Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-07@04:23:08 GMT

سرانجام اربعین ۹۹ چه می‌شود؟!

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۸۸۷۷۱

سرانجام اربعین ۹۹ چه می‌شود؟!

ایسنا نوشت: تیرماه ۹۹ همزمان با تشکیل ستاد اربعین در ایران برای اولین بار این سوال مطرح شد که آیا ویروس کرونا مراسم پیاده‌روی اربعین را به سرنوشت حج تمتع دچار خواهد کرد. آن زمان با توجه به اوج گیری شمار مبتلایان کرونا در عراق و ایران و مسدود ماندن مرزهای دو کشور، چند سناریو از جمله احتمال برگزار نشدن این مراسم و یا برگزاری محدود آن، مورد بررسی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نامشخص بودن موضع عراق نسبت به مراسم اربعین در آن زمان سبب شد مسؤولان ایرانی نیز تا همین چند روز اخیر اظهارنظر واضحی درباره مراسم پیاده‌روی اربعین نداشته باشند.

ایران در آن فضای نامشخص عراق، چهار سناریو را برای اربعین بررسی کرد: ۱ ـ برگزار نشدن پیاده‌روی اربعین. ۲ ـ برگزاری پیاده‌روی اربعین فقط برای زائران عراقی و بدون حضور زائران کشورهای دیگر. ۳ ـ برگزاری محدود و کنترل شده راهپیمایی با حضور زائرانی از عراق و سایر کشورها و ۴ ـ برگزاری پیاده‌روی اربعین بدون هیچ محدودیتی.

اما تصمیم عراق برای ادامه قرنطینه شهرهای زیارتی کربلا و نجف در ماه محرم و نپذیرفتن زائران خارجی در مراسم دهه نخست این ماه و بسته نگه داشتن مرزهای زمینی و هوایی، گمانه زنی‌ها درباره لغو یا برگزاری این مراسم به شکل محدود و درون کشوری را به واقعیت نزدیک کرد. با ازسرگیری پروازهای تهران ـ بصره و بازگشایی محدود مرزهای تجاری دو کشور به شایعاتی نیز دامن زده شد که عراق مرزها را باز کرده و ثبت‌نام در کاروان‌ها و برای پیاده روی اربعین آغاز شده است. اما مدیرعامل شرکت کارگزاران زیارتی که مسؤولیت اعزام کاروان‌های زیارتی ایران به عراق را به عهده دارد، با رد آن شایعات گفت که توافقی بین دو کشور برای ازسرگیری سفرهای زیارتی صورت نگرفته و مرزهای عراق کماکان به روی زائران خارجی بسته است.

۲۲ مردادماه درحالی‌که پرسش‌ها درباره زمان بازگشایی مرزهای عراق و برگزاری مراسم پیاده‌روی اربعین بیشتر شده بود، رییس کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین خبر داد که احتمالا امسال مراسم پیاده‌روی اربعین همانند گذشته برگزار نخواهد شد و با این نگاه برنامه‌ها درحال انجام است. برنامه‌هایی که بیشتر متمرکز بر فضای مجازی بود.

با این وجود، ۱۷ شهریورماه خبری از استاندار کربلا به این مضمون منتشر شد که این استان آماده پذیرش زائران برای مراسم اربعین است. اما سفیر ایران در بغداد بلافاصله اطلاع داد که برداشت‌های اشتباهی در ایران از اظهارات استاندار کربلا شده است. «نصیف الخطابی» یک روز بعد به این برداشت‌های اشتباه واکنش نشان داد و تاکید کرد که به دلیل شیوع گسترده ویروس همه‌گیر کرونا، کربلا امسال امکان استقبال و میزبانی از زائران خارجی را ندارد و این تصمیم دولت مرکزی عراق است. استاندار کربلا همچنین تاکید کرد که ممنوعیت صدور ویزا برای مراسم اربعین کماکان ادامه دارد.

ایرج مسجدی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد نیز پس از دیداری که با استاندار کربلا داشت صراحتا گفت که این موضوع کاملا روشن است و دولت عراق برای پذیرش زئران در ایام اربعین با توجه به شرایط کرونا و تبعات احتمالی آن آمادگی ندارد و زائر خارجی نمی‌پذیرد.

در همان روزها ستاد اربعین نیز تصریح کرد که مراسم پیاده‌روی اربعین با حضور زائران خارجی در عراق برگزار نخواهد شد. محمدی‌فر ـ دبیر ستاد مرکزی اربعین در ایران ـ در جلسه کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا از سناریوهای جایگزین سخن گفت و یادآوری کرد که ایران آمادگی اجرای سه سناریوی برگزار نشدن راهپیمایی اربعین، برگزاری محدود و در شرایط عادی را دارد اما پس از مذاکره با سفیر ایران در عراق و اعلام نپذیرفتن زائران خارجی از سوی دولت عراق، برنامه‌های جایگزین دنبال شده است.

با وجود تمام این تاکیدها اما همچنان بر طبل شایعات و احتمال بازگشایی مرزها در زمان اربعین و تغییر موضع عراق کوبیده می‌شود. حتی زمانی که رییس جمهور با قطعیت گفت: مسؤولان عراقی به صراحت اعلام کردند که آمادگی میزبانی از مهمانان راهپیمایی اربعین نداریم. بنابراین ما نیز امسال مراسمی تحت عنوان راهپیمایی اربعین چه در داخل مرزها و چه در خارج از آن نخواهیم داشت. البته عزاداری‌ با رعایت پروتکل‌ها در روز اربعین و سایر مناسبت‌های ماه صفر برگزار می‌شود اما چیزی به عنوان مراسم راهپیمایی اربعین نخواهیم داشت.

برگزار نشدن مراسم پیاده‌روی اربعین در عراق تصمیمی است که دولت مرکزی این کشور گرفته است، همانطور که در شش ماه گذشته مرزهای زمینی و هوایی را به روی مسافران و زائران بسته نگه داشت و قرنطینه شهرهای کربلا و نجف را حفظ کرد.

منبع: الف

کلیدواژه: مراسم پیاده روی اربعین راهپیمایی اربعین استاندار کربلا زائران خارجی برگزار نشدن ـ برگزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۸۸۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی ۳ هزار و ۵۰۰ زائر پیاده برای تشرف به مشهد در دهه کرامت

 

 

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، سخنگوی جمعیت خدمتگزار زائران پیاده امام رضا(ع) مشهد در خصوص پیش‌بینی‌اش از میزان تشرف زائران پیاده به مشهد در دهه کرامت اظهار کرد: در سال‌های گذشته حدود ۱۰ هزار زائر پیاده در ایام دهه کرامت به مشهد مشرف می‌شدند. تاکنون حدود ۳۵۰۰ نفر اعلام آمادگی کرده‌اند که با کاروان‌های مختلف به صورت پیاده به سمت مشهد حرکت کنند و همچنان به تعداد آن‌ها اضافه می‌شود.

حسین رضایی افزود: این ۳۵۰۰ نفر از مسیر نیشابور در چند روز پایانی دهه کرامت وارد مشهد خواهند شد. همچنین پیش‌بینی اسکان و پذیرایی در میانه راه از آن‌ها صورت خواهد گرفت.

سخنگوی جمعیت خدمتگزار زائران پیاده امام رضا(ع) تصریح کرد: امسال چون مشهد وضعیت آب و هوایی بهتر و مساعدتری دارد، پیش‌بینی می‌کنیم بیش از ۱۰ هزار نفر در دهه کرامت به صورت پیاده به مشهد مشرف شوند.

رضایی بیان کرد: در سال‌های قبل زائران کمتری به صورت پیاده به مشهد مشرف می‌شدند، اما در این ایام خوش آب‌وهوا زائران معمولا به صورت خانوادگی به مشهد مشرف می‌شوند. به عنوان مثال یک کاروان ۵۰۰ نفره به صورت خانوادگی از نیشابور به مشهد خواهند آمد، اما احتمال می‌رود تعداد زائران آن تا ۷۰۰ نفر افزایش پیدا کند.

وی گفت: یک کاروان از تهران، کرج و یک کاروان دانشجویی نیز در روزهای پایانی دهه کرامت به مشهد سفر خواهند کرد.

سخنگوی جمعیت خدمتگزار زائران پیاده امام رضا(ع) یادآور شد: پیک کاری ما دهه پایانی صفر است، چون در حال حاضر در پیک غیرکاری قرار داریم، برنامه‌ریزی شده تا زائران از ۳۰ کیلومتری مشهد حرکت خود را آغاز کنند که یک روز و نیم در مسیر خواهند بود. ۵ ایستگاه صلواتی در مسیر جاده نیشابور به مشهد فعال است و برای پذیرایی از زائران آمادگی دارد. همچنین یک ایستگاه در مسیر قوچان به مشهد فعال شده است تا پذیرای زائران پیاده از آن جاده باشند.

رضایی افزود: همچنین احتمال دارد یک کاروان از فریمان به سمت مشهد حرکت کند که یک روز در مسیر باشد. ایستگاه صلواتی این مسیر و ایستگاه مسیر جاده سرخس را نیز فعال کرده‌ایم.

وی در خصوص وضعیت اسکان زائران در مشهد گفت: زائرانی که از نیشابور مشرف می‌شوند، یک روز در مشهد اقامت خواهند داشت و پیش‌بینی‌های لازم برای اقامت و بازگشت زائران در مشهد صورت گرفته است.

دیگر خبرها

  • لزوم تدبیر عراق برای کاهش حوادث رانندگی در ایام اربعین‌حسینی
  • میراحمدی: تصمیمات در خصوص سفر اربعین اتباع خارجی با ستاد مرکزی است
  • تمهیدات لازم برای اربعین از سوی کشور عراق اندیشیده می شود
  • ارز مسافرتی برای زائران اربعین پیش بینی شده است
  • توافق با عراق برروی بیش از ۵۰ محور درخصوص ایام اربعین
  • برگزاری باشکوه کنگره اربعین سال ۱۴۰۳ اولویت ایران و عراق است
  • ارز مسافرتی زائران اربعین پیش بینی شده است
  • تمهیدات لازم برای حل و فصل مشکلات مرزهای ایران و عراق در اربعین
  • اعلام آمادگی ۳ هزار و ۵۰۰ زائر پیاده برای تشرف به مشهد در دهه کرامت
  • تشکیل کمیته‌های مشترک ایران و عراق برای مقابله با اخبار دروغ و جعلی