Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-08@09:32:21 GMT

هزینه سفر با تاکسی‌های اینترنتی واقعا گران است؟

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۸۰۶۹۱

هزینه سفر با تاکسی‌های اینترنتی واقعا گران است؟

یکی از مواردی که هر از گاهی مطرح می‌شود نرخ تاکسی‌های اینترنتی است که به اعتقاد مسافران مثل سابق مقرون به صرفه نیست.

به گزارش مشرق، «اقتصاد کشور در شرایطی گرفتار معضل کرونا شده است که هم در سطح داخلی با انواع چالش‌ها و نااطمینانی‌ها مواجه است و هم به واسطه شرایط تحریمی، در فضای بین‌الملل با محدودیت‌های متعددی مواجه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» همچنین «برخی کارشناسان اعتقاد دارند شیوع کرونا و روند رو به گسترش این بیماری در سطح جهان، ضمن بر هم زدن بسیاری از معادلات و پیش‌بینی‌ها، از تحمیل شرایط سخت‌تر بر اقتصاد کشور حکایت دارد.»؛ این‌ها بخش‌هایی از گزارشی است که خبرآنلاین روزهای ابتدایی فروردین ماه سال جاری با عنوان «اقتصاد ایران به کدام سمت می‌رود» منتشر کرد.

حالا چیزی حدود شش ماه از زمان انتشار این مطلب می‌گذرد و وضعیت اقتصادی طبق پیش‌بینی‌ها روند رکودی شدیدی را از سر می‌گذراند. اوضاع در بورس بهم ریخته، نوسان قیمت نفت، بی‌ثباتی شدیدی در بازار ایجاد کرده، بسته شدن مرزها و بهم‌ریختگی صادرات و واردات تبعات سنگینی برای بسیاری کسب‌وکارها به همراه داشته و گرانی هم که سر خط خبرها بیداد می‌کند. شبکه‌های اجتماعی پُر از واکنش‌های کاربران به گرانی مواد غذایی است و تامین مایحتاج روزانه به معنای واقعی کلمه، حتی برای بسیاری از اقشار متوسط جامعه سخت و در موارد زیادی ناممکن شده است. این یعنی کشور بر مدار اوضاع بد اقتصادی می‌گذرد و در این میان، گرانی در تک‌تک محصولات موجود در سبد خرید خانواده به چشم می‌آید.

در میان این گرانی‌ها و گلایه‌ها، یکی از مواردی هم که هر از گاهی مطرح می‌شود نرخ تاکسی‌های اینترنتی است که به اعتقاد مسافران مثل سابق مقرون به صرفه نیست. آن‌طرف راننده‌ها هم معتقدند که با این وضعیت گرانی بنزین و افزایش قیمت لوازم جانبی خودرو، قبول درخواست مسافران با نرخ پایین اصلا نمی‌ارزد. این‌جاست که اگر یک حساب سرانگشتی ساده کنیم و قیمت متوسط هر سفر ‌با تاکسی‌های اینترنتی را با نرخ تورم جاری در هزینه‌های زندگی مقایسه کنیم، می‌بینیم که اوضاع آنقدر هم تیره و تار نیست. طبعا هر کاربری در نقش مسافر تمایل دارد با کمترین هزینه ممکن سفرش را به انجام برساند و آن‌طرف هر راننده‌ای هم بین مبدا و مقصد جابه‌جا می‌شود تا درآمدزایی کند.

سیستم قیمت‌گذاری در اسنپ اما فارغ از سلیقه راننده و مسافر، پویاست. همان‌طور که چندی پیش علیرضا قنادان، مدیرعامل سازمان تاکسی‌رانی تهران اعلام کرد:« تاکسی‌های اینترنتی در نرخ‌گذاری و تعیین کرایه می‌توانند از نرخ پویا استفاده کنند به طوری که در زمان‌های خاص که ترافیک بیشتر یا وضعیت جوی نامناسب است، کرایه بیشتری از مسافر دریافت کنند»؛ این یعنی قیمت هر سفر بر اساس یک سری فاکتورهای کلی ارزیابی می‌شود و این‌طور نیست که تمایل راننده یا مسافر دخلی در آن داشته باشد.

فرید شهابی، مدیر تجاری اسنپ، درباره سیستم قیمت‌گذاری پویا این‌طور توضیح می‌دهد:«سیستم قیمت‌گذاری اسنپ پویاست و قیمت در هر سفر بر اساس ۴ فاکتور قیمت پایه، مسافت سفر، مدت زمان سفر و نسبت عرضه و تقاضا تعیین می‌شود. از آنجایی که نسبت عرضه و تقاضا یکی از اهرم‌های تعیین قیمت است زمانی که میزان تقاضا از عرضه پیشی بگیرد قیمت‌ها افزایش پیدا می‌کند و افزایش قیمت فعلی به همین دلیل اتفاق افتاده است.» او همچنین درباره دلیل افزایش کرایه‌ها توضیح می‌دهد که «افزایش قیمت‌ها به طور مستقیم متاثر از افزایش قیمت بنزین نبوده است. در یک سال اخیر با افزایش چشمگیر قیمت خودرو، لوازم یدکی و در مجموع استهلاک خودرو مواجه بودیم و دور از ذهن نیست که فعالیت در تاکسی‌های اینترنتی با کرایه‌های قبلی برای کاربران راننده صرف اقتصادی نداشته باشد.»

