Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-01@09:06:29 GMT

حال ناخوش تولید در قطب سوم تولید ماهی پرورشی ایران+ فیلم

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۲۲۱۶۶

حال ناخوش تولید در قطب سوم تولید ماهی پرورشی ایران+ فیلم

‍‍‍‍‍‍

به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج، نشست بخش خصوصی و دولت در استان کهگیلویه و بویراحمد در حالی برگزار شد که موضوع اصلی در خصوص وضعیت تولید کنندگان ماهیان سردآبی در استان بود.

در این نشست موضوعات مختلفی از سوی تولید کنندگان همچنین مسوولان و متولیان شیلات در استان مطرح شد که در جای خود نیاز به تحلیل و بررسی بیشتر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این جلسه موضوعی که مطرح شد و بسیار جای تعجب داشت تعداد مزارع بیمه شده ماهی در استان بود که بنا به گفته مسوولان تنها 2 درصد از مزارع پرورش ماهی بیمه هستند در حالی که استان کهگیلویه و بویراحمد با تولید 17 تا 18 هزار تن ماهی در سال یکی از سه استان اول در تولید ماهی سردآبی کشور محسوب می‌شود.!

بنا به گفته منوچهری از کارشناسان اتاق بازرگانی استان کهگیلویه و بویراحمد در حال حاضر 284 واحد پرورش ماهی در استان پروانه تاسیس داشته که از این تعداد 254 واحد پروانه بهره‌‌برداری دارند.

بنا به گفته این کارشناس میزان تولید ماهی در سال 97 به میزان  17 هزار و 600 تن بوده که سال 98 به دلایلی از جمله کرونا به 16 هزار و 500 تن رسیده است.

وی به آمارهای دیگری اشاره کرد که باز هم جای تامل دارد از جمله این که سرانه مصرف ماهی در استانی که سومین تولید کننده این محصول است 7.2 کیلوگرم و در کشور 12.2 کیلوگرم است و در مصرف نسبت به کشور بسیار پایین هستیم.

منوچهری از راکد بودن 21.3 درصد از مزارع پرورش ماهی در استان خبر داد و این را هم گفت که تنها 5 درصد از واحدهای تولید ماهی بیمه هستند و سایر مشکلات این واحدها مربوط به عدم در اختیار قرار گرفتن سرمایه در گردش برای واحدهای تولیدی در راستای جهش تولید است همچنین سازمان نظام مهندسی کشاورزی اصلا بازدیدی از واحدهای پرورش ماهی ندارند عدم تقسیط وام‌ها و عدم استمهال یکی دیگر از مشکلاتی است که بر سر راه تعامل میان بانک‌ها و مزارع پرورش ماهی استان وجود دارد.

وی از خساراتی که بر اثر بیماری وی.اچ.اس و همچنین کرونا و سیل به بخش تولید ماهی استان وارد شده سخن به میان آورد و گفت: سیل در سال 98 به 164 واحد آسیب رساند و برآورد خسارت 770 میلیون ریال بود همچنین تعداد 173 مزرعه ما از کرونا آسیب دید که هنوز میزان خسارت وارد شده در این بخش معلوم نیست.

تولید کنندگان از دامپزشکی هم گلایه‌مند بودند که هیچ اقدامی برایشان انجام نمی‌دهد و بالا بودن قیمت بچه ماهی و تخم هم از دیگر مشکلاتی بود که به آن اشاره کردند.

کوچک شدن دامنه فعالیت‌ها و خدمات شیلات و تبدیل آن از یک اداره‌کل به یک واحد در سازمان جهاد کشاورزی موضوعی دیگر بود که مطرح شد و همین به دلیل اعتبارات کمتر و نیروهای اندک موجب ارائه خدمات کمتر از سوی شیلات به تولید کنندگان می‌شود.

 

 

در این نشست وقتی صحبت‌های کلی رئیس شیلات استان به پایان رسید و او می‌گفت که سرنوشت بازار ماهی کشور در دست تنها 4 دلال است و از چارت کنونی شیلات گلایه‌مند بود با این سوال استاندار روبرو شد که شما به عنوان رئیس شیلات استان حداقل پیشنهادی برای برون رفت از مشکلات ارائه می‌دادید؟!.

