Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس ـ اردبیل|امیررضا سعیدی: تأمین مسکن جزو ملزومات هر انسان برای زندگی است، طبق آمار کارشناسان و اظهارات مسؤولان، امروزه در کشور ما بیش از ۵ میلیون خانوار در جامعه، نیازمند مسکن هستند.

با نگاه به این رقم بسیار بزرگ، طبق بررسی‌ها باید سالانه ۹۰۰ هزار واحد مسکن ساخته شود و این در حالی است که این عدد در کشور ما سالانه به ۳۰۰ هزار هم نمی‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت نهم برای تأمین مسکن جامعه طرح مسکن مهر را ارائه نمود و در دولت دهم این طرح رنگ‌ و بوی جدی به خود گرفت تا اینکه علی نیکزاد در اواخر دولت دهم و خرداد ماه ۱۳۹۲ اظهار کرد: از آغاز کار این دولت ساخت ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار واحد مسکن مهر شروع شده که نیمی از آن در روستاها بوده و یک‌ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد تا خرداد ۹۲ تحویل داده شده و مابقی باید تا پایان دولت دهم تحویل داده شوند. اما در شهرها حدود یک ‌میلیون و ۲۰۰ هزار واحد تا زمان درج گزارش تکمیل شده و بقیه در دست ساخت است که تحویل آن تا دولت یازدهم کشیده می‌شود.

در مورد سهم استان اردبیل از این طرح در برهه‌های مختلف، اعداد مختلفی طرح گردیده است از ۴۷ هزار واحد اعلامی توسط مدیرکل راه و شهرسازی وقت تا آخرین آمار اعلامی که احداث ۴۱ هزار و ۳۷۸ واحد بوده و توسط باباخانی به فارس اعلام شده است، در هر صورت بخش اعظم مسکن مهر در اردبیل به پایان رسیده است.

وی در ادامه تصریح می‌کند: اداره کل تعاون باید ۲۹۶ واحد را که در شهرستان‌های استان پراکنده هستند طبق برنامه‌ریزی تعیین تکلیف کند.(منبع: مهر)

اکبر بهنام‌جو استاندار اردبیل تیرماه امسال در جمع خبرنگاران اظهار داشت: از ۴۱ هزار و ۳۷۸ واحد مسکن مهر به جز ۲۹۶ واحد که مربوط به اداره کل تعاون است، مابقی واحدها آماده واگذاری است و تا پایان تیرماه به بهره‌برداری می‌رسد.

شهرام باباخانی، معاون بازآفرینی شهری و مسکن راه و شهرسازی استان اردبیل در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اردبیل می‌گوید: ۴۳ درصد مسکن مهر در دولت یازدهم و دوازدهم تحویل مردم شده و کل واحدهای مسکن مهر به صاحبانشان تحویل داده شده یا قابل تحویل است که در صورت مراجعه تحویل داده خواهد شد.

با این اظهارات معاون اداره کل راه و شهرسازی با محاسبه‌ای سرانگشتی می‌توان به این نتیجه رسید که بیش از ۵۵ درصد از واحدهای مسکن مهر در زمان دولت دهم و طی چهار سال تحویل مردم شده و این در حالی است که هرچند ۴۳ درصد این پروژه در دولت تدبیر و امید طی ۸ سال تکمیل و تحویل گردیده اما پرونده مسکن مهرهای استان اردبیل تا به امروز همچنان باز است.

وعده‌های فراوان تکمیل مسکن مهر اردبیل در سال‌های مختلف!

مسؤولان مختلف در بازه‌های زمانی متفاوت همواره وعده‌های متعددی درباره بسته‌شدن پرونده مسکن مهر استان اردبیل را داده‌اند که با نگاهی به آن‌ها آدمی دچار سرگیجه می‌شود که امکان تغییر چند روزه یا چند ماهه در وعده‌ها وجود دارد اما آیا می‌شود وعده‌ای چند سال به تأخیر بیافتد؟

احمد اصغری مهرآبادی، قائم مقام وقت وزیر راه و شهرسازی ۲۶ بهمن‌ماه ۱۳۹۴ اظهار می‌کند:‌ قرار است ۳ هزار واحد از این تعداد تا پایان خردادماه تکمیل و یک هزار واحد دیگر نیز تا شهریورماه به بهره‌برداری برسد تا سال آینده پرونده مسکن مهر استان به طور کامل بسته شود.(منبع: کیهان)

خلیل محبت‌خواه، مدیرکل وقت راه و شهرسازی استان اردبیل در ۱۸ مهرماه ۱۳۹۵ گفته است: یک هزار و ۱۷۰ واحد باقی‌مانده که تا پایان سال‌جاری تکمیل و آماده بهره‌برداری خواهد شد و با اتمام این واحدها پرونده مسکن مهر استان اردبیل بسته خواهد شد.(منبع: فارس)

محبوب حیدری، مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل نیز اسفندماه سال ۱۳۹۵ از پایان پروژه مسکن مهر در اردبیل تا پایان سال ۹۶ سخن می‌گوید.(منبع: ایسنا)

وی همچنین ۲۱ بهمن‌ماه ۱۳۹۷ تصریح می‌کند: از بیش از ۴۱ هزار واحد مسکن مهر هم‌اکنون ۸۱۲ واحد باقی‌مانده که سال آینده بسته شدن پرونده مسکن مهر در اردبیل جشن گرفته می‌شود.(منبع: تسنیم)

براساس گزارش عملکرد و آمار کلی معاون بازآفرینی شهری و مسکن راه و شهرسازی استان اردبیل در سال ۱۳۹۸، از ۴۱ هزار و ۳۷۸ برنامه مسکن مهر در استان اردبیل، ۴۰ هزار و ۳۳۴ مسکن مهر افتتاح شده بود.(منبع: تسنیم)

مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل در اردیبهشت‌ماه سال‌جاری با اشاره به تکمیل تمام واحدهای مسکن مهر در استان اردبیل، اظهار کرد: از ۴۱ هزار و ۳۷۸ واحد مسکن مهر اجرایی در استان ۳۹ هزار و ۲۴۹ واحد به متقاضیان واگذار شده و هزار و ۳۱۷ واحد نیز آماده تحویل شده است.

وی بیان‌کرد: ۸۱۲ واحد دیگر از مسکن مهر باقی‌مانده نیز امسال تکمیل شده و به متقاضیان واگذار خواهد شد.

حیدری گفت: پروژه‌های افتتاح شده به شکل کامل و با بهره‌مندی از خدمات عمومی شامل آب‌رسانی، گازرسانی، برق‌رسانی و آسفالت محوطه به متقاضیان تحویل داده شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل گفت: تمامی واحدهای مسکن مهر در این استان امسال تکمیل و به متقاضیان واگذار می‌شود.(منبع: ایرنا)

با وجود این وعده‌ها، اکبر بهنام‌جو استاندار اردبیل از بهره‌برداری واحدهای مسکن مهر اردبیل تا پایان تیرماه به جز ۲۹۶ واحد که مربوط به اداره کل تعاون است، خبر داده است.(منبع: مهر)

شهرام باباخانی، معاون بازآفرینی شهری و مسکن راه و شهرسازی استان اردبیل در این باره می‌گوید: از کل واحدهای مسکن مهر استان تعداد ۶۵۲ واحد یعنی کمتر از دو درصد، به‌دلیل عارضه‌دار بودن و طرح موضوع در محاکم قضایی که در قالب تعاونی‌ها در حال احداث بوده به اتمام نرسیده است.

وی می‌افزاید: مشکلات اصلی این واحدها داشتن پرونده حقوقی در دادگاه‌ها و ناهماهنگی بین شرکت‌های تعاونی مسکن مهر، اعضای تعاونی و پیمانکاران مربوطه بوده و پس از رفع عارضه آماده و تحویل مردم می‌شود.

قاسم رحیمی، مدیر کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان اردبیل نیز در شهریورماه سال‌جاری با اشاره به بحث مسکن مهر که شرکت‌های تعاونی وارد کار شده بودند گفت: در این طرح در کل استان، ۳۵ هزار واحد قرار بود ساخته شود که ۱۲ هزار و ۴۰۰ واحد در حوزه شرکت‌های تعاونی و مابقی از طریق وزارت راه و شهرسازی فعلی انجام می‌شد.

وی اضافه کرد: در حوزه شرکت‌های تعاونی فقط ۲۸۰ واحد بلاتکلیف ماندند و قطعا تا پایان سال این تعداد به اتمام می‌رسد، البته علت بلاتکلیف ماندن این واحدها اختلاف بین اعضای شرکت‌ها بوده است.(منبع؛ فارس)

ضعف ویژه در امکانات رفاهی

پس از بررسی و نگاهی به وضعیت مسکن مهر استان اردبیل، شاید به می‌توان به این نتیجه رسید که تقریباً کار احداث مسکن‌های مهر استان اردبیل با تمامی کش و قوس‌ها به پایان رسیده و در گام‌های پایانی است اما مسئله و مشکل مهم برخی از مسکن مهرهای استان اردبیل، عدم دارا بودن امکانات رفاهی و آموزشی است.

اهالی برخی از این شهرک‌ها و مجتمع‌های مسکونی از عدم احداث مدرسه، مسجد، فضای سبز، معابر عمومی و محوطه‌سازی گلایه‌مند هستند، مسائلی که مشکلات متعددی را با خود به همراه داشته است.

به‌طور مثال محوطه‌سازی مسکن مهر پیله سحران اردبیل و آسفالت آن همچنان در وضعیت نامشخصی به سر می‌برد یا مسکن مهر میراشرف که همچنان تکمیل نشده است.

اگر بخواهیم کار را با طرح مصادیق پیش ببریم باید به موارد متعددی اشاره کنیم اما در مجموع باید دولت در چند ماه باقی‌مانده در حد توان نسبت به رفع این نواقصات و کم‌کاری چندساله خویش اقدام نماید.

شهرام باباخانی، معاون بازآفرینی شهری و مسکن راه و شهرسازی استان اردبیل از احداث ۸ باب مسجد خبر داده و افزود: برای مسکن مهرهایی که تا به امروز به مردم تحویل داده شده ۸ باب مدرسه با ۸ پروژه تجاری و ۲ باب کلانتری نیز احداث شده است.

نقش مهم نمایندگان اردبیل در پیگیری و حل مشکلات مسکن مهر

نقش نمایندگان استان اردبیل نیز در این بین بسیار مهم است، تا با احصاء دقیق نسبت به پیگیری ریز مسائل و مشکلات این شهرک‌ها اقدام نمایند؛ مسکن مهر نمین نمونه‌ای از این پیگیری‌ها است.

مسکن مهر نمین سال‌ها از عدم وجود آسفالت رنج می‌برد که علی نیکزاد، نماینده مردم اردبیل، نیر،‌ نمین و سرعین مردادماه امسال در بازدید از این شهرستان این مسئله را احصاء و به پیگیری جدی آن اقدام کرد و همین چند روز پیش بود که از آغاز عملیات زیرسازی و آسفالت مسکن مهر نمین خبر داد.

علی نیکزاد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در اردبیل اظهار کرد: در بازدیدی که یازدهم مردادماه امسال در سفری یک‌روزه از شهرستان نمین داشتیم، موضوع آسفالت معابر مسکن مهر نمین از مهم‌ترین مشکلات و مسائل اهالی بود.

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: هم‌اکنون عملیات عمرانی زیرسازی و آسفالت معابر مسکن مهر نمین آغاز شده است و به‌زودی کامل گردیده و به بهره‌برداری خواهد رسید.

نیکزاد گفت: با تلاش‌های صورت گرفته، در این مرحله برای اجرای این عملیات، بیش از ۱۳ میلیارد ریال اعتبار تأمین گردیده است.(منبع: فارس)

گفتنی است؛ براساس آمار ارائه شده و بررسی وضعیت واحدهای مسکن مهر، از ۴۱ هزار و ۳۷۸ واحد مسکن مهر اجرایی در استان اردبیل حدود ۸۱۲ واحد باقی‌مانده که اداره راه و شهرسازی در تلاش است تا پایان سال پرونده مسکن مهر در استان اردبیل بسته شود.

ولی برخی نواقص براساس اظهارات ساکنین این واحدها باعث ایجاد مشکلاتی برای آنان شده، نبود آسانسور در چند واحد مسکن مهر که به‌دلیل اختلاف پیمانکار و شرکت تعاونی سالیان سال است برای ساکنان این واحدها مشکل ایجاد کرده است.

محوطه‌سازی و لزوم ایجاد امکانات کامل مانند محیط آموزشی، بازار و ... نیز جزو مواردی است که ساکنان مسکن مهر در اردبیل خواستار رسیدگی مسؤولان به آن هستند.

- انتهای پیام/۳۴۶۳/۴۲۱/

منبع: فارس

کلیدواژه: علی نیکزاد وزارت راه و شهرسازی مسکن مهر اردبیل دولت یازدهم دولت تدبیر و امید استانداری اردبیل محبوب حیدری اداره کل راه و شهرسازی استان اردبیل اکبر بهنام جو راه و شهرسازی استان اردبیل معاون بازآفرینی شهری و مسکن مدیرکل راه و شهرسازی مسکن مهر در اردبیل واحدهای مسکن مهر مهر استان اردبیل کل راه و شهرسازی شرکت های تعاونی پرونده مسکن مهر استان اردبیل مسکن مهر استان تحویل داده شده واحد مسکن مهر تا پایان سال بهره برداری باقی مانده هزار واحد دولت دهم اداره کل خواهد شد وعده ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۶۴۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حکایتی دیگر از مشکلات متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: طرح نهضت ملی مسکن در استان چهارمحال و بختیاری از سال ۱۳۹۸ آغاز شد و همچنان ادامه دارد، با این وجود با بهانه‌های مختلفی ازجمله همان موضوع همیشگی تأخیر در آورده‌های متقاضیان، واحدها تحویل نشده است.

به گفته مسئولان حوزه مسکن و ساخت تأخیر در پرداخت تسهیلات و آورده متقاضیان باعث شده تا چندین بار پروژه ساخت واحدهای مسکونی طرح نهضت ملی مسکن متوقف یا راکد شود.

فروش واحدهای نیمه ساخته پیش از تحویل آن‌ها مشکل دیگری است که جدیداً با آن روبرو هستیم‌، این امر باعث شده تا پای دلال‌ها به پروژه‌های نهضت ملی مسکن باز شود که همان‌ها نیز آورده خود را به موقع پرداخت نمی‌کنند.

دیگر توان پرداخت هزینه‌های مسکن را ندارم

یکی از متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن در شهرکرد در گفت وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: تاکنون با هر سختی و مشقتی که بود توانستم بیش از ۲۰۰ میلیون تومان از میزان آورده مورد نیاز برای مسکن خود را پرداخت کنم، نمی‌دانم تا چه زمانی و چه میزان باید پول پرداخت کنم در حالی که هیچ زمانی برای تحویل منزلم هم اعلام نشده است.

وی افزود: بیشتر کسانی که متقاضی مسکن در طرح نهضت ملی مسکن هستند، مستأجر با حقوق حداقلی هستند، مثلاً خود من یک کارمند ساده با حقوقی تقریباً ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان هستم، حتی تصور اینکه با این حقوق کم چگونه می‌توانم هر چند وقت یک بار ۵۰ یا ۱۰۰ میلیون تومان بابت آورده مسکن پرداخت کنم نیز سخت است.

این متقاضی مسکن ادامه داد: اکثر ما متقاضیان دیگر توان پرداخت هزینه‌های مربوط به آورده مسکن را نداریم آن هم در روزگاری که شرایط اقتصادی به شدت نگران کننده است و در تأمین مایحتاج روزانه زندگی خود هم مشکل داریم.

با پول واحد ناقص نهضت ملی مسکن می‌توانم یک واحد آماده بخرم

صادقی یکی دیگر از متقاضیان مسکن ملی در استان چهارمحال و بختیاری است که از سال ۹۹ برای خانه‌دار شدن اقدام کرده و تا کنون حدود ۵۰۰ میلیون تومان از آورده خود را پرداخت کرده است.

وی افزود: بر اساس قراردادی که پیش از عید با متقاضیان منعقد شد باید مجدداً ۱۰۰ الی ۱۵۰ میلیون تومان واریز انجام دهیم که به شخصه واقعاً نمی‌توانم این مبلغ را تأمین کنم.

این متقاضی نهضت ملی مسکن افزود: طبق آنچه در ابتدا اعلام شد با آورده متقاضی و تسهیلات بانکی قرار بود قیمت تمام شده یک واحد در طرح نهضت ملی مسکن حدود یک میلیارد تومان باشد اما با این روندی که در پیش گرفته شده است بیش از این میزان می‌شود.

صادقی عنوان کرد: من تحقیق کردم با قیمتی که رقم تمام شده یک واحد مسکن در طرح نهضت ملی مسکن اعلام شده می‌توانم یک واحد ساخته و آماده در منظریه شهرکرد بخرم.

وی خاطرنشان کرد: واحدهایی که در طرح نهضت ملی تحویل متقاضی می‌شود، فاقد هرگونه زیرساخت از جمله راه آسفالت، مدرسه، مرکز خرید، مسجد و … هستند و متقاضی باید برای سکونت در آن هزینه‌های گزاف برای خرید کابینت، پکیج و شیرآلات پرداخت کند.

واحدهای نهضت ملی مسکن ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد

خدایار باقری مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری در گفت وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: در محله ۳۴ شهرکرد، حدود ۳ هزار واحد با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۵ درصد در حال ساخت است.

وی افزود: در محلات دیگر شهرکرد مثل محله ۴۰ نیز ۳ هزار و ۴۰۰ واحد در حال ساخت است که میانگین پیشرفت فیزیکی در این محلات بیش از ۳۵ درصد است.

مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: در محله ۳۳ عملیات اجرایی ساخت واحدهای طرح نهضت ملی مسکن در حال آغاز شدن است.

باقری عنوان کرد: واحدهای مسکونی به افرادی تخصیص داده شده است که واجد شرایط هستند و نباید در بازار آزاد خرید و فروش شوند، خرید و فروش واحدهای طرح نهضت ملی مسکن به لحاظ قانونی ممنوع است، اگر فروش این واحدها از سوی متقاضی محرز شود این امتیاز از فرد سلب شده و به افراد واجد شرایط دیگر واگذار می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در قالب طرح نهضت ملی مسکن ۷ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی در چهارمحال و بختیاری به‌ویژه در شهر شهرکرد در حال اجرا است که پیش‌بینی می‌شود از ماه جاری واگذاری واحدها به متقاضیان آغاز شود.

مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن بر اساس قراردادهایی که پیش از این منعقد شده با استفاده از آورده مردمی و تسهیلات بانکی است.

باقری بیان کرد: برای آنکه پروژه‌ها با تأخیر انجام نشود مردم باید نسبت به پرداخت به موقع آورده خود تلاش کنند.

بیش از یک هزار واحد مسکونی در منظریه در حال ساخت است

فرشاد ریاحی در گفت وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به عنوان کارگزار در محله ۳۴ منظریه شهرکرد یک هزار و ۲۲۴ واحد مسکونی در حال احداث دارد.

