Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - شهر: یک عضو شورای اسلامی شهر یزد از جهش عملکردی دومین شهر تاریخی جهان در انجام اقدامات مناسب سازی و همچنین چگونگی فراهم کردن امکان حضور معلولان در شهر می‌گوید.
سپنتا نیکنام، عضو شورای اسلامی شهر یزد در گفتگو با شهر، درباره چگونگی طی شدن روند اقدامات مناسب سازی در شهر یزد، توضیح داد: اقدامات مناسب سازی در دوره چهارم شورای اسلامی شهر یزد به صورت منسجم نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تلنگری که درباره معلولان به بنده وارد شد از مطالعه یک کتاب بود. این کتاب سبب شد که درک و فهم عمیق‌تری از مشکلات معلولان از جایگاه یک مسئول شهری به دست بیاورم. یکی از دلایلی که معلولان امکان تردد در شهر را ندارند، مسئولان هستند.
او در تشریح بخشی از کتاب، گفت: تعدادی گردشگر خارجی به کشوری دیگر سفر کرده و تعداد زیادی معلول را در یکی از شهرها مشاهده می‌کنند. یکی از گردشگرها از راهنمای گردشگری سوال می‌پرسد که آیا مشکلی در شهر وجود دارد که تعداد معلولان به میزان قابل توجهی بالاست؟ راهنمای گردشگری پاسخ می‌دهد که شهر ما معلول زیادی ندارد بلکه معلولان امکان بیرون آمدن از خانه و رفت و آمد در شهر را دارند. شهر شما هم به همین میزان معلول دارد اما آن‌ها در خانه‌های خود زندانی هستند.
نیکنام با بیان اینکه علت زندانی کردن افراد معلول در خانه‌هایشان، مسئولان و دیگر شهروندان هستند، افزود: گاهی اوقات حتی اگر امکان حضور معلولان در شهر فراهم شود، شهروندان با نگاه‌های تحقیرآمیز ، ترحم آمیز و همچین برخوردهای نامناسب، معلولان را در خانه‌های خود زندانی می‌کنند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران در ادامه یادآور شد: پس از اتمام کتاب، سه ماه تا روز جهانی معلولان فرصت بود تا یک اقدام اثرگذار در شهر یزد صورت گیرد. برای اینکه سالی یک‌بار اقدامات مناسب سازی در روزجهانی معلولان انجام نشود، شورای اسلامی شهر یزد این موضوع را به یک جریان تبدیل کرد. جلسات ستاد مناسب سازی ماهیانه برگزار می‌شد و بعدها به جلسات هفتگی تغییر یافت.
به گفته نیکنام؛ کمیته مناسب سازی شهر یزد در یک نهاد اجرایی (شهرداری) تشکیل نشد بلکه این کمیته در یک نهاد سیاست گذار (شورای شهر) ایجاد شد.
ضرورت همراهی، پیگیری و مشارکت نهاد خط مشی گذار در اقدامات مناسب سازی
او در پاسخ به این پرسش که چرا موضوعات مناسب سازی در بیشتر شهرها قانونگذاری می‌شود اما به مرحله اجرا نمی‌رسد، گفت: ابتدا تشخیص مساله عمومی آغاز می‌شود، سپس مساله در دستور کار قرار می‌گیرد، خط مشی تعیین و سپس به سمت اجرا می‌رود و پس از آن نظارت و ارزیابی صورت می‌گیرد و اگر نیاز باشد خط مشی دوباره تغییر پیدا می‌کند. موضوع این است که از مرحله تعیین خط مشی، مرحله اجرا رها می‌شود. مشکل اصلی اجرانشدن اقدامات مناسب سازی همین رها شدگی است. خط مشی گذار، تعدادی قوانین از بالا به پایین تصویب می‌کند و درنهایت هم به مرحله اجرا نمی‌رسد. بنابراین نباید توقع داشت که اتفاقی در این زمینه رخ دهد. همراهی، پیگیری و مشارکت نهاد خط مشی گذار در طول اجرا و نظارت بر مساله سبب یک اجرای موفق می‌شود.
عضو شورای اسلامی شهر یزد با بیان اینکه صرفاً قانونگذاری نمی‌تواند تغییری در جامعه رقم بزند چرا که پس از قانونگذاری باید حمایت همه جانبه نیز صورت گیرد، تأکید کرد: همراهی و تعامل و مشارکت خط مشی گذار (شورای شهر و شهرداری) می‌تواند مسئله را به سرانجام برساند.
یک میلیارد تومان بودجه مناسب سازی شهر یزد
او درباره بودجه تخصیص یافته به اقدامات مناسب سازی در شهر یزد، گفت: بودجه شهر یزد یکهزار میلیارد تومان است که بودجه تخصیص یافته به اقدامات مناسب سازی برابر با یک هزارم میلیارد یعنی یک میلیارد تومان است.
نیکنام ضمن اشاره به معلولان جسمی، حرکتی و وسیع بودن دامنه مشکلات‌شان، افزود: سطح اقدامات مناسب سازی که در شهر یزد انجام می‌شود، می‌تواند به صورت عمده مشکلات معلولان جسمی و حرکتی را حل کند. گروه دوم پس از معلولان جسمی و حرکتی، نابینایان و گروه سوم ناشنوایان و گروه چهارم معلولان ذهنی هستند. از گروه سوم به بعد، بیشتر اقدامات قالب نرم افزاری به خود می‌گیرد. اقدامات سخت افزاری برای معلولان جسمی و حرکتی انجام می‌شود.
او با بیان اینکه وضعیت تعدادی از شهرهای ایران در حوزه مناسب سازی از وضعیت فعلی شهر یزد بهتر است، یادآور شد: علت الگو شدن شهر یزد به مدت سه سال به عنوان یک شهر دسترس پذیر، جهش عملکردی بالای آن در انجام اقدامات است. تغییراتی که شهر یزد طی دو سال انجام داده تاکنون هیچ شهری نداشته است. ورود شهر یزد موضوعات مناسب سازی با این شتاب و شدت سبب می‌شود که به زودی وضعیت مناسب سازی بهتری نسبت به دیگر شهرها داشته باشد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه نباید با تغییر کلمات نظیر نابینا به روشن‌دل و ... به زخم‌های معلولان سرپوش نهاد، افزود: باید با انجام اقدامات صحیح، مرهمی بر زخم‌های معلولان گذاشت. هیچ فرهنگسازی برای معلولان بهتر و مناسب‌تر از حضور معلول در جامعه نیست. هرچه امکان حضور معلولان در شهر بیشتر و مواجهه شهروندان با آن‌ها بیشتر فراهم شود، تفاوت یک فرد معلول و یک فرد غیرمعلول، عادی سازی می‌شود.
شهر یزد در سال 1396 به عنوان میراث جهانی، ثبت شد. حال پس از گذشت سه سال، این شهر به عنوان نخستین «پایلوت شهر دسترس پذیر» در کشور به مدت سه سال انتخاب شده است.
خبرنگار: ملیکا هاشمی

