Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، جمعه گذشته، کمتر از یک ماه از اعلام توافق بین امارات و رژیم اشغالگر قدس، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور امریکا از توافق مشابهی میان بحرین و رژیم صهیونیستی خبر داد. قرار است مراسم امضای توافق صلح میان رژیم صهیونیستی با امارات و بحرین امروز در واشنگتن برگزار شود.

نتانیاهو که مدتی است تلاش‌های وی و دولت متبوعش با میانجی‌گری امریکا در برقراری ارتباط با کشور‌های عربی علنی شده است، قبل از سفر به واشنگتن برای شرکت در مراسم امضای توافق، در عین حال که گفت، برای تحقق توافق صلح در ازای صلح به واشنگتن می‌رود، اما تأکید کرد که این توافق‌ها میلیارد‌ها دلار برای اقتصاد اسرائیل سود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی همچنین از دیدار امروز (سه‌شنبه) با عنوان مأموریتی تاریخی یاد کرد و افزود: «این توافق دوره جدیدی از صلح را رقم می‌زند که مدت ۲۵ سال برای آن تلاش کردم و ادغام بعد سیاسی با بعد اقتصادی است و از طریق سرمایه‌گذاری و همکاری و پروژه‌های اقتصادی میلیارد‌ها دلار برای اقتصاد اسرائیل سود دارد.»

سیر نزولی پرشتاب رشد اقتصادی رژیم اشغالگر قدس

آمار‌های رسمی، سیر نزولی پرشتاب رشد اقتصادی رژیم اشغالگر قدس در سال‌های اخیر را تأیید می‌کند. این روند از آغاز حاکمیت نتانیاهو در سال ۲۰۰۹ میلادی تاکنون شروع شده و کاهش روزافزون بهای واحد پول، افزایش تورم و تشدید بیکاری را به دنبال داشته است. ضمن اینکه در هفته‌های گذشته موج تظاهرات در سرزمین‌های اشغالی در واکنش به وضعیت نابسامان اقتصادی و پرونده‌های فساد نتانیاهو، دولت و شخص نخست‌وزیر را بیش از پیش تحت فشار گذاشته است. 

ارکان اقتصاد رژیم‌صهیونیستی یعنی بخش انرژی، کشاورزی، بانکی و مالی و فناوری‌های نوین در ماه‌های اخیر در پی شیوع بیماری کرونا به شدت آسیب دیده‌اند. بازرگانان برجسته در این رژیم هشدار داده‌اند که دومین تعطیلی‌ها ناشی از شیوع کرونا که از روز جمعه آغاز می‌شود، می‌تواند پیامد‌های فاجعه‌باری بر اقتصاد این رژیم داشته باشد.

چشم امید نتانیاهو به سرمایه‌های خارجی

از طرفی اقتصاد این رژیم که همواره وابسته به سرمایه‌گذاری‌های خارجی است، با توجه به بحران جهانی ناشی از کرونا، در معرض خطر جدی قرار گرفته است و با توجه به هشدار کارشناسان در زمینه وقوع بد‌ترین رکود اقتصادی در سرزمین‌های اشغالی، تلاش نتانیاهو برای توافق صلح با دیگر کشور‌ها می‌تواند برای وی شرایطی در راستای تسهیل برون‌رفت از وضعیت وخیم کنونی ایجاد کند.

منبع: روزنامه جوان

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: رژیم صهیونیستی نتانیاهو رکود اقتصادی اسرائیل عادی سازی رژیم صهیونیستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۰۵۰۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکاوی ۳ ابربحران قابل توجه پیش رویِ نتانیاهو

فرارو- قریب به هفت ماه از آغاز جنگ غزه می‌گذرد. جنگی که تاکنون رژیم اسرائیل و به طور خاص شخص نخست وزیر آن بنیامین نتانیاهو و مقام‌های ارشد نظامی و اطلاعاتی این رژیم، هنوز نتوانسته‌اند به اهداف تعریف‌شده از سوی خود در قالب آن یعنی نابودسازی حماس و همچنین آزادسازی اسرای اسرائیلی نزد جنبش حماس دست یابند.

به گزارش فرارو؛ رژیم اشغالگر قدس و نتانیاهو، با چالش‌های به مراتب گسترده‌تری نیز رو به رو شده اند. چالش‌هایی که در ابعاد داخلی، منطقه‌ای و بین المللی معنا و مفهوم پیدا می‌کنند و سبب شده اند تا جنگ غزه به زعم بسیاری از افکار عمومی صهیونیست و حتی متحدان غربی اسرائیل، چیزی جز یک جنگ گُنگ و نامفهوم نباشد.

در این راستا، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر صهیونیست‌ها، با اَبربحران‌های قابل‌توجهی رو به رو است که غلبه بر آن‌ها، چندان ساده به نظر نمی‌رسد. بحران‌هایی که می‌توانند در نهایت حیات سیاسی وی را به نقطه پایان برسانند و حتی او را با سناریو‌های تکان دهنده‌ای نظیر بازداشت شدن و محاکمه اش مواجه سازند.

در ادامه، به ۳ ابربحرانی که نتانیاهو در وضعیت کنونی به آن‌ها دچار است، اشاره می‌شود.

۱. پایان افسانه "آقای امنیت"

نتانیاهو از حیث گفتمانی و هویتی، در طی سال‌ها فعالیت خود به عنوان نخست وزیر صهیونیست‌ها، هویت خاصی را برای خودش تعریف کرده بود. او لقبِ "آقای امنیت" را به خودش داده بود و سعی می‌کرد خود را به مثابه ناجی ساکنان فلسطین اشغالی معرفی کند. فردی که صهیونیست‌ها تنها با او می‌توانند طعم امنیت را بچشند و از بسیاری از چالش‌های امنیتی به دور باشند.

