Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل‌ آژانس بین‌المللی انرژی اتمی عنوان کرد که به دنبال رایزنی باعربستان برای پیوستن به پروتکل الحاقی است.

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، رافائل گروسی روز دوشنبه در حاشیه نشست فصلی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی به خبرنگاران گفت؛ عربستان یکی از ۳۱ کشوری است که به پروتکل‌های جزئی و قدیمی آژانس متعهد است، که به تعبیر او سازوکارهای ضعیفی در نظام عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای به‌شمار می‌روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود که برای پیوستن عربستان به موافقت‌نامه‌های قوی‌تر پادمانی سرگرم رایزنی است.

نشریه نیویورک تایمز چندی پیش گزارش داد که عربستان در حال توسعه نخسین تاسیسات هسته ای در این کشور است.

براساس این گزارش سازمان اطلاعات آمریکا در حال بررسی برنامه هسته ای عربستان و اینکه آیا این فعالیت ها می تواند زمینه را برای دستیابی ریاض به سلاح هسته ای مهیا کند، است.  این سازمان در حال بررسی گزارشی است که در آن عربستان تلاش می کند تا با همکاری چین و به صورت پنهانی اورانیوم تولید کند که این هشدار آمریکا را به دنبال داشته است.

نیویورک تایمز نوشت: سازمان اطلاعات آمریکا کشف کرده که عربستان در نزدیکی ریاض یک تاسیسات ساخته است که شبیه به یک مرکز هسته ای است. البته طبق اعلام کارشناسان آمریکایی حتی اگر عربستان بخواهد برنامه هسته ای خود را توسعه دهد برای ساخت یک کلاهک هسته ای به چند سال زمان نیاز دارد.

«کاظم غریب آبادی» سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان های بین المللی در وین مرداد ماه گذشته از آژانس خواسته بود تا درباره برنامه پنهانی هسته ای عربستان شفاف سازی کرده و گزارشی را به اعضای آژانس ارائه کند.

وی با یادآوری این که عربستان سعودی در حال توسعه و اجرای یک برنامه بسیار غیرشفاف هسته‌ای است، افزود: به رغم اینکه عربستان عضو ان.پی.تی است و توافقنامه جامع پادمان دو جانبه در حال اجرا با آژانس دارد، ولی متاسفانه هنوز از تعهد پذیرش بازرسی‌های پادمانی آژانس خودداری می کند و با وجود درخواست‌های مکرر چندین ساله آژانس نیز تعهدات خود را به گونه ای اصلاح نکرده است که اجازه بازرسی به آژانس را بدهد.

مدیر کل اژانس بین المللی انرژی اتمی در ادامه گفت‌وگو با خبرنگاران از تقویت همکاری‌های ایران با آژانس و توافقی که به تازگی در خصوص مسائل پادمانی منعقد شد استقبال و عنوان کرد که بازرسان آژانس ظرف چند روز آینده از دومین مکان مورد نظر در ایران بازدید خواهند کرد. به گفته وی بعید است که نتیجه بررسی‌های آژانس زودتر از چند ماه آینده منتشر شود.

آژانس پیش تر ادعاهایی را درباره آنچه فعالیت های هسته ای اعلام نشده در مکان هایی در ایران خواند مطرح کرده بود. با این حال دو طرف، چهارشنبه ۵ شهریور ۱۳۹۹ در پایان سفر مدیرکل آژانس به تهران و انجام مذاکرات با مقامات ایران، توافق کردند تا همکاری‌های خود را بیش از پیش تقویت کنند و اعتماد متقابل را به منظور تسهیل اجرای کامل موافقتنامه جامع پادمان و پروتکل الحاقی به آن، که از ١۶ ژانویه ٢٠١۶ به صورت موقت توسط ایران در حال اجراست، ارتقا بخشند.  

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: گروسی بین المللی هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۹۵۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الجزایر در آستانه پیوستن به بانک بریکس

وزیر دارایی الجزایر گفت که پیوستن کشورش به بانک « بریکس» به مرحله نهایی خود رسیده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، « عزیز فاید» وزیر دارایی الجزایر با اشاره به دیدار اخیرش با رئیس بانک گروه بریکس موسوم به « بانک توسعه جدید» اظهار داشت: با این مقام بانکی درخصوص روند پیوستن الجزایر به این موسسه مالی بین‌المللی گفت‌وگو کردم.

وی با بیان اینکه  روند پیوستن الجزایر به بانک گروه بریکس طبق یک جدول زمانی مورد توافق ادامه دارد، تصریح کرد: اقدامات قانونی مربوط به پیوستن الجزایر به بانک گروه بریکس به مرحله نهایی خود رسیده‌ است.

به گزارش خبرگزاری آناتولی، به رغم حمایت روسیه و چین از پیوستن الجزایر به گروه بریکس، نام این کشور به طور ناگهانی از فهرست کشورهایی که تابستان سال گذشته به بریکس پیوستند، حذف شد.

پیش از برگزاری نشست سران بریکس در آفریقای جنوبی ( اوت 2023 ) عربستان، امارات، مصر و الجزایر شانس بسیاری برای پیوستن به بریکس داشتند اما در فهرست اعضای جدید بریکس از این چهار کشور عربی نامی از الجزایر نبود.

بریکس یک گروه اقتصادی سیاسی است که در سال 2009 توسط روسیه ، برازیل، هند و چین به اضافه آفریقای جنوبی پایه گذاری شده است.

بانک بریکس ممکن است 5 عضو جدید بپذیرد

وزیر دارایی الجزایر درباره ذخایر ارزی کشورش گفت: این ذخایر در پایان آذر ماه گذشته به 69 میلیارد دلار یعنی معادل 16 ماه واردات رسیده است.

به گفته مقامات بانک بریکس 15 کشور خواهان پیوستن به  این موسسه مالی هستند.

بانک گروه بریکس موسوم به « بانک توسعه جدید» در سال 2014 با هدف تامین بودجه برای پروژه‌های زیرساختی در کشورهای عضو این گروه راه اندازی شده است.

کاهش اتکا به دلار و اولویت دادن به ارزهای محلی از جمله برنامه‌های است که بانک بریکس در دستورکار خود دارد.

انتهای پیام/

 

 

دیگر خبرها

  • تلاش ماکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته‌ای مستقل
  • ممبینی خبر داد: افزایش پاداش تیم‌های ملی با یکسری پروتکل‌ها
  • کاخ سفید: بلینکن برای برقراری آتش‌بس ۶ هفته‌ای در غزه تلاش می‌کند
  • الجزایر در آستانه پیوستن به بانک بریکس
  • سفر وزیر خارجه آمریکا به عربستان | گفت و گوی مهم برای آتش بس در غزه
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود؛ غزه محور اصلی گفت‌وگو با مقامات سعودی
  • خداحافظی سرد با بلینکن در چین+ عکس
  • خداحافظی سرد از بلینکن در چین/ فقط سفیر آمریکا در چین بلینکن را بدرقه کرد + تصاویر
  • کریمی قدوسی و ادعای سلاح هسته ای!