Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@03:35:45 GMT

تبریک مرکز گسترش به هنرمندان ایرانی برگزیده جشنواره ونیز

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۷۸۴۳۴

تبریک مرکز گسترش به هنرمندان ایرانی برگزیده جشنواره ونیز

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در پیامی به هنرمندان ایرانی برگزیده هفتاد و هفتمین دوره جشنواره فیلم «ونیز» ایتالیا تبریک گفت.

در این دوره جشنواره فیلم ونیز که با وجود همه‌گیری ویروس کرونا و با رعایت سختگیرانه پروتکل‌های بهداشتی، به صورت فیزیکی برگزار شد، پنج جایزه از آن سینمای ایران شد که در جای خود بسیار ارزشمند و قابل تقدیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، این موفقیت بزرگ در اولین رویارویی هنر سینما با پاندمی کرونا در صحنه جشنواره ونیز را به مجید مجیدی کارگردان نامدار سینمای ایران، روح‌الله زمانی بازیگر نوجوان «خورشید»، احمد بهرامی کارگردان «دشت خاموش»، شهرام مکری و نسیم احمدپور نویسندگان فیلم «جنایت بی‌دقت» و جامعه سینمایی کشور تبریک گفته، موفقیت‌های بیشتر سینماگران ایرانی در عرصه‌های مهم فرهنگی- هنری را با پیام صلح و دوستی ایرانیان خواهان است.

در هفتاد و هفتمین دوره جشنواره فیلم ونیز که قدیمی‌ترین فستیوال فیلم جهان و یکی از ۳ جشنواره بزرگ جهانی است، روح‌الله زمانی بازیگر نوجوان فیلم سینمایی «خورشید» ساخته مجید مجدیدی موفق به دریافت جایزه «مارچلو ماسترویانی» ویژه بهترین بازیگر نوظهور جشنواره ونیز شد. زمانی که به دلیل ابتلا به ویروس کرونا فرصت حضور در این جشنواره معتبر را از دست داده بود، در پیام ویدئویی خود خطاب به حضار گفت: از آلبرتو بارابارا مدیر جشنواره ونیز و کیت بلانشت رئیس هیات داوران و همچنین آقای مجیدی تشکر ویژه می‌کنم که مسیر زندگی من را به طور کلی تغییر داد. من از دل بچه‌های کار بیرون آمدم و امیدوارم روزی در هیچ جای جهان، هیچ کودک کاری وجود نداشته و تمام امکانات پیش روی آنها باشد.

در مراسم اختتامیه این دوره جشنواره ونیز، کلر دنی رئیس هیات داوران بخش افق‌های این رویداد سینمایی، فیلم «دشت خاموش» به کارگردانی احمد بهرامی را به عنوان بهترین فیلم این بخش معرفی کرد. همچنین هیات داوران فدراسیون بین‌المللی منتقدان فیلم (فیپرشی) هم «دشت خاموش» را به عنوان بهترین فیلم جشنواره ونیز ۷۷ انتخاب کردند.

پیش از آغاز اختتامیه اصلی جشنواره ونیز هم فیلم «خورشید» ساخته مجید مجیدی جایزه فانوس جادویی بخش جنبی این رویداد سینمایی را نصیب خود کرده بود.

ضمن اینکه چهاردهمین دوره جوایز «بیساتوی» طلایی که سالانه از سوی هیات داورانی مستقل و به موازات جشنواره ونیز برگزار می‌شود و برگزیدگان خود را از میان فیلم‌های حاضر در این رویداد سینمایی انتخاب می‌کنند، امسال جایزه بهترین فیلمنامه خود را به شهرام مکری و نسیم احمدپور برای فیلم «جنایت بی‌دقت» داد.

هفتاد و هفتمین جشنواره فیلم ونیز با تمهیدات خاص تحت تاثیر شیوع کرونا از تاریخ ۲ تا ۱۲ سپتامبر برابر با ۱۲ تا ۲۲ شهریور ۱۳۹۹ برگزار شد.

جایزه اصلی «شیر طلایی» بهترین فیلم این دوره جشنواره به فیلم «سرزمین آواره‌ها» ساخته کلوئی ژائو محصول آمریکا رسید و جایزه بزرگ هیات داوران نیز به فیلم «نظم نوین» ساخته مایکل فرانکو محصول مشترک فرانسه و مکزیک اعطا شد. جایزه بهترین کارگردانی جشنواره ونیز هم به کیوشی کوراساوا برای فیلم «زن یک جاسوس» رسید.

کد خبر 5022794 زهرا منصوری

منبع: مهر

کلیدواژه: شهرام مکری فیلم دشت خاموش جشنواره فیلم ونیز فیلم خورشید مجید مجیدی احمد بهرامی تئاتر ایران فیلم کوتاه برنامه تلویزیونی محرم 99 فیلم سینمایی ویروس کرونا موسیقی ایرانی جشنواره فیلم ونیز شبکه پنج سیما تئاتر شهر رادیو نمایش سریال ایرانی مجید مجیدی جشنواره ونیز دوره جشنواره جشنواره فیلم بهترین فیلم هیات داوران مرکز گسترش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۷۸۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروه محوری را در دستور کار این دوره از جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد قرار دادیم

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب،  کورش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری درباره برگزاری پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد اظهار کرد: احساس کردیم بچه‌های مسجد به باروری رسیده‌اند و این رویداد می‌تواند خروجی خوبی برایمان داشته باشد و ما فعالان تئاتر مسجد را وارد شکل جدی‌تری از تئاتر کنیم.

وی در ادامه به کارگاه‌های کارگردانی در  مشهد اشاره کرد و در ادامه تاکید کرد: چشم‌انداز جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد این بود که بچه‌های تئاتری را به رشد برساند تا این افراد به جشنواره تئاتر مقاومت، جشنواره تئاتر ایثار و حتی جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر راه یابند و کم‌کم حضور خود را در جریان تئاتر کشور اعلام کنند.

گروه محوری را در دستور کار این دوره از جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد قرار دادیم

وی سپس به ضرورت و تلاش‌های انجام شده برای ورود تئاتر به روستاها پرداخت .

مصطفی موتورچی در ادامه این جلسه گفت: جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد از ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت ماه در بافق یزد برگزار می‌شود .

وی دلیل منتشر نشدن فراخوان منحصر به این جشنواره را برگزاری رویدادهای تئاتری چون «محرابیان» طی سه سال گذشته در استان‌ها معرفی کرد که باعث شده تا علاقه‌مندان به تئاتر از مساجد به محله و روستا و در نهایت شهرستان و رویدادهای استانی راه یابند.

دبیر جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در ادامه افزود: ۱۸۰ اثر توسط هیات بازبین مورد بررسی قرار گرفت که از این میان ۴۲ اثر به بازبینی حضوری رسید و در نهایت ۱۴ اثر به جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد راه یافت.

گروه محوری را در دستور کار این دوره از جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد قرار دادیم

وی پیش زمینه کار تولید تئاتر در مسجد را تربیت مربی معرفی کرد و  سپس به سلسله آموزش‌های ویژه مربیان پرداخت و یادآور شد: ۸ نقطه پایلوت در استان‌ها انتخاب شد و با هدف اینکه مربیان، آموزش‌دهندگان بچه‌های مسجد در استان‌هایشان باشند ۲۰۰ نفر در کلاس‌ها حضور یافتند و در نهایت به ۸۰۰ گروه در سراسر کشور رسیدیم.

تئاتر، کار گروهی است

موتورچی پیش زمینه کار تولید در مساجد را علاوه بر مربی، نمایشنامه مناسب برای اجرا در مساجد دانست که باید تک جنسیتی باشد و طی مدت زمان ۱۵ تا ۲۰ دقیقه اجرا شوند. وی همچنین اظهار کرد: جشنواره نمایشنامه‌نویسی «گلدسته‌ها» با این هدف طی سه دوره برگزار شد و ماحصل و خروجی آن که شامل ۱۵۰ نمایشنامه بود، برای تولید تئاتر توسط بچه‌های تئاتر مردمی مسجد در اختیار گروه‌های نمایشی قرار گرفت.

کورش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری تاکید کرد: آنچه ما در جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در دستور کار قرار دادیم گروه محوری است و آنچه می‌خواهیم در این رویداد هنری مطرح کنیم است که تئاتر، کار گروهی است و کار فردی نیست و اگر دوستان گروه داشته باشند می‌توانند موفق شوند و اجرای بهتری داشته باشند.

جایزه ویژه مزین به نام «فرج الله سلحشور»

وی ادامه داد: در جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد جایزه‌ها بیشتر گروهی هستند و یک جایزه ویژه مزین به نام «فرج الله سلحشور» خواهیم داشت که از مسجد تئاتر را آغاز کرد و بعد آثارش در جهان دیده شد.

گروه محوری را در دستور کار این دوره از جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد قرار دادیم

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری تصریح کرد: ما با جایزه «فرج الله سلحشور» به بچه‌های تئاتر مسجد می‌گوییم که می‌توان از مسجد برخواست و کارگردان و هنرمندی جهان شمول شد که اثرش توسط ۴۰ میلیارد نفر دیده شده است.

کارگاه کارگردانی و نمایشنامه‌نویسی

وی ادامه داد: آیین افتتاحیه این جشنواره ۱۸  اردیبهشت ماه در کنار مزار شهدای گمنام شهر بافق برگزار می‌شود و گروه های نمایشی یک اجرا در امامزاده عبدالله و سه اجرا ر مساجد شهر بافق و یزد خواهند داشت.

موتورچی دبیر جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد همچنین یادآور شد: در طول برگزاری یان جشنواره علاوه بر کارگاه‌های ویژه کارگردانی، با همکاری انجمن هنرهای نمایشی بافق دو کارگاه ویژه نمایشنامه‌نویسی  و کارگردانی ویژه مسجد تعریف شده که دوره آموزشی نمایشی با حضور سیدحسین فدایی حسین و کارگاه کارگردانی با حضور نصرالله قادری خواهد بود.

جوایز جشنواره

وی ادامه داد: جایزه بازیگری این جشنواره شامل ۷ جایزه بازیگران خانم و ۷ جایزه ویژه بازیگران مرد خواهد بود.همچنین نویسندگی و کارگردانی سه برگزیده و در رتبه اول و دوم و سوم خواهد داشت و در طراحی بصری ۲ جایزه برگزیده و تقدیری خواهیم داشت. همچنین در این دوره از رویداد تئاتر مردمی بچه‌های مسجد دو پاسداشت خواهیم داشت و جایزه ویژه جشنواره به نام «فرج الله سلحشور» به گروه برتر جشنواره اهدا خواهد شد.

کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در پایان این جلسه به جایزه ۳۰۰ میلیونی این رویداد هنری اشاره کرد و افزود: جایزه ویژه فرج‌الله سلحشور جایزه ۲۰ میلیون تومانی است که به  ۵ گروه برگزیده اعطا خواهد شد. همچنین به گروه‌های برگزیده جایزه ۱۰ میلیون تومان اهدا می‌شود.

در پایان این نشست خبری پوستر پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد رونمایی شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • باغ کتاب میزبان جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی شد
  • یک جایزه و یک نامزدی برای «لوتریا» در آمریکا و بلژیک
  • یک جایزه و یک نامزدی برای «لوتریا» در آمریکا و بلژیک
  • جشنواره دریای سرخ به فیلم ایرانی جایزه داد
  • انعکاس جهانی پاویون جمهوری اسلامی ایران در دوسالانه ونیز قابل اعتنا بود
  • حضور مرکز گسترش با ۲۲ کتاب در نمایشگاه کتاب تهران
  • جایزه اصلی هات‌داکس به «انقلاب» رسید
  • گروه محوری را در دستور کار این دوره از جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد قرار دادیم
  • حضور 3 فیلم کوتاه ایرانی در یکی از معتبرترین جشنواره‌های فیلم کوتاه
  • نگاه خلاقانه در ساخت مستند رادیویی تاثیرگذار است