با این حال، پس از عملیات هفتم اکتبر و بن‌بست اسرائیل در جنگ غزه و متعاقبا حمله موشکی-پهپادی گسترده ایران به اراضی اشغالی، تا حد زیاید این افسانه در هم شکسته است. نتانیاهو دیگر نمی‌تواند برای افکار‌عمومی صهیونیست دلیلی محکم بیاورد تا همچنان به وی اقبال و گرایش داشه باشند.

به بیان ساده‌تر، برَند سیاسی او به شدت خدشه‌دار شده و آسیب دیده است؛ معادله‌ای که ترمیمِ آن نیز ممکن به نظر نمی‌رسد. این مسائل همه از نتانیاهو تصویری ساخته اند که او به هیچ عنوان مایل به آن‌ها نیست و یکی از اهرم‌های موثر وی برای تداوم حضور در قدرت را از او سلب کرده است.

نتایج نظرسنجی‌های مختلف در اراضی اشغالی در ماه‌های گذشته حاکی از این موضوع بوده اند که بسیاری از افکار عمومی صهیونیست بر این باورند که نتانیاهو جنگ غزه را به یک جنگ شخصی برای خود تبدیل کرده و بهتر است که هر چه سریعتر از قدرت کنار بکشد.

بسیاری از جمله جریان اپوزیسیون در اراضی اشغالی نیز با درک همین نکته بوده که خواستار کنار رفتن دولت نتانیاهو و برگزاری انتخابات زودرس در فلسطین اشغالی هستند.

۲. سرگیجه صدور حکمِ بازداشت بین المللی

به تازگی، یک بحران بسیار جدیِ دیگر علیه نتانیاهو ایجاد شده است. برخی منابع آگاه اعلام کرده اند که دیوان بین المللی دادگستری به احتمال فراوان خیلی زود حکم بازداشت بین‌المللی بنیامین نتانیاهو و شمار دیگری از مقام‌های ارشد صهیونیست را به دلیل ارتکاب به نسل‌کشی و کشتار مردم فلسطین، صادر خواهد کرد. منابع نزدیک به دولت نتانیاهو اعلام کرده اند که شخص نخست وزیر اسرائیل به شدت در این رابطه نگران است و از شرکای بین المللی صهیونیست‌ها کمک خواسته تا مانع از تحقق این سناریو شوند.

اگر دیوان بین المللی دادگستری اقدام به صدور حکم بازداشت نتانیاهو کند که احتمال تحقق این سناریو کم نیست، باید نتانیاهو را یک مهره سوخته در جهان سیاست دانست. پس از صدور حکم مذکور، هزینه‌های هرگونه همکاری با نتانیاهو چه در صحنه سیاست داخلی اراضی اشغالی و چه در محیط‌های منطقه‌ای و بین المللی، به شدت افزایش خواهد یافت و رسوایی و بدنامی آن دامن هرکسی که با دولت نتانیاهو در تماس باشد را خواهد گرفت.

در این میان، حتی متحدان غربی نتانیاهو نیز راهی جز فاصله گرفتن از وی برای در امان ماندن از فشار‌های افکار عمومی  نخواهند داشت. تمام این معادلات می‌تواند روند سقوط سیاسی نتانیاهو را به شدت تسریع کنند.

۳. بن بست در جنگ غزه

در نهایت باید گفت که نتانیاهو به شدت در میدان‌های جنگ غزه دچار بن‌بست شده است. او حقیقتا نمی‌داند که چه باید بکند. اگر ادعا‌های دور و دراز نتانیاهو در مورد قدرت نظامی اسرائیل را یک طرف بگذریم و در طرف دیگر، ناتوانی ارتش اسرائیل و نهاد‌های اطلاعاتی آن در تحقق اهداف خود در این جنگ را نیز مد نظر داشته باشیم، متوجه می‌شویم که نتانیاهو و رژیم اشغالگر قدس در بحرانی بی پایان گرفتار شده اند.

در شرایط کنونی نیز، گمانه زنی‌های مختلفی در مورد حمله قریب الوقوع ارتش اسرائیل به شهر رفح مطرح می‌شود. با این حال، سوال اصلی اینجاست که آیا در شرایطی که سیلی از اعتراضات علیه رژیم اسرائیل به ویژه در دانشگاه‌های آمریکا در جریان است و با توجه به شرایط نامساعد داخلی و بین المللی که نتانیاهو با آن‌ها رو به رو است، رژیم اشغالگر قدس، از این ظرفیت برخوردار است که دست به یک جنایت بزرگتر بزنند و از تبعات مرگبار آن نیز در امان بمانند؟

صورتِ این معادله به قدری روشن است که به خوبی از سناریو‌های تاریک پیش رویِ نتانیاهو و دولتش حکایت دارد.

دیگر خبرها

  • دهه ۹۰؛ دهه‌ی «رکود، عبرت، تجربه»
  • واکاوی ۳ ابربحران قابل توجه پیش رویِ نتانیاهو
  • واکنش نتانیاهو: به شروط حماس برای آتش‌بس
  • شگرد نتانیاهو برای جلوگیری از دستیابی به توافق آتش‌بس
  • گزارش یدیعوت آحارونوت درباره بن‌بست نظامی صهیونیست‌ها در غزه
  • خانواده‌های اسرای صهیونیست خطاب به نتانیاهو: تاریخ تو را نمی‌بخشد
  • بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند
  • سرطان اسرائیل در روزهای پایانی
  • بیانیه وزارت خارجه مصر درباره دیدار شکری و امیرعبداللهیان: دو طرف در راستای تلاش برای عادی‌سازی روابط بین ۲ کشور توافق کردند
  • تظاهرات گسترده علیه نتانیاهو در سرزمین‌های اشغالی