Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-29@22:22:21 GMT

عوارض پلاسما درمانی

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۷۴۳۸۷

پلاسما درمانی یک روش برای بهبود حال بیماران کرونایی است که متخصصان درباره اثربخشی و عوارض آن اظهار نظر کرده اند. ناطقان:  با گذشت بیش از ۷ ماه از شیوع ویروس کرونا همچنان راه حل قطعی برای از بین بردن این بیماری منحوس هنوز کشف نشده است. راهکارهایی که می تواند تا حدودی این ویروس کشنده را کنترل کند، رعایت فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و شستن مرتب دست‌ها با آب و صابون است اما با این حال همچنان شاهد گسترش کووید ۱۹ در کشور‌های هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این چند ماه دانشمندان در صدد بودند که بتوانند دارو و درمان قطعی برای ویروس کرونا تولید کنند و یکی از این روش های درمانی برای بهبود مبتلایان استفاده از پلاسمای بهبودیافتگان از کروناست.
پلاسما درمانی چیست؟

معمولا در بیمارانی که از یک بیماری بهبود یافته‌اند، آنتی‌بادی‌ها یا پادتن‌هایی دائمی ایجاد می‌شود. برای تبدیل این مایع به یک دارو، پلاسمای برداشت شده مورد آزمایش قرار می‌گیرد و آنتی‌بادی‌های محافظ تصفیه و محصول نهایی به بدن بیمار تزریق می شود.

به گفته سومیا سوامیناتان دانشمند ارشد سازمان جهانی بهداشت، پلاسما درمانی در قرن گذشته برای معالجه بیماری‌های عفونی بسیار موفقیت آمیز بوده اما باز هم سازمان جهانی بهداشت باید این روش را مورد بررسی قرار دهد زیرا استاندارد سازی این روش درمانی بسیار دشوار است؛ زیرا بدن افراد سطوح مختلف آنتی بادی را تولید می‌کند و پلاسما باید به طور جداگانه از بیماران بهبود یافته جمع آوری شود.
عوارض و مزایای پلاسما درمانی در کرونا

علیرضا زالی، فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،درباره عوارض و فواید پلاسما درمانی اظهار کرد: پلاسما درمانی یک روش شناخته شده در ادبیات پزشکی جهانی است؛ تقریبا از این روش برای اولین بار در زمان آنفلوانزا اسپانیایی استفاده کردند.پلاسما درمانی برای برخی از بیماری‌ها مانند اچ آی وی، همچنین بیماری آنفلوآنزا، ویروس ابولا، حتی در یک مقطعی برای سارس هم استفاده شد.

او افزود: پلاسما تراپی یک روش درمانی است که برای بسیاری از بیماری ها مانند کووید ۱۹ هم استفاده می شود البته باید بپذیریم که هنوز درمان قطعی برای بیماری کرونا وجود ندارد.

زالی بیان کرد: تمام درمان‌هایی که در حال حاضر وجود دارد با یک درجاتی از اثربخشی می‌توانند کنار هم باشند. مهم‌ترین الگو درمانی موفق، یک درمان جامع و همه جانبه است. بیماری کووید ۱۹ می‌تواند تمام بدن فرد را درگیر کند؛ بنابراین باید از یک روش درمانی کامل برای مقابله با آن استفاده کرد.

او گفت: در بخشی از درمان بیماری کرونا می توان از پلاسما درمانی استفاده کرد. ایران اولین کشوری بود که از این نوع درمان برای رفع بیماری استفاده کرد و تعداد بیمارانی که از این راه درمان شدند بسیار بالا بود و در حال حاضر پلاسما درمانی به دلیل اثربخشی زیاد مورد استفاده قرار می گیرد.

زالی تصریح کرد:میزان عوارض گفته شده در این روش درمانی نسبت به آثار مطلوبش بسیار اندک اس؛ بنابراین روشی امن برای همه بیماران تلقی می‌شود البته استفاده از این روش باید با اجازه پزشک باشدو باید در کنار این روش از درمان دارویی هم به خوبی استفاده کرد.

