Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-30@13:19:24 GMT

وضعیت ذخیره سدهای استان تهران

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۷۵۵۶۳

وضعیت ذخیره سدهای استان تهران

محمد شهریاری در گفت‌وگو با ایرنا اظهار داشت: در روز مشابه سال گذشته ۹۶۲ میلیون مترمکعب آب در دریاچه پشت سدهای امیرکبیر، لتیان، طالقان، لار و ماملو ذخیره شده بود و همین روند کاهشی طی روزهای اخیر وجود داشته است.

وی اضافه کرد: اکنون حجم موجود آب در سد امیرکبیر ۱۴۹ میلیون مترمکعب، سد لتیان ۶۸ میلیون مترمکعب، سد لار ۱۳۵ میلیون مترمکعب، سد طالقان ۳۱۸ میلیون مترمکعب و سد ماملو ۱۹۵ میلیون مترمکعب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته مدیر دفتر بهره‌برداری از تاسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقه‌ای تهران، بیشترین کاهش ذخیره آب مربوط به سامانه شرق و سدهای لار و ماملو است.

«شهریاری» با اشاره به اینکه از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ۲ میلیارد و ۱۹۷ میلیون مترمکعب آب وارد مخازن سدهای استان تهران شده، بیان کرد: در مدت مشابه سال آبی گذشته این میزان ۲ میلیارد و ۵۹۲ مترمکعب بود که با احتساب آن، حجم آب ورودی با کاهش  ۱۵ درصدی مواجه است.

وی با بیان اینکه از ابتدای سال آبی جاری ۴۶۲ میلی‌متر بارندگی در استان تهران به ثبت رسیده، اظهار داشت: طی سال آبی جاری یعنی از اول مهرسال ۹۸ تاکنون میزان بارش جوی ۲۰ درصد افزایش داشته است.

وی ادامه داد: با وجود افزایش نزولات جوی با کاهش حجم ورودی سدها به دلیل توزیع نامناسب بارش‌ها در دشت و ارتفاعات و در نهایت کسری حجم ذخیره سدها به دلیل افزایش میزان مصرف آب به خاطر شرایط کرونا مواجه هستیم.

مدیر دفتر بهره‌برداری از تاسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقه‌ای تهران اضافه کرد: بنابه اظهارات همکاران شرکت آبفا، امسال شاهد رکورد مصرف آب شرب در شهر تهران هستیم و تهرانی‌ها طی روز ۲۱ شهریور سه میلیون و ۴۹۵ هزار و ۱۵۲ مترمکعب آب مصرف کردند که این آمار نسبت به روز مشابه سال گذشته رشد ۱۷.۳ درصدی را نشان می‌دهد.

وی بیان کرد: بر اساس پیش‌بینی‌های هواشناسی سال آبی آینده که از مهر امسال شروع می‌شود، وضعیت بارندگی‌ها در فصل پاییز کاهشی و زیر نرمال خواهد بود و توزیع زمانی بارش‌ها بیشتر در زمستان و بهار انتظار می‌رود.

«شهریاری» ادامه داد: از این‌رو از شهروندان تهرانی درخواست می‌کنیم به منظور ایجاد شرایط مطمئن در تامین آب شرب به خصوص با توجه به شرایط کرونایی حاکم در استان، صرفه‌جویی و مصرف بهینه از این منابع آبی محدود را مدنظر قرار دهند.

معاون بهره‌برداری شرکت آب‌وفاضلاب استان تهران نیز طی روز جاری بیان کرد که ۲۵ درصد آب تهران از منابع زیرزمینی تامین‌ می‌شود و برداشت بیش از حد آب از منابع زیرزمینی برای تامین آب شرب شهروندان مشکلاتی از جمله فرونشست دشت‌ها و خشکی سفره‌های زیرزمینی را به بار خواهد آورد.

بر همین اساس تامین آب شرب هم از دریاچه پشت سدهای استان تهران و هم از منابع زیرزمینی با مشکلات عدیده مواجه است و تنها راهکار پیش‌رو صرفه‌جویی و مصرف بهینه آن است تا از جیره‌بندی آب به خصوص در روزهایی که مردم به دلیل شیوع کرونا بیش از گذشته به آن نیاز دارند، جلوگیری شود.

منبع: الف

کلیدواژه: میلیون مترمکعب استان تهران شرکت آب سال آبی آب شرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۷۵۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی بریتانیا از سیستم ذخیره‌سازی انرژی آبی جدید

بریتانیا از طرح اولین سیستم آزمایشی ذخیره‌سازی انرژی آبی طولانی‌مدت خود طی یک عملیات معدنی نزدیک شهر پلیموث رونمایی کرد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، یک شرکت بریتانیایی قرار است اولین سیستم آزمایشی ذخیره‌سازی انرژی آبی طولانی‌مدت خود را طی یک عملیات معدنی در نزدیکی شهر پلیموث بسازد. عملیات ساخت این سیستم به زودی آغاز خواهد شد و راه‌اندازی آن برای سپتامبر ۲۰۲۴ برنامه‌ریزی شده است. شرکت توسعه‌دهنده طرح در راه‌اندازی پروژه خود از پشتیبانی وزارت امنیت انرژی و شورای شهر منطقه برخوردار است.

سیستم ذخیره‌سازی انرژی آبی در بریتانیا

توان تولیدشده توسط آن حداکثر ۵۰۰ کیلووات است که از عملیات استخراج در زمان‌های تقاضای انرژی بالا و فعالیت‌های شرکت میزبان برای کربن‌زدایی عملیات پشتیبانی می‌کند. این میزبان تولیدکننده کائولن مورد استفاده در لوازم بهداشتی، سرامیک، کاشی و کاربردهای صنعتی و به‌دنبال راه‌های جدیدی برای مدیریت و تأمین نیازهای انرژی آینده، در عین کربن‌زدایی از عملیات خود است. به همین دلیل از مشارکت بالقوه با پروژه ذخیره‌سازی آبی جدید در عملیات خود پشتیبانی کرده است تا فناوری‌های سبز را به‌عنوان بخشی از تلاش کلی برای کاهش ردپای کربن خود به کار گیرد.

سیستم ذخیره‌سازی آب جدید با چگالی بالا و هزینه پایین، به لحاظ انرژی کارآمد و از نظر زیست‌محیطی بی‌خطر است. شرکت توسعه‌دهنده به جای استفاده از آب، ماده سیالی را توسعه داده است که ۲.۵ برابر چگالی آب است و در مقایسه با یک سیستم برق‌آبی با چگالی معمولی در اسکاتلند، ولز و سایر نقاط جهان می‌تواند ۲.۵ برابر انرژی بیشتری تولید کند.

سیال با چگالی بالا در مواقعی که تقاضای انرژی کم با قیمت پایین مرتبط است، بین مخازن ذخیره‌سازی پمپ می‌شود. با افزایش تقاضا و قیمت انرژی، سیال در سراشیبی رها می‌شود و برای تولید و تأمین برق شبکه از توربین‌ها عبور می‌کند.

طرح ارائه‌شده به امنیت انرژی منطقه و تحقق اهداف بلندپروازانه کربن‌صفر خالص آن در بلندمدت کمک می‌کند. این طرح آزمایشی، پروژه‌ای پیشرو در بخش مربوطه خود به‌شمار می‌رود و شرکت را در موقعیتی قوی برای گسترش پروژه‌های تجاری مشابه در بریتانیا و خارج از آن قرار می‌دهد. شرکت یادشده قصد دارد اولین پروژه ۱۰ مگاواتی خود در مقیاس شبکه را ظرف دو سال به بهره‌برداری برساند.

کد خبر 749246

دیگر خبرها

  • ذخیره‌ ۶ میلیون مترمکعب روان‌آب در سازه‌های آبخیز‌داری سمنان
  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد/ ورودی مخازن همچنان دارای ۸ درصد
  • رونمایی بریتانیا از سیستم ذخیره‌سازی انرژی آبی جدید
  • وضعیت ایده آل ذخیره خون در چهارمحال و بختیاری
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر عبور کرد
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر بالاتر رفت
  • پرشدگی کامل ۱۱ سد کشور در پی بارش‌های بهاره+جدول
  • ارسال بیش از ۳۰ میلیون لیتر سوخت مایع به نیروگاه سبلان اردبیل
  • سه میلیون متر مکعب روان آب در سدهای خراسان جنوبی ذخیره‌ شد