Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، سورنا ستاری عصر امروز در جلسه اقتصاد و دانش بنیان و جهش تولید که در استانداری آذربایجان‌شرقی برگزار شد، اظهار کرد: جای خوشحالی است که گفتمان دانش بنیان در آذربایجان‌شرقی جاری است.  

وی با بیان اینکه بنده قبلا فکر می‌کردم باید کارخانه و ساخت و ساز درست کرد ولی الان متوجه شده‌ام که توسعه درون‌ساز بوده و به فرهنگ ربط دارد، گفت: این مفهومی است که باید از داخل بجوشد و هیچ غول چراغ جادویی برای حل مشکلات نداریم بلکه مشکلات با دانش حل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور ادامه داد: وظیفه دانشگاه ایجاد رغبت برای جوانان جهت ایجاد شرکت‌های خودشان است. 

وی با اشاره بر اینکه ما از پول کشور هزینه کرده و درس خوانده‌ایم تا مشکلات کشور را حل کنیم، گفت: کشور اگر هزینه تحصیل می‌کند نباید پشت در استانداری برای یافتن شغل باشند بلکه باید خودشان توسعه ایجاد کنند که قطعا این امر به زیست‌بوم نیاز است. 

ستاری ادامه داد: پارک‌های علم و فناوری، کارخانه‌های مهارت‌آفرین کلید واژه‌های جدیدی هستند که مدام می‌شنویم.  

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور با اشاره بر اینکه باید از رفتن فرزندان خود به شهرهای بزرگ و کشورهای دیگر ناراحت شویم، گفت: باید این فرهنگ که جوانان سرمایه اصلی ما هستند در همه جای کشور  رواج یابد. 

وی اضافه کرد: کسی که کارآفرین است و چراغ خانه ۱۰۰ نفر را روشن می‌کند خیلی ارزشمندتر از مایی است که از پول مالیات مردم به ما حقوق می‌دهند. 

ستاری گفت: باید بسترهایی فراهم شود که جوانان در استان و شهر خود بمانند که در این میان آذربایجان‌شرقی بسیار با اهمیت است.

وی تصریح کرد: در اصفهان همه کار کردیم و کار نمانده‌ای نمانده است و متاسفانه تمام ظرفیت محیط زیستی آن استفاده شده است ولی همچنان رتبه‌های برتر در امر بیکاری دارد.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه مشکلات استان باید توسط دانشگاه‌ها حل شود، گفت: منظور از دانشگاه ایجاد یک دیوار و رفتن یک عده برای مطالعه نیست بلکه باید علم در آن تولید شود به طوریکه دانشگاهی می‌تواند تاثیرگذار باشد که با جامعه در ارتباط داشته باشد. 

ستاری متذکر شد: بیش از ۵ هزار عضو هیات علمی و ۱۸۰ هزار دانشجو در استان وجود دارد که چنین پتانسیلی در کشور ترکیه وجود ندارد از این‌رو باید همه آنها را به اقتصاد دانش بنیان آورد. 

وی با تاکید بر اینکه در جامعه نفتی دو کشو وجود دارد  که یک کشو پُر از قوانین سرکوبی و یک کشو پُر از قوانین تسهیلی است، گفت: اگر می‌خواهیم از جامعه نفتی و دولت چاق رها یابیم باید زیرساخت‌ها را فراهم آورد و به جوان فرصت داد.  

ستاری تصریح کرد: پارک علم و فناوری استان در شان استان نیست که یک بخشی به ما مرتبط است که البته پارک استان شالوده اصلی توسعه اقتصاد دانش بنیان است. 

وی ادامه داد: نبود صندوق پژوهش فناوری یکی از ضعف‌های استان است زیرا این صندوق می‌‌تواند یک جوان با اعتماد به نفس را حمایت کند.

ستاری اذعان داشت: زمانی که شما یک بشکه نفت را با ۱۵۴ کیلو حجم، حداکثر تا ۴۰ دلار به فروش می‌رسانید، اما از خارج از کشور یک شیشه عطر را با چند میلی‌لیتر حجم با نرخ ۱۰۰ دلار خریداری می‌کنید، این خود به خوبی تفاوت اقتصاد سنتی و نفت محور را با اقتصاد دانش‌بنیان نشان می‌دهد.

وی افزود: برای صادرات یا واردات چند گرم یک دارو که ناشی از علم است، چند هزار دلار هزینه می‌شود و به این ارزش افزوده می‌گویند.

وی ادامه داد: این نشانگر اثر دانش و فناوری روی مواد اولیه است. تکیه اقتصاد بر مواد اولیه فرآوری نشده بی نتیجه و بحران‌زا است، لازم است که دانش و فناوری در ترکیب با ذخیر بزرگ طبیعی، معدنی و نفت و گاز کشور به کار برده شود.

ستاری با بیان اینکه می‌توان به تدریج و با ممارست در کار، مسیر اقتصاد را تغییر داد گفت: در این صورت می‌توان از زیست‌بوم نوآروی کشور برای تمام حوزه‌های اقتصادی یک الگو ساخت، اتفاقی که در حال حاضر نیز رخ داده و این الگو باعث شده است که دیگر بخش‌ها نیز به فکر تغییر رویکرد باشند.

به گفته ستاری، در حال حاضر تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان از ۵ هزار و ۳۰۰ شرکت فراتر رفته است، فروش این شرکت‌ها نیز به بیش از ۱۲۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. حدود ۴۱ شرکت برخواسته از این زیست‌بوم در تابلوی بورس مورد معامله قرار می‌گیرند که چندین هزار میلیارد تومان ارزش گذاری شده‌اند. این زیست‌بوم در برخی رشته‌ها و حوزه‌ها به خوبی شکل گرفته است و در حال طی کردن مسیر طبیعی رشد است، اما در برخی حوزه‎ها زیست‌بوم نوآوری هنوز به صورت کامل تکوین نیافته است. بی‌شک، رشد متوازن زیست‌بوم نوآوری در همه زمینه‌ها، نیازمند توجه بیشتر و تزریق حجم قابل قبولی از سرمایه‌گذاری است. ظرفیت‌های بالقوه بسیاری در کشور وجود دارد و زیست‌بوم نوآروی شکل گرفته، هنوز با ظرفیت‌های کشور فاصله دارد.

انتهای پیام/۶۰۰۲۷

منبع: فارس

کلیدواژه: وزارت نفت وزارت صنعت معدن و تجارت وزارت امور اقتصادی و دارایی کارآفرینی اقتصاد نفت علم معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری خبرگزاری فارس فارس تبریز دارو اقتصاد سنتی نفت محور شیشه عطر معامله زیست بوم گاز سورنا ستاری معدن دانشجو دانشگاه اقتصاد دانش بنیان دانش بنیان زیست بوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۰۸۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان ایرانسل برای حمایت از طرح‌های پژوهشی دانشگاهی

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، 

به دنبال توافق‌ سه جانبه با موضوع «توسعه زیست‌بوم نوآوری و بومی‌سازی زیرساخت‌های راهبردی و گلوگاهی حوزه ارتباطات و هوشمندسازی صنایع»، بین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی و اولین و بزرگترین اپراتور دیجیتال ایران در سال ۱۴۰۲، ایرانسل‌لبز به عنوان بازوی تحقیق و توسعه ایرانسل، با هدف تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه و بهره‌مندی از ظرفیت استادان دانشگاه‌های برتر، از طرح‌های پژوهشی و متناسب با نیازمندی‌های اولین و بزرگترین اپراتور دیجیتال ایران، حمایت می‌کند.

استادان و دانشگاه‌ها می‌توانند برای مشارکت در این فراخوان، طرح‌های پژوهشی خود در زمینه‌های مرتبط با سطوح هوشمند قابل پیکربندی مجدد (Reconfigurable Intelligence Surface (RIS))، اینترنت اشیا ماهواره محور (Satellite based IOT)، شکل‌دهی پرتو با استفاده از مواد پلاسما، سیستم‌های Cell-free massive MIMO، مکان‌یابی بی‌سیم (Wireless Location Tracking)، مخابرات V2X، شبکه مبتنی بر ORAN (NFV, SDN,…) و … را تا ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳، از طریق ایمیل به آدرس ilabs@mtnirancell.ir ارسال کنند.

پس از پایان مهلت ثبت‌نام و اعلام آمادگی از سوی استادان و دانشگاه‌ها، مراحل اولیه ارزیابی توسط ایرانسل انجام شده و طرح‌های منتخب، به جلسه‌ای با حضور تیم فنی و واحد تحقیق و توسعه ایرانسل دعوت می‌شوند. در مرحله پایانی نیز قرارداد تولیدی یا توافقنامه تحقیقاتی، در قالب طرح‌های حمایتی و اعطای تسهیلات با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری و ایرانسل، منعقد می‌شود.

توسعه اشتغال دانش‌بنیان و استفاده از ظرفیت نخبگان در توسعه صنعت فناوری‌اطلاعات و ارتباطات، تسهیل و حمایت از ایجاد و توسعه زیست‌بوم نوآوری و افزایش عمق بومی‌سازی فناوری‌های کلیدی در این صنعت و نیز تجاری‌سازی، ایجاد یا توسعه بازار برای شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه، از جمله اهداف ایرانسل در حمایت از زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور است که با اعلام فراخوان‌های همکاری و امضای توافق‌نامه‌ها با سازمان‌ها، نهادها، دانشگاه‌ها و بنیادهای علمی، آن‌ را پیگیری می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مانوین چه فرصت‌هایی برای صنایع خلاق ایران ایجاد می‌کند؟
  • دهقانی: شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان دو بازوی جوامع انسانی هستند
  • سهم ایران در اقتصاد خلاق کمتر از یک درصد!
  • فراخوان ایرانسل برای حمایت از طرح‌های پژوهشی دانشگاهی
  • سهم ایران در اقتصاد خلاق کمتر از یک درصد است 
  • ۴۰ درصد شرکت‌های خلاق مرتبط به کودک و نوجوان است
  • حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری
  • معادن کلید مهم توسعه کردستان/جاده‌های معادن موجب نارضایتی مردم
  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است
  • حفاظت از داده‌های شخصی کاربران موجب رشد پایدار اقتصاد دیجیتال است