Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-05@05:22:19 GMT

مبنای سبک زندگی حسینی رضایت خداست، نه رضایت دیگران

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۸۴۶۶۴

مبنای سبک زندگی حسینی رضایت خداست، نه رضایت دیگران

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، حجت الاسلام و المسلمین سید علیرضا تراشیون یک شنبه شب در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) و در جمع عزاداران حسینی با بیان این که سبک زندگی غربی به ظاهر جذاب است اظهار کرد: در عین حال در زندگی امروزی، بزرگ ترین مشکلات روحی و روانی را کسانی دارند که بر اساس سبک زندگی غربی روزگار می گذرانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه افزود: آمار جهانی نشان می دهد که فقط در آمریکا و در طول یک سال، بیش از 120 میلیون نسخه برای بیماران افسرده پیچیده می شود که قطعا همه یا بسیاری از این افسردگی ها ناشی از همین سبک زندگی است.
وی اضافه کرد: بهترین مکانی که می توان فطرت را در سبک زندگی اهل بیت (ع) رشد داد و بالنده کرد، بنیان خانواده است و از این روست که دین مبین اسلام اهمیت فوق العاده ای به خانواده می دهد.

کارشناس مرکز مشاوره حوزه علمیه قم در عین حال گفت: این در حالی است که در سبک زندگی و تفکر ظُلمانی غرب، تلاش بر آن است تا تعلق انسان ها نسبت به خانواده کم و کم تر شود و مفهوم خانواده در نهایت و اوج خود به معنای زیر یک سقف بودن باشد.

 

«ازدواج سفید» در حقیقت چیزی جُز سیاهی نیست

این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: امروز در دنیای غرب پدیده ای مانند «ازدواج سفید» تبلیغ می شود که باید آن را «ازدواج سیاه» خواند، اگرچه این پدیده شوم اصلا ازدواج نیست.

این کارشناس رادیو معارف سپس محوریت تشکیل خانواده در اسلام را بر محور تربیت خواند و گفت: بر همین اساس است که دین توصیه می کند در هنگام ازدواج ببینیم آیا همسرمان می تواند مادر خوبی برای فرزندانمان باشد و نسل خوبی را تربیت کند یا خیر.

وی افزود: البته سبک زندگی ظلمانی دقیقا برعکس این شیوه را دنبال می کند، یعنی آنان با هدف قرار دادن کیان خانواده، در حقیقت به دنبال هدف قرار دادن معنویت و فطرت انسانی و فروکاستن انسانیت به حیوانیت هستند.

 

خانواده و مادر، مهم ترین عنصر تربیتی

این استاد تعلیم و تربیت اسلامی اضافه کرد: امروزه همه کارشناسان دلسوز تربیتی بر این باورند که مهم ترین عنصر تربیتی برای یک انسان، مادر اوست.

وی تصریح کرد: متأسفانه امروزه زن در تفکر غربی به سمت لذت جویی و منفعت طلبی شخصی سوق داده می شود و به همین دلیل است که جراحی های زیبایی برای زنان به طرز شگفت انگیزی تبلیغ و توسعه یافته است.

حجت الاسلام تراشیون ادامه داد: یک بررسی ساده در مکتب امام حسین (ع) نشان می دهد که در این مکتب متعالی، خانواده اعم از همسر، فرزندان و خاندان قداست دارد و به همین دلیل است که حضرت در کربلا، چینش خیمه ها را بر اساس محور قرار دادن خیمه های زنان، فرزندان و خاندان قرار دادند تا آنان در بیشترین حمایت و کمترین آسیب قرار داشته باشند.

وی اضافه کرد: همچنین یک نگاه به مقاتل کربلا نیز نشان می دهد که امام حسین (ع) در چند نوبت برای وداع با اهل خانواده خود به خیمه ها بازگشتند و حتی در یکی از رفتن ها به میدان، باز هم به درخواست دخترشان بر می گردند و او را در آغوش می گیرند که این هم نشانه ای دیگر از محوریت خانواده در سبک زندگی حسینی و سبک زندگی اهل بیت (ع) است.

این استاد حوزه و دانشگاه تأکید کرد: در همین مکتب نورانی است که در خانه علی (ع) و زهرا (س)، مرد با تعبیر «نفسی لک الفداء» و زن با تعبیر «روحی لک الفداء» همسر خود را خطاب قرار می دهد.

 

خانواده، محور بنده پروری و بندگی خدا

وی افزود: روایاتی مانند این که کمک مرد در خانه به همسرش کفاره گناهان اوست یا این که نشستن مرد در خانه و نزد همسر همانند اعتکاف در مسجد پیامبر (ص) است، به این معناست که اگر خانواده در جایگاه حقیقی خود قرار گیرد، آن گاه این خانواده محور بنده پروری و پرورش انسان های صالح می شود و در عین حال محور بندگی خدا نیز قرار می گیرد.