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: اقدامات مناسب سازی عضو شورای اسلامی شهر شورای اسلامی شهر یزد معلولان جسمی حضور معلول شهر یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۷۵۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرهنگ‌سازی در حوزه حجاب همراه با برخورد قهری نتیجه عکس می‌دهد

ناهید صادقی ارجمند، نویسنده و مدرس در خصوص اهمیت و ضرورت حجاب و عفاف در جامعه گفت: قبل از انقلاب زنان به دلیل پوشش نامناسب به بیراهه کشیده می شدند در صورتی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و با توجه به محجبه شدن خانم ها و قوانین اسلامی وضع شده در حوزه عفاف و حجاب بانوان با حیاتر شدند. پوشش نامناسب و بد پوششی نسل جدید هم به دلیل تبلیغات شبکه های اجتماعی و تجاهم فرهنگی دشمنان است. این در حالی است که به مرور زمان همین دختران نسل نو متوجه اشتباه خود می شوند و بروز این رفتارها در آنها کمرنگ می شود.

وی با بیان اینکه بی حجابی امروزه معظلی اساسی در برابر ارزش‌های اسلامی محسوب می شود، تصریح کرد: این مساله مسئولان را ملزم به ارائه راهکاری مختلفی برای برون‌رفت از این چالش، کرده است اما اینکه این راهکارها تا چه اندازه می‌تواند کارآمد باشد، باید مورد بررسی و تحلیل دوباره قرار گیرد.

این نویسنده در ادامه بیان کرد: البته نا گفته نماند که پشت پرده بد حجابی و بد پوششی زنان جامعه ما دست های خارجی و رسانه های معاند قرار دارد. مشکل اینجاست؛ این افراد به قدری تحت تاثیر تبلیغات منفی آنها قرار می گیرند که آمران به معروف در زمان ارشاد و راهنمایی آنها با واکنش های سخت و پرخاشگرانه مواجه می شوند. خانم ها هم با سطحی نظری و برداشت های غلط از قبیل اینکه حکومت حجاب را بر ما تحمیل می کند به سادگی از کنار آن عبور می کنند.

وی با بیان اینکه برخی خانواده ها با بی توجهی خود به مساله حجاب، باعث گمراهی نوجوانان و جوانان شده اند افزود: اجرای "طرح نور" هم با لجبازی برخی خانواد ها، زنان و دختران مواجهه شده است ضمن اینکه امروزه مخالفان حکومت، حجاب را وسیله برای بیان اعتراضات خود نسبت به شرایط موجود جامعه و برخی سیاست های نظام  قرار دادند.

صادقی با بیان اینکه حجاب و پوشش مناسب یک سلاح خوب برای زنان در قبال مردان بیمار دل مزاحم، محسوب می شود اظهار کرد: فرهنگ سازی در صورتی تاثیر گذار است که خود بانوان هم پذیرا باشند. تجربه ثابت کرده، همه طرح ها چه در حوزه حجاب و چه در حوزه های دیگر اگر با اجبار و برخوردهای قهری صورت همراه باشند نتیجه عکس داشته و موفق نمی شوند. بارها بنده در داخل مترو و اتوبوس دختران جوان را با لسان نرم  و دلایل قانع کننده ارشاد و راهنمایی کردم و آنها هم به راحتی پذیرفتند. به اعتقاد من طرح یا برنامه ای که به صورت قانون وضع شود، مورد استقبال جامعه قرار نمی گیرد، با این تصور که نگاه تحمیلی از سوی حکومت در این مساله وجود دارد از رعایت آن سر پیچی می  شود.

وی با بیان اینکه طرح ها و برنامه های انقلاب در طول این سال ها در فرهنگ سازی حجاب و عفاف تاثیرگذار بوده تصریح کرد: بن مایه فکری و ایدئولوژی دختران نوجوان و جوان ما آمیخته با حیاست و به دنبال ولنگاری نیستند فقط تحت تاثیر شبکه های اجتماعی و شبکه های ماهوارهای قرار گرفتند و بیشتر هم اقتضای سن آنهاست.

این مدرس افزود: هر چند امروزه فضای مجازی و شبکه های ماهواره ای سبک زندگی جوامع را تحت تاثیر قرار داده است و کشور ما هم از این مساله مستثنی نیست ولی از تربیت خانوادگی درست هم نباید غافل شد، خانواده ها با تربیت دینی و مناسب نقش مهمی در تقویت دینی باورهای فرزندان خود دارند.لذا خانواده ها باید بدون توجه به سیاست های نظام و بدون توجه به مسایل و مشکلاتی که در کشور وجود دارد، فرزندان خود را در مسیر درست زندگی رهنمون شوند.

وی با بیان اینکه حجاب در همه ادیان مورد اهتمام بوده است گفت: وجود شال در تندیس حضرت مریم (س) بیانگر اهتمام ادیان دیگر به حجاب بوده است. قبل از اسلام قوم یهود و مسیح ، افراد بدون حجاب و پوشش نامناسب را مورد نکوهش قرار می دادند. تنها دین اسلام نیست که به این مساله توجه دارد. در حال حاضر هم مشاهده می کنید که خانم ها در کشورهای دیگر در اماکن دینی خود ( کنیسه و کلیسا) با پوشش مناسب ظاهر می شوند. پس پروردگار عالمیان از توصیه و وضع حجاب در ادیان مختلف اهداف خاصی را داشته است. لذا مساله عفاف و حجاب ریشه در تاریخ انسان داشته و همراه و همزاد او از ابتدا تا حال و تا امتداد تاریخ بوده و خواهد بود.

صادقی خاطر نشان کرد: خداوند در آیه ۵۹ سوره احزاب در خصوص علت و فلسفه ضرورت حجاب می‌فرماید: «یا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُلْ لِأَزْواجِکَ وَ بَناتِکَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنِینَ یُدْنِینَ عَلَیْهِنَّ مِنْ جَلَابِیبِهِنَّ ذلِکَ أَدْنی‌ أَنْ یُعْرَفْنَ فَلا یُؤْذَیْنَ وَ کانَ اللَّهُ غَفُوراً رَحِیماً » (ای پیامبر! به همسران و دخترانت و زنان مؤمنان بگو: روسری‌های بلند بر خود بیفکنند، این (عمل) مناسب‌تر است، تا (به عفّت و پاکدامنی) شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند، و خداوند آمرزنده مهربان است.) چرا که آنان تجسم حرمت و عفاف جامعه هستند و حرمت دارند. 

وی گفت: پوشش مناسب نه تنها باعث سلامت اخلاقی جامعه و پای‌بندی به هنجارهای دینی می‌شود بلکه موجب کاهش بسیاری از آسیب های اجتماعی جامعه و زندگی زناشویی خانواده ها می شود لذا بانوان گرامی کشورمان باید به این مساله مهم توجه داشته باشند و با باورهای دینی محکمی که دارند هم در حجاب و پوشش مناسب خود کوشا باشند و هم دختران خود را متوجه این امر مهم دینی کنند.

منبع: خبرگزاری شبستان

دیگر خبرها

  • فاصله زیاد تهران تا مناسب سازی شهر برای معلولان
  • اقدامات لازم جهت حفظ اموال فرهنگی در بروجرد ضروری است
  • کاهش ۱۴ درصدی جانباختگان حوادث رانندگی در سفر‌های نوروزی
  • برگزاری دومین همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس
  • راه اندازی نخستین بازارچه صنایع دستی دربنای تاریخی ملک زاهدان بزودی
  • بنای تاریخی ملک زاهدان در اختیار صنعتگران صنایع دستی قرار می گیرد
  • همدلی بین نخبگان و مدیران گره‌گشای مشکلات استان است
  • فرهنگ‌سازی در حوزه حجاب همراه با برخورد قهری نتیجه عکس می‌دهد
  • تاکیدفرماندار اشنویه برافزایش بهره وری منابع آب
  • «شهر آفتاب» فضای مناسب برای برگزاری نمایشگاه کتاب را ندارد + فیلم