Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-01@15:02:55 GMT

وظیفه دولت ایجاد وفور و کنترل قیمت است

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۹۹۳۰۲

محمدجواد آذری جهرمی در مراسم معرفی دستاوردهای بومی‌سازی تجهیزات پیشرفته شبکه ملی اطلاعات بیان کرد: راهکار این مسئله ایجاد وفور در بازار است. در تولید داخلی امروز چشم خیلی از مردم به دست تولیدکنندگان داخلی است. اگر محصولی با قیمت ارزانتری به بازار عرضه شود برکت خودش را هم خواهد داشت. ناطقان:  به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات،  محمدجواد آذری جهرمی در مراسم معرفی دستاوردهای بومی‌سازی تجهیزات پیشرفته شبکه ملی اطلاعات با بیان اینکه در اقتصاد دیجیتال حوزه صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات یکی از محورهای اصلی، تولید داخلی است گفت: وقتی می‌گوییم سهم ارتباطات و فناوری اطلاعات از تولید ناخالص داخلی به ۶.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ درصد رسیده منظور بخشی مرتبط با حوزه تولیدات ارتباطات و فناوری اطلاعات است.

جهرمي افزود: در ابتدای انقلاب و هم‌زمان با رشد ارتباطات و فناوری اطلاعات در کشور، صنعت مخابرات رشد خوبی داشت. سوئیچ سازی در ایران هم‌زمان با کشورهای پیشرفته‌ای مثل کره و چین درحال‌توسعه بود. مستندات تاریخی این مسئله را نشان می‌دهد؛ اما متأسفانه هدایت خوبی برای اینکه این چرخه به رشد خود ادامه دهد وجود نداشت.

وزیر ارتباطات ادامه داد: مدل اقتصادی برای رقابت تولیدکنندگان وجود نداشت و به‌یک‌باره چندین شرکت در این حوزه ورود کردند و آن‌ها خودشان در رقابت یکدیگر را حذف کردند. درنهایت محصول ارزان‌تر و در ارائه خدمات پس از فروش مطلوب‌تر توسط شرکت‌های خارجی باعث شد تا این تولیدکنندگان از میدان به درشوند.

آذری جهرمی با اشاره به آثار تولیدت قدیمی تولیدکنندگان قدیمی در صنعت مخابرات و با تأکید بر اینکه این آثار و شواهد حکایت از آن دارد که ما دانش فنی کافی برای تولید داخلی داریم گفت: این تولید داخلی می‌تواند اثراتی مثل کاهش قیمت تمام‌شده داشته باشد. اگر تولید داخلی بنا باشد که بیاید قیمت تمام‌شده در مقایسه با نمونه خارجی مطلوب و قابل‌رقابت نباشد مؤثر نیست و نمی‌تواند اهداف ما برای تولید داخل را محقق کند.

وی افزود: در این مسئله موضوعی وجود دارد و آن این است که قیمت تولید به تیراژ بستگی دارد. نمونه‌های خارجی معمولاً چون بازارهای بین‌المللی را از آن خود می‌کنند و تعداد زیادی تولید می‌کنند قیمت تمام‌شده تک‌محصولشان پایین‌تر از قیمت تمام‌شده قیمت محصول داخلی ما است. این چالش را ما می‌دانیم منتها در نظر بگیرد در تولید بین‌المللی و خارجی، هزینه‌هایی مثل حمل‌ونقل، گمرک و... راداریم که در تولید داخلی آن را نداریم و این باید بتواند موازنه‌ای ایجاد کند که قیمت تمام‌شده تولید داخل ارزان‌تر از نمونه خارجی باشد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بابیان اینکه دوم خدمات پس از فروش دومین مسئله در تولید داخلی است گفت: من یک مدتی در عرصه اجرا، در حوزه اپراتوری مسئولیت داشتم و حرف فعالان این حوزه را شنیده‌ام. همواره صحبت دوستان این بود که محصول در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات باید بتواند دست‌کم ۱۵ سال کار کند، ولی آیا تضمینی وجود دارد که شرکت تولیدکننده داخلی سه سال دیگر برای خدمات پس از فروش وجود داشته باشد؟ اتفاقاً نمونه‌های زیادی هم ارائه می‌کردند.

وی افزود: وقتی این مسئله را کالبدشکافی می‌کنید می‌بیند دلیلش این است که کشش بازار داخلی ما حدی دارد و هزینه‌های تحقیق و توسعه و هزینه‌های نگاهداشت بالا است و همیشه هم بازار کشش خرید ندارد. طبیعتاً یک شرکت محصولی را می‌فروشد و سودش را اتخاذ می‌کند و بعد هم بازار اشباع‌شده است و طبیعتاً تعطیل می‌کند.

آذری جهرمی با تأکید بر اینکه راهکار تداوم حضور تولیدکنندگان داخلی، اتصال شرکت‌های مختلف است گفت: تولیدکنندگان داخلی به‌جای تک‌محصولی بودن، خطوط تولید چند محصولی ایجاد کنند. به نظر من برای اینکه بتوانیم دغدغه‌های مصرف‌کننده‌های داخلی را برطرف کنیم باید این بلوغ را در صنعت تولیدی ایجاد کنیم.

وزیر ارتباطات ادامه داد: پس ما علاوه بر ظرفیت تولید بازار مصرف هم داریم اما دغدغه‌هایی وجود دارد که به نتیجه نمی‌رسد. دغدغه اول مسئله تداوم شرکت‌های تولید است که راهکار آن اتصال شرکت‌ها به یکدیگر است. راهکار دوم پویایی تکنولوژی است. تکنولوژی به‌طور دائم در حال تغییر است. تولیدکننده داخلی نمونه‌ای را تولید می‌کنند در تولید نمونه به‌روز شده می‌ماند و بعد از بازار عقب می‌مانند.

وی با تأکید بر اینکه به‌روز نگاه‌داشتن فرایند تحقیق و توسعه در شرکت‌ها مهم است گفت: دلیل این عقب‌ماندگی هم این است که عمدتاً وقتی محصولی تولید داخلی می‌شود از ظرفیت حمایتی استفاده می‌شود و واردات کالا ممنوع می‌شود، واردات ممنوع می‌شود تولیدکنندگان می‌بیند که مجموعه‌ای با فشار دولت خرید می‌کند یک‌بار هم پول تحقیق و توسعه را داد و حاضر نیست که برای این مسئله هزینه کند.

آذری جهرمی تصریح کرد:  راهکار موضوع به‌روز بودن در حوزه تکنولوژی، ورود به بازار بین‌المللی است. نباید تولید داخلی ما به بازار داخلی بسنده کند. تا زمانی که طرز فکر ما این باشد نمی‌توانیم پیشرفت کنیم. وقتی که ما در عرصه بازارهای بین‌المللی حضور پیدا می‌کنیم آن‌وقت ملزم به رقابت خواهیم بود. امکان ورود به بازار بین‌المللی هم وجود دارد اگر حاضر باشیم خدمات را در کلاس بین‌المللی ارائه کنیم. پس مسئله تداوم تحقیق و توسعه و به روز رسانی می‌تواند حیات تولید داخل ما را تضمین کند.

وی با بیان اینکه چالش سوم در مسئله تولید داخل پشتیبانی است گفت: شرکت‌های خارجی همواره در خدمات پس از فروش می‌گویند حق با مشتری است، ولی خدمات پس از فروش شرکت‌های ایرانی از کیفیت لازم را برخوردار نیست. راهکار این مسئله هم ارتقای فرهنگ‌سازمانی است. یعنی باید توجه ویژه به فرهنگ خدمات پس از فروش داشته باشیم.

وزیر ارتباطات با اشاره به کیفیت نامطلوب خدمات پس از فروش برخی اپراتورهای اینترنت ثابت و همراه گفت: یکی از دلایل ماندگاری مشتریان در خدمات ارتباطی همین کیفیت خدمات پس از فروش است. این نیاز به ارتقای فرهنگ، آموزش، توجه و اعتقاد به این دارد که حق با مشتری است.

آذری جهرمی تأکید کرد: بنابراین اگر روی این سه محور بتوانیم کار خوبی بکنیم، می‌توانیم تداوم رشد اقتصادی بخش صنعتی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات را پیش ببریم.

وزیر ارتباطات با اشاره به برنامه‌های حمایتی از تولید داخل گفت: برنامه ما در همکاری با سندیکا صنعت مخابرات و انجمن تولیدکنندگان ایران،  پیگیری پیوست فناوری بود که ذیل برنامه اقتصاد مقاومتی به ما ابلاغ‌شده بود. ساختار این برنامه هم برای این است که برای ۱۵ سال آینده کشور، استخراج کرده‌ایم چه نیازمندی‌های در حوزه داخلی داریم و چه توانمندی‌هایی برای تولید داریم. اولویت‌های تولید را با سندیکا و تولیدکنندگان را مشخص کردیم  و خواسته‌ایم دنبال حوزه‌هایی که ارزش اقتصادی ندارد نروند.

وی افزود: ما هم‌اکنون می‌توانیم در توسعه شبکه ثابت ۷۰ درصد، تجهیزات موردنیاز را در داخل کشور تولید کنیم و ما در سال های پیش رو بایستی جهشی بزرگ در شبکه ثابت داشته باشیم.

آذری جهرمی در ادامه خطاب به تولیدکنندگان گفت: اگر می‌خواهید بازار را به دست آوردید، یکدیگر را تخریب نکنید و به اصول اخلاقی پایبند باشید. رقابت منفی بین تولیدکنندگان باید کنار گذاشته شود. این رقابت مثبت و سازنده نیست و باید کنار گذاشته شود. اگر هم نکته منفی وجود دارد باید خودتان در سندیکا آن را حل کنید.

وی افزود: نمی‌شود در شرایطی که نرخ ارز به واسطه تحریم ها و فشار حداکثری نوسان دارد ما هم هزینه ارایه خدمات را افزایش دهیم و به مردم بگوییم که کاری نمی‌توانیم بکنیم. نمی‌شود که یک مودم ۲۰۰ هزار تومانی به یکباره ۲ میلیون تومان بشود.

آذری جهرمی ادامه داد: راهکار این مسئله ایجاد وفور در بازار است. در تولید داخلی امروز چشم خیلی از مردم به دست تولیدکنندگان داخلی است. اگر محصولی با قیمت ارزانتری به بازار عرضه شود برکت خودش را هم خواهد داشت. امروز به ما گزارش دادند که «صاایران» پس از درخواستی که از وزارت دفاع داشتیم برای تولید گوشی داخل، ورود خوبی داشته است و اولین پارت گوشی‌های تولیدی خود را تحویل ایرانسل داده است که به بازار عرضه کند که من تشکر می‌کنم هم از امیر حاتمی وزیر دفاع و امیر شهرام در «صاایران» و از آقای «عباسی» مدیرعامل ایرانسل هم بابت این حمایت تشکر می‌کنم.

در ادامه وزیر ارتباطات از «ستار هاشمی» معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات درخواست کرد:خط اعتبار ۵۰۰ میلیاردی که قرار شد به اپراتورها وام داده شود تا آن‌ها بتوانند گوشی‌ها تلفن همراه را به مردم اقساطی ارائه کنند را پیگیری کند تا زنجیزه تولید تا عرصه تکمیل شود.

وی افزود: زمانی این اقدامات شیرین خواهد بود که سرانجام کار دست مردم برسد. بارها درباره گوشی ایرانی صحبت کرده‌ایم و به من درباره خطوط تولید آن گزارش می‌دهند اما محصول آن‌ها باید سریع‌تر دست مردم برسد. موجودی بازار در شرایط فعلی به‌ویژه در شرایط آغاز سال تحصیلی باید حفظ شود. اگر برای تولید هم مشکلی وجود دارد منتقل کنید تا ما آن را حل کنیم.

آذری جهرمی ادامه داد: در سند شبکه ملی اطلاعات هم با سه دیدگاه مسئله تولید داخل موردتوجه قرار گرفته است. یک دیدگاه هدف اقتصادی است که باید ده درصد سهم تولید ناخالص کشور را به حوزه اقتصاد دیجیتال اختصاص دهیم. شما به‌عنوان تولیدکنندگان محصولات در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، یک ستون تولید داخلی هستید.

وی تصریح کرد: یک دیدگاه دیگر سند شبکه ملی اطلاعات از منظر استقلال است. ما به‌ هرحال تحت تحریم‌های ظالمانه‌ای قرار گرفته‌ایم و برخی از تولیدکنندگان خارجی بعد از فشارهای یکجانبه آمریکا بازار ایران را ترک کردند. ولی چون از قبل نسبت به این حوزه برنامه‌ریزی‌شده بود دچار مشکل نشدیم.

وزیر ارتباطات با تأکید بر اینکه دیدگاه سوم در حوزه شبکه ملی اطلاعات امنیت است گفت: ما می‌بینم که هر روز جنگ تکنولوژی وجود و سیاستمداران درباره تکنولوژی و سوءاستفاده‌هایی که در این زمینه می‌شود هر روز صحبت می‌کنند. بنابراین در حوزه امنیت بخشی در فضای تبادل کشور هم سند شبکه ملی تکلیف قرار داده است.

آذری جهرمی افزود: بنابراین ما موضوع تولید داخل را هم از بعد اقتصاد مقاومتی، هم از بعد اسناد بالادستی و سند کلان شبکه ملی اطلاعات و هم از دید اقتصادی مردم مورد توجه قرار داده ایم.

وزیر ارتباطات در ادامه از صداوسیما خواست گزارش دستاوردهای حوزه ارتباطات و تولیدات داخلی را ارایه دهند تا مردم خوشحال شوند.

آذری جهرمی در ادامه دو خبر مهم را بیان کرد و گفت: من قبلاً از کیفیت پایین ارتباطات همراه اول در البرز و تهران گلایه کرده بودم، امروز با توجه به برطرف شدن مشکل از عوامل تشکر می‌کنم. دیشب مشکل شبکه تهران و البرز برطرف شد و شبکه همراه اول به کیفیت قبل بازگشت و به من قول دادند که اتفاقات بهتری در شبکه رخ خواهد داد تا عرضه خدمات به مردم مطلوب‌تر شود.

وی در ادامه بیان خبر دوم گفت: آقای دکتر حسین صمیمی، رییس پژوهشگاه فضایی دیروز گزارش داد کار آزمایش‌های نهایی برای تحویل ماهواره «پارس۱» که پیشرفته‌ترین ماهواره تولید داخل است به سرانجام رسیده است و این ماهواره هفته آینده برای طی مراحل بعدی تحویل سازمان فضایی خواهد شد. می‌خواهم همه تمرکزشان را بگذارند برای تکمیل ماهواره «ناهید ۲» که آن‌هم ماهواره مخابراتی مهمی است و امیدوارم همین مسیر پیشرفت در عرصه فناوری اطلاعات با جدیت ادامه پیدا می‌کند تا به سرانجام نهایی برسد.

در پایان این مراسم وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از نمایشگاه دستاوردهای بومی‌سازی تجهیزات پیشرفته شبکه ملی اطلاعات با حضور ۴۴ شرکت در زمینهٔ تولیدIP-PHONE ، مودم، دسترسی نوری، انتقال نوری، کابل شبکه، SD WAN ، ذخیره‌سازی دیتا، آنتن‌ها، مایکروویو، زیرساخت ابری و ... بازدید کرد.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی رئیس جمهور برچسب ها: دولت ، ناطقان ، وفور ، قیمت

منبع: ناطقان

کلیدواژه: دولت ناطقان وفور قیمت ارتباطات و فناوری اطلاعات تولیدکنندگان داخلی شبکه ملی اطلاعات خدمات پس از فروش حوزه ارتباطات تولید داخلی وزیر ارتباطات آذری جهرمی قیمت تمام شده تحقیق و توسعه برای تولید بین المللی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۹۹۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت از فعالان بازار لوازم خانگی انتظار معجزه دارد

دولت انتظار دارد، برند‌های ایرانی لوازم خانگی با شاخص‌ترین برند‌های خارجی رقابت کنند و بازار کشور‌های همسایه را در اختیار بگیرند.

به گزارش اکونگار، در عین حال به فعالان فشار می‌آورد که ارز صادراتی را با نرخ نیمایی به دولت بفروشند و تولید با قیمت پایین‌تر به بازار عرضه کنند. به نظر می‌رسد دولت از فعالان لوازم خانگی انتظار معجزه دارد.

در حاشیه ششمین نمایشگاه فرصت‌های صادراتی ایران پنلی با عنوان دلایل عدم استقبال بازار‌های جهانی از محصولات لوازم خانگی ایرانی برگزار شد. در این پنل احسان فدایی کارشناس لوازم خانگی و دبیر پنل، محمدرضا شهیدی دبیر انجمن صنفی صوتی و تصویری، عادل دهدشتی مدیر ارشد برند سازمانی گروه انتخاب، عباس ابهری عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی، محمدحسین اسلامیان نایب رئیس اتحادیه لوازم خانگی، پرویز کلباسی مدیرعامل سیماران، فرشید گلزاده مدیرعامل صنایع لوازم خانگی مادیران و ابوالقاسم شانه ساز دبیر انجمن لوازم خانگی کوچک حضور داشتند و به مشکلات تولید و فروش لوازم خانگی اشاره کردند.

البته عنوان این پنل مورد نقد شرکت کنندگان قرار گرفت چرا که اعضا بر این باور بودند این عنوان انداختن توپ مشکلات و نارسایی‌ها به زمین فعالان صنعتی ست. در حالی که پیش از اینکه به تولید برسیم باید ریشه‌های مشکلات کلان اقتصاد را بررسی کنیم سپس به رقابتی نبودن تولیدات بپردازیم.

احسان فدایی دبیر پنل و کارشناس لوازم خانگی در گفتگویی به خلاصه‌ای از گفته‌های شرکت کنندگان در پنل اشاره کرد که در ادامه می‌خوانید:

محمدرضا شهیدی دبیر انجمن صنفی صوتی و تصویری، گفت: در سال‌های اخیر همواره درون ساختار تصمیم گیری ناهماهنگی‌های زیادی وجود داشته و مشکلات و موانعی که بر سر راه قرار گرفته به صورت خواسته یا ناخواسته توسط دولت زمینه ساز این شده که شرکت‌های تولیدی در داخل کشور دستشان برای هر نوع فعالیت اقتصادی بسته باشد.

آئین نامه‌های خلق الساعه‌ای که مدام در حال زایش و تغییر هستند تبدیل به بزرگترین مانع برای تولید شده اند. صاحبان صنایع نیاز به برنامه ریزی میان مدت و بلندمدت دارند. تولید با مقوله تجارت و بازرگانی که پروسه آن سرعت بیشتری دارد، متفاوت است. متاسفانه آئین نامه‌های متعددی که صادر می‌شود تغییر و تحولات بسیار گسترده و عمده‌ای را از سوی وزارت صمت برای تولید به بار آورده و منجر به نارکارآمدی برنامه ریزی‌ها شده است. تولیدکننده نمی‌داند در چند ماه آینده شرایط تولید و تجارت چقدر قرار است تغییر کند تا نسبت به آن برنامه ریزی داشته باشد.

مشکل دوم به تخصیص ارز مربوط می‌شود. پروسه تخصیص ارز بسیار طولانی شده و ناهماهنگی بین وزارت صمت و بانک مرکزی بسیار بالا رفته است. بانک مرکزی از سیستم پاسخگویی رودر رو به سیستم ثبت تیکت تغییر داده و اصلا پاسخگوی مشکلات فعالان حوزه نیست.

کمیت گرایی دولت

ابوالقاسم شانه ساز دبیر انجمن لوازم خانگی کوچک، گفت: تامین مواد اولیه و قطعات در گذشته از کشور‌های مختلف انجام می‌شد و لوازم خانگی کوچک بازار خوبی داشت. با تولیداتی که انجام می‌شد روی بازار‌های صادراتی بهتر می‌توانستند کار کنند. اما یکی از مشکلات بزرگی که در چند سال اخیر به شدت رواج پیدا کرده و در اثر یک سیاستگذاری غلط و تداوم آن سیاست ایجاد شده این است که طی سال‌های گذشته گرفتار آماردرمانی و کمیت گرایی شده ایم. در مجموعه وزارت صمت در چند سال گذشته برای افزایش آمار کمی تولیدات، برای هر کسی که تقاضا داشته مجوز صادر شده است.

افراد برای استفاده از تسهیلات تولید که در سال‌های گذشته تخصیص پیدا می‌کرد متقاضی تاسیس بنگاه‌های تولیدی کوچک می‌شدند. بدون آنکه صلاحیت آن‌ها بررسی شود و تخصص لازم برای فعالیت در این حوزه را داشته باشند. تعدد مجوز‌ها مشکل بزرگی ایجاد کرده است. در مقوله تخصیص ارز، وزارت صمت باید چیزی حدود یک هزار فعال صنعتی را برای دریافت ارز به بانک مرکزی معرفی کند. ۹۰ درصد این افراد Economy of scale نیستند یعنی تولید رقابت پذیر ندارند. این بنگاه‌ها ارز را دریافت می‌کنند، مواد اولیه گرید ۲ چینی وارد می‌کنند و وارد چرخه تولید برند‌های ناشناخته و بی کیفیت می‌شوند. این برند‌ها حتی در بازار داخلی هم متقاضی ندارند چه رسد به صدور به کشور‌های همسایه. این اتفاق تبدیل به لوپ بزرگ و معیوب در کشور شده است.

کشور‌های همسایه هم تولیدات ایرانی را نمی‌خواهند

محمدحسین اسلامیان نایب رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی، گفت: وقتی محصولات تولید شده، برای تهیه مواد اولیه از ارز بازار آزاد استفاده می‌کند، قیمت تمام شده آن افزایش می‌یابد. به طور مثال یک ماشین لباس شویی یا ظرف شویی ایرانی بالغ بر ۳۰۰ دلار هزینه تمام شده، دارد. چگونه این تولیدات با برند‌های معتبر دنیا که با قیمت پایین‌تر یا هم اندازه قیمت تولیدات ایرانی در کشور‌های همسایه عرضه می‌شود، می‌تواند رقابت کند.

وقتی ما خودمان واردکننده تکنولوژی هستیم نمی‌توانیم با مشکلاتی که در حوزه ارز داریم قطعا نمی‌توانیم با برند‌های خارجی رقابت کنیم. چگونه می‌توانیم تولیدات ایرانی را ۴۰ درصد گران‌تر از تولیدات مشابه برند‌های خارجی بفروشیم. پس عملا بستر صادرات را حتی در کشور‌های هم مرز خودمان هم نداریم. چون کشور‌های آن‌ها دارای تجارت آزاد هستند و ممنوعیتی برای واردات برند‌های باکیفیت‌تر و با قیمت مناسب‌تر ندارند.

دخالت دولت هر روز بیشتر می‌شود

پرویز کلباسی مدیرعامل سیماران، گفت: در گذشته صادرات به راحتی انجام می‌شد، چون محدودیت‌ها و ممنوعیت‌ها کمتر از امروز بود و دخالت دولت را در بازار کمتر می‌دیدیم. هر مرحله که پیش می‌رویم دخالت و ورود دولت به بازار چه از سوی وزارت صمت و چه بانک مرکزی افزایش پیدا کرده لذا مسیر بسیار دشوار شده است؛ بنابراین ما که در گذشته می‌توانستیم به کشور‌های اطراف صادرات انجام دهیم امروز صادراتمان به صفر رسیده است و بخشی از سود شرکت که از محل صادرات بود از دست رفته است.

مجموعه‌های خدمات پس از فروش در کشور‌های هدف ایجاد شود

فرشید گلزاده مدیرعامل صنایع لوازم خانگی مادیران، گفت: اگر قرار است صادرات داشته باشیم باید مجموعه‌هایی در کشور‌های هدف ایجاد شوند تا به برند‌های ایرانی خدمات پس از فروش ارائه دهند. با ایجاد شدن این مزیت شاید بتوان روی صادرات به برخی کشور‌ها کار کرد.

وجود برند‌های بی کیفیت و متعدد

عادل دهدشتی مدیرارشد برند سازمانی گروه انتخاب، گفت: ما در کشور خودمان یک برند سرشناس شاخص نداریم. در کشور‌های صنعتی مهم دنیا چند برند خاص به عنوان صنایع مادر برای صادرات در نظر گرفته می‌شوند. این برند‌ها مورد حمایت قرار می‌گیرند و باقی تولیدات، برای آن‌ها زنجیره ارزش ایجاد می‌کنند. مثل ال جی و سامسونگ به عنوان تولیدات شاخص کره جنوبی. اما در کشور ما برند‌های به شدت زیادی وجود دارد که عمده آن‌ها نیز تولیدات اقتصادی ندارند. اغلب این صنایع در حال گذراندن روزمرگی خود هستند. تبلیغاتی که در صدا و سیما می‌شود تبلیغ روی فروش است و ارتباطی با برندسازی ندارد.

دولت کاری نکند بهترین خدمت به تولید است

احسان فدایی کارشناس لوازم خانگی و دبیر پنل، گفت: به خیر تو امید نیست شر مرسان. همه فعالان لوازم خانگی در ایران بر این باورند که بهترین خدمت به مجموعه لوازم خانگی این است که دولت کاری نکند. چون حضور و تصدی گری دولت منجر به سردرگمی فعالان صنعت لوازم خانگی شده است. یک مثال عینی آن بیانیه‌های وزارت نیرو برای ممنوعیت تبلیغات اسپیلت هاست. در کشوری که مشکل آب داریم و در زمستان مشکل گاز داریم و هر چه پیشتر می‌رویم مشکلات وخیم‌تر می‌شود، بهترین روش به سمت انرژی‌های نوین و جایگزین کردن کولر‌های آبی ست. مشکل اصلی ما در خانه است و هنوز مشکل داخلی ما حل نشده که به مسائل بیرون از کشور بپردازیم.

یکی از مشکلات اصلی ما این است که سیاست‌های تشویقی به سیاست‌های تنبیهی تبدیل شده است. در بحث صادرات به سه موضوع باید توجه داشته باشیم. اول عرضه، بعد تقاضا و سپس هزینه مبادله. ما باید تولید محصول رقابت پذیر باشیم چه در بخش قیمت، چه کیفیت و چه طراحی. در بحث قیمت تمام شده می‌بینیم که دولت به عنوان تامین کننده عمده مواد اولیه، قیمت‌ها را بالا برده است. هزینه‌های حمل و نقل نیز از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۲ حدود ۵.۵ برابر شده است.

نرخ بهره نیز از سوی بانک‌ها به بیش از ۴۲ درصد رسیده و قیمت ارز هم که مشخص است. در حوزه طراحی و کیفیت زمانی می‌توانید سرمایه گذاری کنید که حاشیه سود بالایی داشته باشید. یعنی تولید در مقیاس اقتصادی باشد. در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد از تولیدکنندگان لوازم خانگی تولید اقتصادی ندارند؛ بنابراین اصلا نمی‌توان در حوزه طراحی و کیفیت ورود پیدا کنند. ما در بخش تقاضا باید تعرفه‌های ترجیحی داشته باشیم.

یا باید دولت دامپینگ کند یا اینکه تعرفه‌های ترجیحی داشته باشیم. اما وزارت خارجه انقدر درگیر مسائل سیاسی شده که برای رایزنی اقتصادی با کشور‌های همسایه هم فرصت ندارد. در کنار همه این‌ها به دلیل تحریم هزینه‌های مبادله به شدت بالا رفته است و بانک مرکزی هم با پیمان سپاری ارزی کار را برای صادرکننده تمام کرده و با گرفتن ارز با قیمت‌های دولتی، همه انگیزه‌های صادرات را از بین برده است.

دیگر خبرها

  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • دولت از فعالان بازار لوازم خانگی انتظار معجزه دارد
  • توسعه روابط ایران و تانزانیا در ارتباطات و فناوری‌اطلاعات
  • بررسی توسعه روابط ایران و تانزانیا در حوزه ارتباطات و فناوری
  • وفور کالاهای اساسی و آرامش در بازار/ تخلف برخی کسبه به بهانه مالیات ارزش افزوده
  • هشدار رئیس مجلس نسبت به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو/ مبلغ 74 همت نمی‌تواند باعث کنترل قیمت و بازار دارو شود/ دولت برای کنترل قیمت بازار دارو 180 همت در نظر بگیرد
  • تاکید پدافندغیرعامل بر ضرورت ارتقا امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • تاکید پدافند غیر عامل بر ضرورت ارتقای امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • تاکید پدافندغیرعامل بر ضرورت ارتقای امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز