Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@21:02:22 GMT

محدودیت‌ها برای گسترش دانش شناختی رفع می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۰۲۴۲۱

محدودیت‌ها برای گسترش دانش شناختی رفع می‌شود

به گزارش روز سه شنبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری،  مجید نیلی احمد آبادی جذب همکاری شرکت‌ های فعال و دانش ‌بنیان از طریق ارایه کمک‌ های فنی، علمی و مالی برای ورود به حوزه علوم شناختی را از سیاست های محوری این ستاد عنوان کرد.

وی افزود: این شرکت‌ ها می‌توانند با تکیه بر فعالیت های تجاری پدیده آمده در کشور با ورود و فعالیت در حوزه علوم و فناوری ‌های شناختی، اقتصاد دانش ‌بنیانی را بنا کنند و در این مسیر قطعا حمایت از دانشگاه ها و موسسات علمی برتر برای توسعه علوم و فناوری های شناختی همانند سال های گذشته ادامه می یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی، ارتقای سرمایه شناختی جامعه، توسعه فناوری ‌های خواندن و نوشتن در مغز و ابزار مطالعه نوین مغز، توسعه کاربرد های علوم و فناوری‌های شناختی، توسعه هوش مصنوعی و کلان داده به توان شناختی و کاربرد فن آوری‌ های سلول ‌های بنیادی درحوزه شناختی را از اهداف این ستاد عنوان کرد و افزود: این پنج محور به عنوان اولویت‌های اصلی برای به حداکثر رساندن توسعه خدمت و افزایش رفاه آحاد جامعه مورد توجه جدی ستاد قرار دارد.

نیلی احمدآبادی همچنین گفت: در دنیای امروز سرمایه نیروی انسانی و توانایی‌های ذهنی آحاد جامعه از مهم ترین ثروت های یک جامعه به شمار می آید و بنابراین ارتقای سرمایه شناختی یک موضوع عام است که کل جامعه را در برمی‌گیرد و در دوره های سنی کودکی تا بزرگسالی نقش متفاوتی دارد.

ارتقای سرمایه شناختی جامعه ایرانی

وی با بیان این که شعار ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی، ارتقای سرمایه شناختی جامعه ایرانی برای رفاه و توسعه همه جانبه است، ادامه داد: ارتقای سرمایه شناختی درکودکان، در پرورش شناختی بروز پیدا می‌کند و ارتقای سرمایه شناختی در افرادی که به هر دلیل آسیب دیده و بخشی از قوای شناختی خود را از دست داده‌اند، در توانبخشی شناختی مطرح می شود که به مسائل سلامت مرتبط است.

وی خاطرنشان کرد: توسعه قابلیت‌ های شناختی در سنین پایین امکان‌پذیرتر و مؤثرتر است و ارتقای سرمایه شناختی احتمال آسیب‌های اجتماعی در نوجوانان و کودکان را کاهش می‌دهد و ارتقای سرمایه شناختی هر چه در سنین پایین‌تر اتفاق بیافتد، یادگیری و بازدهی افراد در جامعه افزایش پیدا می‌کند.

 دبیر ستاد توسعه علوم  و فناوری های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری توسعه فناوری ‌های خواندن و نوشتن در مغز و ابزار مطالعه نوین مغز را یکی دیگر از اولویت ‌های مهم این ستاد بیان کرد و گفت: تغییر کارکرد مغز ابزاری آینده نگرانه برای توسعه حوزه های توانبخشی شناختی و ارتقا کارکردهای شناختی است.

نیلی احمدآبادی ادامه داد: در این برنامه برقراری ارتباط دوسویه با مغز برای درک کارکرد مغز و همچنین تغییر کارکرد آن مورد توجه جدی است که از یک سو با استفاده از این فن آوری ها می توان پی برد چه اتفاقاتی در مغز درحال رخ دادن هستند و از طرف دیگر، با نوشتن در مغز که به معنای تغییر در آن از طریق روش‌های الکترومغناطیسی، شیمیایی یا نوری است، می‌توان کارکرد مغز را تغییر داد.

وی افزود: از آنجا که مغز هنوز موجودی ناشناخته است، شناخت آن پیوسته توسعه ابزارهای جدیدی را می‌طلبد. بنابراین ابزارسازی برای پیشرفت در حوزه علوم و فناوری‌ های شناختی جزو برنامه‌ های ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی در سال ۱۳۹۸ بوده و در آینده نیز دنبال خواهد شد.
توسعه ابزارهای خواندن و نوشتن در مغز

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری یادآور شد: در حوزه توسعه ابزارهای خواندن و نوشتن در مغز، در مدل آزمایشگاهی برای کارهای تحقیقاتی موفقیت‌ های چشمگیری داشته‌ایم که آن را ادامه و توسعه خواهیم داد. علاوه بر کارهای مطالعاتی، شاهد ابزارهای درمانی در آینده نیز خواهیم بود؛ مانند ابزارهایی که بتوان با روش‌های الکتریکی، مغناطیسی و نوری مغز را بدون رساندن آسیب به آن، تحریک کرد و در نتیجه برخی مشکلات افراد را کاهش داد.

نیلی احمدآبادی گفت: این یک اولویت جدی ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی در سال ۱۳۹۸ بود که از طریق برگزاری چالش‌ها، فراخوان‌ها و همچنین حمایت از گروه‌های پیشران و توسعه فناوری و پیش‌خرید فناوری در کشور در حال انجام است و در سال‌ های آتی نیز ادامه خواهدیافت.

وی با تاکید بر این مطلب که در توسعه کاربرد های علوم و فناوری های شناختی، دستیابی به فناوری ارایه خدمات شناختی به جامعه و تولید دانش و فناوری در حوزه علوم شناختی از دیگر اهداف ستاد است، افزود: به همین منظور ستاد از بدو فعالیت خود تاکنون بیش از ۲۰۰ طرح پژوهشی و مطالعاتی در شاخه‌­های مختلف علوم شناختی را مورد حمایت قرار داده و با تشکیل گروه­های فاخر علمی و تحقیقاتی میان رشته‌­ای در دانشگاه‌ها، موسسات آموزش عالی و نیز بکارگیری ظرفیت­های بالقوه شرکت­‌های دانش بنیان تراز اول در کشور این طرح­ ها را به اجرا درآورده است.

وی یادآور شد: برون دادهای طرح­‌های مصوب می­‌تواند در گستره­ای وسیع به ارائه ره یافت‌های اساسی و کاربردی برای حل مسائل جامعه کنونی منتهی شود و مجموعه ستاد با پیگیری ­های مستمر و درتعاملی پایاپای با گروه­های اجرایی و به طور همزمان از طریق رایزنی با نهادها و دستگاه‌­های سیاستگذار کلان علمی، فرهنگی، آموزشی، خدماتی و اقتصادی کشور در صدد نهادینه کردن بروندادهای حاصل از این طرح­ها است تا امکان بهرمندی از آن برای آحاد افراد جامعه فراهم شود.

گسترش برنامه داده‌کاوی هوشمند به توان شناختی

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری، حرکت از سمت علوم شناختی به سمت هوش مصنوعی را دارای اهمیتی ویژه برای این ستاد دانست و گفت: در این راستا، ستاد توسعه علوم و فن آوری‌های شناختی موضوعی را با عنوان داده‌کاوی هوشمند به توان شناختی آغاز کرد؛ یعنی با استفاده از تئوری‌های علوم شناختی، داده را برای فهم معنا از آن، بکاویم. انتظار می‌رود که این حوزه نسل بعدی هوش مصنوعی و کاربردهای بسیار جدی برای هوش مصنوعی را ایجاد کند.

استفاده از سلول‌های بنیادی برای تغییر در مغز

نیلی احمدآبادی کاربرد فناوری‌های سلول‌های بنیادی در حوزه شناختی را برنامه ای دیگر در ستاد دذکر کرد و یادآور شد: در حوزه سلول‌های بنیادی، یکی از کاربردهای جدی، مسائل ترمیمی، بازساختی یا مسئله ایجاد ارگانیسم‌های طبیعی از جمله سیستم عصبی است که کاربردهای بسیاری هم به عنوان ابزارهای درمانی و هم به عنوان ابزارهای محاسباتی طبیعی خواهند داشت. بدین منظور، ایجاد فناوری‌هایی با نام ترکیبی Wetware و همچنین استفاده از سلول‌های بنیادی برای تغییر در مغز در مواردی که دچار مشکل شده است، از اولویت‌های جدی ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی است که با ترکیب تیم‌های شناختی دنبال می‌شود.

وی توجه به تربیت و توسعه نیروی انسانی در حوزه دانش علوم شناختی را یک اصل مهم و ضروری دانست و بیان کرد: برنامه جدی ستاد توسعه علوم و فناوری‌ های شناختی در سال ۱۳۹۹ با کمک وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی تلاش برای رفع محدودیت ها برای توسعه و گسترش این دانش است و در این راستا به موازات آموزش های رسمی، ایجاد دوره ‌های آموزش آزاد علوم شناختی است که در آن بسته ‌های علوم شناختی در قالب دوره‌های آزاد به علاقمندان رشته ‌های گوناگون به صورت تخصصی و حرفه‌ای توسط دانشگاه‌های برتر کشور ارائه شود تا دانشجویان برتر رشته های مختلف به صورت تخصصی در حوزه شناختی فعالیت کنند.

وی به اولویت های پنج‌گانه ستاد توسعه علوم شناختی و اینکه ساختار این ستاد تغییر کرده است، اشاره کرد و گفت: برای تحقق و اجرای برنامه ها و اهداف ستاد، کارگروه‌های تخصصی ایجاد و فعال شدند تا نقشه راه را برای توسعه این حوزه در کشور ترسیم کنند و ظرفیت‌ ها را با استفاده از ابزارهایی که در اختیار ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی قرار دارد برای رسیدن به این اهداف فعال کرده و زیست ‌بوم توسعه هر یک از این اولویت‌ها را در کشور ایجاد کنند که امید است تغییر ساختار ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی سبب اجرای بهتر برنامه‌های آن شود و امکان پیشرفت برای همه کارگروه ها فراهم شود.

برچسب‌ها دانشجو شرکت دانش بنیان علوم شناختی شورای عالی انقلاب فرهنگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشجو شرکت دانش بنیان علوم شناختی شورای عالی انقلاب فرهنگی دانشجو شرکت دانش بنیان علوم شناختی شورای عالی انقلاب فرهنگی اخبار کنکور ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی و فناوری دبیر ستاد توسعه علوم سلول های بنیادی نیلی احمدآبادی علوم شناختی هوش مصنوعی برای توسعه حوزه علوم اولویت ها جدی ستاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۰۲۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری وزارت علوم و معاونت علمی در حوزه دارایی‌های فکری

به گزارش خبرنگار مهر، صبح امروز و در حاشیه رویداد روز جهانی مالکیت فکری، توافق‌نامه‌ای میان معاونت فناوری وزارت علوم و مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با موضوع گسترش همکاری و مشارکت طرفین با هدف ترویج، فرهنگسازی، برنامه ریزی و مدیریت توسعه فناوری و کمک به بهره برداری از دارایی های فکری ایجاد شده در وزارت علوم به امضا رسید.

این توافق نامه با توجه به اهمیت نشانه‌های جغرافیایی و طرح‌های صنعتی دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری و با عنایت به ظرفیت‌های موجود در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به نمایندگی دکتر سجاد محمد علی‌نژاد معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به نمایندگی دکتر شقایق حق جوی جوانمرد، رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست‌جمهوری منعقد شد.

تهیه اسناد سیاستی و فرایندهای اجرایی مدیریت دارایی های فکری در وزارت علوم و مجموعه های تابعه، توسعه و ترویج و ظرفیت‌سازی سرمایه‌های انسانی مدیریت زنجیره ارزش توسعه و مدیریت فناوری با تأکید بر مدیریت دارایی‌های فکری از مسیر آموزش و تامین محتوای مکتوب و چندرسانه‌ای،تدوین استراتژی مالکیت فکری برای دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و پارک ها، تسهیل در خصوص بسترسازی برای بهره برداری از دارایی های فکری، راه اندازی نشریه تخصصی مالکیت فکری، پیگیری راه اندازی مقاطع تحصیلات تکمیلی مالکیت فکری در حیطه های تخصصی مدیریت، اقتصاد و فناوری های نوین مالکیت فکری از زمینه های همکاری این دو نهاد به شمار می رود.

در این توافقنامه وزارت علوم متعهد به راه اندازی واحد مالکیت فکری در دانشگاه، پژوهشگاه ها و پارک ها و پیاده سازی و راهبری سامانه نان در حوزه مالکیت فکری و ایجاد ارتباطات بین سامانه با هماهنگی مرکز توسعه فناوری های راهبردی شده است. همچنین همکاری فنی در سیاستگذاری و تدوین استراتژی مالکیت فکری برای دانشگاه ها و پژوهشگاه، همکاری در جهت طراحی و پیاده سازی فرایند ساز و کار ارزش گذاری دارایی های فکری از تعهدات معاونت علمی به شمار می رود.

کد خبر 6090889 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • نوآوری و کیفیت در مسیر سلامت؛ با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • راه‌اندازی مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی در شمال کشور
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • همکاری وزارت علوم و معاونت علمی در حوزه دارایی‌های فکری
  • مرکز رشد فناوری‌های بالینی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افتتاح شد
  • حمایت از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی در کشور حمایت می‌شوند
  • حمایت ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی حمایت می‌شوند