رئیس اتحادیه شیلات استان از وضعیت کنونی به شدت انتقاد کرد و گفت که ما تولید کنندگان ماهی در استان از مشکلاتی که هست خسته شده‌ایم برای مثال نظام مهندسی وقتی می‌خواهد تمدید پروانه کند از هر مزرعه 30 تا 40 میلیون تومان طلب می کند که این یکی از صدها مشکل سر راه تولید کننده است.

انتهای پیام/82009

منبع: فارس

کلیدواژه: بخش خصوصی ماهی یاسوج تولید خبرگزاری فارس تولید کنندگان ماهی در استان پرورش ماهی تولید ماهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۲۲۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از پایاب های کشاورزی در حوزه آبزی پروری

به گزارش خبرنگار مهر، سید حسین حسینی بعدازظهر سه شنبه در گفت وگو با خبرنگاران بر ضرورت توسعه زنجیره ارزش صادرات فرهنگ مصرف آبزیان از مازندران به سایر استان های کشور در راستای افزایش سرانه مصرف این محصول تاکید کرد.

وی با اشاره به اینکه زنجیره تولید آبزیان در مازندران یکی از زنجیره های مهم تولیدات این استان به شمار می رود که باید مورد توجه قرار گیرد، بیان کرد: مازندران در حوزه آبزیان مستعد است و از معدود استان های ساحلی به شمار می رود که متمرکز به صید نشده و در حوزه آبزی پروری رتبه اول را دارد و این به معنای توجه به ظرفیت های خدادادی درکنار بسترسازی برای افزایش تولید محصول است.

وی با تاکید بر اینکه ظرفیت های شیلات در استان های شمالی که علاوه بر تولید در دریا، در زنجیره ارزش پایانه صادراتی و مصرف خانوار نیز برنامه ریزی های لازم را صورت داده اند، باید مورد توجه قرار گیرد، بیان کرد: در تحقق برنامه های کلان مانند سند امنیت غذایی و برنامه هفتم توسعه یکی از ماموریت های اصلی توسعه دریامحور مورد تاکید مقام معظم رهبری و در کنار آن نقش آفرینی مستقل از فعالیت از دریا بر پایه تولید در مزیت دریایی است.

حسینی با اشاره به اینکه جهش تولید با مشارکت مردمی ماموریت اصلی شیلات به شمار می رود، یادآور شد: استفاده از پایاب های کشاورزی در حوزه آبزی پروری مورد توجه است و از آنجایی که اکثر مردم کشور، ماهی را ماهی شمال می دانند باید آموزش مصرف ماهی از مازندران توسعه یابد.

وی اذعان کرد: مصرف یک محصول به نوعی مصرف یک فرهنگ به شمار می رود، از این رو در مازندران تاکید داریم که در زنجیره ارزش صادرات فرهنگ مصرف ماهی و به همراه تربیت نیروی انسانی لازم در این حوزه برای سراسر کشور برنامه ریزی شود.

کد خبر 6093261

دیگر خبرها

  • رهبر انقلاب در دیدار معلمان: تبیین مصالح بنیادی کشور و نظام از وظایف معاونت پرورشی است (فیلم)
  • انتقال تجارب و دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه شیلات به تاجیکستان
  • لرستان؛ فرصت تولید و تجارتِ صنعت شیلات
  • ارزش ۲ هزار و ۲۱۰ میلیاردی پرورش ماهی در قفس قشم
  • استفاده از پایاب های کشاورزی در حوزه آبزی پروری
  • کمبود ۶۰ هزار مربی پرورشی در مدارس کشور/ ۱۱ هزار مربی پرورشی جذب می‌کنیم
  • سازمان اوقاف خود را مخاطب در جبهه پیشران انقلاب اسلامی می‌داند
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • افتتاح و کلنگ‌زنی ۱۰۱ مدرسه در استان بوشهر
  • استخر‌های ذخیره آب کشاورزی در چهارمحال و بختیاری مهیای پرورش ماهی