Web Analytics Made Easy - Statcounter

نژاد بهادری رئیس محیط زیست شرکت ملی نفت، گفت: لجن نفتی که ۹۰درصد آن قابل استفاده است به هیچ عنوان پسماند محسوب نمی شود و می توان برای واحد های پایین دستی از آن استفاده و تولید اشتغال کرد. می توان با مدیریت صحیح از این لجن نفتی، خوراک برخی صنایع را تامین کرد و دلیجان می تواند در این زمینه قطب کشور باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیارآفتاب؛ نفت منبع مهم انرژی در دنیا به شمار می‌آید و اقتصاد کشورهای زیادی از جمله ایران به نفت و مشتقات آن وابسته است. طلای سیاه با وجود تمام مزایا اما دارای پتانسیل بالایی برای آسیب به محیط ‌زیست است و می‌تواند مولفه‌های زیستی مانند هوا، آب، خاک و ... را تحت تاثیر قرار دهد. در واقع فعالیت پتروشیمی‌ها انواع آلودگی‌ها را به همراه دارد که یکی از آنها لجن‌های نفتی است.

ذخیره نفت خام در مخازن سبب می شود مقدار زیادی لجن در کف آنها تشکیل شود که لازم است بطور مناسبی تصفیه و دفع گردند. به این رسوباتی که در کف مخازن نفتی تشکیل می شود، لجن نفتی می گویند.

روزانه در سراسر دنیا بیش از ۴.۱ میلیون بشکه از این لجن‌ها تولید می‌شود و میزان تولید آن در ایران سالانه چیزی حدود ۵۸۴ هزار بشکه است.

علاوه بر این میلیون‌ها بشکه لجن نفتی بدون هیچ توجیه اقتصادی درون مخازن ذخیره موقت، گودال‌ها و حوضچه‌ها نگهداری می‌شوند، همچنین لجن‌های نفتی در تمام محل‌های ذخیره نفت خام مانند مخازن ذخیره، ایستگاه‌های انتقال، کشتی‌های نفت‌کش، تانکرها و پالایشگاه‌ها تشکیل و مشکلات بسیاری را ایجاد می‌کنند.

در شیوه دفن سنتی لجن‌های نفتی در خاک، آلودگی‌های موجود در لجن می‌تواند از طریق لایه‌های مختلف به آب‌های زیرزمینی راه پیدا کرده و سفره‌های آبی زیر زمینی را آلوده کند. این در حالی است که می توان با استفاده از روش هایی، حداکثر استفاده را از این محصول نفتی داشت و به جای دفن سنتی یا سوزاندن آن که مشکلات زیست محیطی به دنبال دارد، بیشترین بازدهی را از این محصول بدست آورد.

استفاده سودجویان از لجن های نفتی در تولید ایزوگام

رضا میرزایی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی در خصوص لجن های نفتی و مشکلاتی که این محصول برای استان مرکزی به دنبال داشته است، گفت: استان مرکزی به دلیل استقرار پالایشگاه و واحدهای نفتی و شریان های خطوط لوله، با معضلاتی در این زمینه رو به روست.  

وی با بیان اینکه به ازای هر ۵۰۰تن نفت خام، یک تن لجن نفتی تولید می شود، گفت: این لجن های اسیدی شبه قیر هستند و سودجویان با انتقال آن به دلیجان در صنعت تولید ایزوگام از آن استفاده می کنند و اینکار باعث می شود که این لجن ها روی بام ها قرار گیرند.

می توان با مدیریت صحیح لجن نفتی خوراک برخی صنایع را تامین کرد

نژاد بهادری رئیس محیط زیست شرکت ملی نفت در خصوص لزوم ساماندهی وضعیت لجن های نفتی، گفت: روزانه ۲.۵ میلیون بشکه نفت برای مصرف داخلی درکشور تولید می شود که مقداری از آن را لجن نفتی تشکیل می دهد.

وی افزود: لجن نفتی در واقع ته مانده مخازن نفتی ماست. البته در برخی مخازنِ نگهداری، با استفاده از تکنولوژی های پیشرفته میزان بسیار کمی از لجن نفتی تولید می شود ولی باز هم به صفر نمی رسد. برخی این لجن را پسماند تصور می کنند در حالی که اینطور نیست و ۹۰درصد آن قابل استفاده است.

نژاد بهادری اضافه کرد: در بازار سرمایه محصولی را با عنوان پلیمر گرید ۲ و ۳ معامله می کنند که به ترتیب ۵۰ و ۸۰ درصد آن غیرقابل استفاده است و آن را پسماند محسوب نمی کنند. لذا لجن نفتی که ۹۰درصد آن قابل استفاده است به هیچ عنوان پسماند نیست و می توان برای واحد های پایین دستی از آن استفاده کرده و تولید اشتغال کرد. می توان با مدیریت صحیح از این لجن نفتی خوراک برخی صنایع را تامین کرد و دلیجان می تواند در این زمینه قطب کشور باشد.

اقتصاد مبتنی بر لجن نفتی یک واقعیت است

فرخی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی با بیان اینکه اقتصاد مبتنی بر لجن نفتی یک واقعیت است، تصریح کرد: شاید چند سال قبل امکان استفاده از لجن های نفتی نبود، اما در حال حاضر این محصول مورد استفاده قرار می گیرد.

وی تصریح کرد: با توجه به این واقعیت باید بر نحوه خرید و فروش، حمل و نقل و چگونگی انجام آن نظارت شود تا تخلفی در این زمینه صورت نگیرد. در این سال ها نگاه سازمان محیط زیست به این محصول، نگاهی محصول محور بوده در حالی که باید نگاه فرآیند محور باشد و به دید فرصتی برای سرمایه گذاری به آن نگاه شود. اگر این اتفاق بیفتد می توان از این محصول به خوبی داخل استان استفاده کرد و بسیاری از واحد های مرتبط را با رعایت تمام مسائل زیست محیطی به فعالیت برگرداند.

اگر نتوانیم در کشور از محصولی نفتی استفاده ببریم ضرر زیادی کرده ایم

اکرمی معاون سیاسی امنیتی استاندار مرکزی با اشاره به لزوم استفاده از لجن های نفتی در کشور و استان، گفت: میزان تولید لجن نفتی در کشور کاملا مشخص است و باید از این محصول حداکثر استفاده صورت بگیرد. چرا که در دنیا حتی از زباله ها هم برق تولید می کنند و اگر ما نتوانیم در کشور از محصولی نفتی استفاده ببریم ضرر زیادی کرده ایم.

وی با بیان اینکه تعداد کارخانه های بازیافت لجن نفتی در کشور مشخص است، گفت: لذا می بایست با بازیافت این محصول در کارخانه های مرتبط، از آن حداکثر استفاده را کرد و نباید با استفاده خام از این محصول دچار مشکلات زیست محیطی شد.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: لجن های نفتی تولید می شود لجن نفتی محیط زیست لجن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۱۴۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آفریقا، هدف ویژه صادراتی روغن موتور ایران

به گزارش خبرنگار مهر، فرهاد امین دهقان در نشستی خبری با اشاره به بازار صادراتی روانکار، اظهار کرد: محصولات روانکار تاکنون به ۱۱ کشور شامل هند، چین، کشورهای آذری زبان و برخی کشورهای آفریقایی، عرضه شده و با استقبال خوبی روبرو شده است.

وی با بیان اینکه در سال گذشته با رسیدن به حداکثر ظرفیت تولید، بیش از ۷۶۰ هزار تن انواع روانکار صنعتی در این شرکت تولید و افزون بر ۵۰۰ هزار تن آن، راهی بازارهای صادراتی شد، اظهار کرد: این مساله ۴۰۰ میلیون دلار ارزآوری برای کشور به همراه داشت و صددرصد ارزها وارد سامانه ارزی کشور شد.

به گفته وی با توجه به ظرفیت‌های صادراتی، در همکاری با گروه‌های دانش‌بنیان درصدد افزایش کیفیت محصولات تولیدی و تولید محصولات خاص در جهت دریافت معتبرترین گواهی‌نامه‌های استاندارد برای مقاصد صادراتی است.

عضو انجمن تولیدکنندگان روغن موتور ایران به عرضه محصول روغن موتور مگلوب شرکت نفت سپاهان به کشور امارات متحده عربی اشاره کرد و گفت: این محصول که با برخورداری از استاندارد روز اروپا برای خودروهای لوکس طراحی و تولید شده است، حضور نسبتاً موفقی در این بازار داشت و تلاش داریم امسال حضور خود را با قدرت بیشتری در این بازار ادامه دهیم.

دهقان از تولید روغن موتور سفارشی در این شرکت خبر داد و گفت: در قرارداد با شرکت ایران خودرو، هم‌اکنون روغن موتور ویژه موتور مورد نظر را تولید و به این خودروساز عرضه می‌کنیم.

وی با اشاره به ۱۵ برنامه در طرح توسعه، از تولید محصول گریس کلسیم برای نخستین بار خبر داد و افزود: ۹ محصول جدید در برنامه تولید بوده که سه مورد آن ویژه خودروهای سنگین و دیزل است.

عضو انجمن تولیدکنندگان روغن موتور ایران با بیان اینکه پروژه F.R.W هم‌اکنون با ۹۰ درصد پیشرفت با هدف افزایش کیفیت محصولات، امسال به بهره‌برداری می‌رسد، افزود: پروژه دوم TDAE تولید محصول Green RPO ضمن برخورداری از قابلیت ویژه صادراتی، کشور را از واردات این محصول بی‌نیاز می‌کند

کد خبر 6092333 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • هدفگذاری کشور تولید ۴ میلیون بشکه نفت در روز است
  • اوجی: تولید نفت ایران امسال جهش می‌کند
  • آفریقا، هدف ویژه صادراتی روغن موتور ایران
  • مینی پالایشگاه دهدشت کلنگ زنی شد/تولید ۱٠ هزار بشکه بنزین در روز
  • جهش ۴۳درصدی تولید طلای سیاه ایران در دولت سیزدهم
  • کلنگ زنی مینی پالایشگاه دهدشت/ تولید ۱٠ هزار بشکه بنزین
  • چشم‌انداز روشن توسعه همکاری ایران و آفریقا طی ۲ دهه آینده
  • ۸۰۳ میلیون دلار محصولات شیلاتی از مازندران صادر شد
  • افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران
  • اطلاعات پروژه جدید بهمن دیزل