Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-27@21:46:52 GMT

تب زمین را با کاهش مصرف گوشت بکاهیم

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۷۲۵۴۴

تب زمین را با کاهش مصرف گوشت بکاهیم

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، گاز متان یکی از خطرناک‌ترین گازهای گلخانه‌ای در روند گرمایش جهانی است. بررسی‌ها نشان می‌دهد دامداری‌های صنعتی گاو و خوک در جهان عامل تولید ۵۱ درصد این گاز در کره زمین هستند، بنابر این می‌توان با کاهش مصرف گوشت تب زمین را تا حد زیادی کم و به محیط‌ زیست کمک کرد.

در سال ۱۸۰۰ جمعیت بشر روی کره زمین یک‌ میلیارد نفر و در سال ۱۹۰۰ حدود ۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ میلیارد نفر بود اما اکنون به نزدیک ۸ میلیارد نفر رسیده است، یعنی فقط در طول بیش از یک قرن جمعیت بشر روی زمین ۵ برابر افزایش یافت در پی این افزایش جمعیت، میزان نیاز به مواد غذایی از جمله فرآورده های گوشتی و لبنی افزایش یافت بنابر این دیگر روش‌های سنتی تولید گوشت جوابگوی نیاز نبود و به مرور دامداری‌های صنعتی با حضور هزاران گاو و خوک در جهان شکل گرفت.

به مرور و با گذشت زمان که شاهد افزایش گرمای زمین بودیم برخی محققان به این فکر افتادند که آیا حیوانات نیز می‌توانند در این روند نقشی داشته باشند که بررسی‌ها نشان داد حیوانات پرورشی و مخصوصا گاوها و خوک‌ها گاز متان زیادی از خود آزاد می‌کنند، متان یکی از خطرناک‌ترین گازهای گلخانه‌ای است که نقش بسزایی در گرمایش زمین دارد، اثر گرمایشی گاز متان در یک دوره ۲۰ ساله ۷۲ برابر گاز دی‌اکسیدکربن است که ۳۷ درصد گاز متان آزاد شده توسط بشر در جو از دامداری‌ها است.

در واقع در دامداری های صنعتی حیوانات در علفزارها نمی‌چرند، برای اینکه آن‌ها در کمترین زمان ممکن به بیشترین بهره‌وری از نظر تولید شیر، گوشت و تخم‌مرغ برسند، به آن‌ها سویا و غلات (معمولا ذرت) خورانده می‌شود، برای تولید این محصولات کشاورزی که معمولاً از نظر ژنتیکی هم تغییر داده شده‌اند، از کودها و سموم شیمیایی استفاده می‌شود که سبب به ‌وجود آمدن گاز منواکسید نیتروژن در جو می‌شود، این گاز یکی دیگر از گازهای گلخانه‌ای است که اثر تخریبی آن حتی از گاز متان هم بیشتر است، اثر گرمایشی این گاز در جو، ۲۰۰ برابر گاز دی‌اکسید کربن است که با این حساب برآورد شده که دامداری‌های صنعتی جهان عامل تولید ۵۱ درصد گاز متان در کره زمین هستند.

در سال ۲۰۰۶، بخش غذا و کشاورزی سازمان ملل، در مقاله‌ای اعلام کرد دامداری‌ها مسئول تولید ۱۸ درصد کل گازهای گلخانه‌ای تولید شده توسط بشر هستند به عبارت دیگر، نقش دامداری‌ها در گرمایش زمین از نقش حمل ‌و نقل (مجموع حمل‌ و نقل زمینی، دریایی و هوایی) که مسئول تولید ۱۳ درصد گازهای گلخانه‌ای است، بیشتر است، در سال ۲۰۰۹، سازمان نظارت جهانی با انتقاد از روش‌های محاسباتی سازمان فائو و با لحاظ‌ کردن فاکتورهای بیشتر و دقیق‌تر، اعلام کرد نقش دامداری‌ها بسیار بدتر از چیزی است که فائو اعلام کرده، این سازمان اعلام کرد دامداری مسئول تولید ۵۱ درصد گازهای گلخانه‌ای تولید شده توسط بشر است.

از زمان انقلاب صنعتی تاکنون دمای زمین را ۰.۸ درجه سلسیوس گرم کرده‌ایم، بانک جهانی می‌گوید با توجه به آلودگی که تاکنون ایجاد کرده ایم زمین ۱.۵ تا ۲ درجه دیگر هم بیشتر گرم خواهد شد، در نشست پاریس در سال ۲۰۱۵ دنیا به این نتیجه رسید که باید مانع ادامه گرم شدن کره زمین شود چون تبعات جبران‌ناپذیری مانند سیل و خشکسالی به همراه خواهد داشت از این رو کشورهای شرکت‌کننده در این نشست متعهد شدند تا سال ۲۰۳۰ انتشار گازهای گلخانه‌ای خود را کاهش دهند، در این نشست به این نتیجه رسیدند که اگر بخواهیم افزایش دو درجه‌ای دما را کاهش دهیم، باید مانع هر نوع آلودگی شویم که کنترل دامداری‌ها را هم می‌توان یکی از این راه‌ها دانست.

تحقیقی در ۲۰۱۴ نشان داد که اگر مصرف گوشت ادامه یابد، تا ۲۵ سال دیگر از طریق دامداری و کشاورزی ۱۲ میلیارد تن دی اکسید کربن تولید خواهد شد که کنترل آن به تنهایی می‌تواند جلوی کاهش دو درجه‌ای دما را بگیرد.

محمد درویش رییس کمیته محیط‌ زیست در کرسی سلامت اجتماعی یونسکو گفت: دامداری‌های صنعتی جهان عامل تولید ۵۱ درصد گاز متان در کره زمین هستند که خطرناک‌ترین گاز گلخانه‌ای جهان است و معمولا از معده گاوها و خوک‌ها خارج می‌شود.

وی اظهار داشت: با افزایش جمعیت نیاز انسان به مواد پروتئینی مانند گوشت و لبنیات زیاد شد به طوری که دیگر دامداری به روش سنتی جوابگوی این نیاز نبود از این رو دنیا به سمت پرورش حیواناتی مانند گاو و خوک در قالب دامداری‌های صنعتی پیش رفت و به مرور نیز تعدادشان افزایش یافت.

رییس کمیته محیط‌زیست در کرسی سلامت اجتماعی یونسکو ادامه داد: برای رفع نیاز انسان به مواد پروتئینی سالانه حدود دو تا سه میلیارد گاو و خوک ذبح می‌شود، وقتی این میزان کشته می‌شود بنابر این تعداد حیوانی که پرورش داده می‌شود قطعا چندین برابر خواهد بود که نتیجه آن انتشار گاز متان به میزان بسیار زیاد از طبیعت است که گرمایش جهانی را سرعت می‌بخشد.

درویش تاکید کرد: در واقع قطعا این نقش حیوانات را هم زیاده‌خواهی و عملکرد انسان‌ها رقم زده است چون حیوانات را که به روال طبیعی به زیست خود مشغول بودند این انسان‌ها هستند که آنها در قالب دامداری‌ها گردهم آوردند.

وی درباره اینکه آیا گونه‌های طبیعی هم چنین تاثیری را بر گرمایش جهانی دارند گفت: گونه‌های طبیعی چنین تاثیری ندارند چون آنها روند طبیعی زندگی خود را در طبیعت دنبال می‌کنند، تمرکز واحدهای صنعتی برای تولید گوشت سبب شد این اتفاق بیفتد.

رییس کمیته محیط‌زیست در کرسی سلامت اجتماعی یونسکو درباره چاره این مشکل توضیح داد که چاره این است که مردم را تشویق کنیم دستکم یک یا دو روز در هفته پروتئین حیوانی را از منوی غذایی خود حذف و گیاهان را جایگزین آن کنند و به این ترتیب سبک زندگی و عادت غذایی مردم تغییر کند.

کد خبر 548455 برچسب‌ها گرما

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: گرما دامداری های صنعتی گازهای گلخانه ای تولید ۵۱ درصد دامداری ها گاو و خوک درصد گاز کره زمین گاز متان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۷۲۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور سه هزار و ۳۵۴ پروانه گلخانه خانگی درسیستان وبلوچستان

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان وبلوچستان، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به مشارکت مردم استان در اجرای برنامه‌های توسعه‌ای بخش کشاورزی و باهدف ارتقای تولید، ساخت و توسعه گلخانه‌های خانگی در دستور کار سازمان جهادکشاورزی قرار گرفته است.
سعید نارویی ایجاد اشتغال برای روستائیان را از مهمترین اهداف راه اندازی گلخانه‌های خانگی در سیستان وبلوچستان عنوان کرد .
وی ادامه داد: از سال گذشته تاکنون پنج هزار و ۳۲۹ پرونده گلخانه خانگی یا کوچک مقیاس از طریق سامانه سماک در سیستان و بلوچستان بررسی شد که منجر به صدور سه هزار و ۳۵۴ مورد پروانه تاسیس شد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: از این تعداد حدود دو هزار گلخانه خانگی در سطح ۵۷ هکتار موفق به کسب پروانه بهره برداری شده و به چرخه تولید پیوسته‌اند.
وی بیان کرد: کشت در محیط‌های بسته یا گلخانه بدلیل مصرف آب کم و تولید بالا در واحد سطح امروزه مورد توجه بوده و نقش بسزایی در اشتغال روستائیان دارد.
نارویی خاطر نشان کرد: گلخانه‌های خانگی یا کوچک مقیاس در سطح ۹۰ تا ۲۹۹ مترمربع ساخته می‌شوند.

دیگر خبرها

  • سه هزار و ۳۵۴ پروانه راه‌اندازی گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان صادر شد
  • راه‌اندازی ۱۹۷۵ گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان
  • رزهای تولیدی خراسان جنوبی ۳۷.۵ میلیارد تومان ارزآوری داشت
  • از تولید توربین تا توسعه گلخانه‌های تولید بذر ودام اصلاح شده
  • صدور سه هزار و ۳۵۴ پروانه گلخانه خانگی درسیستان وبلوچستان
  • تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار شاخه گل رز در خراسان جنوبی
  • کشف نشانه‌ای تازه در مریخ برای اثبات وجود موجودات فضایی
  • پایتخت گل در انتظار فناوری نوین/مکان‌یابی غلط به مشکلات دامن زد
  • شترداری رسته مزیت دار دامداری سازگار با اقلیم کشور
  • سرمایه گذاری دو هزار میلیاردی درشهرستان گرمه