Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو شورای عالی بورس، پیاده سازی بازارگردانی صحیح در بازار سرمایه را نیازمند حمایت و همکاری حقوقی‌ها دانست و ابراز امیدواری کرد که با تصویب آیین نامه صیانت از حقوق سهامداران، شاهد حرکت منطقی بازار سرمایه باشیم. به گزارش پول نیوز، حسین سلاح ورزی نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و عضو شورای عالی بورس گفت: صعود بی رویه و اصلاح شدید شاخص کل بورس به دلیل فقدان بازارگردانی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: رشد بی سابقه بازار سرمایه در سال گذشته، حاصل عدم تعادل در نحوه بازار گردانی و قیمت گذاری برخی سهام‌ها بود که طبیعتاً رشد آن چنانی نیازمند اصلاح این چنینی نیز بود که ما این روز‌ها شاهد آن هستیم.

عضو شورای عالی بورس با اشاره به تصویب آیین نامه صیانت از حقوق سهامداران و ثبات بازار گفت: بازار سرمایه کشور نیازمند بازارگردانی موثر است.

سلاح ورزی توضیح داد: بازارگردانی موثر، سبب می‌شود قیمت سهام از ارزش واقعی خود چندان فاصله نگیرد و با تصویب آیین نامه اخیر هم انتظار می‌رود شاهد حرکت صحیح و منطقی بازار سرمایه کشور باشیم.

وی اظهار داشت: پیاده سازی بازار گردانی صحیح، همچنین نیازمند حمایت و همکاری حقوقی‌های بازار است و درمصوبه اخیر شورای عالی بورس تحت عنوان صیانت از حقوق سهامداران، ساز و کار‌های ایجاد و اعمال بازارگردانی صحیح و موثر از سوی حقوقی‌ها دیده شده است.

عضو شورای عالی بورس افزود: شورای عالی بورس با تصویب آیین نامه خود قصد دارد شرایطی فراهم آورد تا در زمان صعود و نزول بازار، ​ اعتدال و تعادل میان عرضه و تقاضا برقرار شود.

سلاح ورزی در خصوص انواع حمایت از بازار سرمایه و نقش شورای عالی بورس در این زمینه هم گفت: سازمان بورس از سازوکار‌های ویژه خود برخوردار است، اما در شرایط فعلی به نظر می‌رسد کمبود یک کانال رسمی برای دریافت شکایات و نظرات و سوالات سهامداران حقیقی بیشتر به چشم می‌خورد.

تقویت بازار سرمایه نیازمند بازارگردانی در تمام نماد‌ها

نماینده ناظر مجلس در شورای عالی بورس گفت: توسعه بازار بدون بازارگردانی در همه نماد‌های بورسی امکان پذیر نخواهد بود.

محسن علیزاده افزود: اگر به دنبال تقویت بازار سرمایه هستیم باید همه نماد‌ها را به درستی بازارگردانی کنیم.

وی ادامه داد: مصوبه اخیر شورای عالی بورس هم با نگاهی مثبت و موثر به این موضوع، بازار گردانی را عاملی موثر در توسعه بازار سرمایه دانسته و برای همه نماد‌های بورسی تکلیف کرده است.

علیزاده افزود: حقوقی‌های بازار که روز‌های پرسود را تجربه کردند امروز باید بیایند و بازار را کنترل کنند.

نماینده ناظر در شورای عالی بورس، در خصوص راه‌اندازی کانون صنفی سهامداران خرد هم گفت: از راه‌اندازی این کانون حمایت می‌کنیم و مجلس تمام قد آماده دریافت پیش نویس اساسنامه این کانون صنفی است.

سهام خزانه، پارامتر کمک رسان به بازار سرمایه

همچنین مهدی سدیدی عضو هیات مدیره شرکت بورس و اوراق بهادار گفت: طبق مصوبه اخیر شورای عالی بورس از این به بعد خود شرکت هم می‌تواند سهام خود را خریداری کرده و تبدیل به یک بازار گردان شود؛ چرا که قبل از این، چنین اقدامی فقط از سوی دیگر نهاد‌های حقوقی و نظارتی امکان پذیر بود.

وی ادامه داد: اخیرا بحث عرضه سهام خزانه به عنوان پارامتری کمک رسان به بازار مطرح شد البته سهام خزانه شامل سود و حق رای نخواهد بود.

سدیدی در خصوص تخلفات ناظرین بازار و سایر ارگان اجرایی هم بازار گفت: در آیین‌نامه‌های سازمان بورس، تمام جرئیات مراحل رسیدگی به تخلفات ارگان ۴ شرکت بورس مشخص و معلوم است و شاکیان می‌توانند شکایت خود را به مقامات بالا دستی در سازمان بورس ارائه دهند.

