Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان توسعه روابط ایران و عراق با برشمردن مشقت‌های بازسازی و توسعه عتبات در سال‌های اخیر می‌گوید: ستاد بازسازی عتبات یادگار حاج قاسم است، باقی می‌ماند و منحل نخواهد شد.

به گزارش مشرق، ستاد بازسازی عتبات در سال‌های اخیر با فراز و نشیب‌هایی همراه شده است و پس از آخرین تصمیم سردار سلیمانی به عنوان بنیانگذار ستاد بازسازی عتبات، اقدامات این ستاد مردمی توسعه یافت و در کنار بازسازی عتبات، موضوع جبهه مقاومت نیز مطرح و ستاد محرومیت‌زدایی و پشتیبانی از مقاومت اسلام تأسیس شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته حسن پلارک، رئیس سازمان توسعه روابط ایران و عراق، ستاد محرومیت‌زدایی و پشتیبانی از مقاومت اسلامی به منظور دو هدف اصلی تأسیس شده است که یک بخش محرومیت‌زدایی در مناطق مختلف ایران و احداث مدرسه، مسجد، مراکز درمانی و بهداشتی و همچنین اقدامات محرومیت‌زدایی در سایر کشورها همچون عراق، سوریه و لبنان است و بخش دیگر حمایت و پشتیبانی از رزمندگان جبهه مقاومت در ایران و سایر کشورهای اسلامی در قالب گروه‌های فاطمیون و زینبیون به شمار می‌رود.

مرد کهنه‌کار بازسازی عتبات عالیات که چهره‌ای مردمی و شناخته‌شده به شمار می‌رود، با بیان اینکه موکب‌های اربعینی در جبهه مقاومت اسلامی فعال می‌شوند، می‌گوید: فشارهایی از سوی آمریکا به ایران و همین طور در حوزه مقاومت و کشورهایی همچون سوریه، لبنان و یمن اعمال شده که اینها نیاز به حمایت مؤمنانه دارند و در صورت نیاز، موکب‌ها برای کمک مؤمنانه در این کشورها به صورت داوطلب فعال می‌شوند.

در ادامه مشروح گفت‌وگو با «حسن پلارک» عضو شورای سیاستگذاری ستاد بازسازی عتبات درباره ستاد محرومیت‌زدایی و پشتیبانی از مقاومت اسلامی و اقدامات این ستاد در داخل و خارج از کشور را بخوانید و از کم و کیف موضوع، بیش‌تر بدانید:

رفع تحریم‌های کشورهای اسلامی توسط آمریکا نیازمند کمک مؤمنانه است 

ستاد محرومیت‌زدایی و پشتیبانی از مقاومت اسلامی در ایران چگونه شکل گرفت؟

پس از آخرین تصمیم سردار سلیمانی درباره تقسیم کار در عتبات و جبهه مقاومت، کار به گونه‌ای شد که حوزه‌های عملکردی توسعه پیدا کرد. جبهه مقاومت، بخش‌های مختلفی دارد که یکی بازسازی عتبات با سازوکار متفاوت است. بخشی موکب‌ها و اربعین و بخشی دیگر مشارکت مردم برای کمک به حوزه مقاومت یعنی منطقه سرزمین جامعه هدف که شامل مردم مناطق شیعه‌نشین و هم رزمندگان و خانواده‌هایشان چه در محورهای مقاومت و چه سایر نقاط کشور است.

 البته این‌ها بخش‌هایی است که عمدتا با استفاده از مشارکت‌های مردم و خیران باید انجام شود که به لطف خداوند شروع شده و مردم هم عنایت خاصی دارند. متبرعانی هم هستند که فعالیت‌های متنوعی را انجام دادند؛ به طوری که در زمینه بازسازی مدارس و مساجد، توسعه زیرساخت‌ها، اشتغال و خدمات بهداشتی مشاوره می‌دهند و بنگاه‌های کوچک تولیدی ایجاد می‌کنند. برخی از این‌ها در حوزه اقتصاد محلی در زمینه کشاورزی، دامپروری، آبزیان و صنایع دستی فعالیت می‌کنند تا مردم به خودکفایی برسند. آن‌ها در بخش معیشت روزمره نیز با عنوان کمک مؤمنانه وارد شده‌اند. به ویژه اکنون که در کنار شیوع کرونا، تحریم‌ها و فشارهایی از سوی آمریکا به ایران و همینطور در حوزه مقاومت و کشورهایی همچون سوریه، لبنان و یمن اعمال شده که اینها نیاز به حمایت مؤمنانه دارند و از طریق مردم در حال پشتیبانی و کمک است.

