Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مذهبی گفت: حضرت سجاد (ع) از عاشورای سال 61 به مدت 34 سال با بکاء و اشک دودمان بنی‌امیه را مفتضح کردند و نگذاشتند حادثه عاشورا فراموش شود.

به گزارش خبرنگار حوزه معارف اسلامی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا،  امام سجاد (ع) پس از شهادت پدر ارجمندش امام حسین (ع) در محرم سال ۶۱ قمری، در ۲۳ سالگی به مقام امامت نایل آمد و در سخت‌ترین و دشوارترین تاریخ امت اسلام، رهبری شیعیان و محبان اهل بیت (ع) را بر عهده گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن حضرت، در واقعه کربلا حضور داشت و از آغاز مبارزه امام حسین (ع) بر ضد یزید بن معاویه در کنار سیدالشهدا بود و در سفر آن حضرت به عراق و سرزمین کربلا همراه کاروان عاشورا بود.

این امام همام پس از ۵۷ سال زندگی و 34 سال امامت بنابر روایاتی در روز 25 محرم سال ۹۵ قمری در مدینه منوره به شهادت رسید و در قبرستان بقیع در جوار قبر مطهر عمویش امام حسن مجتبی (ع) به خاک سپرده شد.

حجت الاسلام سید مصطفی میرلوحی، کارشناس مذهبی، عضو هیئت علمی دانشکده الهیات، معارف اسلامی و ارشاد دانشگاه امام صادق (ع) در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، درباره رفتار امام سجاد (ع) بعد از حادثه عاشورا اظهار کرد: درباره نقش حضرت سجاد (ع) بعد از حادثه عاشورا چند نکته قابل‌توجه است اول اینکه از زندگی حضرت به‌عنوان یک اسوه و الگو درس بگیریم که اگر موقعیتی پیش بیاید در یک فضا و زمان و مکانی که تمام اصل و نسب ما را بکشند باید پای حق بایستیم. به تعبیر حضرت زین‌العابدین (ع) که در خطبه تاریخی خود فرمود اگر اصل و فرع ما را از ریشه در آورند و ما تنهای تنها هم بشویم تکلیف از دوش شما برداشته نمی‌شود.

وی افزود: امام سجاد (ع) در موقعیتی قرار گرفت که اجازه اقامه عزا، کلاس تفسیر، حدیث، ایراد خطبه و نماز جماعت نداشتند حتی در مسجد و حرم جدش رسول‌الله اجازه نداشتند کرسی بگذارد و برای چهار پنج نفر حدیث و تفسیر و بیان کند عرصه را به قدری بر حضرت سخت کردند که امام سجاد (ع) اجازه هیچ حرکتی نداشت

این کارشناس دینی درباره محدودیت‌های امام سجاد (ع) ابراز کرد: هیچ سند و مدرک تاریخی وجود ندارد که بر حق فعالیت‌های گسترده حضرت سجاد (ع) دلالت کند؛ اما حضرت از هر فرصت کوتاهی برای انجام وظیفه هدایت و امامت و ولایت خودشان عمل می‌کردند مثلاً جلوی گریه حضرت را که نمی‌توانستند بگیرند؛ از عاشورای سال 61 تا سال 95 که سی و چهار سال طول کشید با بکاء و اشک دودمان بنی‌امیه را مفتضح کردند و مسائل و مظلومیت سالار شهیدان را نگذاشتند فراموش شود. مدام یاد عاشورا بودند و نگذاشتند بیرق امام حسین (ع) پایین بیاید و مشعل هدایت سیدالشهدا خاموش شود.

میرلوحی با اشاره به محدودیت‌های ناشی از شیوع ویروس کرونا در برگزاری مراسم عزاداری ماه محرم امسال گفت: از رفتار حضرت سجاد (ع) می‌توان به این نکته پی برد امروز که برخی موانعی می‌تراشند برای اقامه عزای حضرت سیدالشهدا می‌توان به‌تنهایی و با کمترین امکانات در منزل و محل کار عزای سیدالشهدا را برگزار کرد.

وی فعالیت‌های حضرت سجاد (ع) را مقدمه نهضت علمی دوران امام صادق (ع) دانست و گفت: امام زین‌العابدین با تربیت تعداد انگشت‌شماری شاگرد مثل احمد کابلی و ابوحمزه ثمالی فعالیت خود را ادامه داد و امام باقر (ع) این فعالیت را توسعه داد و در دوره امام صادق (ع) به شکوفایی رسید و بعد از چند دهه مقدمات تأسیس دانشگاه امام صادق (ع) با پنج هزار شاگرد را ایجاد کرد.

این کارشناس دینی با اشاره به اینکه یکی دیگر از فعالیت‌های حضرت سجاد (ع) خرید غلام و تربیت آنها بود، عنوان کرد: حضرت سالی ده‌ها نفر به عنوان غلام خریداری می‌کرد و به منزل خود می‌آورد و یک سال بر سر زندگی خودش از لحاظ سیره، اخلاق و عبادت و ... آموزش می‌داد و تربیت می‌کرد و در عید فطر هر سال که آن روز را روز آزادی انسان می‌دانستند؛ آزاد می‌کرد و با این فعالیت‌های فرهنگی نگذاشت توطئه بنی امیه که می‌خواستند با شهادت امام حسین (ع) نامی از اسلام و آل محمد نماند را خنثی کرد.

میرلوحی درباره خطبه‌های امام سجاد (ع) در کوفه و شام گفت: این خطبه‌ها از سخنان بی‌نظیر حضرت است. ما چند خطبه مهم در تاریخ شیعه داریم که عبارتند از خطبه غدیر که توسط پیغمبر اکرم (ص) ایراد شده، خطبه فدکیه که توسط حضرت زهرا (س) خوانده شد که بزرگترین دکترین دفاع از حقانیت ولایت امیرالمومنین است. خطبه دیگر سخنان امام سجاد (ع) و حضرت زینب (س) در کوفه و شام است که اینها نوامیس شیعه است و مرور آنها در مجالس، هیئات و رسانه ضروری است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: با راه انداختن کاروان اسرا و بردن آنها از شهرهای بلاد اسلامی خواستند اهل بیت (ع) را خوار و ذلیل کنند. در نهایت کاروان اسرا را به شام آوردند تا به ظن خودشان فتح‌الفتوح را جشن بگیرند اما سخنان امام سجاد (ع) و حضرت زینب (س) زحمات و فعالیت‌های فرهنگی 45 ساله معاویه و بنی امیه را خنثی کرد تا حدی که مجلس را شوراند و باعث شد یزید تلاش کند دامن خود را از گناه شهادت امام حسین (ع) پاک کند و تقصیرات رو به گردن ابن‌زیاد انداخت و گفت او سرخود این کارها را انجام داده است.

انتهای پیام/4028/

منبع: آنا

کلیدواژه: عاشورا تاریخ اسلام امام سجاد محرم 99 حادثه عاشورا امام صادق حضرت سجاد امام حسین امام سجاد بنی امیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۸۹۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت اصلاح نقاط حادثه خیز شهر مراغه

مینویی در جلسه شورای هماهنگی ترافیک شهرستان مراغه گفت: رفع مشکلات ترافیکی مناطق مختلف شهری و برون شهری با همکاری و همراهی همه دستگاه‌های متولی امر ممکن خواهد بود.

وی با بیان اینکه مطالبات بسیاری در زمینه معضلات و مشکلات ترافیکی شهرستان مطرح می‌شود که باید مورد توجه قرار گیرد ادامه داد: روان‌سازی ترافیک معابر اصلی شهر و اصلاح نواقص موجود در آنها مهمترین دغدغه‌های ترافیک شهر مراغه است.

فرماندار مراغه گفت: کمبود جای پارک در معابر داخل شهر به ویژه در هسته مرکزی مشکلات زیادی برای شهروندان بوجود آورده است افزود: وقتی در معابر داخل شهر جای پارک وجود ندارد رانندگان در محل‌های ممنوع پارک یا به صورت دوبله توقف می‌کنند که این امر موجب ایجاد نابسمانی و بی نظمی در ترافیک و نارضایتی سایر شهروندان می‌شود.

مینویی در این جلسه به رفع موانع ترافیکی و ساماندهی خیابان کاشانی و جام جم اشاره و بر رفع مشکل سد معبر و ساماندهی دست فروشان تاکید کرد.

وی اضافه کرد: فرهنگسازی برای اجرای طرح‌های ترافیکی از جمله احداث پیاده راه و نیز وارد نشدن خودرو‌های تک سرنشین به هسته مرکزی شهر از راهکار‌های اساسی برای گشودن گره ترافیک شهری مراغه است.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • سفارت ایران حمله به نمازگزاران شیعه در هرات را محکوم کرد
  • ضرورت اصلاح نقاط حادثه خیز شهر مراغه
  • نور محبوسی که خاموش نشد
  • اجرای فاز نخست خط ویژه مسیر اتوبوس خیابان حضرت امام خمینی(ره) اراک
  • ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • ضرورت بازنگری حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • شب فراموش نشدنی اراکی‌ها با ۱۹ گل تاریخی
  • ترویج استفاده از توقفگاه‌ها و مجتمع‌های بین راهی مورد توجه قرار گیرد
  • (عکس) سردار سلیمانی و هوگو چاوز، امام مهدی و حضرت مسیح
  • (عکس) سردار سلیمانی و هوگو چاوز، امام مهدی و حضرت عیسی