند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی بورس بازار سرمايه فعال بازار سرمایه بازار بورس سهم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۶۲۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت احمدی‌نژاد با گشت ارشاد / دولت به وزرا می‌گوید استیضاح نشو، استعفا بده!

احمد علیرضابیگی، نماینده تبریز در مجلس یازدهم در مصاحبه‌ای با تلویزیون اینترنتی سیمرغ، به موضوعات مختلفی از جمله شاسی بلندها، گشت ارشاد، ردصلاحیت در انتخابات مجلس شورای اسلامی، بورس، فساد چای دبش و .. پرداخته است.

به گزارش دولت بهار، بخش‌های مهم این مصاحبه بدین شرح است:

* گفتم مگر گربه از درب مجلس بدون اذن و اراده هیئت رئیسه می‌تواند وارد شود که اینهمه ماشین شاسی بلند در حیاط مجلس خالی کنند.

* کاش پیش بینی‌های من غلط از آب درمی آمد، اما عملا همان اتفاق افتاد که پیش بینی می‌شد. ۶۰ درصد مردم در انتخابات شرکت نکردند. بواسطه اظهارنظر ردصلاحیت شدم.

* گفتم همه از رهگذر گشت ارشاد نان می‌خورند. مصوبه گشت ارشاد مربوط به دوره آقای خاتمی بوده و دکتر احمدی‌نژاد با آن مخالف بود. آقای مطهری و پزشکیان و ۷۰ نفر دیگر رئیس جمهور وقت را بدلیل مخالفت با گشت ارشاد مورد سوال قرار دادند.

* آقای رئیسی تصور نمیکرد استیضاح آقای فاطمی امین رای بیاورد. نمایندگان مجلس برای فرار از اتهام، رای به استیضاح دادند. وزیر که برکنار شد، قیمت خودرو شکست. دولت بجای ایجاد امکان رقابت برای مردم، خودش تصدی گری می‌کند.

* دولت از بنیان اعتقادی به واردات خودروی کارکرده نداشت. دولت اگر حس کند استیضاح وزیری رای می‌آورد، به وزیر می‌گوید استعفا بده.

* قیمت ارز ترجیحی را افزایش می‌دهیم تا جبران کسری‌های دولت اتفاق بیفتد ولی با این کار چه بر سر خانوار می‌آید، محل توجه نیست. هیچگاه مردم این ارز ارزان قیمت را در سفره‌های خودشان نمی‌توانند ببینند. چای دبش یکی از مصادیق فساد در کشور است عین همین در روغن و نهاده‌های دامی و .. وجود دارد. طبق آمار بانک مرکزی میزان خروج سرمایه از کشور بیش از ۱۱ میلیارد دلار در سال است.

* نظام به این نتیجه رسیده بود و تشویق مردم به ورود به بورس داشت اتفاق می‌افتاد. دولت بخشی از مصارف خودش را از رهگذر به یغما رفتن ثروت مردم در بورس تامین کرد. هر کاری کردیم آقای قالیباف استیضاح آقای دژپسند را اعلام وصول نکرد. در قانون بودجه سهم قابل توجهی به پرداخت سررسید اوراق اختصاص پیدا کرده یعنی به جایی خواهیم رسید که سررسید‌ها به اصل بدهی غلبه کند.

* ما برای تامین حقوق بازنشستگان خودمان، ناچار شدیم دست در جیب مردم ببریم.

* اگر بخواهیم در بوجود آمدن شرایط امروز سهمی را به مجلس اختصاص بدهیم، سهم قابل توجهی است. متاسفانه مجلس نتوانست موفقیتی را در برآوردن آنچه مد نظر مردم بود بدست بیاورد.

tags # محمود احمدی‌نژاد سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • مخالفت احمدی‌نژاد با گشت ارشاد / دولت به وزرا می‌گوید استیضاح نشو، استعفا بده!
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم
  • بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی