Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-03@04:44:27 GMT

ورود بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان به بورس

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۸۶۲۸۵

ورود بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان به بورس

ایران اکونومیست- معاون وزیر اقتصاد گفت: از ابتدای سال جریان ورودی به بازار سرمایه مثبت بوده و بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان وارد بورس شده است.

 محمدعلی دهقان دهنوی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر گفت: علت حمایت از بورس این است که هدف سیاستگذاری اقتصادی هر کشور، رشد و توسعه اقتصادی است که با رشد سرمایه گذاری محقق می‌شود و برای تقویت سرمایه گذاری باید اقتصاد را تامین مالی کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کشور ما تاکنون بار اصلی تامین مالی بر دوش بانک‌ها بوده است، اما الان ما انتخاب کرده ایم که بازار سرمایه را به عنوان تامین کننده مالی اقتصاد کشور حمایت کنیم و توسعه دهیم.

معاون وزیر اقتصاد و دارای گفت: نوسانات ذات بازار سرمایه است و در همه جای دنیا بورس با افت و خیزهایی روبروست. وی در خصوص اقدامات حمایتی از بازار سرمایه و سهامداران خرد گفت: باید در ابتدا نقدشوندگی برای این بازار ایجاد کنیم و از رفتارهای هیجانی جلوگیری کنیم و باید ساختارهای بازار را به نحوی اصلاح کنیم که سرمایه گذاران خُرد کمتر آسیب ببینند. از ابتدای سال جریان ورودی به بازار سرمایه مثبت بوده و بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان وارد بورس شده است.

وی گفت: بازار ما متوسط سهام شناورش کمتر از ۲۵ درصد است و ۷۵ درصد سهام دست سهامداران عمده است برای همین رفتارهای هیجانی برخی سهامداران خُرد که تعادل بازار را به هم می‌زند و باعث کاهش قیمت‌ها می‌شود فقط به خود آنها آسیب نمی‌زند بلکه به سهامداران عمده نیز آسیب می‌زند برای همین سهامداران عمده انگیزه دارند که با بازارگردانی مانع رفتارهای هیجانی شوند و آرامش را به بازار برگردانند.

معاون وزیر اقتصاد و دارایی افزود: نگاه بلند مدت در سهامداری و انتخاب درست سهام و خرید غیر مستقیم سهام از طریق شرکت‌های سرمایه گذاری مانع زیان سهامداران می‌شود. دهقان دهنوی افت و خیز بازار بورس را طبیعی دانست و گفت: چرا حقوقی‌ها آرامند، چون آنها بازار و سهام را به خوبی می‌شناسند و انتخاب کرده اند در این بازار باشند.

مهدی طغیانی نماینده مجلس هم گفت: جلسه غیر علنی و ۳ ساعته مجلس درباره حمایت از بازار سرمایه بود برای اینکه بازار بتواند در تامین مالی نقش آفرینی کند. وی گفت: بازارگردانی باید جدی‌تر اتفاق بیفتد تا بازار به تعادل بازگردد باید محدودیت‌های بازارگردانی را کمتر کنیم یکی از محدودیت‌ها دامنه نوسانات است که باید به شکل پویا درآید.

طغیانی نقش مجلس را نظارت دانست و گفت: نهادها و شرکت‌های دولتی و عمومی که در بازار حضور داشته اند حالا باید نقش تاریخی خود را در بازار به عنوان بازارگردان ایفا کنند. سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: بازار بورس الان با ۲۰ میلیون کد بورسی دیگر بورس سابق نیست و نیاز به تحول سخت افزاری و نرم افزاری دارد.

محمدحسین ابراهیمی عضو هیات مدیره سازمان بورس هم درباره سهام خزانه گفت: مکانیسم سهام خزانه به این شکل است که شرکت‌هایی که ناشر هستند می‌توانند تا ۱۰ درصد سهمشان را از بازار جمع آوری و خریداری کنند که این کار طبیعتا به نقدشوندگی بازار کمک و نگرانی سهامداران خُرد را مرتفع می‌کند.

ابراهیمی افزود: دستورالعمل سهام خزانه به کلیه ناشرین ابلاغ شده و همین هفته دو یا سه شرکت سهام خزانه شان را عملیاتی می‌کنند و فرصت دو ساله به آنها داده شده تا دوباره سهمشان را به بازار عرضه کنند. اوراق فروش تبعی و سهام خزانه و بازارگردانی ابزاری هستند که به نقدشوندگی بازار کمک و نگرانی سهامداران خُرد را برطرف می‌کند.

 

 ایبِنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بازار سرمایه سهامداران خ سهام خزانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۸۶۲۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش سه برابری برگزاری مجامع الکترونیک در بازار سرمایه

پوریا خاوری مسئول برگزاری مجامع الکترونیک سپرده‌گذاری مرکزی گفت: در سال ۱۴۰۱ تعداد ۷۸ مجمع به صورت الکترونیک برگزار شد که این عدد در سال ۱۴۰۲ بیش از سه برابر افزایش یافت.

مسئول برگزاری مجامع الکترونیک سپرده‌گذاری مرکزی افزود: در سال گذشته ۱۵ هزار و ۵۰۴ سهامدار از طریق درگاه یکپارچه مجمع الکترونیک «دیما» در مجامع ناشران شرکت کردند که بیشترین شرکت کننده برای مجمع شرکت "کشت و صنعت پیاذر" با ۱۴۸۶ نفر و پس از آن شرکت "معدنی و صنعتی چادر ملو" با ۱۴۶۱ شرکت کننده بود.

همچنین از ابتدای راه اندازی این درگاه تاکنون ۵۰ هزار و ۵۴۵ سهامدار با استفاده از سامانه دیما در مجامع ناشران به صورت الکترونیکی شرکت کرده‌اند.

درگاه یکپارچه مجامع الکترونیک «دیما»، جهت سهولت دسترسی کلیه سهامداران به مجامع عمومی شرکت‌های بورسی و ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار به صورت الکترونیک مهیا شده و این سامانه با بهره گیری از فناوری‌های نوین، بدون محدودیت‌های جغرافیایی، امکان برگزاری در بستری امن را برای سهامداران فراهم کرده است.

بهره گیری از بستر سجام جهت احراز هویت سهامداران، شفافیت بالا به واسطه رأی گیری الکترونیکی، امکان حضور نهاد‌های نظارتی در مجامع به روش الکترونیکی، حضور همزمان سهامداران در چند مجمع، امکان پرسش و پاسخ میان سهامداران و هیات رئیسه مجمع و وجود تالار گفتگو جهت تعاملات بین سهامداران از مزایای سامانه دیما به شمار می‌رود.

گفتنی است که سهامداران برای حضور در مجمع الکترونیک باید در سامانه سجام ثبت نام کنند تا دسترسی آن‌ها برای ورود به جلسه مجمع فعال شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • کدام خودروی سایپا 700 میلیون تومان شد؟
  • بورس همچنان ریزشی؛ سهامداران نگران شدند
  • ورود و خروج سهامداران درصدی ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • افزایش سه برابری برگزاری مجامع الکترونیک در بازار سرمایه