فعال شدن موکب‌ها در جبهه مقاومت اسلامی/ موکب‌ها برای آبادی کشورهای اسلامی دست به کار می‌شوند

وظیفه موکب‌ها در زمینه کمک مؤمنانه در حوزه جبهه مقاومت اسلامی چیست؟

یکی از وظایفی که برای موکب‌ها تعریف شده است، در کنار فعالیت و پذیرایی از زوار اربعین، به‌کارگیری آنها در زمینه حمایت جبهه مقاومت است؛ به طوری که در صورت نیاز، این موکب‌ها برای کمک مؤمنانه فعال شوند.

موضوع موکب‌ها را سردار سلیمانی به نحوی تنظیم کرده بود تا موکب‌ها به عنوان سازمان‌های مردمی، قوی و بزرگ باشند که تقریبا این عرصه دوباره به ستاد ملحق شد؛ با این تعریف که در زمان اربعین امکان جداسازی فعالیت وجود داشته باشد و در بحران‌ها یا حتی جبهه مقاومت هم تحت کنترل عملیاتی ستاد پشتیبانی از جبهه مقاومت قرار گیرد.

موکب‌ها در حوزه مقاومت اسلامی چگونه نقش ایفا می‌کنند؟

جبهه مقاومت برای انتقال خط دفاعی خارج از مرزها است. در سال‌های اخیر به ویژه در دفاع از حرم حضرت زینب سلام‌الله علیها شور و هیجان جوانان برای حضور در جبهه‌ها را داشتیم؛ تا جایی که هر کسی علاقه داشت تا در سوریه و لبنان علیه دشمن بجنگد. جوانان ایرانی معتقدند که جنگ با دشمنان اسلام در هر جایی به عنوان دفاع از دین و اهل بیت (ع) است. با این دیدگاه، خط مقدم ما از اهواز، مهران و بندرعباس به سمت حلب، دیرالزور و جبل عامل و ... رفته است.

با وجود اینکه بسیاری از جوانان دوست داشتند تا عاشقانه و داوطلبانه در خط مقدم جهاد حضور یابند، اما به دلیل اینکه نیازی نبود و امکان اعزام نیز وجود نداشت، این امر محقق نشد.

تلاش برای بازسازی زینبیه توسط موکب‌های اربعینی

اکنون با توجه به موقعیت، این جبهه یعنی جبهه مقاومت اسلامی نیاز به حمایت و پشتیبانی دارد که موکب‌ها در این عرصه می‌توانند بسیار اثرگذار بوده و پشتیبانی لجستیکی خوبی داشته باشند. در مقطعی در سوریه بیش از ۱۵۰ هزار رزمنده در خط مقدم بودند. اگر رزمنده یک هفته و ۱۰ روز در جبهه باشد، می‌تواند کنسرو مصرف کند، اما اگر سه ماه بخواهد بجنگد، باید غذا به او داد که از نظر روحی، روانی و جسمی آماده باشد که در این برهه موکب‌ها می‌توانند خدمت‌رسانی کرده و اقدام به پخت غذا کنند یا حتی در بازسازی و ساخت و ساز، آبادانی و اشتغال و تکمیل و بازسازی زیرساخت‌ها و همچنین آموزش و توانمندسازی مردم آن منطقه فعال شده و اجر رزمنده‌ای را که در جبهه‌ها می‌جنگد، داشته باشند.

در محله زینبیه، واقعا باید بعد از ثبات در سوریه، عملیات جهادی را شروع کنیم. زینبیه در شأن حضرت زینب (س) نیست. بنابراین، موکب‌های اربعینی باید فعال شوند تا در چند ماه بخشی را بر عهده گرفته و خیابان‌ها و روشنایی و نما را تغییر دهند.

ستاد بازسازی عتبات به عنوان یادگار حاج قاسم منحل نمی‌شود

شنیده‎ها حاکی از آن است که ستاد بازسازی عتبات می‎خواهد زیرمجموعه اوقاف شود و فعالیت‌هایشان در یک بخش تعریف شود. نظر شما درباره این اخبار چیست؟

ستاد بازسازی عتبات یادگار حاج قاسم است و باقی می‌ماند و منحل نخواهد شد. البته اوقاف نقش اساسی در فعالیت‌ها دارد؛ تا حدی که شورای سیاستگذاری که بالاترین رکن ستاد بازسازی عتبات به شمار می‌رود، ریاستش با رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه است.

پس به نوعی زیر مجموعه سازمان اوقاف می‌شود.

در سیاستگذاری ممکن است این اتفاق بیفتد، اما در اجرای تعهدات و اقدامات، نه. البته شورای سیاستگذاری به معنای این نیست که یک نفر تصمیم‌ می‌گیرد، بلکه همه اعضاء نظراتی ارائه می‌دهند. در شورای سیاستگذاری ستاد بازسازی عتبات، علاوه بر فرمانده نیروی قدس، نماینده دفتر مقام معظم رهبری و نماینده دفاتر ائمه جمعه نیز حضور دارند و در تصمیم‌گیری‌ها نقش مؤثری ایفا می‌کنند.

طرح‌های ستاد بازسازی ارزبری چندانی نداشت/ نوسان‌ نرخ ارز کمترین اثر را روی هزینه‌ها گذاشت

یکی از دغدغه‌هایی که این روزها مطرح می‌شود، تامین هزینه‌های ستاد بازسازی عتبات در این برهه اقتصادی است. در زمان برنامه‌ریزی برای احداث و تکمیل پروژه‌ها، هزینه‌ها با دلار ۳۵۰۰ تومانی پیش بینی شده بود. با این نرخ صعودی دلار که اکنون به بیش از ۲۵ هزار تومان رسیده است، هزینه‌های بازسازی عتبات چگونه تأمین می‌شود؟

هزینه‌های ستاد بازسازی عتبات به طور مستقیم ارزی نبود؛ به همین دلیل نوسان‌ نرخ ارز کمتر روی هزینه‌های ستاد اثرگذار است، چرا که ارزبری چندانی نداشتیم. آنچه بر هزینه‌ها اثرگذار است، افزایش قیمت محصولات داخلی با توجه به افزایش نرخ ارز است. مثلا قیمت آهن در ماه‌های اخیر سه برابر شده، سیمان و حمل و نقل و ... نیز افزایش یافته است.

ما سعی می‌کنیم تجهیزات و محصولات را از داخل خریداری و تأمین کنیم تا وارد چرخه اقتصاد کشور شود. بر همین اساس، همان تورمی که در داخل اعمال می‌شود، برای ما هم همان اثرگذار است. مثلا یک دفعه تمام هزینه‌ها سه تا هشت برابر نمی‌شود، اما به نظر من ۱.۵ برابر می‌شود.

متکی به کمک‌های مردمی هستیم، نه دولتی/ دولت در سه سال اخیر حتی یک ریال هم به بازسازی عتبات کمک نکرده است

در سال‌ها اخیر دشمنان نظام و ضدانقلاب، بدون توجه به اشتیاق مردم در مشارکت توسعه عتبات، سعی دارند بگویند مبالغی که برای بازسازی عتبات هزینه می‌شود، از بودجه کشور و نظام است. چقدر این ادعا درست است؟

مردم به اهل بیت (ع) و اعتاب مقدسه توجه و عنایات خاصی دارند و حاضرند از مایحتاج روزانه بگذرند، اما برای نذرها و توجه به اهل بیت (ع) که ذخیره آخرت است، هزینه کرده یا به نوعی سرمایه‌گذاری کنند.

کمک‌های دولتی نه تضمین و نه الزامی دارد. اگر دولت‌ها وضعیت و منابع مالی خوبی داشته باشند، در جداول بودجه به این موضوع هم کمک می‌کنند. اما در سه سال اخیر با توجه به وضعیت کشور، حتی یک ریال هم دولت کمکی نکرده است. بنابراین ما متکی به کمک‌های مردمی هستیم، نه دولتی.

مردم هم دو نوع پرداخت برای کمک به بازسازی عتبات دارند. یکی عامه مردم با ارقام کوچک است که به وسیله آسان پرداخت و ... به دست ما می‌رسد و عده‌ای هم نذر خاص دارند و متبرعه می‌شوند. برخی هم در گروه‌هایی به جای پرداخت هزینه مستقیم، خدماتی ارائه می‌دهند که آن هم قابل توجه است.

تحریم‌های آمریکا اصلا تأثیری در کار ستاد بازسازی عتبات ندارد

اوایل سال جاری وزارت خزانه‌داری آمریکا از اعمال تحریم‌های جدید علیه افراد و نهادهای مرتبط با ایران از جمله ستاد بازسازی عتبات عالیات خبر داد. نام افرادی همچون شما و آقای جلال مأب، رئیس ستاد بازسازی عتبات نیز در فهرست این تحریم‌ها قرار داشت. به نظر شما چنین تحریم‌هایی چه تأثیری در روند فعالیت ستاد در عراق دارد؟

این تحریم‌ها که خزانه‌داری آمریکا اعمال می‌کند، به طوری است که اگر افراد دارایی در آمریکا و یا کشورهایی زیر سلطه آمریکا دارند، توسط آنها تصرف می‌شود. ما هم این دارایی‌ها را بخشیدیم. حاج قاسم اولین بار که تحریم شد، تعریف می‌کرد: «وقتی تحریم شدیم، به خانه رسیدم که همسرم گفت حالا با این تحریمی که کردند، چه می‌شود؟ گفتم هیچی! پول‌هایمان را در آمریکا مصادره می‌کنند! همسرم گفت: حالا چه کنیم؟ گفتم ما مگر آنجا پولی داریم؟ هر چه آنجا هست برای خودشان.»

ستاد بازسازی عتبات هم شرکتی به نام کوثر نبوت در عراق دارد که آنها توسط آمریکا به پولشویی و جابه‌جایی پول متهم شدند که این اتهام از اساس غیرمنصفانه است و هیچ مبنا و استدلال حقوقی هم ندارد. البته ناگفته نماند که تحریم‌های آنها اصلا تاثیری در کار ما ندارد.

آنها واقعا فکر می‌کنند که ما شبکه قوی انتقال ارز هستیم. متأسفانه نفس کار ستاد بازسازی عتبات را درک نمی‌کنند و اطلاعات ضعیفی دارند و از همه مهم‌تر بی‌منطق هستند. آمریکا با این اقدامات به نوعی اصل خود را نشان می‌دهد و ثابت می‌کند که چقدر اطلاعات اشتباهی دارد و توخالی است.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قرارداد ایران و چین لبنان سوریه اربعین بازسازی عتبات حسن پلارک تحریم ها ستاد بازسازی عتبات جبهه مقاومت اسلامی شورای سیاستگذاری موکب های اربعین کمک مؤمنانه حوزه مقاومت موکب ها سال ها هزینه ها برای کمک تحریم ها حاج قاسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۰۴۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییر تصمیمات جبهه مقاومت و ضرورت بازنگری دربرخی تحلیل های رسمی

خبرگزاری مهر_گروه سیاست، علی موسوی: با گذشت بیش از ده روز از عملیات وعده صادق و خوابیدن گرد و غبارها، اکنون زمان آن است که بدون هیجان، با دقت به گذشته و آینده نگاه کنیم تا بتوانیم خود را برای مراحل بعدی حرکت رو به اوج پرچم جبهه مقاومت به رهبری جمهوری اسلامی ایران، آماده سازیم

