Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها-شهرستان حاجی آباد دارای آثار تاریخی ارزشمندی است که بسیار بکر مانده‌اند، اما متاسفانه حال و روز چندان خوشی ندارند و از بی تدبیری مسئولین مرتبط در حال تخریب هستند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از حاجی‌آباد، قلعه تاریخی حاجی آباد که مربوط به دوره ایلخانیان و صفویه است و در ورودی شهر قرار دارد جلوه‌گر و نماد فرهنگ و هویت و تاریخ این شهرستان است اما چندین سال است رو به تخریب رفته و سوال این است که چرا میراث فرهنگی و گردشگری پیگیر این اوضاع نیست؟

در همین زمینه شهردار حاجی آباد در گفت و گو با تسنیم گفت: در سال‌های گذشته مبلغ 360 میلیون تومان توسط شهرداری برای بازسازی و مرمت قلعه باستانی حاجی آباد هزینه شده که بسیار ناچیز است و تغییر چشم گیری ایجاد نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

علیرضا حسن زاده گفت: متاسفانه میراث فرهنگی و گردشگری هیچگونه هزینه‌ای برای مرمت آثار تاریخی نکرده و نیاز است که پیگیر این وضعیت باشند.

یکی از مهمترین آثار تاریخی حاجی‌آباد، گورستان باستانی است که به گفته کارشناسان قدمت آن مربوط به چند هزار سال قبل از میلاد است و به دلیل عبور خط لوله گاز به استان کرمان مورد تهاجم پیمانکاران قرار گرفت و گفته می‌شود بیش از 80 درصد آن به طول کلی تخریب شده است که جای سوال دارد مسئولین و ناظرین این امر بر چه اساس مجوز حفاری در این منطقه را صادر کرده بودند. 

دغدغه مردم در برابر بی مهری مسئولان به اماکن تاریخی/آثار تاریخی 700 ساله مراغه کی ساماندهی می‌شود؟کهگیلویه و بویراحمد| تخریب آثار تاریخی نگران کننده استکاشان بیش از 1000 اثر تاریخی دارد/ اعتبارات وزارتخانه‌ای برای آثار تاریخی کاشان مکفی نیست

یکی از موضوعات دیگری که در حوزه میراث فرهنگی قابل بحث است وجود ساختمانی بلااستفاده مربوط به گردشگری و جهانگردی است که در دهه 60 احداث شده اما عدم بهره‌برداری از این ساختمان موجب شده در این سال‌ها ساختمان تبدیل به مکانی نا امن و پاتوقی برای معتادین خیابانی شود. 

هیچ نگاه مثبتی نیست

ابراهیم دره شیری رئیس شورای شهر حاجی آباد در مصاحبه با خبرنگار تسنیم گفت: متاسفانه هیچ نگاه مثبتی از سوی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان هرمزگان به شهرستان حاجی آباد نشده است.

دره شیری اضافه کرد: آثار باستانی و تاریخی هر شهر نماد هویت آن منطقه است که در حاجی آباد به این مهم رسیدگی نشده است. 

وی گفت: با وجود زیرساخت‌ها و آثار و میراث فرهنگی و تاریخی متعدد در این شهرستان متاسفانه نگاه مدیرکل  گردشگری استان به حاجی آباد نگاه خوبی نبوده و هنوز اداره گردشگری و میراث فرهنگی در این شهرستان وجود ندارد و تنها به یک نمایندگی بسنده شده که خود جای بحث دارد.

به گزارش تسنیم، انتظار می‌رود اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان هرمزگان پاسخگوی مطالبات به حق مردم این شهرستان باشد و اقدامات موثری در جهت حفظ و احیای آثار تاریخی و باستانی در این شهرستان انجام دهد.

گزارش از ابراهیم لشکری پور

انتهای پیام/864/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: میراث فرهنگی و گردشگری آثار تاریخی حاجی آباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۱۱۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان یزد در بازدید از طرح‌های عمرانی شهرداری شهر شاهدیه در حوزه میراث فرهنگی گفت: شهر شاهدیه با توجه به ویژگی‌های منحصر بفردی که از نظر میراث فرهنگی، ابنیه تاریخی تپه‌های بسیار زیبا باغات انار ویژه‌ای دارد که، یک مجموعه کاملی از جاذبه‌های میراث فرهنگی و گردشگری است.


رستگاری با اشاره به نیاز شاهدیه در معرفی بیشتر به هموطنان برای توسعه پایدار گردشگری گفت: در این راستا در چند سال گذشته مجموعه شهردای و شورای اسلامی شهر شاهدیه همت کرده و برای بازسازی معابر به شکل سنتی، احیای بافت تاریخی و باغات گام‌های بسیار موثری را برداشته اند.


وی در ادامه افزود: در سال جاری نیز چهار طرح ارزشمند در محدوده مرکزی بافت تاریخی شاهدیه توسط شهرداری با اعتبار بیش از صد وبیست میلیار ریال در حال اجرا است.


رستگاری گفت: کارگاه خشت زنی کف و بدنه سازی و احیای باغات از جمله این اقدامات است که قطعا برای توسعه پایدار گردشگری شهر شاهدیه موثر است.

دیگر خبرها

  • آژیر قرمز در اصفهان / فرونشست به آثار باستانی هم رسید
  • تکمیل زیرساخت‌های محافظت از غار باستانی زل هستیجان
  • آژیر قرمز در اصفهان / فرونشست به آثار باستانی هم رسید+ عکس
  •  آژیر قرمز در اصفهان/ فرونشست به آثار باستانی هم رسید+ عکس
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی
  • هویت ملی در هر حوزه‌ای ثبت جهانی شود
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • ثبت ۴۱ میراث در فهرست آثار ملی البرز