افزایش شرایط اعتباری کارگزاری‌ها تا سقف ۵۰ درصد

در ادامه، مدیر کانون کارگزاری‌ها از وظایف محوله در مصوبه شورای عالی بورس بر کارگزاری‌ها گفت.

روح الله میر صانعی افزود: طبق این مصوبه، شرایط اعتباری کارگزاری‌ها تا سقف ۵۰ درصد افزایش یافته، اما در حال حاضر فقط ۲۰ درصد در حال اعمال و اجرا است.  

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس اوراق بهادار شاخص بورس عرضه سهام سهام عدالت عضو شورای عالی بورس تصویب آیین نامه بازار سرمایه کارگزاری ها حقوقی ها نماد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۷۸۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

در آخرین روز معاملاتی پیش از تعطیلات آخر هفته، دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای با افت اندک ۰.۱۷ درصدی، معادل سه هزار و ۹۳۱ واحد از ارتفاع این شاخص، در سطح دو میلیون و ۲۶۴ هزار و ۹۳۱ واحدی قرار گرفت.

افت ارتفاع نماگر اصلی بازار سرمایه در حالی اتفاق افتاد که شاخص هم‌وزن به عنوان نشان‌دهنده روند عمومی قیمت شرکت‌های کوچک و متوسط، عملکردی خلاف جهت را به ثبت رساند. شاخص هم‌وزن با رشد محدود ۰.۰۱ درصدی (معادل ۳۸ واحد) در پله ۷۵۰ هزار واحدی قرار گرفت.

معاملات بورس تهران در آینه آمار و ارقام

تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم) را در روز چهارشنبه، دو هزار و ۸۰۸ میلیارد تومان نشان می‌داد. این تابلو همچنین حجم معاملات روز چهارشنبه را ۶.۴ میلیارد برگه سهم نشان می‌دهد. 

از سوی دیگر، بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز از خروج سرمایه آنها از بازار سهام حکایت دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان معاملات روز چهارشنبه بورس از خروج ۲۱۴.۲ میلیارد تومانی پول حقیقی از سهام و حق تقدم خبر می‌دهد.

پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

شاخص کل بازار سرمایه در نزدیکی مقاومت کوتاه‌مدت خود قرار گرفته است. تکنیکالیست‌های بازار معتقدند اگر این محدوده مقاومتی شکسته نشود، روند کوتاه‌مدت آن نزولی خواهد شد. از این رو جریان دادوستد‌های بازار در روز‌های ابتدایی هفته پیش رو، برای سهامداران حائز اهمیت است. شایان ذکر است این وضعیت (نزدیک بودن به محدوده مقاومتی) عیناً در نمودار شاخص کل هم‌وزن نیز تکرار شده است. 

طی هفته معاملاتی گذشته، برآیند دادوستد‌ها، خروج نقدینگی حقیقی‌ها به میزان ۶۰۱ میلیارد تومان را نشان می‌دهد. در مقابل، بررسی معاملات صندوق‌های درآمد ثابت حاکی از ورود هزار و ۶۳۳ میلیارد تومانی پول حقیقی به این صندوق‌ها و همچنین نوار طویل هشت روزه مثبت ماندن جریان ورود پول به آنهاست.

این موضوع نشان می‌دهد خوشبینی سرمایه‌گذاران و اهالی تالار شیشه‌ای به چشم‌انداز بازار در هفته پیش رو کاهش یافته است. افراد منتظر تحول بازار با چرخش سنتیمنت یا تزریق اخبار مثبت به جریان معاملات سهام هستند.

خبر بازگشت سیاست اعطای تسهیلات و اعتبار به کارگزاری‌ها به روال قبلی خود، خبری بود که جو معاملات روز چهارشنبه هفته گذشته را کمی متفاوت‌تر کرده بود. با وجود این، بازار همچنان چشم‌انتظار تعدیل نرخ نیمایی دلار است. در صورتی که سیاست‌گذار فنر فشرده‌شده دلار نیما را آزاد کند، سود نشسته در صورت‌های مالی بسیاری از شرکت‌ها جهش مثبتی پیدا خواهد کرد. 

در راستای پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳، کارشناسان معتقدند روند معاملات در فضای تعادلی دنبال خواهد شد و در این میان برخی از تک‌سهم‌ها که گزارش‌های بهتری منتشر کرده‌اند، مجالی برای تنفس پیدا خواهند کرد. 

منبع: تجارت نیوز

tags # بورس سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • آینده بورس در چند پرده
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • دو طرفه شدن بازار سرمایه مهم‌ترین عامل ایجاد قرارداد آتی تک سهم+ فیلم
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است