او گفت:سازمان جهانی بهداشت و FDA برای زمان‌های اضطراری مجوز استفاده از این روش را در بیماری کرونا داده اند؛ بنابراین این روش موانع علمی را کاملا به خوبی گذرانده است، به طور کلی میزان منفعت و اثربخشی این روش درمانی نسبت به عواقب بسیار بیشتر بوده است البته در برخی بیماران عوارضی گذرا مانند تب، لرز و ... مشاهده شده است اما این عوارض خطرناک نیستند.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا اظهار کرد: کشور‌های اروپایی هم به طور مرتب در حال استفاده از پلاسما درمانی در درمان کرونا هستند.
پلاسما درمانی روشی ایمن در درمان کرونا

حسن ابولقاسمی رئیس انجمن خون و سرطان کودکان ایران در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، درباره پیامدهای اهدا پلاسما در افراد بهبود یافته اظهار کرد: پلاسما در واقع جزیی از خون بوده که می تواند در شرایط خاص موجب بهبودی بسیاری از بیماران شود. در حال حاضر روزانه به مقدار ۲ میلیون لیتر خون دریافت و بین بیمارستان‌ها توزیع می‌شود. در حال حاضر ۷۰۰ الی ۸۰۰ هزار پلاسما در بیمارستان ها توزیع می‌شود و تا کنون عوارض خاصی مشاهده نشده است. همه افراد باید بدانند و نگران نباشند که روش پلاسما درمانی از گذشته بوده و راه حل مناسبی در درمان کروناست اما باید توجه داشت که اگر تمام تست‌ها و مراحل به خوبی طی نشود این اقدام می‌تواند عوارضی به همراه داشته باشد.

او افزود: اگر تمام تست‌های لازم روی پلاسمای خون افراد انجام شود این روش ایمن و راه مناسب برای درمان کروناست. مطالعاتی هم که در ایران انجام شده نشان داده پلاسما محصولی بسیار مناسب است واستفاده از آن عارضه‌ای ندارد. اگر در فردی عوارض تب و لرز مشاهده شد حتما به دلیل وجود گلبول‌های سفید است که درون واحد های خونی وجود دارد البته گاهی تزریق پلاسما ممکن است موجب کهیر زدن فرد شود، زیرا پروتئین خارجی وارد بدن می شود و جای نگرانی نیست و این کهیرها با کمی دارو رفع می شوند.
منبع: عصر ایران برچسب ها: پلاسما ، کرونا ، درمان ، ناطقان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: پلاسما کرونا درمان ناطقان پلاسما درمانی بیماری کرونا درمان کرونا حال حاضر روش درمانی یک روش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۷۴۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک هزینه ۱۸ میلیاردی برای درمان مددجویان کمیته امداد هرمزگان

ایسنا/هرمزگان مدیرکل کمیته امداد استان هرمزگان از پرداخت بیش از ۱۸ میلیارد و ۸۲۱ میلیون تومان کمک هزینه درمانی به مددجویان در سال گذشته خبر داد.

حمید باسره امروز هشتم اردیبهشت در جمع خبرنگاران با اشاره به عملکرد حوزه حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد اظهار کرد: در سال گذشته کمک‌هایی در قالب کمک هزینه درمانی و فرانشیز اسناد پزشکی و تأمین تجهیزات بهداشت فردی به بیماران خاص و صعب‌العلاج تحت حمایت کمیته امداد استان هرمزگان پرداخت شده است.

وی افزود: از این میزان مبلغ ۱۰ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان برای پرداخت ۱۲ هزار و ۷۰۰ مورد کمک هزینه درمانی بیماران عادی و بیش از سه میلیارد و۴۰۰ میلیون تومان به منظور پرداخت کمک هزینه فرانشیز اسناد درمانی و تهیه و تأمین تجهیزات بهداشت فردی برای ۴۲۳۳ مورد از بیماران خاص و صعب‌العلاج هزینه شده است.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان هرمزگان با تاکید بر اهمیت و ضرورت ارتقاء سلامت و افزایش آگاهی مردم از مسائل بهداشتی و به تبع آن ایجاد و حفظ آرامش در بین خانواده‌ها، یادآور شد: یکی دیگر از اقدامات این نهاد طرح‌های غربالگری، خدمات بهداشت دهان و دندان، توزیع بسته‌های بهداشتی، مخازن ذخیره آب بین خانواده‌های تحت حمایت این نهاد است.

باسره خاطرنشان کرد: در سال گذشته مبلغ چهار میلیارد و ۷۲۱ میلیون تومان نیز به منظور تهیه اقلام مذکور هزینه و بین خانواده‌های نیازمند از قبل شناسایی شده توسط مددکاران کمیته امداد در سراسر استان توزیع شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عوارض پرخوری قبل خواب و بیماری های آن
  • کشف روش‌های درمانی بالقوه بیماری کلیه پلی‌کیستیک
  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • سفرهای درمانی رایگان با اسنپ 
  • کمک هزینه ۱۸ میلیاردی برای درمان مددجویان کمیته امداد هرمزگان
  • سفرهای درمانی رایگان با اسنپ
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • رایگان شدن درمان کودکان زیر هفت سال از امروز
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد