Web Analytics Made Easy - Statcounter

در شرایطی که برخی مستاجران در اخذ تسهیلات ودیعه مسکن ناکام بودند برخی افرادی غیر مستاجر با استفاده از کد رهگیری صوری، موفق به اخذ این وام شده‌اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ استفاده کردن از وسایل حمل و نقل عمومی علاوه بر اثرات مثبت بسیاری که در کنترل ترافیک دارد، می‌تواند شما را نسبت به مسائل و سوژه‌های اطراف آگاه سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز که برای رفتن به محل کار از اتوبوس تندرو استفاده کردم، به طور ناخود آگاه متوجه گفتگوی دو نفر شدم که با صدای بلند در اتوبوس شلوغ به بحث نشسته بودند. در میان سخنان آن‌ها یک کلمه توجه مرا به خود جلب  کرد. آن کلمه "کد رهگیری صوری" بود. پس از رسیدن به محل کار، شروع به پیگیری این موضوع کردم.

به منظور شروع بررسی‌ها در ابتدا باید نسبت به معرفی کارکرد کد رهگیری اقدام کرد. در همین راستا مطابق جزئیات ارائه شده در تارنمای سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور، کد رهگیری شمارۀ مخصوصی است که نماینده معامله خرید، فروش، اجاره و سایر فعالیت‌هایی معاملاتی در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور به حساب می‌آید و برای هر معامله یکتا است.

 

کد رهگیری صوری می‌خواهید، به تارنماهای خرید و فروش اینترنتی مراجعه کنید

پس از آشنایی با کد رهگیری و به منظور پیگیری ماجرای کد رهگیری صوری، به سایت‌های فروش اینترنتی سری زدم تا ببینم آیا آگهی مبتنی بر صدور کد رهگیری وجود دارد یا خیر. در کمال تعجب متوجه این نکته شدم که اخذ کد رهگیری صوری یک فعالیت مرسوم اقتصادی است که عمدتا توسط بنگاه‌های معاملات املاک انجام شده و آگهی‌های بسیاری هم در ارتباط با این موضوع وجود دارد.

به صورت اتفاقی با بعضی از افرادی که این آگهی ها را ثبت کرده بودند، تماس گرفتم. پس از شروع تماس، بدون واسطه این سوال را مطرح کردم که آیا ممکن است نسبت به صدور کد رهگیری صوری اقدام کرد، پاسخ افرادی که عمدتا نیز در بنگاه‌های مشاور املاک و دفاتر حقوقی کار می‌کردند به این سوال شوکه کننده بود که در ادامه گزارش به مطرح کردن آن‌ها می‌پردازیم.

در تماس اول، فرد پاسخگو پس از مطرح کردن سوال مذکور، عنوان کرد:«ما اینجا واحدهای مسکونی داریم که با استفاده از کدپستی آن‌ها می‌توان نسبت به اخذ کد رهگیری برای شما اقدام کرد و نیازی هم به انجام معامله‌ نیست.»

این فرد شاغل در بنگاهی در منطقه بهجت آباد، برای جلب اطمینان، ادامه داد: «تاکنون کد رهگیری صوری بسیاری را صادر کرده‌ایم و این فعالیت بدون مشکل برای شما نیز انجام خواهد شد.»

پاسخ سایر افرادی که شمارۀ آن‌ها در آگهی‌ها موجود بود، مشابه اظهارات ذکر شده بود و این افراد طوری القا می‌کردند که این کار قانونی است و بدون هیچ مسئله‌ای وبه راحتی آب خوردن امکان پذیر است.

 

فسخ معامله، کلید صادر شدن کد رهگیری صوری است

پس از اطمینان از صحت ماجرای کد رهگیری صوری به سراغ حمید احمدی کارشناس حوزه مسکن رفتم تا علت شکل‌گیری ماجرا را متوجه بشوم. این کارشناس مسکن با اشاره به روند شکل گیری ماجرای صدور کد رهگیری صوری گفت: «صدور کد رهگیری نیازمند اطلاعات فرد فروشنده و خریدار و همچنین اطلاعات ملک نظیر موقعیت مکانی و کد پستی است. در همین راستا وقتی شما برای صدور کد رهگیری صوری اقدام کنید، اطلاعات خریدار از شما و اطلاعات ملک و فروشنده نیز از سوی فردی که کد رهگیری صوری را برای شما صادر می‌کند مهیا شده و کد آماده می‌شود.»

احمدی، ضمن بیان این نکته که کدپستی ملک مورد  نظر در این فرآیند دخیل است و تنها یک معامله مشابه هم زمان برای هر کد پستی امکان پذیر است، گفت: «وجود چنین شرطی شاید صدور کد رهگیری صوری را دشوار سازد اما وجود گزینه‌ای به نام فسخ قرارداد می‌تواند این فرآیند غیرقانونی را تسهیل کند. در حقیقت پس از صادر شدن کد رهگیری صوری و انجام فعالیت مرتبط با این کد، فسخ معامله انجام شده و کد پستی ملک از کد رهگیری جدا می‌شود. به این ترتیب امکان معامله مجدد ملک مهیا خواهد شد.»

 

اخذ کد رهگیری صوری با انگیزه استفاده از تسهیلات ودیعه مسکن

نکته مهم در این ماجرا، انگیزه افراد برای استفاده از کد رهگیری صوری است. یافتن این انگیزه اما چندان دشوار نیست. یکی از تصمیمات وزارت راه و شهرسازی در ماه‌های اخیر، اقدام به اعطای تسهیلات ودیعه مسکن به مستاجران بود که اخذ این تسهیلات نیازمند ارائه کد رهگیری اجاره نامه است. حال فرض کنید شما به عنوان فردی که مستاجر نیستید، می خواهید نسبت به اخذ این وام اقدام کنید. در چنین شرایطی با تلاش برای ثبت اجاره صوری و ارائه کد رهگیری شرایط اولیه استفاده از این تسهیلات را پیدا خواهید کرد.

بررسی‌ها مشخص کرد، صدور کد رهگیری برای اجاره نامه صوری پس از مطرح شدن بحث تسهیلات ودیعه مسکن شدت گرفته و به گفته ارائه دهندگان کد رهگیری صوری، تعدادی از افرادی که نسبت به این کار اقدام کرده‌اند، موفق به دریافت تسهیلات ودیعه مسکن شده و مبلغ این تسهیلات را در بازارهای سرمایه نظیر طلا، ارز  و بورس برای یکسال سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

 

وزارت راه و شهرسازی زمینه برخورد با قانون شکنان را مهیا کند

در شرایطی که بسیاری از مستاجران ذی صلاح دریافت تسهیلات ودیعه مسکن از اخذ این وام باز مانده‌اند اما تعدادی از این تسهیلات از طریق صدور کد رهگیری صوری به افراد غیر مستاجر رسیده است. حال این سوال مطرح می شود که آیا راهکاری برای شناسایی این افراد و سلب امتیاز تسهیلات از آن‌ها وجود دارد یا خیر؟ برای پاسخ به این سوال، به سراغ محمد حمیدزاده کارشناس اقتصادی رفتیم و وی گفت: «با توجه به اینکه کدهای رهگیری صوری پس از مدتی با فسخ معامله باطل می‌شوند، وزارت راه و شهرسازی باید از همین اتفاق استفاده کرده و تسهیلات ودیعه را از افراد غیر مستاجر سلب کند.»

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: «وزارت راه وشهرسازی باید سازوکاری را فراهم کند تا افرادی که نسبت به دریافت تسهیلات ودیعه مسکن با کد رهگیری صوری اقدام کرده‌اند شناسایی شده و جریمه شوند.»

حمیدزاده در تشریح نحوه بازپس‌گیری تسهیلات ودیعه مسکن از افرادی غیر ذی صلاح، گفت: «با توجه به فسخ قرارداد معاملات با کد رهگیری صوری، می‌توان از این امکان برای شناسایی افراد مذکور استفاده و اعلام کرد، متقاضیانی که معاملات آن‌ها در مدت زمان قید شده فسخ می‌شود، باید ظرف مدت کوتاهی کد رهگیری جدید را ثبت کنند و در غیر اینصورت نسبت به بازپرداخت تسهیلات ودیعه مسکن با نرخ سود بالاتر اقدام کنند.»

انتظار می رود وزارت راه و شهرسازی  به منظور احقاق حق افراد واجد شرایط وام ودیعه مسکن، زمینه شناسایی و تنبیه افرادی که به صورت غیرقانونی و با استفاده از کدهای رهگیری صوری این وام را دریافت کرده اند، را مهیا سازد.

انتهای پیام

منبع: فارس

 

منبع: دانا

کلیدواژه: وزارت راه و شهرسازی تسهیلات ودیعه مسکن استفاده از کد غیر مستاجر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۹۳۷۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیرکل ثبت شرکت‌ها: ۷۴۴ هزار شرکت صوری در کشور داریم

ابوالفضل نصیری درباره فعالیت شرکت‌های صوری و کاغذی، اظهار کرد: این نوع شرکت‌ها با هدف واقعی تولید و اشتغال تاسیس نمی‌شوند بلکه برای فروش یا دریافت یک مزیت تأسیس می‌شوند و در اصطلاح به این شرکت‌ها غیرفعال گفته می‌شود و مظنون به صوری بودن هستند، اما به طور کلی پیش‌بینی این است که بالغ بر نیمی از این تعداد (۷۴۴ هزار شرکت غیرفعال) حتما صوری است.

وی افزود: اکنون پیش‌نویسی مشتمل بر ۱۵ ماده با همکاری وزارت اقتصاد و دارایی و برخی وزارتخانه‌های مرتبط تهیه شده است که براساس آن، از فعالیت شرکت‌های صوری جلوگیری خواهد شد.

مدیرکل ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اضافه کرد: اکنون نیز از ادامه فعالیت شرکت‌هایی که بدهی‌های مالیاتی دارند، جلوگیری می‌شود. همچنین اگر شرکت یا موسسه غیرتجاری به مدت ۵ سال هیچگونه فعالیتی نداشته باشد، به ظن کاغذی و صوری بودن با اطلاعات اداره کل ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری توسط سازمان امور مالیاتی کشور غیرفعال می‌شود.

وی با اشاره به ماده ۵۴ قانون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، عنوان کرد: اکنون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی امکان انحلال شرکت‌های صوری را دارد و اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نیز از این رویه استقبال می‌کند.

مطابق ماده ۵۴ قانون بخش تعاونی اقتصاد، شرکت‌ها و اتحادیه‌های تعاونی در موارد زیر منحل می‌شوند:

۱ - تصمیم مجمع عمومی فوق العاده.

۲ - کاهش تعداد اعضا از حد نصاب مقرر در صورتی که حداکثر ظرف مدت ۳ ماه تعداد اعضا به نصاب مقرر نرسیده باشد.

۳ - انقضای مدت تعیین شده در اساسنامه مربوط در صورتی که در اساسنامه مدت تعیین شده باشد و مجمع عمومی مدت را تمدید نکرده باشد.

۴ - توقف فعالیت بیش از یک سال بدون عذر موجه.

۵ – رعایت نکردن قوانین و مقررات مربوط پس از ۳ بار اخطار کتبی در سال به وسیله وزارت تعاون بر طبق آیین نامه مربوط.

۶ - ورشکستگی طبق قوانین مربوط. تبصره ۱ - پس از اعلام انحلال و ثبت بلافاصله آن در اداره ثبت محل. تصفیه طبق قانون تجارت صورت می‌گیرد. تبصره ۲ - در بندهای دوم و چهارم و پنجم وزارت تعاون بلافاصله طبق آیین نامه مربوط انحلال تعاونی را به اداره ثبت محل اعلام می‌نماید. تبصره ۳ - اعلام نظر وزارت تعاون در مورد بندهای ۴ و ۵ در دادگاه صالح قابل شکایت و رسیدگی می‌باشد. تبصره ۴ - کلیه امتیازات و اموالی که از منابع عمومی دولتی و بانک‌ها در اختیار تعاونی قرار گرفته با انحلال آن باید مسترد شود. مسئولیت اعضا هر تعاونی در این مورد تضامنی است.

نصیری ابراز امیدواری کرد با تصویب قانون، اداره کل ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری امکان انحلال شرکت‌های صوری را داشته باشد.

دفاتر اسناد رسمی کارگزار اداره ثبت شرکت‌ها می‌شوند

مدیرکل اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور درباره فعالیت موسسات ثبتی در این حوزه گفت: سال‌هاست که این موسسات ثبتی از مردم هزینه‌های گزاف دریافت می‌کنند و البته مطابق قانون امکان برخورد با این نوع موسسات فراهم نیست، اما مطابق با تفاهم‌نامه‌ای که با کانون سردفتران و دفتریاران منعقد شده است، از مرداد یا شهریور سال جاری دفاتر اسناد رسمی با تعرفه مشخص کارگزار اداره کل ثبت شرکت‌ها و موسسات غیر تجاری خواهند شد.

نصیری اضافه کرد: این اقدام با نظارت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و کانون سردفتران و دفتریاران انجام می‌شود و در صورتی که دفترخانه‌ای مرتکب اشتباه شود قابل پیگیری است، اما اکنون موسسات ثبتی که برای مردم مشکلاتی ایجاد می‌کنند، قابل پیگرد نیستند.

وی با بیان اینکه تبلیغات شرکت‌های ثبتی آثار سوء در پی دارد، تصریح کرد: اکنون طبق فرایندهای جدید ثبت یک شرکت کمتر از دو روز کاری زمان لازم است و با جست و جوی ابتدایی در فضای مجازی امکان ورود اطلاعات برای ثبت تغییرات شرکت‌ها میسر می‌شود و به صرف هزینه‌های گزاف برای این نوع خدمات نیازی نیست.

مدیرکل اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به فعالیت میز خدمت در اداره‌کل ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری و ارائه مشورت و مشاوره حقوقی به مراجعان به مردم توصیه کرد فریب تبلیغات این نوع موسسات را نخورند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ماجرای فروش گواهینامه‌های رانندگی و دردسر‌های بعدش!
  • مهمترین اخبار ۱۶ اردیبهشت/ماجرای فروش گواهینامه‌های رانندگی
  • ماجرای فروش گواهینامه‌های رانندگی؛ جرم قتل عمد در کمین متخلفان
  • ماجرای فروش گواهینامه‌؛ جرم قتل عمد در کمین متخلفان
  • مدیرکل ثبت شرکت‌ها: ۷۴۴ هزار شرکت صوری در کشور داریم
  • یک میلیون نفر در صف دریافت وام ودیعه مسکن قرار دارند
  • ماجرای فروش گواهینامه‌های رانندگی/ جرم قتل عمد در کمین متخلفان
  • آخرین وضعیت وام ودیعه مسکن اعلام شد+ جزییات
  • لزوم ثبت قرارداد ‌اجاره‌ مسکن در سامانه خودنویس
  • تسهیلات ودیعه مسکن به ۴۴۵ هزار متقاضی پرداخت شد