۱: خبر رهبر انقلاب از تغییر تصمیمات جبهه مقاومت و جبهه مقابل

۱۵ فروردین رهبر معظم انقلاب در جمع مسوولین نظام، خبر از یک تغییر عمیق و بزرگ در جهان دادند. تغییری که نتیجه اش تحمیل تحول در معادلات جاری بین المللی توسط ایران و جبهه مقاومت است:
«نظام اسلامی روزبه‌روز ان‌شاء‌الله قوی‌تر خواهد شد و دشمنانش روزبه‌روز ضعیف‌تر خواهند شد؛ و محاسبات منطقه‌ای، بعد از این حادثه‌ی طوفان‌الاقصی تغییر کرده است و تغییر خواهد کرد؛ آن محاسبات [قبلی] دیگر وجود ندارد. هم تصمیمات جبهه‌ی مقاومت، هم تصمیمات جبهه‌ی مقابل ناگزیر تغییر پیدا خواهد کرد؛ کما اینکه تغییر هم پیدا کرده و وضع مقاومت در منطقه وضع دیگری شد و بیشتر از این دگرگون خواهد شد و دشمنان اسلام و دشمنان مقاومت و دشمنان جمهوری اسلامی مجبورند و ناگزیرند که به این تغییرات تن بدهند و بدانند که نمی‌توانند در این منطقه بر جامعه‌ی مسلمان حکمروایی و فرمانروایی کنند.» این امر خبر از تغییر راهبردهای ایران می‌داد. تغییری که رونمایی آن ۱۰ روز بعد در ۲۵ فروردین ماه با عملیات وعده صادق مشاهده شد

۲: تلقی شعاری تحلیلگران رسمی جبهه خودی و جبهه دشمن از این بیان رهبر انقلاب

ارزیابی امریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها بر اساس سیاست صبر استراتژیک این بود که ایران به دنبال ندادن بهانه برای مداخله امریکا در این جنگ و تبدیل نشدن جنگ، به جنگ مستقیم ایران و اسرائیل است چه برسد به جنگ مستقیم ایران و امریکا. همین ارزیابی داخل ایران نیز تکرار می‌شد. زمزمه برخی از مسوولین نظام و تحلیل‌های رسمی منتسب به نظام نیز این بود که چنین مواجهه‌ای با توجه به اثر افزایشی بر نرخ ارز و در نتیجه فشارمعیشتی مردم، جایی برای حمایت عمومی در وضعیت کنونی معیشتی مردم ندارد. از این رو اسرائیل با چراغ سبز امریکا خط قرمز بعدی را نیز زیر پا گذاشت تا ناتوانی ایران در پاسخگویی به هتک حیثیتش را هم به مردم داخل ایران و هم به مردم جهان اسلام مخابره کند. امریکا و اسرائیل مطمئن بودند که ایران پاسخ متقابل نخواهد داد.

بخش قابل توجهی از مسوولین کشور نیز بر اساس همین تحلیل، چنین اطمینانی داشتند. این امر در خطبه امامان جمعه کشور پس از حمله اسرائیل به طور هماهنگ شده‌ای انعکاس پیدا کرد. بر همین اساس، بدنه عمومی مردمی نیز جمع بندی اش عدم پاسخ متقابل بود. «پیام اسرائیل به خوبی به داخل و خارج ایران منتقل شده بود.»، ایران جرأت پاسخگویی ندارد و بار دیگر می‌خواهد درگیری‌های حماس و حزب الله و انصار الله و مقاومت عراق را به عنوان انتقام، فاکتور کند. هرچند بازخورد این اظهار نظر علنی مسوولین امنیتی و نظامی در مرتبه قبل درس عبرتی شد که دیگر از این تعبیر استفاده نشود اما این تحلیل‌ها از تریبون‌های غیر رسمی نماز جمعه و مطبوعات و کانال‌های تحلیلی رسمی و استاندارد نظام می‌توانست تکرار شود. چرا که ارزیابی نهایی اینکه بود ایران همانطور که از اول طوفان الأقصی از خاک خودش مستقیم اسرائیل را هدف قرار نداده بود، همچنان نیز همین استراتژی را در پیش خواهد گرفت. مطمئن باشید، ایران هیچ پاسخ مستقیمی به حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه نخواهد داد، «نه مردم آماده‌اند چنین اراده‌ای دارند و نه مسولین» دقیقاً مقابل تعبیری که پس از پاسخ دندان شکن ایران، رهبر معظم انقلاب در توصیف صحنه اصلی نبرد بیان فرمودند.

۳: ضرورت بازنگری بدنه انقلابی و جبهه دشمن در تحلیل صحنه

طرفه آنکه تریبون تحلیلگران رسمی و امامان جمعه و مسوولین کشور، پس از تصریح رهبر معظم انقلاب به «پاسخ پشیمان کننده» همچنان توقعی بر پاسخگویی مستقیم از خاک ایران به اسرائیل نداشتند و با اخبار درز داده شده از پاسخ مستقیم ایران از خاک خود به اسرائیل با دیده شک و تردید می‌نگریستند و همچنان تلاش می‌کردند توقع چنین مواجهه‌ای را در افکار عمومی از بین ببرند. به زعم حقیر، بیش از امریکا و اسرائیل، این بخش رسمی از این پاسخ شگفت زده شدند، هرچند به روی خود نیاورند.

پس از انجام عملیات و عدم پاسخگویی اسرائیل و امریکا، همه در حال تمجید از این مواجهه مقتدرانه اند اما برای بازنگری در تحلیل‌ها، باید به ایام پس از هتک حرمت کنسولگری ایران توسط اسرائیل برگردیم. در آن ایام بدنه انقلابی با مطالبه سنگین و گاه انتقادی خود معتقد بودند به دلیل قدرت بالای ایران و ضعف بالای دشمن، حمله ایران به اسرائیل هیچ پاسخی از سمت اسرائیل و امریکا به دنبال ندارد و ایران اگر هم نمی‌خواهد مستقیم پاسخ دهد، حداقل از همانجایی که به خاکش تعرض شده لازم است پاسخ اسرائیل را بدهد. در مقابل تریبون‌های رسمی جریان انقلابی را متهم به بدبین کردن مردم نسبت به مسوولین با بالابردن مطالبات کرده و با قاطعیت معتقد بودند این مواجهه با راهبرد رهبر انقلاب در عقب کشیدن ایران از صحنه جنگ و مشغول شدن بقیه جبهه مقاومت در جنگ سازگار نیست. از سویی در صورت مداخله ایران، امریکا و اسرائیل پاسخ خواهند داد و حداقل اثرش افزایش نرخ ارز خواهد بود و «چنین اراده‌ای نه در مردم هست و نه مسوولین». جالب‌تر از همه اینکه آثار هیجانی پاسخ ایران بر نرخ ارز نیز با اطمینان بازار از عدم پاسخ امریکا و اسرائیل، بر طرف شد. باشد که تریبون رسمی تحلیلی ایمان بیاورد به «فانقبلوا بنعمة من الله و فضل لم یمسسهم سوء»

برخی پس از تصریح رهبر معظم انقلاب به «پاسخ پشیمان کننده» خبر درز شده حمله مستقیم از خاک ایران را توقع سازی کاذب در فضای افکار عمومی قلمداد می‌کردند. لذا سیل تحلیل‌ها و موضع گیری ها، خصوصاً موضع ائمه جمعه در تخطئه فشار مطالبه انتقام افکار عمومی، به دنبال دورساختن افکار عمومی از مطالبه انتقام و پایین کشیدن فتیله این فشار بود. این مداخلات و تحلیل‌ها نگران کننده بود چرا که به اسم فشار نیاوردن به بدنه مسوولین نظام و عدم ضرورت بالا بردن مطالبه انتقام، می‌توانست فشار روی رهبر انقلاب برای اعمال این تصمیم قاطع را بالا ببرد و افکار عمومی را خاموش کند. واقعیت این بود که فشار مطالبه انتقام افکار عمومی ایران و وعده صریح و علنی رهبری انقلاب قاطع‌تر از آن بود که بخواهد خللی در تصمیم مسوولین نظامی پدید آورد. آنچه در نهایت تحقق پیدا کرد انعکاس اراده مردم و رهبر انقلاب در مطالبه «پاسخ پشیمان کننده» و تبعیت مسوولین نظامی از این اراده ملی و ولایی ایران بود.
واقعیت این است که معادله اصلی در صحنه نظامی رقم نمی‌خورد بلکه صحنه اصلی نبرد طبق تبیین رهبری انقلاب، افکار عمومی بود:
«موضوع تعداد موشک‌های شلیک شده و یا موشک‌های به هدف اصابت کرده که طرف مقابل بر روی آنها متمرکز شده، موضوع دست دوم و فرعی است، موضوع اصلی ظهور قدرت اراده ملت ایران و نیروهای مسلح در عرصه بین‌المللی و اثبات آن است»

پاسخ قاطع ایران نشان داد جملات ۱۵ فروردین رهبر معظم انقلاب صرفاً رجز خوانی و شعار و گفتار درمانی غرور جریحه دار شده مردم ایران نبود. اکنون وقت بازبینی متواضعانه تحلیلگران رسمی از آن جملات طلایی است. این بازبینی باید متمرکز بر این امر باشد که «تغییرات تصمیمات جبهه مقاومت و دشمن» در مقطع کنونی چه خواهد بود؟ مگر تصمیمات جبهه مقاومت و دشمن تا به حال چه بوده که از حال به بعد تغییر می‌کند؟ این تغییر چقدر تهاجمی‌تر می‌شود؟ آیا در این مرحله وارد جنگ علنی با تمام جبهه استکباری جهانی خواهیم شد؟ و سوال‌های مهم دیگری که در این ایام ذهن دشمنان ما را بیش از ما مشغول خود کرده است.
پاسخ به این سوالات از این رو برای تریبون‌های تحلیل رسمی مهم است که طبق تصریح رهبر انقلاب «موضوع اصلی ظهور اراده ملت ایران» است

۴: راهبرد کلان مقاومت در عصر تقیه

ادبیات راهبردی «مقاومت «با دقت بسیار بالایی انتخاب شده است.و تفاوت جدی با ادبیات راهبردی جریان‌های «جهادی» دارد. ترجمه راهبرد مقاومت ارجاع به راهبرد «صبر» دارد. راهبرد مقاومت یا همان صبر استراتژیک در مقابل طاغوت (امپراطوری آمریکایی _اسرائیلی در منطقه مان)، یک راهبرد ثانوی (به وزان احکام شرعی ثانوی) است. این حکم ثانوی ذیل عنوان کلان دوران «تقیه» است بر اساس منطق ائمه متأخرین تا ظهور حضرت ولی عصر عج ادامه خواهد داشت. راهبرد محافظه کارانه از تقیه در ادبیات فقهی رهبر انقلاب به راهبرد تهاجمی ارتقا یافته است. تقیة ترس (سپر) مومن است. سپر در صحنه جنگ به کار می‌رود.
به هر حال راهبرد عصر تقیه، متفاوت از راهبرد عصر ظهور است.
دوران ظهور، دوران راهبرد «جهاد» بر منطق حکم اولی دارالاسلام و دارالکفر است. گذشته از وجوب دفاع کفایی همه مسلمین از دارالاسلام اما تا قبل ظهور راهبرد مقاومت به سمت راهبرد جهاد تغییر نمی‌کند.

5 : عبور از مقاومت دفاعی (پدافندی) به مقاومت پیشروانه (آفندی) در مرحله پیش از ظهور

ما در استراتژی مقاومت پس از فتنه داعش در عراق و سوریه به دوره جدیدی رسیده‌ایم. مقاومت ما از مرحله دفاعی تبدیل به مقاومت پیش رونده شده است. ما نه فقط مسوولیت هدایت و پشتیبانی یک محور در حال پیشروی و توسعه در سطح منطقه‌ای را داریم و محدودیت‌های مردمی بومی هر هسته‌های مقاومت در هر جغرافیایی را، با کمک جغرافیای دیگر محور برطرف می‌کنیم، بلکه خودمان مستقیماً در مقابل طاغوت آمریکایی اسرائیلی وارد عمل مستقیم شده و بخشی از تقیه را کنار می‌گذاریم و تهاجمی‌تر اقدام می‌کنیم. میزان کنار زدن تقیه نباید وارد سطح جهاد و حتی دفاع به معنای اولیه شرعی اش بشود.

