Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، تعداد کانون‌های فرهنگی و دانشجویی در دانشگاه‌ها نسبت به سال‌های گذشته افزایش چشم‌گیری داشته که از دغدغه و چالش‌های مهم معاونت های فرهنگی محسوب می‌شود، عده‌ای معتقد هستند این مسئله می‌تواند به دانشجویان در انتخاب حوزه‌های مورد علاقه خود کمک کند اما افرادی هم این نگرش را دارند که افزایش تعداد این نهاد دانشجویی باعث می‌شود فعالیت آنها شبیه به یکدیگر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خجسته حشمتی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره میزان تأثیر کانون‌های فرهنگی در ترویج مسئولیت پذیری اجتماعی و اخلاق حرفه‌ای اظهار کرد: اساس کار این نهاد دانشجویی بر پایه فعالیت داوطلبانه و احساس نیاز برای رفع برخی از معضلات اجتماعی است.

وی افزود: اینگونه اقدامات از سوی فعالان فرهنگی و هنری در دانشگاه‌ها صرفاً برای برانگیختن حس مسئولیت‌پذیری و دغدغه اجتماعی در برابر معضلات جامعه جدا از هرگونه جنبه یا منافع مادی برای آنها است. فعالیت‌های گروهی مهم‌ترین امر برای پیشرفت یک انجمن، تشکل حتی فضای یک جامعه بوده که طبیعتاً اخلاق مداری فعالان این حوزه نقش قابل توجهی در پیشرفت کار گروهی دارد. کانون‌های فرهنگی هم به عنوان عضوی کوچک جامعه، از این قانون مستثنی نیستند؛ بنابراین ایجاد شرایطی برای فعالیت حضوری دانشجویان در جامعه و انجام اقدامات حرفه‌ای برپایه اخلاق مداری و فعالیت‌های گروهی از رسالت‌های این نهاد دانشجویی است.

حشمتی با تأکید بر اینکه ارتقای مهارت‌های دانشجویان از دست آورد‌های حضور در کانون‌های فرهنگی است، تشریح کرد: شرکت در کارهای گروهی با توجه به وجود حس مسئولیت پذیری و اخلاق حرفه‌ای در هر شخص می‌تواند دست آوردهای بسیاری را به همراه داشته باشد. انجام فعالیت در فضای کوچکی مانند کانون‌ها پیش زمینه‌ای برای قرار گرفتن دانشجویان در جامعه هدف محسوب می‌شودT با این تفاوت که هرچه‌قدر جامعه بزرگتر شود مسئولیت و اهداف مربوط به آن هم پیچیده و گسترده‌تر خواهد شد، به همین دلیل نهادهای دانشجویی، دانشجویان را در این زمینه آماده‌تر و هوشیارتر می‌کند.

کانون‌های فرهنگی باعث ارتقای مهارت دانشجویان می‌شود

دبیر کانون هنرهای تجسمی دانشگاه علم و صنعت گفت: علاوه بر موارد ذکر شده فعالیت در این حوزه می‌تواند مهارت‌های تخصصی دانشجویان را ارتقا دهد و منجر می‌شود دانشجویان در کنار تحصیل خود به فعالیت‌های فرهنگی هم بپردازند؛ همچنین در آینده هم چنین افرادی می‌توانند درکنار شغل خود در زمینه‌های مورد نظر فعالیت کنند و این مسئله از مهم‌ترین جنبه‌های عضویت در کانون‌ها است.

حشمتی با بیان اینکه کانون‌های فرهنگی باعث دور شدن دانشجویان از فضای دانشگاه و درس می‌شود، تصریح کرد: همزمان با فعالیت در حوزه‌های فرهنگی و هنری، دانشجویان برای مدت زمانی از فضای درس و دانشگاه فاصله گرفته و به فعالیت در حوزه‌های مورد علاقه خود می‌پردازند، این امر می‌تواند به فراغت آنها از تحصیل، روی آوردن به محیطی برای تخلیه روانی خود، پرداختن به موضوعات مورد علاقه آنها و گذراندن اوقات خود در فضاهای هنری دانشگاه با افراد فعال کمک کند.

وی درباره دلایل عدم توجه به کانون‌های فرهنگی، اظهار کرد: فعالیت در این حوزه به صورت داوطلبانه بوده و دانشجویان با توجه به علاقه، حس مسئولیت پذیری و دغدغه اجتماعی وارد این حوزه می‌شوند. از جمله دلایل عدم توجه به کانون‌های فرهنگی، کمبود فرهنگ است، به عبارت دیگر فرهنگ استفاده از هنر در دانشگاه‌ها ترویج نشده و این نهاد از اولیت‌های آخر محسوب می‌شود و بیشترین توجه معاونت فرهنگی دانشگاه به انجمن‌های علمی و مذهبی مانند تشکل‌ها است.

دبیر کانون‌های تجسمی دانشگاه علم و صنعت گفت: علاوه بر موارد ذکر شده وجود نگاه و نگرش سلیقه‌ای مسئولان به این حوزه از دیگر دلایل عدم توجه به کانون‌های فرهنگی است.

حشمتی با اشاره به پیامدهای نادیده گرفتن این نهاد دانشجویی، تشریح کرد: عدم توجه و نادیده گرفتن کانون‌های فرهنگی، بی‌انگیزگی و دلسرد شدن اعضای آن را به همراه دارد، همچنین ممکن بوده در ابتدا تغییرات محسوسی مشاهده نشود اما انجام این امر از سوی معاونت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها، با گذشت زمان قشر فرهنگی و هنری جامعه دانشگاهی را تحت تأثیر قرار می‌دهد، البته با توجه به سیاست‌های در نظر گرفته شده برای این نهاد دانشجویی، ممکن است این مسئله رخ دهد.

وی با بیان اینکه جای خالی کانون‌های بسیاری در دانشگاه احساس می‌شود، تصریح کرد: افزایش تعداد این نهاد دانشجویی همیشه از دغدغه‌های مهم معاونت فرهنگی دانشگاه‌ها است، بنابراین افزایش یا کاهش آن به نوع دانشگاه و جامعه هدف ارتباط دارد.

دبیر کانون هنرهای تجسمی دانشگاه علم و صنعت ادامه داد: در دانشگاه علم و صنعت جای خالی تعداد بسیاری از کانون‌ها احساس می‌شود، اما نکته مهمی که وجود دارد این است که تشکیل این نهاد دانشجویی به این امر وابسته بوده که اهداف آنها مشابه فعالیت کانون‌های جاری نباشد، اگرچه قبل از جوانه زدن هر نهاد دانشجویی، محدودیت‌های اعمالی نسبت به آن متولد می‌شود که یکی از چالش‌های موجود در مسیر فعالیت این حوزه است.

انتهای پیام/

342 / 31 دانشگاه علم و صنعت کانون هنرهای تجسمی افزایش تعداد کانون های فرهنگی ارتقای مهارت کارگروهی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه علم و صنعت کانون هنرهای تجسمی افزایش تعداد کانون های فرهنگی ارتقای مهارت کارگروهی دانشگاه علم و صنعت نهاد دانشجویی کانون های فرهنگی مسئولیت پذیری دانشگاه ها کانون ها عدم توجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۸۶۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیاتی از پرداخت وام‌های دانشجویان علوم پزشکی / برگزاری ۷ طرح ملی دانشجویی

هفته‌ای که گذشت، خبر‌هایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در دانشگاه‌ها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را در برگرفت و حائز اهمیت بود.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفته‌ای که گذشت، خبر‌هایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاه‌ها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آن‌ها حائز اهمیت بود. گزیده‌‍ای از مهم‌ترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاه‌ها در هفته گذشته را مرور می‌کنیم. در نشست با نمایندگان تشکل‌های دانشجویی مطرح شد.

 

اعلام مبلغ وام‌های شهریه نیمسال دوم دانشگاه پیام نور

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه پیام نور از آغاز ثبت نام درخواست وام شهریه دانشجویان این دانشگاه خبر داد.

مهدی محمدی، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه پیام نور با بیان اینکه ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه پیام نور از اول اردیبهشت آغاز شد، اظهار داشت: دانشجویان متقاضی جهت ثبت نام وام شهریه دانشجویی تا ۳۱ اردیبهشت ماه می‌توانند درخواست وام شهریه خود را در سامانه یکپارچه صندوق رفاه دانشجویی به نشانی http://refah.swf.ir ثبت نمایند.

وی درباره مبلغ وام شهریه دانشجویان دانشگاه پیام نور گفت: مبلغ وام شهریه به ازای هر نیمسال تحصیلی در مقطع کارشناسی ۳۰/۰۰۰/۰۰۰ میلیون ریال، در مقطع کارشناسی ارشد ۵۰/۰۰۰/۰۰۰ میلیون ریال و در مقطع دکترا ۷۰/۰۰۰/۰۰۰ میلیون ریال می‌باشد.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه همچنین تصریح کرد: طبق ضوابط و قوانین دانشجویان در مقطع کارشناسی به مدت ۸ نیمسال تحصیلی، کارشناسی ارشد به مدت ۴ نیمسال و در مقطع دکترا نیز ۸ نیمسال تحصیلی می‌توانند از این وام بهره‌مند شوند.

 


سال جاری ۹۰ رویداد دانشگاهی در دانشگاه تهران برگزار می‌شود


معاون فرهنگی دانشگاه تهران از برگزاری ۹۰ رویداد دانشگاهی در سال جاری در دانشگاه تهران خبر داد.


شهبازی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران گفت:دانشگاه تهران امسال جشن ۹۰ سالگی خود را در صورتی برگزار می‌کند که واگذاری سنت دانشگاهی به دانشگاه تهران واگذار شد که شورای عالی انقلاب فرهنگی درخواست دانشگاه تهران را در این زمینه مصوب کرد.

وی افزود: دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی کشور وظیفه پیدا کرد که این سنت دانشگاهی را پیگیری کند و جشن ۹۰ سالگی هم با این رویکرد برگزار می‌کند.

وی ادامه داد:امسال ۹۰رویداد در دانشگاه تهران برگزار می‌کند که اولین رویداد نمایشگاه کار است که دومین دوره آن در خرداد ماه برگزار می‌شود.

شهبازی اضافه کرد: هدف از برگزاری این نمایشگاه ارتباط بیشتر دانشجویان با صنعت است که شبکه سازی به عنوان شعار نمایشگاه انتخاب شده و تلاش ما ازن است که بحث مهارت آموزی را داشته باشیم.

 
برگزاری ۷ طرح ملی ویژه دانشجویان شاهد و ایثارگر


مدیر کل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر سازمان امور دانشجویان گفت: در سال گذشته موفق به برگزاری ۷ طرح ملی ویژه دانشجویان شاهد و ایثارگر شده‌ایم و برای سال جاری نیز این برنامه‌ها را پیش رو خواهیم داشت.

سید فردین تقی‌زاده، مدیر کل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر سازمان امور دانشجویان در خصوص اقدامات انجام شده این اداره کل در سال ۱۴۰۲ گفت: این اداره کل در سال گذشته موفق به برگزاری چهارمین المپیاد فرهنگی - ورزشی دانشجویان شاهد و ایثارگر دختر و پسر دانشگاه‌های سراسر کشور با حضور ۶۵۲ دانشجو دختر و ۸۰۳ دانشجو پسر شده است.

تقی زاده با بیان اینکه این المپیاد به میزبانی دانشگاه بوعلی سینا همدان ورشته‌های ورزشی به صورت تیمی و انفرادی برگزار شده است؛ اظهار کرد: شرکت‌کنندگان چهارمین المپیاد فرهنگی - ورزشی دانشجویان در رشته‌های فوتسال، والیبال، دو و میدانی، بدمینتون، تنیس روی میز، شنا، شطرنج با یکدیگر به رقابت پرداختند.

 


همه درخواست‌های وام‌های دانشجویی دانشجویان علوم پزشکی در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ پرداخت شد


رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت گفت: همه درخواست‌های ودیعه مسکن، وام ازدواج و تولد فرزند ویژه دانشجویان علوم پزشکی در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ پرداخت شد.

علی اکبر محمدی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت با بیان این خبر افزود: صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت در راستای حمایت از دانشجویان متاهل و اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ همه درخواست‌های ودیعه مسکن، وام ازدواج و تولد فرزند ویژه دانشجویان دانشکده‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور را بدون محدودیت پوشش داد.

وی خاطرنشان کرد:یک هزار و ۲۱۶ نغر به مبلغ ۷۷۱ میلیارد و ۹۶۱ میلیون و ۴۵۸ هزار و ۳۱۳ ریال ودیعه مسکن و همچنین یک هزار و ۹۹۵ نفر به مبلغ ۴۹۸ میلیارد و ۷۵۰ میلیون ریال وام ازدواج و ۳۸۰ نفر به مبلغ و ۲۳ میلیارد و ۵۲۰ میلیون ریال وام تولد فرزند دریافت کردند.

 


راه‌اندازی سامانه رصد افت تحصیلی و مسائل روانشناختی دانشجویان


معاون دانشجویی دانشگاه تهران از راه‌اندازی سامانه رصد افت تحصیلی و مسائل روانشناختی دانشجویان در دانشگاه تهران خبر داد.

علیرضا وجهی، معاون دانشگاه و رئیس سازمان خدمات دانشجویی دانشگاه تهران درباره اقدامات تحولی در حوزه سلامت روان دانشجویان، گفت: مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران با برگزاری ۷۷۰ جلسه تخصصی مرتبط با ارتقا سواد سلامت روان دانشگاهیان و پیشگیری از آسیب‌های روانی اجتماعی که حدود ۲۷۰ هزار نفر مخاطب آن بوده‌اند، پیشگام دانشگاه‌های کشور در زمینه آگاهی‌بخشی در این حوزه است.

رئیس سازمان خدمات دانشجویی دانشگاه تهران افزود: دانشجویان از سراسر کشور، کارکنان دانشگاه، کارشناسان و متخصصان دانشگاه‌های سراسر کشور، اعضای هیأت علمی دانشگاه و خانواده‌های دانشجویان مخاطبان جلسه‌های تخصصی حضوری و مجازی مرتبط با ارتقا سواد سلامت روان دانشگاهیان و پیشگیری از آسیب‌های روانی اجتماعی بوده‌اند.



وجهی بیان داشت: ورود به دانشگاه و شروع زندگی دانشجویی، به دلیل تغییرات عمده‌ای که در عرصه‌های مختلف زندگی برای فرد به وجود می‌آورد، استرس‌زا است و گاهی به دلیل عدم دسترسی به منابع حمایتی مطمئن، موجب ایجاد بحران‌هایی برای دانشجو می‌شود. در همین راستا واحد بهداشت روان مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران به منظور کمک به خانواده دانشگاه تهران به ویژه دانشجویان، خدمات متعددی را به صورت مجازی، حضوری و هیبریدی برای جامعه هدف در زمینه‌های مختلف ارائه می‌کند.

دیگر خبرها

  • همبستگی دانشگاه پیام‌نور شیراز با دانشگاهیان حامی فلسطین در غرب
  • دانشجویان دانشگاه پیام‌نور شیراز هم به جرگه حامیان ضدصهیونیست‌ها پیوستند
  • جنبش دانشجویی در آمریکا بیداری وجدان ملت‌هاست
  • چالش‌ تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است
  • جریان دانشجویی بستر خوبی برای پای کار آمدن قشر خاکستری در فعالیت‌های فرهنگی است
  • مهم‌ترین چالش‌ و مشکلات تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است
  • افول تشکل‌های دانشجویی، بدنه اجرایی کشور را تضعیف می‌کند
  • فعالیت هدفمند در فضای مجازی مورد توجه قرار گیرد
  • تأکید بر ارتقای فعالیت‌های فرهنگی در حوزه زنان و رسانه
  • جزئیاتی از پرداخت وام‌های دانشجویان علوم پزشکی / برگزاری ۷ طرح ملی دانشجویی