Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-07@02:46:58 GMT

طبع، خواص، مضرات و مُصلح گل کلم در ویکی آنا

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۸۵۹۰۷

طبع، خواص، مضرات و مُصلح گل کلم در ویکی آنا

گل کلم بسیار سالم بوده و هم خانواده بروکلی پرخاصیت است.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، اگر بگوییم گل کلم چشم و چراغ ترشی است بیراه نگفته ایم.

بخش مورد استفاده این گیاه گل یا میوه آن است که ارزش غذایی و خواص درمانی فراوانی دارد.

گل کلم سفید رایج‌ترین رنگ از گل کلم در سراسر جهان است. اما به رنگ های نارنجی، سبز و ارغوانی نیز موجود است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گل کلم نارنجی ۲۵ برابر نوع سفیدش دارای ویتامین آ می‌باشد.

گل کلم سبز، نوعی دیگر از کلم است که نمونه رایج ان کلم بروکلی است.

رنگ ارغوانی این نوع کلم نیز به علت وجود آنتی اکسیدان آنتوسیانین در آن است.


خواص و مضرات گل‌کلم

سولفورفان موجود در گل کلم ترکیبی است که در دفع سلول های سرطان زا موثر عمل می کند. به این ترتیب باعث مسدود شدن رشد تومور می شود. گل کلم حاوی میزان زیادی مواد مغذی ضدالتهاب است. این ترکیبات باعث پیشگیری از واکنش های التهابی در بدن می شود. مقدار زیاد ویتامین سی و آنتی اکسیدان ها گل کلم باعث تقویت بینایی می شود و خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا و همچنین نابینایی را کاهش می دهد. مصرف انواع کلم به ویژه گل کلم را به زنان باردار توصیه میکنند. همچنین کلسیم موجود در آن در شکل‌گیری استخوان‌های جنین و استحکام آنها در بزرگسالی نقش زیادی دارد. عصاره این سبزی حاوی موادی است که تأثیر آن‌ها مشابه داروهای درمان آلزایمر است. آلیسین و سلفورفان موجود در گل کلم باعث سم زدایی و پاکسازی کبد و کلیه می شود و برای درمان کبد چرب و همچنین بیماری های کلیوی مفید است. افزودن اندکی زردچوبه به این سبزی خواص آن را چندین برابر می کند.

نتایج این بررسی ها نشان می دهد که ترکیب بین گل کلم و زردچوبه (به دلیل دارا بودن کورکومین) می تواند در پیشگیری و درمان سرطان پروستات موثر باشد. مصرف گل کلم به دلیل دارا بودن انواع ویتامین ها به ویژه ویتامین ث فراوان، از التهابات استخوانی مانند آرتروز جلوگیری می‌نمایند. گل کلم حاوی آنتی اکسیدان هایی است که باعث تحریک فعالیت دفع توکسین ها و سموم از بدن می شوند. گل کلم به دلیل داشتن مقادیر زیاد ویتامین C، گوگرد و سلیکون می تواند باعث تقویت رشد موی سر شود. ویتامین سی موجود در ان باعث افزایش جذب آهن در خون می شود و به درمان کم خونی کمک می کند.  یکی از عناصر مفید موجود در گل کلم کولین است که یکی از ویتامین های گروه B بوده و نقش موثری در سلامت و رشد مغز دارد. گل کلم برای سلامت قلب فوق العاده عمل می کند. گل کلم حاوی میزان زیادی مواد مغذی ضدالتهاب است. این ترکیبات باعث پیشگیری از واکنش های التهابی در بدن می شود. گل کلم از خانواده کلم ها و سرشار از 85 درصد آب است. این سبزی پرخاصیت فاقد کربوهیدرات، پروتئین و چربی است. فیبر زیاد موجود در گل کلم می تواند حرکات روده را بهبود دهد و حجم مدفوع را افزایش دهد و از یبوست جلوگیری کند. به منظور بهره‌گیری بیشتر از خواص گل کلم، توصیه میشود تا حد امکان این سبزی را به صورت خام مصرف کنید.

گل کلم به دلیل داشتن ویتامین سی زیاد و آنتی اکسیدان فراوان باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود از سرماخوردگی پیشگیری می کند. در عین حال منبع مواد مغذی مفید مانند ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و دیگر ترکیبات مغذی است. این ماده غذایی در چهارچوب یک رژیم غذایی متعادل، لاغرکننده است چون کالری اندکی دارد. پتاسیم موجود در گل کلم انقباض ماهیچه های بدن را کنترل می کند و از گرفتگی عضلات در دوران بارداری پیشگیری می کند. همانند سایر هم خانواده های کلم، گل کلم نیز نفاخ بوده و بهتر است برای مصرف، همراه با میوه ها و سبزی های ضد نفخ استفاده شود. گل کلم دارای مواد گواترزا بوده و افراد مستعد به بیماری گواتر (نوعی اختلال غده تیروئید) بهتر است از زیاده‌روی در مصرف گل کلم خودداری کنند. مقدار ماده پورین در گل کلم نسبتا زیاد است، از همین رو مبتلایان به نقرس بهتر است در مصرف آن احتیاط کنند. افرادی که مبتلا به سنگ کلیه و سنگ‎های مجاری ادرار هستند، لازم است از زیاده روی در مصرف انواع کلم اجتناب کنند.


طبع گل کلم چیست؟
طبع گل کلم از دیدگاه طب سنتی گرم و خشک است.

مصلح گل کلم چیست؟
زردچوبه، فلفل سیاه و آویشن مصلح گل کلم هستند.


انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: خواص گل کلم آنتی اکسیدان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۸۵۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف بیش از حد ویتامین D این عوارض را دارد

برای رشد و تکامل عضلات وجود سطح کافی از ویتامین D اهمیت دارد. نبود مقادیر لازم از ویتامین D در بدن می‌تواند منجر به ضعیفی شود که فرد را مستعد ابتلا به بیماری، شکنندگی استخوان‌ها و سایر مشکلات جسمی دیگر می‌کند.

به گزارش روزنامه تایمزآو ایندیا، اما این پرسش مطرح است که وقتی سطح ویتامین D در بدن از میزان طبیعی خود فراتر رود چه اتفاقی می‌افتد؟

افزایش سطح کلسیم خون: از آنجایی‌که ویتامین D نقش کلیدی در جذب کلسیم دارد، سطح بالای این ویتامین به طور خودکار منجر به افزایش سطح کلسیم در بدن می‌شود. سطح بالای کلسیم با علائمی مانند ناراحتی گوارشی مانند حالت تهوع، یبوست و درد معده نشان داده می‌شود. سرگیجه، توهم، بی اشتهایی، سنگ کلیه، فشار خون بالا، کم آبی بدن و ناهنجاری‌های قلبی از دیگر علائم بالا بودن سطح کلسیم به حساب می‌آیند.

تغییر وضعیت روانی: از آنجایی‌که بالا بودن سطح کلسیم پیامد مستقیم وجود سطح بالایی از ویتامین D است، می‌تواند به تغییر وضعیت ذهنی و روانی منجر شود که با حالت گیجی، روان پریشی و افسردگی خود را نشان می‌دهد.

مشکلات کلیوی: مسمومیت با ویتامین D می‌تواند منجر به آسیب کلیه یا گاهی اوقات نارسایی آن شود. بالا رفتن سطح کلسیم ناشی از افزایش سطح ویتامین D منجر به از دست دادن آب بدن از طریق تکرر ادرار و انباشت کلسیم در کلیه‌ها می‌شود.

مشکلات گوارشی: علائمی مانند تهوع، استفراغ، یبوست، اسهال و کم اشتهایی همگی از پیامد‌های افزایش سطح کلسیم خون هستند و این علائم ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. داشتن علائم گوارشی نشانه مسمومیت احتمالی ویتامین D است.

دیگر خبرها

  • حقایق مهم در مورد مصرف ویتامینها و مکمل ها که نمی دانید
  • مصرف روزانه پیاز چه خواصی دارد؟
  • خواص گیاه معجزه گر شنگ و روش مصرف آن
  • تاثیرات شگفت انگیز مصرف روزانه پیاز
  • خواص توت خشک در کاهش فشارخون و بهبود عملکرد کلیه‌ها
  • تمام خواص و مضرات ادویه کاری + طرز تهیه و ارزش غذایی
  • گنجینه ای از ویتامین ها و مواد معدنی
  • مصرف بیش از حد ویتامین D این عوارض را دارد
  • خواص شگفت‌انگیز این میوه برای سلامت قلب
  • عوارض مصرف بیش از حد ویتامین D