آنچه به غربی‌ها «بازدارندگی فعال» می‌نامند، تعبیری محافظه کارانه از مقاومت پیشروانه و تهاجمی است. «بازدارندگی» استراتژی دفاع است نه پیشروی و تهاجم. ایران به وضوح در حال پیشروی است و دشمن ما هنوز نمی‌خواهد این امر را باور کند.
تا پیش از طوفان الاقصی، جبهه مقاومت در واکنش دفاعی به حمله حریف وارد عمل می‌شد. طوفان الاقصی اولین مداخله تهاجمی و آفندی جبهه مقاومت بود. ما در دوره جدید پس از طوفان الأقصی به برکت شکل گیری اتصال یکپارچه جبهه مقاومت، وارد مرحله‌ای جدید «مقاومت تهاجمی» شده‌ایم. در این مرحله جدید، در برزخ مقاومت و جهاد یا دفاع وتهاجم هستیم. باید الگوی جدیدی از صبر و مقاومت و تقیه در مقابل نظام حاکم بین المللی، در عین مواجهه «علنی» بازدارنده و حتی پیش رونده و تهاجمی داشت. هنرنمایی رهبر معظم انقلاب نه فقط رساندن ایران به مقطع کنونی، بلکه طراحی همین دوران است. دورانی که ما را به آستانه ظهور نزدیک می‌کند. این راهبرد نه تنها از فقاهتی عمیق در سیره ائمه متأخرین سر بر می‌آورد بلکه نیازمند تلفیق آن با سیره نبوی است. این اجتهاد رهبر انقلاب، الگوهای متنوعی را متناسب با مقاطع مختلف استنباط کرده و روی زمین با مهندسی و معماری محقق کرده است. در این دوره جدید، ایران عزیز باید آمادگی مواجهه تهاجمی‌تر و مقتدرانه‌تری را داشته باشد. هر نوع فهم ارتجاعی و محافظه کارانه از این مرحله جدید، با موقف دوران کنونی ناسازگار است.

مسوولیت بدنه انقلابی ما نه فقط در همراه کردن بدنه مردمی با نقش آفرینی نظامی امنیتی «مقاومت تهاجمی» بلکه در آماده ساختن مردم ایران جهت نقش آفرینی مستقیم اقتصادی، فرهنگی و رسانه‌ای در خارج از مرزهایمان تحت راهبرد «مقاومت تهاجمی «است. هرچند همچنان اولویت اول ما «تبدیل ایران به الگوی پیشرفته اسلامی» است اما حواسمان باشد که الگو شدن یک پروژه منقطع از محیط نیست. ایران باید مرجعیت الگویی در منطقه پیدا کند و این یعنی ابعاد مقاومت تهاجمی اقتصادی و رسانه‌ای و فرهنگی ایران نیز باید هم پای رویکرد مقاومت تهاجمی نظامی ما پیش برود. این یک پروژه پر مولفه و هوشمندانه و ضروری در مقطع کنونی است

کد خبر 6088002 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • روستای مهموئی سرآمد کشور در کمک به اعتاب مقدسه
  • اسلامشهر بیشترین نذورات برای عتبات عالیات در استان تهران را دارد
  • سنگ تمام مردم خراسان جنوبی برای بازسازی عتبات عالیات
  • نحوه مشارکت مردم اسلامشهر در بازسازی عتبات عالیات اطلاع رسانی شود
  • میزبانی زائران اربعین مدال افتخار مردم ایلام است
  • ایلام استانی راهبردی در کشور شناخته می شود
  • اسلامشهر رتبه برتر مشارکت در بازسازی عتبات عالیات در استان
  • کرانه باختری، میدان وحدت در جبهه مقاومت
  • تغییر تصمیمات جبهه مقاومت و ضرورت بازنگری دربرخی تحلیل های رسمی
  • وزیر جنگ رژیم صهیونیستی: نبرد آتی در جبهه شمال تعیین کننده است