Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از تشکیل «صندوق سرمایه‌گذاری مشترک» ۳۰ هزار میلیارد تومانی شرکت‌های بزرگ معدنی خبرداد.

به گزارش سرویس بورس مشرق، در نشست هم اندیشی رییس سازمان بورس، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس و رییس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) با مدیران شرکت های معدنی اعلام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید:

وضعیت بازدهی بازار بورس+نمودار و جدول

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در این جلسه، ورود سرمایه‌گذاران به بازار سرمایه طی یکسال اخیر را فرصتی مهم برای اقتصاد ملی و تامین مالی بخش مولد اقتصاد دانست و  با اشاره به تصمیمات اتخاذ شده برای توسعه بازار گفت: امکان انتشار اوراق تامین مالی بدون ضامن و از طریق رتبه‌بندی، یکی از تصمیماتی است که در سازمان بورس اتخاذ شده و شرکت «فولاد مبارکه» به عنوان نخستین شرکت به حجم ١٠هزار میلیارد تومان از این امکان بهره برداری کرد. این روش برای تامین مالیِ شرکت‌های فلزی و معدنی به خصوص شرکت‌های مجموعه ایمیدرو که بنیه مالی خوبی دارند، پتانسیل مناسبی است.

وی به دیگر اقدامات انجام شده در سازمان بورس و اوراق بهادار اشاره کرد و گفت: زمان صدور مجوز افزایش سرمایه‌ها به ٥ روز کاهش یافت؛ به این ترتیب شرکت‌ها بیش از این زمان برای دریافت مجوز خود معطل نخواهند شد.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار به مصوبه مجلس در خصوص افزایش سرمایه از محل صرف سهام  اشاره کرد و افزود: این مصوبه امکان می‌دهد تا شرکت‌ها بر اساس قیمت روز و ارزش بازار، افزایش سرمایه بدهند و علاوه بر آن مشمول ٢٠ درصد مزیت مالیاتی شوند.

معافیت مالیاتی صندوق‌های بازارگردان

حسن قالیباف اصل مصوبه شورای عالی بورس مبنی بر الزام شرکت ها به استفاده از بازارگردان را ضمانتی بر اجرای بازارگردانی در بورس دانست و گفت: موضوع بازارگردانی یکی از چالش‌های بازار در سال‌های اخیر بود که با این مصوبه ضمانت اجرایی پیدا خواهد کرد؛ براین اساس، انتظار می‌رود همه شرکت‌ها به خصوص ٥٠ شرکت بزرگ این رویه را طی روزهای آتی آغاز کنند. بازارگردانی به معنای ایجاد تعادل در بازار با کنترل عرضه و تقاضای سهام است.

تشکیل صندوق بازارگردانی مشترک شرکت‌های «ایمیدرو» با هدف حمایت از سهام   

وی از تشکیل صندوق بازارگردانی مشترک شرکت‌های «ایمیدرو» با هدف حمایت از سهام این شرکت‌ها تقدیر کرد و گفت: این صندوق‌ها می‌توانند در کنار بازارگردانی، اوراق تبعیِ مصوب شده در شورای عالی بورس را نیز به جای صرف نقدینگی منتشر کنند.

قالیباف اصل بیان کرد: امروز با ابلاغ نامه‌ای به شرکت بورس، الزامی بودن بازارگردانی اعلام شد تا آنها نیز این موضوع را به اطلاع شرکت‌ها و سهامداران عمده برسانند.

حمایت مجلس از بازارسرمایه ادامه دارد

در ادامه این جلسه محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز با اشاره به خلق روزانه ۱۵۰۰ میلیارد تومان نقدینگی در کشور، بازار سرمایه را برخوردار از ظرفیت های کافی برای جذب این میزان نقدینگی دانست.

این نماینده مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر لزوم مدیریت این نقدینگی گفت: در حال حاضر بازار سرمایه در شرایط استثنایی قرار دارد و باید از این فرصت تاریخی استفاده کند.

وی تصریح کرد: «ایمیدرو» در یک اقدام بسیار خوب یک صندوق مشترک با هدف حمایت از شرکت های معدنی و صنایع مرتبط با آن که در بازار سرمایه حضور دارند تشکیل داد و امید می‌رود دیگر سهامداران عمده و نهادهای حاضر در بورس نیز از این روش استفاده کنند.

وی اضافه کرد: فردا نیز با حضور رییس کل بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و مدیران بازارسرمایه و به دنبال جلسه غیرعلنی امروز، روش‌های عملیاتی حمایت از بازار سرمایه بررسی و سرفصل‌ها اعلام می‌شود.

پورابراهیمی ادامه داد: بازارسرمایه، بازاری توانمند و موثر در اقتصاد است و مجلس در راستای استفاده حداکثری از ظرفیت‌های این بازار تمام تلاش خود را به کار می برد و از بازار سرمایه حمایت می کند.

شناوری۲۰ درصدی سهام شرکت‌ها در صندوق

در پایان این جلسه مقرر شد تا صندوق سبدگردانی با هدف حمایت از شرکت‌های زیرمجموعه «ایمیدرو» تشکیل شود. شرکت‌ها هر یک معادل ٢٠ درصد سهام شناور خود را  به این صندوق بازارگردانی اختصاص می دهند؛ همچنین مصوب شد تا در کمیته‌ای با حضور علی صحرایی مدیرعامل بورس تهران و «ایمیدرو» سازوکار دقیقی برای اجرای این صندوق طراحی شود.

همچنین رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، در پایان این جلسه خبر از آن داد که فردا با حضور رییس کل بانک مرکزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی  و مدیران بازارسرمایه و پیرو جلسه غیرعلنی مجلس روش‌های عملیاتی حمایت از بازار سرمایه بررسی و سرفصل ها اعلام می‌شود.

منبع: پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا)

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قرارداد ایران و چین مجلس بازار سرمایه حسن قالیباف اصل بورس شاخص بورس بازار بورس بورس تهران فرابورس سازمان بورس سازمان بورس و اوراق بهادار بورس کالا اخبار بورس بازار سرمایه بازار سهام سهام سرمایه گذاری سازمان بورس و اوراق بهادار هدف حمایت بازار سرمایه رییس سازمان شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۸۹۸۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند کاهشی نرخ ارز ادامه دارد؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین نرخ اسکناس آمریکایی در بازار روز گذشته مجددا به کانال پایین‌تر بازگشت. بررسی‌ها نشان می‌دهد قیمت دلار آزاد در روزهای اخیر در حال رفت و برگشت میان کانال‌های ۶۰، ۶۱ و ۶۲ هزار تومانی بوده است. ورود و خروج معامله‌گران به بازار در کنار قدرت‌نمایی اخبار در حال تحت تاثیر قرار دادن نرخ ارز است. به عقیده کارشناسان کف و سقف تقریبی دلار در حال حاضر نیمه نخست کانال ۶۰ هزار تومانی و مرز کانال‌های ۶۲ و ۶۳ هزار تومانی است.
دنیای اقتصاد نوشت:تابلوهای بازار ارز تهران در روز گذشته قرمز بود. پس از اصلاح نرخ صورت گرفته در بازار روز سه‌شنبه و رشد نرخ‌ها در این روز، روند بازار در روز گذشته مجددا کاهشی شد. به‌نظر می‌رسد دلار در روز سه‌شنبه سقف مقاومت جدید خود را محک زده است.

سیگنال‌های موجود در اخبار به نفع بازارساز است. اخباری مانند گشایش‌های ارزی جدید و احتمال تداوم یافتن مذاکرات با غرب و از همه مهم‌تر آمار و ارقام منتشر شده در رابطه با میزان فروش نفت کشور در ماه‌های اخیر، از جمله مواردی است که در کنترل انتظارات تورمی به بازارساز کمک می‌کند. حال باید دید بانک مرکزی با توجه به ذخایر ارزی خود مایل به ثبات‌بخشی به بازار است یا تمایل دارد نرخ ارز به روند کاهشی خود ادامه دهد.

کاهش دمای بازار ارز
دیروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه روند نرخ شاخص‌های ارزی در معاملات غیررسمی بازار ارز تهران کاهشی بود. هر برگ اسکناس دلار آزاد که در روز سه‌شنبه با رشد قیمت هزار و ۵۵۰ تومانی به نیمه کانال ۶۲ هزار تومانی رسیده بود، فعالیت خود در بازار صبح روز گذشته را با افت قیمتی حدود ۵۰۰ تومانی در مرز کانال‌های ۶۱ و ۶۲هزار آغاز کرد.

در ادامه بازار دیروز روند کاهشی این ارز شدت بیشتری به خود گرفت به‌صورتی که آخرین نرخ نقدی بازار با اختلافی ۸۰۰ تومانی نسبت به نرخ روز پیشین در رقم ۶۱ هزار و ۷۵۰ تومان ثبت شد. این در حالی است که روند کاهشی ارزهای دیگر بازار مانند یورو و پوند از دلار نیز شدیدتر بود. هر برگ اسکناس یورو در عصر روز گذشته حدود هزار و ۱۵۰ تومان ارزان‌تر از نرخ پیشین در رقم ۶۶ هزار و ۱۵۰ تومان معامله شد. پوند نیز با افت قیمتی هزار و ۳۰۰ تومانی در رقم ۷۷ هزار و ۴۰۰ تومان به فروش رسید.

طلا گوش به فرمان ارز
افت نرخ ارز در روز گذشته قیمت شاخص‌های طلایی را نیز تحت تاثیر قرار داد. هر قطعه سکه طلا طرح جدید در عصر روز گذشته با افت قیمت یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی در رقم ۴۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان معامله شد. این افت قیمت مستقیما به‌دلیل افت نرخ شاخص‌های تشکیل‌دهنده نرخ سکه طلا رخ داده است. بهای جهانی فلز طلا و همچنین نرخ دلار آزاد در روز گذشته کاهشی بود. همچنین نیم و ربع سکه نیز در روز گذشته ۶۰۰ و ۲۰۰ هزار تومان افت نرخ را تجربه کردند و به ترتیب در ارقام ۲۴ میلیون تومان و ۱۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان معامله شدند.

۲۲۰

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901979

دیگر خبرها

  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • روند کاهشی نرخ ارز ادامه دارد؟
  • آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم
  • صندوق سرمایه گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • رفع نیاز‌های فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • چرا بازارگردانی به بورس و فرابورس واگذار شد؟
  • معاون رئیسی: از مجلس فعلی راضی هستیم اما... /در بودجه اختلافاتی بین دو قوه وجود داشت
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • ۹۰ درصد استارت‌آپ‌ها محکوم به شکستند/عدم بازارسنجی علمی فعالیت‌های جدید و نو