Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-07@03:17:45 GMT

انواع هپاتیت و راه‌های انتقال آن

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۸۴۱۸۳

انواع هپاتیت و راه‌های انتقال آن

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از نمناک، التهاب کبد به هر دلیلی را هپاتیت می نامند که می تواند در اثر برخی بیماری های غیر عفونی از جمله بیماری های داخلی، بعضی بیماری های روماتیسمی، بالا رفتن میزان سموم در بدن و... ایجاد شود. گاهی اوقات کبد در جریان بیماری های عفونی عمومی از جمله سرخک، سرخجه، آبله مرغان و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. نارسا می شود گاهی هم عامل التهاب عفونت و .. است با این توضیحات به طور کلی آن چه که در اصطلاح عموم هپاتیت شناخته شده است بیشتر هپاتیت های ویروسی الفبایی A، B، C، D، E و ... هستند که اهمیت شان از سایر ویروس ها بیشتر است. این بیماری ممکن است در اثر ویروس ها، داروها و یا مصرف الکل ایجاد شود، اگر چه شایع ترین علت این بیماری هپاتیت ویروسی می باشد . انواع مختلفی از هپاتیت ویروسی وجود دارد که رایج ترین آن ها نوع A, B و C است.

علائم هپاتیت چیست ؟ اغلب اوقات هپاتیت در مرحله حاد با علائمی همراه نیست اما اگر دارای علامت باشد ، عمومی خواهند بود و برخی از آن ها عبارتند از:

 خستگی

 حالت تهوع

 کاهش اشتها

 تب خفیف

 درد خفیف شکمی 

برخی علائم خاص تر نیز عبارتند از : 

 زردی پوست و چشم

 رنگ تیره ادرار

 هپاتیت A

هپاتیت های ویروسی به طور کلی مسری هستند و بنابراین این نوع از هپاتیت نیز مسری خواهد بود. این بیماری از طریق فرد به فرد، دست های آلوده به مدفوع که به خوبی شسته نشده اند، خوراکی ها و آب آلوده و غیره منتقل خواهد شد.

این نوع از هپاتیت خفیف است و بسیاری از افراد حتی نمی دانند که به آن مبتلا هستند. این ویروس توسط خود بدن به سرعت ازبین می رود و آسیب طولانی مدت ایجاد نمی کند.

بهداشت خوب و شستن تمیز دست ها و خوراکی ها به جلوگیری از این هپاتیت کمک خواهد کرد.

هپاتیت A هیچ درمانی ندارد زیرا خود به خود درمان خواهد شد. تهوع شایع ترین علت این نوع هپاتیت است که سیراب ماندن به درمانش کمک می کند و به همین دلیل توصیه می شود از انجام ورزش ها و کارهای پرجنب و جوش که فرد را تشنه می کند خودداری کرد. 

هپاتیت B

اکثر بزرگسالانی که به هپاتیت B مبتلا می شوند هیچ یک از علائم خفیف را ندارند و ویروس خود به خود ازبین خواهد رفت اما با این وجود حدود 5 درصد از مردم قادر به ازبین بردن این ویروس نیستند.

به عنوان مثال:

اگر مادری مبتلا به این نوع از هپاتیت باشد، نوزادی را که بدنیا میاورد در 90 درصد اوقات نیز مبتلاست اما برای ادامه زندگی ممکن است دچار بیماری های کبدی، آسیب به کبد ، نارسایی و سرطان کبد شود.

هپاتیت B از طریق تماس با خون آلوده ، رابطه زناشویی محافظت نشده، به اشتراک گذاشتن سوزن تزریق فرد آلوده و وسایل شخصی همچون مسواک منتقل می شود. در 90 درصد اوقات از مادر به شیرخوار نیز منتقل خواهد شد.

برای هپاتیت B درمانی مبنی بر کنترل ویروس انجام می گیرد به این صورت که پزشک با تجویز دارو سعی بر کنترل آن و جلوگیری از آسیب رساندن به کبد دارد.

واکسینه شدن نیز می تواند راهی برای محفوظ ماندن در برابر هپاتیت AوB باشد. مراکز بهداشت واکسن هپاتیت A را برای کودکان 12-23 ماهه و بزرگسالانی که در معرض این هپاتیت هستند تزریق می کنند. اگر مادری مبتلا به هپاتیت مزمن نوع B باشد نوزاد نیز باید واکسن هپاتیت B و ایمونوگلوبین آن را دریافت کند.

   هپاتیت C

هپاتیت C نیز یک ویروس مسری است که در صورت ابتلا به نوع حاد آن بقیه افراد بصورت مزمن این بیماری را خواهند گرفت. این هپاتیت باعث آسیب جدی به کبد، نارسایی کبدی ، سرطان کبد و حتی مرگ می شود. این هپاتیت در درجه اول از طریق تماس با خون آلوده ، به اشتراک گذاشتن سوزن، خالکوبی و تتو روی بدن، رابطه زناشویی محافظت نشده، ویروس اچ آی وی، مصرف کنندگان مواد مخدر غیرقانونی و از مادر به شیرخوار منتقل می شود.

خوشبختانه درمان هپاتیت نوع C تحول یافته است و تعدادی از داروهای اولیه آن منسوخ شده اند.

داروهایی که در حال حاضر تجویز می شوند عبارتند از:

اینترفرون (تزریقی)

ریباورین

الباسویر

گرازوپرویر

سوفوسویر

پاریتاپرویر

ریتوناویر

 آمبیستوویر

داسابویر

سیسپروویر 

داکلاستویر که بصورت خوراکی (قرص) می باشند. شخصی که به عفونت هپاتیت C مبتلاست دارای برخی از علائم و نشانه های زیر خواهد بود:

 استفراغ

 تب خفیف رو به شدید

خستگی

 درد شکمی

 بی اشتهایی

 حالت تهوع

 درد مفاصل

 ادرار تیره

 مدفوع به رنگ خاک رس

 زردی پوست 

هپاتیت C چگونه تشخیص داده می شود ؟

عفونت این هپاتیت با آزمایش خون تشخیص داده می شود. آزمایش آنتی بادی هپاتیت C با آنتی بادی بدن انجام می شود که در نتیجه ویروس غیر واکنشی می شود و تشخیص داده خواهد شد.

چگونه می توان از هپاتیت C پیشگیری کرد ؟ 1- تمامی ابزار تزریق و تیغ همراه با پوشش و درب باشند. 2 - باند و تامپون هایی که حاوی خون هستند بطور صحیح از بین بروند. 3- اگر در زمین و جایی خون ریخته شده است با آب بطور کامل شسته شود. 4-سوزن مشترکی استفاده نشود. 5 - مادرانی که نوک پستان آن ها ترک خورده و خونریزی دارند به کودک خود شیر ندهند. 6-خون، اعضای بدن و یا اسپرم درصورت ندادن آزمایش خون اهدا نشوند.  هپاتیت C یک بیماری طولانی مدت با عوارض جدی می باشد. حدود 75-85 درصد از مبتلایان عفونت حاد با عفونت مزمن به زندگی ادامه می دهند . ازبین افرادی که مبتلا به عفونت مزمن هستند بیش از دوسوم آن ها به بیماری کبدی مبتلا می شوند که حداکثر 20 درصد آنان به سیروز یا زخم کبدی نیز مبتلا خواهند شد . سیروز عملکرد کبد را تحت تاثیر قرار می دهد و باعث افزایش آنزیم های کبدی خون نیز خواهد شد.  راه های تشخیص هپاتیت C سونوگرافی ، بیوپسی ، سی تی اسکن و ام آر آی از کبد می تواند راهی برای تشخیص سیروز ، سرطان، استئاتوز ، انسفالوپاتی ، کیست ، آدنوم ، همانژیومی ، ضایعات ، فیبروز و نارسایی کبدی باشد که باید تحت نظر پزشک انجام شود.  پربیننده ترین خروج توده ۵ کیلویی از شکم خانم ۴۲ ساله +عکس فروش واکسن آنفلوانزا با سه قیمت مختلف ۷خوراکی که سردرد را تحریک می‌کنند رازهای ساده لاغری و مانکن شدن +عکس بهبودیافتگان کرونا چه عوارضی خواهند داشت؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: هپاتیت الکل کودکان مرگ مواد مخدر ویروس هپاتیت هپاتیت C هپاتیت B هپاتیت D هپاتیت A بیماری های عفونی قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت خواهد شد هپاتیت A هپاتیت B هپاتیت C

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۸۴۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد

به گزارش خبرگزاری مهر، سیمین دخت بیات رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در مرحله اول این عملیات ضمن مراجعه به ۲۷ هزار و ۲۹۸ خانوار، تعداد ۳۷ هزار و ۶۹۲ کودک زیر ۵ سال واکسینه شدند.

وی افزود: نوبت اول اجرای این طرح از دوم تا چهارم اردیبهشت به شکل مراجعه خانه به خانه منازل و جستجوی کودکان زیر ۵ سال در مناطق پرخطر اجرا شد.

بیات، هدف این برنامه را توقف گردش ویروس فلج اطفال در مناطق پرخطر (نقاط کانونی و وارده) عنوان کرد و گفت: با توجه به انتقال ویروس وحشی فلج اطفال در دو قاره آسیا و آفریقا و بومی بودن بیماری در کشورهای همسایه شرقی ایران (افغانستان و پاکستان) عملیات ایمن‌سازی تکمیلی سالانه، برای حفظ موقعیت عاری از ویروس فلج اطفال در کشورمان الزامی است.

به گفته وی، این مرحله به عنوان مرحله نهایی قبل از ریشه کنی جهانی ویروس اطفال محسوب می‌شود.

بیات یادآور شد: گروه هدف این طرح، کودکان ۵ سال (صفر تا ۵۹) ماهه بودند که بدون توجه به سابقه ایمن‌سازی قبلی دو قطره واکسن خوراکی فلج اطفال دریافت کردند.

به گفته وی، تمامی کودکان زیر ۵ سال که در محل‌های تجمع مهاجران خارجی سکونت داشتند، کودکان ساکن مناطقی با احتمال پوشش واکسیناسیون کمتر از ۹۵ درصد، کودکان ساکن مناطق تحت پوشش تیم‌های سیار و کودکان اتباع ساکن در مناطق تابعه دانشگاه تحت پوشش این طرح قرار گرفتند.

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: مرحله دوم طرح از ۳۰ اردیبهشت تا یکم خرداد ۱۴۰۳ اجرا خواهد شد.

کد خبر 6096509 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • آخرین جزئیات تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو اعلام شد
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • آمار بالای حیوان گزیدگی در اردبیل
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • بالاترین آمار حیوان گزیدگی در کشور را این استان دارد | بیشترین گزیدگی ها مربوط به کدام حیوان است؟
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد