Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@09:24:30 GMT

خانه‌های هلال ابتکاری نوین برای جلب مشارکت محلی است

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۱۶۵۲۵

خانه‌های هلال ابتکاری نوین برای جلب مشارکت محلی است

محمدحسن قوسیان مقدم روز چهارشنبه درگفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا و در پاسخ به این سوال که خانه­ های هلال چه کاربردهای مختلف اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و آموزشی در مسیر افزایش آمادگی و تاب آوری جامعه دارند، این مطلب را عنوان و در خصوص کارکردهای خانه های هلال و اثرات اجتماعی آن اظهار داشت: تغییرات سبک زندگی ناشی از جهانی شدن و تکنولوژی، موجب کاهش مشارکت اجتماعی در جوامع به خصوص کشورهای در حال توسعه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل لزوم به کارگیری شیوه هایی جدید در جذب مشارکت­ های اجتماعی ضرورتی است که باید سازمان های مردم نهاد و به خصوص جمعیت هلال احمر به عنوان بزرگترین سازمان مردم نهاد کشور توجه و اهتمام ویژه ای به آن داشته باشند.

وی ادامه داد: نمونه های متعدد و موفق این مشارکت را می‌توان در حضور خانواده ها در فعالیت های خانه های هلال جستجو کرد، حضوری که شاید در شرایط معمول هم به دلیل مشغله روزمره افراد و هم به دلیل نوع نگاه افراد در مناطق مختلف کشور، به فعالیت و حضور در اجتماع، به ویژه در مورد بانوان، در نوع خود کم نظیر است.

دبیرکل جمعیت هلال احمر در خصوص کارکردهای خانه های هلال و اثرات فرهنگی نیز توضیح داد: تفاوت های فرهنگی و اعتقادی در بسیاری موارد منشا مرزبندی بین افراد و اقوام است، این تفاوت ها موجب می‌شود که امکان بکارگیری یک رویکرد واحد برای برنامه ریزی ها و اجرای فعالیت ها امکانپذیر نباشد، با در نظر داشتن اینکه این تنوع فرهنگی و قومیتی یک فرصت بی‌بدیل برای رشد و آبادانی همه جانبه کشور است، می‌توان با بهره گیری از ظرفیت محلی و منطقه ای پیش­بینی شده در طرح خانه های هلال، ضمن حفظ تفاوت دیدگاهها یک وجه مشترک و اتحادی یکپارچه از اقوام و قومیت ها با گویش، فرهنگ و حتی ادیان و مذاهب گوناگون را، در مسیر اهداف بشردوستانه سازماندهی کرد.

قوسیان مقدم اضافه کرد: به این شکل با پذیرش اهدافی که قابل بسط تا عالی ترین سطوح انسانی هستند، اعضای پر تعداد خانه های هلال با ادیان، مذاهب، قومیت ها و فرهنگ های مختلف می‌توانند شبکه ای یکپارچه از داوطلبان را تشکیل دهند که از مسیرهایی متفاوت به سمت هدفی یکسان ومقدس در حرکتند.

وی در خصوص کارکردهای خانه های هلال و اثرات اقتصادی نیز افزود: چالش ها و مشکلات اقتصادی در سالهای اخیر که ناشی از تحریم های ظالمانه و تبعات این تحریم هاست، فشار مضاعفی بر اقشار مختلف به ویژه جمعیت حاشیه نشینان، روستانشین و طبقه محروم جامعه وارد کرده است. تلاش برای بهبود کیفیت زندگی اقشار آسیب پذیر، در صورتی که با برنامه ریزی برای پایدارسازی درآمد خانوارها باشد، می‌تواند هم امید آفرین باشد و هم در میان مدت، اثری مشخص بر کیفیت زندگی افراد برجای گذارد.

به گفته وی، خانه های هلال در روستاها ضمن ایفای نقش پایگاه اجتماعی، می‌تواند در ساماندهی و حمایت از کسب و کارهای خرد با تکیه بر توان محلی موثر واقع شود. مشارکت در آموزش کسب و کارهای خانگی، ایجاد حلقه اتصال بین کارآفرینان و کارگران، حمایت از طرح های کارآفرینانه در سطح روستا و نظایر آن از اقداماتی است که می‌تواند اثری عمیق و ماندگار در کیفیت زندگی خانواده ها و نیز تقویت اعتماد و سرمایه اجتماعی جمعیت هلال داشته باشد.

دبیرکل جمعیت هلال احمر افزود: اکنون نیز برخی خانه­ های هلال در مواردی مثل صنایع ­دستی، دامداری، پرورش محصولات زراعی و نظایر آن اقداماتی را در دست اجرا دارند که در محدوده جغرافیایی خود با استقبال خوبی مواجه شده است، این طرح ها با در نظر داشتن توانمندی بالقوه هر منطقه قابل بسط و گسترش بوده و حتی می‌تواند در جلب حمایت­ ها و سرمایه­ گذاری­ های فرامنطقه ­ای موثر باشد.

وی در خصوص کارکردهای خانه های هلال و مشارک در امر آموزش و پرورش نیز گفت: در سال تحصیلی گذشته، شیوع ویروس کرونا موجب اخلال در آموزش دانش آموزان شد که این اخلال در مناطق روستایی به دلیل دسترسی ضعیف به زیرساخت­ ها و تجهیزات ارتباطی، اثرات بیشتری نسبت به مناطق شهری بر جای گذاشت.

قوسیان مقدم افزود: خانه های هلال فضاهایی هستند که با همت و مشارکت اهالی و خیرین تجهیز و راه اندازی شده اند، در صورت ادامه سیاست های آموزش از راه دور خانه های هلال می‌توانند در نقش پایگاههای آموزشی در کنار مدارس و وزارت آموزش و پرورش، نقش حمایت گرانه خود را ایفا کنند که این کار می‌تواند در ایجاد عدالت آموزشی و ‌دسترسی دانش آموزان به خدمات مدارس در دوران شیوع بیماری، کمک کننده و اثربخش باشد.

طبق برنامه ریزی های انجام شده قرار است فردا (پنجشنبه) با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس جمهوری ۱۴۰۰ خانه هلال در سطح کشور افتتاح شود که همزمان با آیین افتتاح رسمی این خانه‌های هلال احمر، طرح توسعه و تقویت شبکه امداد و نجات کشور و طرح ساخت، تجهیز و راه‌اندازی مراکز بهداشت، درمان و توانبخشی هلال‌احمر نیز به صورت رسمی افتتاح و عملیاتی خواهد شد.

برچسب‌ها دبیرکل جمعیت هلال احمر وزارت آموزش و پرورش زلزله

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دبیرکل جمعیت هلال احمر وزارت آموزش و پرورش زلزله دبیرکل جمعیت هلال احمر وزارت آموزش و پرورش زلزله اخبار کنکور خانه های هلال جمعیت هلال احمر خانه های هلال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۱۶۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یسنا سالم پیدا شد

یسنا دختر گمشده ۴ ساله کلاله‌ای دقایقی پیش با تلاش نیروهای امدادی پس از ۴ روز سالم در میان زمین‌های کشاورزی پیدا شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان ،قاسم غریب آبادی مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان گلستان در جمع خبرنگاران با اشاره به پیدا شدن دختر گمشده کلاله‌ای اظهارداشت: کایت‌سوار نیشابوری داوطلب جمعیت هلال احمر دقایق پیش دختر گمشده کلاله‌ای را پیدا کرد.

وی با اشاره به پیدا شدن یسنا دختر گمشده کلاله ای اظهار داشت :دختر گمشده کلاله ایی پس از پنج روز عصر امروز با کمک کایت سوار نیشابوری پیدا شد.

 

.

 

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان گلستان تصریح کرد: در دومین پرواز امروز  کایت سوار داوطلب جمعیت هلال احمر یسنا دیدار دختر بچه چهار ساله کلاله ای در زمین کشاورزی پیدا شد.

 قاسم غریب آبادی افزود:اکنون یسنا برای معاینه و بررسی بیشتر با آمبولانس به روستا منتقل شده است.

یسنا دختربچه چهارساله اهل روستای یلی بدراق شهرستان کلاله از یکشنبه 9 اردیبهشت، هنگامی که مادرش مشغول کار در زمین کشاورزی بود مفقود شده بود.

انتهای پیام/581

 

دیگر خبرها

  • دو مفقودی ارتفاعات کوه «شاه‌حسن» بام و صفی‌آباد نجات پیدا کردند
  • حضور جمعیت هلال‌احمر زنجان در ارائه خدمات جهادی پر رنگ است
  • تصادف دو خودرو سواری با ۷ مصدوم
  • یسنا سالم پیدا شد
  • آمادگی هلال احمر برای کمک به مردم سیل‌زده کنیا
  • اجرای طرح ماهر در مدارس استان قزوین
  • آماده باش نیروهای هلال احمر بوشهر
  • برگزاری مانور تیم سحر هلال احمر در قزوین
  • همایش تجلیل از مربیان هلال احمر و مدرسان مرکز آموزش علمی کاربردی هلال احمر قم
  • اجرای گام سوم طرح یاس در اردبیل