تراشیون با بیان این که انسان در تربیت نباید نیابت بگیرد اضافه کرد: این که برخی پدران و مادران بر کسب درآمد حداکثری اقتصادی متمرکزند و تربیت را به مدرسه واگذار می کنند، تفکری کاملا غلط است.

این استاد تعلیم و تربیت کودک و نوجوان همچنین خاطر نشان کرد: حتی تحقیقات اندیشمندان غربی نیز بر این نکته تأکید دارد که اگر  تربیت کودک تا 4 سالگی به کسی جز مادر او واگذار شود، این قطعا ظلم به آن کودک خواهد بود.

وی در پایان تأکید کرد: همه بدانیم قاعده رفتاری سبک زندگی اهل بیت (ع) در مواجهه با افرادی که بدی می کردند خوب بودن است، به بیان دیگر حتی اگر فردی در حق ما بدی کرد، به ما اجازه داده نشده که روح خشم و کینه خود را شعله ور سازیم، بلکه توصیه این است که از وی درگذریم و حتی به او نیکی کنیم.

انتهای پیام/۷۸۰۲۷

منبع: فارس

کلیدواژه: شهر مقدس قم حرم مطهر کریمه اهل بیت س تربیت دینی سبک زندگی اهل بیت ع سبک زندگی غربی خانواده و تربیت دینی سبک زندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۸۴۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکوفایی روح، ثمره تربیت معلمان است

به گزارش ایسکانیوز همدان، محمد رحیمی با اشاره به نقش و جایگاه معلمی گفت: نقش و جایگاه معلم چه در دین اسلام چه در آیین کهن ایرانی دارای مقام و منزلت بالایی است.

وی افزود: در جایگاه معلم همین بس که آن را هم‌تراز جایگاه انبیا می‌دانند و بهترین تفسیر را از جایگاه معلم دین مبین اسلام داشته است.

عضو هیئت‌ علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر بیان کرد: پس از خانواده اصلی‌ترین افرادی که در شکل‌گیری افراد نقش دارند معلمان هستند و گاهی نحوه برخورد یک معلم می‌تواند مسیر زندگی فردی را عوض کند

وی با بیان اینکه هر معلم در دوران کاری خود هزاران فرد را تربیت می‌کنند، تصریح کرد: نقش معلم در آینده‌سازی جامعه بسیار مهم و حیاتی است.

رحیمی بیان کرد: این را باید دانست که هر انسانی برای رسیدن به کمال نیاز به ارتباط به دیگران است تا در فعالیت‌های اجتماعی حرکت کند و راه‌ورسم زندگی را داشته باشد و چه کسی بهتر از معلم می‌تواند دراین‌بین نقش داشته باشد.

استاد دانشگاه آزاد اسلامی ملایر گفت: تربیت یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر در زندگی انسان است و هر معلم می‌توانند نقشی هم در این امر داشته باشد تا انسان را در راه صحیح حرکت دهد.

عضو هیئت‌ علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر گفت: تربیت صحیح و انتقال تجربیات گذشتگان و آموزش و راه رسم زندگی از اقدامات معلم است.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه با تلاش‌های معلم در راه تربیت صحیح، سبب شکوفایی روح می‌شود، تصریح کرد: از سن هفت‌سالگی هر فردی در کنار معلمان حضور دارد پس نقش وی در تربیت انسان غیرقابل‌کتمان است.

محمد رحیمی با جایگاه شهید مطهری در کشور اشاره و بیان کرد: نام استاد شهید، دکتر مرتضی مطهری با علم، حقیقت، روشنگری و اندیشه گره‌خورده است.

مدرس دانشگاه در پایان افزود: مؤلفه‌های این شهید والا گمشده‌های امروز بشریتی است که می‌تواند نقشی مهم در تربیت افراد جامعه داشته باشد.

انتهای خبر/

کد خبر: 1229251 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد همدان

دیگر خبرها

  • شکوفایی روح، ثمره تربیت معلمان است
  • برگزاری جشن‌های مادرانه در مساجد برای ترغیب مادران به فرزندآوری
  • راه‌های مقابله با کمبود آرامش در زندگی چیست؟
  • آموزش و پرورش بر مبنای سند تحول بنیادین اداره خواهد شد
  • نگاهی به تغییرات جدید در جامعه ژاپن با محوریت خانواده‌های ژاپنی
  • دولت جمع‌گرا؛ مبنای اقتصاد دستوری
  • اگر می‌خواهید شاد باشید این عادت‌ها را کنار بگذارید
  • کتاب «معجزه شکرگزاری» کلید رضایت خاطر درونی را بیان می‌کند
  • مسابقات فوتسال در شبانکاره برگزار شد
  • دانشجو‌های خانه به دوش! / جای خالی خانه دانشجویی در پازل زندگی زوج‌های دانشجو