Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@02:09:27 GMT

ارائه گرایش‌های تخصصی رشته صنایع دستی در آینده نزدیک

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۰۳۱۵۵

ارائه گرایش‌های تخصصی رشته صنایع دستی در آینده نزدیک

مدیرگروه رشته صنایع دستی دانشگاه هنر گفت: برای رشته صنایع دستی بازنگری کاملی در سرفصل‌های قدیمی دروس؛ سرفصل‌های جدید و متناسب با نیاز روز و حال حاضر حوزه صنایع دستی طراحی شده است و در آینده بسیار نزدیک با گرایش‌های تخصصی در زمینه‌های مختلف صنایع دستی ارایه خواهد شد.

محمود کارگر عضو هیات علمی دانشکده هنرهای کاربردی دانشگاه هنر و مدیر گروه رشته صنایع دستی این دانشگاه در گفت و گو با ایسنا ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: از آنجایی که که ماهیت هنر و رشته‌های هنری با سایر رشته‌هایی مانند فنی مهندسی، پزشکی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

... متفاوت است به تبع آن تاثیر انواع معضلات اجتماعی، فرهنگی و... مانند انواع بیماری‌های همه‌گیر به گونه‌ای متفاوت در وجوه مختلف هنر و آموزش رشته‌های هنر خود را نمایان می‌سازد. این تفاوت ماهیت را شاید بیشتر بتوان از جنبه عملگرا بودن رشته‌های هنری مد نظر قرار داد. 

وی در ادامه افزود: چرا این گونه رشته ها بیشتر با جنبه و وجه عملی کار درگیر هستند. این وجه به خودی خود به معنای حضور مداوم در موقعیت انجام کار هنر است. وجه عملگرایی و کارگاهی بودن در رشته های هنری بویژه حوزه بسیار گستره صنایع دستی، تاثیرپذیری خود را از بیماری‌های همه گیری مانند کرونا بیشتر نشان می‌دهد. با شروع بیماری و راهکارهای ارایه شده آموزشی یعنی آموزش مجازی، شاید برای حوزه آموزش تئوریک و نظری بستری مناسب باشد هر چند که همان هم به پای آموزش حضوری نمی رسد، اما در حوزه آموزش عملی و کارگاهی فضای مجازی و آموزش مجازی در شرایط فعلی بستری مناسب برای انجام کار را فراهم نمی‌کند و همان گونه که ذکر شده عمده مباحث حوزه هنر و صنایع دستی بر پایه آموزش عملی یعنی حضور هنرجو و یا دانشجو در محل آموزش است که در شرایط کنونی این بیماری خدشه ای بسیار جدی وارده کرده و تاثیر خود را نمایان ساخته است.

مدیر گروه رشته صنایع دستی دانشگاه هنر بیان کرد: با حمایت مجدانه و سرمایه گذاری مفید در آموزش درست و صحیح صنایع دستی با فرهنگ و هویت ایرانی همچنین حمایت از تولید، خرید محصولات صنایع دستی توسط دولت ها، صادارات، بازاریابی فروش، برداشت موانع سخت اداری جهت راه اندازی کسب و کارهای این حوزه، ارایه تسهیلات کم بهره مفید، و به موقع... شاهد باروری و رونق بیشتر هنر در تمامی ابعاد خواهیم بود. 

وی گفت: یکی از مشکلات در مبحث اموزشی نبودن سرفصل دروس رشته صنایع دستی در دوره کارشناسی بود که به یاری همکاران، آموزش این رشته بازنگری شده و واحدهای درسی مفیدتری در سرفصل دروس قرار گرفته است. گذشته از این، تصمیم گیری و همکاری همه اعضای آموزشی گروه رشته صنایع دستی دانشگاه هنر با بازنگری کامل در سرفصل دروس قدیم، سرفصل جدیدی متناسب با نیاز روز و حال حاضر حوزه صنایع دستی  آماده شده و با گرایش های تخصصی در زمینه های مختلف صنایع دستی در آینده بسیار نزدیک ارایه خواهد شد. آموزش صنایع دستی در دانشگاه ها به دلیل عملی و کارگاهی بودن واحدهای درسی هزینه بر بوده و عدم دسترسی به بودجه ایده آل در زمینه آموزشی، پژوهشی و تجهیزاتی نیز معظلی دیگر محسوب می‌شود.

کارگر بیان کرد: رشته صنایع دستی با سابقه ای کهن در ایران یکی از مهمترین رشته های هنری دانشگاه مادر ایران یعنی دانشگاه هنر است. با توجه به اینکه ارایه این رشته از دهه ۶۰ به صورت آموزش دانشگاهی در دانشگاه هنر شروع شده است، در طی این چندین دهه دانشگاه هنر زیرساخت های مناسبی برای برگزاری و اموزش رشته صنایع دستی در گرایش های مختلف را چه به لحاظ جذب اعضای هیئت علمی و اساتید مدعو متخصص، امکانات آموزشی، فضاهای آموزشی فراهم نموده است.

 عضو هیات علمی دانشکده هنرهای کاربردی دانشگاه هنر در پایان خاطر نشان کرد: هدف کادر علمی دانشگاه آموزش دانشگاهی رشته صنایع دستی مبتنی بر عملگرایی و برخورداری دانشجویان از تخصص لازم در حوزه‌های پژوهشی و عملی جهت جذب در بازار کار یا راه اندازی یک شغل مستقل است که خوشبختانه با نگاهی کلی به آمار فارغ التحصیلان این رشته تا اندازه زیادی این مهم برآورده شده است. هرچند ایده ال مورد نظر نیست، اما بدنه هئیت علمی گامهای موثری در جهت رسیدن به آن برداشته و خرده نواقص موجود که از جمله نبودن و یا کمبود برخی واحدهای درسی در سرفصل کلی دروس، بازنگری کامل سرفصل دروس رشته صنایع دستی بوده را برطرف نموده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه هنر رشته صنایع دستی صنایع دستی رشته های هنری رشته های هنر دانشگاه هنر سرفصل دروس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۰۳۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشتغال ۹۲ هزار نفری تعاونی‌های زنان در کشور

مطابق آخرین آمارها ۷۰۰۰ تعاونی زنان با عضویت بیش از ۶۶ هزار نفر و ایجاد ۹۲ هزار فرصت شغلی در کشور فعالیت دارند و تشکیل تعاونی های زنان در دولت سیزدهم رشد ۲۲ درصدی داشته است.

به گزارش ایسنا، در حال حاضر تعاونی‌های زنان نقش بسزایی در رشد و توسعه اقتصاد، تولید ناخالص داخلی، اشتغالزایی و درآمدزایی دارند.سیر تاریخی فعالیت بانوان در ایران نشان می‌دهد زنان از دیرباز در زمینه‌های مختلف از صنایع دستی و مشاغل هنری گرفته تا تولید فرش دستباف و امور باغی و کشاورزی فعالیت داشته و سهم بسزایی از تولید و اشتغال خُرد و خانگی را در قالب تعاونی‌ها به خود اختصاص داده‌اند.

امروز سازمان‌های‌ بین‌المللی، تشکیل تعاونی‌های زنان را به‌ عنوان یکی از راهبردهای اساسی کاهش نابرابری‌ها و افزایش مشارکت در کلیه امور اقتصادی و اجتماعی به دولت‌ها توصیه می‌کنند.

در کشور ما نیز طی یک دهه گذشته بنگاه‌های کوچک و متوسط بسیاری با عنوان تعاونی زنان در کشور تاسیس و با اقبال خوبی همراه شدند.این تعاونی‌ها در گرایش‌های‌ مختلف اعم از تولیدی، توزیعی و خدماتی فعالیت کرده و عمده تولیدات آن‌ها در حوزه‌ خدمات، کشاورزی، صنایع غذایی،صنایع ‌دستی، گلیم، فرش دستباف و گیاهان دارویی بوده است.

آنطور که حامد ویس کرمی - معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی - گفته ۴۵ درصد از تعاونی‌های زنان در گرایش‌های فرش دستباف، صنعت و صنایع دستی، ۱۸ درصد در گرایش کشاورزی، ۲۳ درصد در رشته خدمات و ۱۴ درصد در سایر گرایش‌ها فعالیت دارند.

طبق گزارش ها ۴۵ درصد از تعاونی‌های زنان در گرایش‌های فرش دستباف، صنعت و صنایع دستی، ۱۸ درصد در گرایش کشاورزی، ۲۳ درصد در رشته خدمات  و ۱۴ درصد در سایر گرایش‌ها فعالیت دارند.

وی تقویت تعاونی های زنان را از برنامه های وزارت تعاون در سال جاری ذکر کرده و می گوید خوشبختانه دستگاه‌ها همکاری خوبی با تعاونی ها دارند و حمایت از تعاونی‌ها منجر به ایجاد اشتغال پایدار و امنیت شغلی می شود.
معاون وزیر تعاون درعین حال آماری از تعداد تعاونی‌های زنان در دولت سیزدهم ارائه کرده و می گوید:از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۱۲۲۳ شرکت تعاونی زنان با ۱۲ هزار و ۱۹۶ نفر عضو و ۱۸ هزار و ۹۰۰ فرصت شغلی تشکیل شده است که نسبت به مدت مشابه دوره قبل رشد ۲۲ درصدی داشته است.

به گفته ویس کرمی، در حوزه‌های گردشگری نیز ظرفیت‌های کسب و کار و اشتغال خوبی برای بانوان در بخش تعاونی کشور وجود دارد.

تعاونی‌های زنان تعاونی‌هایی هستند که حداقل  ۷۰ درصد اعضا آن‌ها را زنان تشکیل می‌دهند.

بر اساس تازه ترین آمار تعداد  ۷۰۰۰  تعاونی زنان با عضویت بیش از ۶۶ هزار نفر و ۹۲ هزار فرصت شغلی در کشور فعال هستند. 

به گزارش ایسنا، پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه به اعضای شرکت‌های تعاونی زنان از محل منابع بانک توسعه تعاون، حمایت مالی در قالب وام و کمک بلاعوض با هدف توسعه بازار و حضور در نمایشگاه‌های داخلی و بین‌المللی از جمله برنامه‌های حمایتی معاونت امور تعاون از تعاونی‌های زنان بوده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۲.۶ میلیون نفرساعت آموزش در آموزشگاه‌های آزاد فنی‌وحرفه‌ای قم ارائه شد
  • آزمون دوره ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی حافظان قرآن در همدان
  • برپایی نمایشگاه کارآفرینی و صنایع‌دستی در دانشگاه آزاد کهنوج
  • آخرین آمار انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۳ اعلام شد
  • ثبت سفارش فروش ۳۸۰ میلیارد صنایع دستی سیستان و بلوچستان
  • جزئیاتی از رویداد طراحی و بسته‌بندی محصولات خانگی، صنایع دستی و سوغات
  • تسهیلات مناسب به بانوان فعال در حوزه صنایع‌دستی اختصاص می‌یابد
  • ثبت سفارش میلیاردی صنایع دستی سیستان و بلوچستان در اکسپو
  • اشتغال ۹۲ هزار نفری تعاونی‌های زنان در کشور
  • آغاز احیای رشته چادر شب‌بافی در چهارمحال و بختیاری