وی افزود: دو اتفاق برای پیمانکاری که کار خود را با تأخیر انجام دهد، رخ می‌دهد، اول تأخیر غیرمجاز محسوب می‌شود که کارفرما و بخش نظارت وی را جریمه می‌کنند، از طرف دیگر شاخص‌هایی که برای وی اعلام می‌شود، منفی هستند، بنابراین به ضرر پیمانکار است که کار با تأخیر انجام شود.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: تنها دلیلی که گاهی کار به کندی انجام می‌شود، عدم تأمین به موقع منابع مالی است که در موعد مقرر در اختیار پیمانکار قرار داده نمی‌شود.

حرف متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن شنیده شود

حجت‌الاسلام محمدعلی نکونام در خطبه‌های نماز جمعه شهرکرد، اظهار کرد: برخی از متقاضیان نهضت ملی مسکن در خصوص تحویل واحدهای خود مشکل دارند، حرف‌های آنان باید شنیده شود و با تدبیر در خصوص مشکلات آنان تصمیم‌گیری کرد.

وی افزود: نباید گذاشت مشکلات حل نشده باقی بماند، مردمی که به دنبال تأمین مسکن خود هستند چندان مقصر نیستند، اینکه بار را بر روی دوش متقاضیان مسکن بیندازیم و انتظار داشته باشیم بار تأخیر، تورم و… را تنها این افراد به دوش بکشند، روا نیست.

نماینده ولی‌فقیه در چهارمحال و بختیاری ادامه داد: باید حرف‌ها شنیده شود و راه حل درست برای حل مشکلات متقاضیان مسکن پیدا شود.

به گزارش خبرنگار مهر، هر زمان که بحث واحدهای مسکونی طرح نهضت ملی مسکن پیش می‌آید، نوک پیکان بهانه‌ها به سمت مردم و متقاضیان این واحدها هدف گرفته می‌شود که با عدم پرداخت به موقع آورده باعث کندی اجرا شده‌اند.

متقاضیانی که حتماً از سر نیاز به خانه‌دار شدن تصمیم گرفتند خود را گرفتار هزینه‌های سنگین ساخت گران‌ترین کالا در سبد نیازمندی‌های خود کنند، اکثراً مستأجر هستند، بعضاً کارگر یا کارمند با حداقل حقوق هستند و همگی زیر بار این هزینه کمر خم کرده‌اند و به قول خودشان دیگر توان ادامه ندارند.

طولانی شدن موعد تحویل واحدهای مسکونی، تورم بالا، اظهارات و بهانه‌های تکراری که عدم پرداخت به موقع آورده از سوی متقاضی منجر به تأخیر در تحویل واحدها شده است و… کارد را به استخوان برخی متقاضیان مسکن رسانده تا جایی که تصمیم گرفتند واحد خود را به دلال بفروشند چراکه با هزینه‌هایی که برای خانه‌ها دار شدن کرده‌اند می‌توانند یک واحد مسکونی در شهرک منظریه خریداری کنند.

در سال‌های پایانی دولت سیزدهم کمترین انتظار مردم این است که بتوانند سریع‌تر واحدهای خود را دریافت کنند تا حداقل یکی از دغدغه‌های آنان رفع شود.

کد خبر 6087560

دیگر خبرها

  • آغاز مقاوم‌سازی ۷۵۰۰ واحد مسکن روستایی در استان اردبیل
  • حکایتی دیگر از مشکلات متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن
  • آغاز مقاوم‌سازی ۷۵۰۰ واحد مسکن روستایی
  • افزایش عجیب نرخ اجاره در شهر‌های جدید
  • افزایش عجیب نرخ اجاره در شهرهای جدید
  • احیا ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل
  • بازار نابسامان اجاره مسکن در شهرهای جدید
  • ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل احیا شد
  • احداث ۳۸۱۱ واحد مسکن ملی توسط بنیاد مسکن کردستان
  • احیای ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل