Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاست فردا: هرچه به انتخابات نزدیک می‌شویم بحث ائتلاف هم جدی‌تر می‌شد. حرف از ائتلاف هم که می‌شود قبل از همه «اعتدال و توسعه» به یاد می‌آید. از این رو بررسی وضعیت این حزب و شانس گزینه‌هایش ضروری است. به خصوص آنکه برخی اصلاح طلبان مثل کارگزاران هم این روز‌ها از تشکیل دولت فراگیر می‌گویند. نکته، اما اینجا است که فعالان سیاسی وضعیت اعتدال و توسعه را خیلی خوب ارزیابی نکرده و با توجه به عملکرد دولت و رویکرد اصلاح طلبان این گروه را رو به افول می‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عباس سلیمی نمین، فعال سیاسی اصولگرا در گفت‎‌وگو با «فردا» به این نکته اشاره کرد و گفت که اعتدال و توسعه‌ای‌ها بدون اصلاح طلبان شانسی نخواهند داشت.

*نسبت اعتدال و توسعه با دو جریان سیاسی اصلاح طلب و اصولگرا چیست؟
حزب اعتدال و توسعه بعد از پیوندی که بین مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجای و اصلاح طلبان ایجاد شد، تعریف شد. این‌ها قبلا تضاد‌های جدی با هم داشتند و همان تضاد‌ها سبب می‌شد که به اصولگرایان نزدیک باشند، اما بعد از ائتلافی که به لحاظ سیاسی و نه مبانی فکری با اصلاح‌طلبان کردند، دیگرمسیر عوض شد و سال‌ها است که در طیف اصلاح‌طلب تعریف می‌شود؛ بنابراین اکنون دیگر قرابتی با اصولگرایان ندارند.

*یعنی ممکن است بار دیگر از حمایت اصلاح‌طلبان برخوردار شده و با اتکا به آنان پیروزی‌هایی داشته باشند؟
اعتدال و توسعه‌ای‌ها خودشان را اصلاح‌طلب می‌دانند، اما اصلاح طلبانی که انحصارطلب هستند آنان را نمی‌پذیرند و فقط خودشان را نماد اصلی اصلاح‌طلبی می‌دانند. این طیف از اصلاح طلبان اعتدال و توسعه را به رسمیت نمی‌شناسند و در واقع این را به رخ می‌کشد که پیوند اصلاح طلبان با آنان فکری نبوده و سیاسی بوده است. به هرحال اصلاح طلبی یک فکر و گرایش است، اما پیوند آن با اعتدال و توسعه بر اساس مسائل سیاسی بوده و یک شرایط سیاسی خاصی موجب آن بوده است.
طیف انحصار طلب اصلاح طلبان خودش را برتر و صاحب تصمیم و دارای حق وتو می‌داند و نقش پدری را برای خودش قائل است. به همین دلیل هم اصطحکاک‌های دارند و وقتی که بحث مرکزیت که باید هدایت کند، مطرح می‌شود می‌گویند که مرکزیت باید دست ما باشد.

*با این وصف و با توجه به عملکرد دولت وضعیت اعتدال و توسعه را چطور ارزیابی می‌کنید؟
در شرایط کنونی با توجه به عملکرد این آقایان، اعتدال و توسعه در وضعیت خوبی قرار ندارد. البته در گذشته هم خیلی وضعیت خوبی نداشتند، اما ائتلافی صورت گرفت و همه طیف‌های اصلاح طلب پشت آن‌ها قرار گرفتند و شرایط به نحوی شد که توانستند با ائتلاف دولت تشکیل دهند. اما کارنامه موفقی ارائه نکردند و الان نه جایگاهی در میان اصلاح‌طلبان داند و نه در میان آحاد جامعه لذا فکر نمی‌کنم که در انتخابات ریاست جمهوری آتی هم شانسی داشته باشند.

*یعنی در انتخابات ریاست جمهوری آتی موفق نخواهند شد؟
فکر نمی‌کنم که توفیقی داشته باشند. اگر هم قبلا توفیقی داشته‌اند در چارچوب ائتلاف بوه است. دولت ائتلاف که هم اصولگرایان در آن جا داشتند و هم اصلاح طلبان موجب شد که این‌ها بتواند دولتی تشکیل دهند. امروز، اما نه پشتیبانی اصولگرایان را دارند و نه اصلاح طلبان را. جایگاه آنان در میان جریان اصولگرا که کاملا ازبین رفته و در بین اصلاح طلبان هم که بحث است. اصلاح طلبان اختلافی درباره تداوم همکاری با این‌ها دارند. طیف تندتر اصلاح طلب میخواهند که شانس خودش را آزموده و بدونائتلاف وارد صحنه شود که البته این تفکر خطا است و شانس آنان را کاهش می‌دهد.

*اما در میان گمانه‌زنی‌های فعلی از کاندیدا‌های ریاست جمهوری افرادی مثل ظریف، واعظی و نوبخت حضور دارند.
ظریف که جز اعتدال و توسعه نیست. او به عنوان وزیر خارجه اصلا نمی‌تواند عضو حزب باشد.

*به لحاظ فکری، اما به اعتدال توسعه نزدیک‌تر از اصلاح‌طلبان است.
بله، قرابت‌هایی وجود داد.

*فکر می‌کنید گزینه‌های اعتدال و توسعه در انتخابات آتی شانسی دارند؟
ترجیح می‌دهم قضاوتی در این باره نکنم. درباره آقای ظریف، اما این نکته مشهود و واضح است که سعی می‌کند از دولت فاصله بگیرد، زیرا شانس دولت را کم می‌داند. او منتظر فرصتی است که حساب خود را از دولت جدا کند. استعفای او با این که می‌داند این کار در ماه‌های پایانی دولت، درست نیست این کار را انجام داد و بعد هم برگشت فقط برای اینکه به جامعه پیام دهد و بگوید که با رئیس جمهور و دولت اختلافاتی دارد و حساب او جدا است. این مساله کاملا روشن است و جای بحث ندارد.

*با توجه به اینکه اعتدال و توسعه شانس چندانی برای پیروزی در انتخابات بعدی ندارد و احتمالا با دولت بعدی همسو نیست، سرنوشت این حزب را چطور می‌بینید؟
این جریان خیلی مبنای سیاسی محکمی ندارد و به نظر من آقایان حاضر هستند با هر جریانی کار کنند. اینگونه نیست که مبانی خیلی پررنگی داشته باشند و براساس آن عمل کنند. بیشتر دنبال این هستند که در قدرت حضور داشته باشند.

منبع: فردا

کلیدواژه: اعتدال و توسعه سلیمی نمین ائتلاف اعتدال و توسعه اصلاح طلبان داشته باشند اصلاح طلب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۰۸۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرباسچی: مهدی نصیری تعادل ندارد

غلامحسین کرباسچی مدیرمسئول روزنامه هم‌میهن، در تحلیل مصاحبه‌ی اخیر مهدی نصیری با بی‌بی‌سی گفت: من اصلا ایشان را آدم متعادلی نمی‌دانم که بخواهد طرح و رویکردی بدهد. ایشان یک زمانی شاگرد آقای شریعتمداری در کیهان بود، آنقدر فحاشی و ناسزا به همه اصلاح‌طلبان و شخصیت‌های محترم از جمله مرحوم آقای هاشمی، آقای خاتمی و همین آقای تاج‌زاده و امثال آقای تاج‌زاده کرد و حالا آدم باید چه روحیه و رویی داشته باشد که حالا با این حد از افراط یک مرتبه این طرف صفحه بیاید.

وی در گفتگو با ما ادامه داد: آقای نصیری یک آدم افراطی است که نه آن طرف حرف‌هایش درست بود و نه این طرف حرف صحیحی زده که بخواهد نمایندگی کسی از اصلاح‌طلبان را برعهده داشته باشد. در آن طرف هم، اگر کسی از مخالفین نظام سوابق ایشان را بررسی کنند، می‌فهمند که ایشان آدم متعادلی نیست.

کرباسچی اظهار داشت: کسی حرف او را حساب نمی‌کند که بخواهد چنین طرحی بدهد. حالا موضع‌گیری‌های اصلاح‌طلبان، به ویژه شخص آقای تاجزاده و آقای موسوی خیلی مشخص است به نظرم ایشان تعادل ندارد و لازم نیست درباره آن صحبت شود.

نصیری می‌خواهد خودش را مطرح کند که از گردونه حذف نشود

وی در پاسخ به این سوال که طرح این موضوع از سوی آقای نصیری دارای چه اهدافی است، گفت: آقای نصیری آدمی است که می‌خواهد خودش را مطرح کند و حرف‌های شاذ می‌زند. زمانی فکر می‌کردم ایشان از طرف همین آدم‌های افراطی مأموریت دارد تا طوری حرف بزند که اگر حرف‌های معقولی زد، جایگاهی پیدا نکند و بگویند فلانی بهترین حرف را برای بی اعتبار کردن حرف‌های انتقادی صحیح می‌زند.

کرباسچی تصریح کرد: اهداف خاصی پشت این موضوع نمی‌بینم و فقط می‌خواهد خودش را مطرح کند که از گردونه حذف نشود. سوابق او آنچنان است که برای آدم‌های اصلاح‌طلب خیلی روشن بوده و کسی حرف‌های ایشان را به بهای بهشت نمی‌دهد. سعی می‌کند حرف‌های تندتری بزند که جایگاهی برای خودش جذب کند.

نصیری فقط به درد تبلیغات بی‌بی‌سی می‌خورد

وی گفت: نصیری آن زمانی هم که در کیهان و پیش آقای شریعتمداری بود و جا‌های عمومی کشور در دست آنان قرار داشت، فضاحتی علیه شخصیت‌های ملی، مذهبی و فرهنگی به وجود آورد و آن همه توهین، ناسزا و تهمت علیه آن افراد زد که آن زمان هم معلوم بود که ایشان تعادل ندارد. در حال حاضر هم به دنبال همان مسیر است فقط ورق را برگردانده است. می‌داند که کسی به او وقعی نمی‌گذارد و جایگاهی ندارد، می‌خواهد این سمت افراط را بگیرد تا دیگران به حرف او گوش بدهند.

کرباسچی تاکید کرد: به نظر من آقای نصیری نه جایگاهی در محافل اصلاح‌طلب‌ها دارد، با توجه به سوابق ایشان، برانداز‌ها می‌فهمند که فقط به درد همین تبلیغات در رسانه‌هایی مانند بی‌بی‌سی می‌خورد که مثلا حرف تازه‌ای زده شود. در هر صورت ایشان جایگاهی ندارد.

منبع: ایلنا

tags # اخبار سیاسی سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند (تصاویر) کشف پرنده‌ عجیبی که سمت راست بدنش نر است و سمت چپش ماده!

دیگر خبرها

  • روایت سلیمی نمین از تندروهای مهدی نصیری / او تا نقطه سقوط کامل پیش خواهد رفت / اصلاح‌طلبان پرچم‌داری او را نخواهند پذیرفت
  • میزگرد نگاهی به هشت چالش تاریخی؛ پروژه کوروش درخدمت اسرائیل؟
  • اصلاح طلبان در کدام حوزه های انتخابیه کاندیدا دارند؟
  •  واکنش اصلاح‌طلبان به سخنان نصیری درباره اتحاد شاهزاده و تاجزاده؛ تکرار یک شوخی بی‌مزه است | ارتباطی به جریان اصلاحات ندارد | واقعا یک توهم است
  • حمله شدید کرباسچی به نصیری: تعادل نداری و به درد تبلیغات بی‌بی‌سی می‌خوری | دنبال جذب جایگاه هست
  • کرباسچی: مهدی نصیری تعادل ندارد
  • مردمی کردن اقتصاد توسعه پایدار کشور را به دنبال دارد
  • کرباسچی: مهدی نصیری تعادل ندارد؛ او فقط به درد تبلیغات بی‌بی‌سی می‌خورد
  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