Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، هنگام نصب یک نرم افزار روی گوشی‌های هوشمند، پیغامی مبنی بر دسترسی‌های لازم برای استفاده از نرم افزار مورد نظر، به کاربر نمایش داده می‌شود، اما بسیاری از کاربران بدون توجه به دسترسی‌ها نرم افزار را نصب و از آن استفاده می‌کنند. این موضوع برخی مواقع می‌تواند بسیار خطرناک باشد و اطلاعات کاربر به راحتی به سرقت رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا گفت‌وگویی با امیر تهرانی، کارشناس نرم افزار، انجام شده است که در ادامه آن را مشاهده می‌کنید.

میزان دسترسی یک نرم افزار بر چه اساسی به آن نرم افزار داده می‌شود؟

دسترسی نرم افزارها به اطلاعات کاربران بر اساس نیاز آن نرم افزار یا کاری که آن نرم افزار قرار است انجام دهد، مشخص می‌شود. به عنوان مثال اگر نرم افزار مورد نظر یک پیام رسان باشد، این نرم افزار احتیاج به دسترسی به شماره‌های کاربر، گالری ، فایل‌های گوشی و همچنین دوربین گوشی کاربر خواهد داشت. اما اگر یک پیام رسان فراتر از این موارد را احتیاج داشت، برای مثال به GPS گوشی نیاز داشت و در نرم افزار چیزی به عنوان نقشه یا قابلیت ارسال موقعیت مکانی وجود نداشت، به این ترتیب مشخص می‌شود آن نرم افزار در حال ذخیره کردن اطلاعات مکانی کاربر است و می‌تواند بفهمد یک پیام دقیقا از کدام موقعیت جغرافیایی ارسال شده است.

دسترسی نرم افزارها به چند بخش تقسیم می‌شوند؟

به طور کلی دسترسی نرم افزارها به گوشی کاربر به دو دسته دسترسی نرم افزاری و دسترسی سخت افزاری مربوط می‌شود، دسترسی‌های سخت افزار به دسترسی یک نرم افزار به مواردی مثل دوربین، باتری و GPS گفته می‌شود و دسترسی نرم افزاری معمولا به دسترسی برنامه‌های پیش‌فرض نصب شده روی گوشی گفته می‌شوند که بعضی از آن‌ها لازم است و برخی لازم نیست؛ نرم افزارهای جاسوسی نیز به نرم افزارهای پیش‌فرض متصل می‌شود و به راحتی اطلاعات پیام و یا حتی صدای کاربر را به سرور خود ارسال می‌کنند.

هر دو سیستم عامل iOS و اندروید قبل از دادن اجازه دسترسی به نرم افزار، به کاربر فهرستی از دسترسی‌های لازم را نشان می‌دهد و کم‌ترین کاری که یک کاربر می‌تواند انجام دهد، خواندن این دسترسی‌ها است و در صورتی که کاربر با هر کدام از موارد دسترسی نرم افزار مشکل داشت، می‌تواند به راحتی آن را رد کند. به این ترتیب باید گفت این کاربران هستند که در خواندن موارد دسترسی یک نرم افزار کوتاهی می‌کنند و به راحتی دسترسی به کل اطلاعات گوشی خود را به یک نرم افزار می‌دهند؛ به این ترتیب یک نرم افزار می‌تواند به راحتی از کاربر جاسوسی کند و تمامی اطلاعات مورد نظر نرم افزار به سرور اصلی ارسال شوند.

آیا دسترسی بیش از حد یک نرم افزار به گوشی کاربر امکان دارد؟

از طرفی ممکن است یک نرم افزار که از سایتی متفرقه دانلود شده است نیز به طور خودکار دسترسی‌های اضافی را فعال کند، برای مثال چند سال پیش یک شرکت تاکسیرانی اینترنتی به طور خودکار نرم افزارهای رانندگان را بروزرسانی کرد و امکان استفاده از نرم افزار تاکسیرانی شرکت رقیب خود را از رانندگان گرفت. این کار شرکت تاکسیرانی اینترنی عملا تجاوز به حریم شخصی افراد است و استفاده کاربران از نرم افزارهای مختلف هرگز به یک شرکت‌های سازنده نرم افزارها مربوط نمی‌شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دسترسی به اطلاعات کاربران حریم خصوصی نرم افزار اندروید دسترسی نرم افزار نرم افزارها نرم افزارهای یک نرم افزار آن نرم افزار گوشی کاربر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۷۱۲۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار/ این دو موبایل دیگر بروزرسانی دریافت نخواهند کرد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، براساس گزارش زومیت، گوشی‌های وان پلاس ۸ و وان پلاس ۸ پرو که در سال ۲۰۲۰ معرفی شده بودند، به پایان چرخه‌ی عمر خود رسیدند. وان پلاس وعده داده بود که برای این گوشی‌ها سه سال به‌روزرسانی اندروید و چهار سال به‌روزرسانی امنیتی منتشر خواهد کرد.

طبق بیانیه‌ی رسمی، آخرین به‌روزرسانی وان پلاس ۸ دارای وصله‌ی امنیتی آوریل ۲۰۲۴ (فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۳) است و OxygenOS 13.1.0.587 را برای کاربران به‌ارمغان می‌آورد. جدیدترین به‌روزرسانی گوشی وان پلاس ثبات و امنیت دستگاه را افزایش می‌دهد. به‌روزرسانی دردسترس کاربران هندی قرار گرفته است و به‌مرور برای سایر مناطق منتشر خواهد شد.

از مشخصات وان پلاس ۸ می‌توان به صفحه‌نمایش اولد ۹۰ هرتزی، پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸۶۵، دوربین اصلی و سلفی ۴۸ و ۱۶ مگاپیکسلی، باتری ۴٬۳۰۰ میلی‌آمپرساعتی و شارژ سریع ۳۰ واتی اشاره کرد. قیمت گوشی مذکور در زمان عرضه حدود ۷۵۰ دلار اعلام شده بود.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899416

دیگر خبرها

  • چرا باید در کسب و کار خود از نرم افزار مالی استفاده کنیم؟
  • به‌روزرسانی این گوشی‌ها دیگر در دسترس نخواهد بود!
  • پس از A54، گوشی گلکسی A35 هم آپدیت غیرمنتظره دریافت کرد
  • خطرات استفاده از تلفن هوشمند با دمای بالا
  • چگونه دمای گوشی را پایین بیاوریم؟/ خطرات استفاده از تلفن هوشمند با دما بالا
  • تردز حالا ۱۵۰ میلیون کاربر ماهانه دارد
  • هشدار/ این دو موبایل دیگر بروزرسانی دریافت نخواهند کرد
  • وابستگی عاطفی کاربران به دستیارهای هوش مصنوعی
  • هشدار محققان گوگل: کاربران ممکن است به دستیار‌های هوش مصنوعی وابستگی عاطفی پیدا کنند
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر در دام بدافزار‌ها می‌افتند؟