طبعا اما همیشه هر عددی به عنوان قیمت روی صفحه راننده و مسافر ظاهر می‌شود، مورد رضایت یکی و مخالفت دیگری است. قیمت اگر پایین باشد، برای راننده نمی‌ارزد و اگر گران باشد برای مسافر. شاید راه بهتر و مقایسه درست‌تر این باشد که هر کدام از طرفین ماجرا وقتی می‌خواهند درباره قیمت اظهارنظر کنند، خودشان را جای دیگری بگذراند. مسافر با دیدن قیمت این را در نظر بگیرد که هزینه سفر در مقایسه با دیگر هزینه‌هایی که هر روز در خرید مایحتاج روزانه‌ می‌پردازد، چقدر افزایش داشته. آیا همین حالا در مقایسه با چند ماه گذشته، هزینه یک خرید ساده از سوپرمارکت محل ثابت مانده است؟ قیمت خانه و ماشین چطور؟ اجاره‌ها تغییر نکرده؟ اگر خودش هم جای راننده بود، برایش می‌صرفید که با هزینه کمتر درخواست‌های سفر را قبول کند؟ آن‌طرف راننده هم وقتی پیام درخواست مسافر را می‌بیند، خودش را جای او بگذارد که در این عالم گرانی و نگرانی از وضعیت ناامیدکننده اقتصادی پیش‌رو، هر مسافری چقدر توان مالی دارد که بخواهد هزینه‌ بیشتری برای رفتن از مبدا به مقصدش بپردازد؟

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قرارداد ایران و چین اقتصاد ایران هزینه سفر قیمت نفت اقتصاد تاکسی های اینترنتی افزایش قیمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۸۰۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راننده تاکسی، زنان را بعد از تجاوز می‌کشت

راننده هندی زنان مسافر را به مکان‌های خلوت می‌برد و بعد از تجاوز آن‌ها را به قتل می‌رساند.

به گزارش همشهری، ۲۸ فوریه امسال پلیس هند در جریان کشف جسدی در منطقه جنگلی اوتار پرادش از ایالت‌های شمالی هند قرار گرفت. مأموران پلیس بلافاصله خود را به محل کشف جسد رساندند و بعد از بررسی صحنه جرم، جسد را به پزشکی قانونی منتقل کردند.

در آنجا مشخص شد که جسد متعلق به زنی ۵۵ ساله اهل منطقه موهالی است که روز گذشته ناپدید شده و خانواده‌اش پلیس را در جریان قرار داده‌اند.

در تحقیقات بعدی پلیس معلوم شد که قتل این زن مشابه قتل دیگری در سال گذشته است. پلیس مطمئن شد که با یک قاتل سریالی روبه‌روست که در سال ۲۰۲۲ یک زن ۴۰ ساله را به همین روش به قتل رسانده است.

در جریان تحقیقات پلیس، لباس خونی مردانه در منطقه جنگلی نزدیک دریاچه داناس حوالی محل جنایت پیدا شد که پلیس حدس زد باید لباس قاتل باشد. با این سرنخ تحقیقات گسترده‌ای برای پیدا کردن قاتل سریالی آغاز شد و پلیس توانست رد قاتل را پیدا و هویتش را با نام مونوکومار ۳۸ ساله و راننده تاکسی شناسایی کند. مونو اول ماه می‌در مخفیگاهش توسط پلیس دستگیر شد.

در بازجویی‌ها، پلیس متوجه شد که او همچنین در سال ۲۰۱۰، یک دانشجوی ۲۲ ساله را به قتل رسانده است. مونو کومار در اعترافاتش به پلیس گفت که به‌عنوان راننده به جا‌های مختلف رفت‌وآمد دارد، حتی به ایالت‌های همسایه نیز می‌رود و مسافر می‎برد. قربانیانش نیز از مسافرانش بوده‌اند که آن‌ها را به منطقه خلوت و جنگلی برده و به قتل رسانده است.

آخرین قربانی را نیز ابتدا به او تجاوز کرده و بعد از خفه‌کردن با سنگ سرش را شکسته و گوشواره و خلخالش را دزدیده و فرار کرده است. پلیس معتقد است که، چون متهم راننده تاکسی بوده و به ایالت‌های مختلف سفر می‌کرده، ممکن است در ایالت‌های دیگر نیز مرتکب جنایات مشابهی شده باشد. تحقیق در این زمینه ادامه دارد.

دیگر خبرها

  • گرانی بنزین عامل خرید خودروهای برقی می شود؟
  • راننده تاکسی، زنان را بعد از تجاوز می‌کشت
  • این خودرو یک‌دفعه ۹۰ میلیون گران شد/ جدول قیمت
  • ریشه و علت گرفتاری‌ها در چیست؟
  • گرانی بنزین عامل خرید خودرو‌های برقی می‌شود؟
  • کالکالیست: یمنی‌ها باعث گرانی خودرو در اسرائیل شدند
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد
  • قیمت سکه و طلا امروز ۱۷ اردیبهشت؛ سکه یک میلیون تومان گران شد
  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۱۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ طلا و سکه باز هم گران شد
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد/ آخرین قیمت پژو، سمند، شاهین، کوییک، دنا و تارا + جدول