Web Analytics Made Easy - Statcounter

آخرین آمار کرونا در ایران

سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت اظهار داشت:از دیروز تا امروز ۲۶ شهریور ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۹۸۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۷۲۶ نفر از آنها بستری شدند.

وی ادامه داد: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۴۱۰ هزار و ۳۳۴ نفر رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۷۹ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۲۳ هزار و ۶۳۲ نفر رسید.

وی بیان داشت: بر اساس آخرین اطلاعات کرونا در کشور، استان‌های تهران، مازندران، گیلان، قم، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، کرمان، خراسان شمالی، سمنان، یزد، زنجان و قزوین در وضعیت قرمز قرار دارند.

لاری متذکر شد:استان‌های آذربایجان غربی، البرز، فارس، لرستان، هرمزگان، اردبیل، بوشهر، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، مرکزی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، گلستان و خوزستان در وضعیت هشدار قرار دارند.

علیرضا زالی، رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران در جلسه شورای فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با بیان اینکه حجم بیماران و چگالی جمعیت در هیچ نقطه‌ای از کشور با تهران قابل مقایسه نیست، از چالش‌های این کلانشهر کشور در رویارویی با ویروس کووید ۱۹ خبر داد و گفت: فصل مشترک رفع مسایل پیش روی تهران تامین منابع و کاهش بروکراسی‌های اداری است.

زالی جبران درآمدهای کاهش یافته کارکنان، ارائه بسته‌های تشویقی، تامین نیروی انسانی و تجهیزات را راه حل مناسبی برای تقویت زیر ساخت‌های مقابله با کرونا ذکر کرد.

وی با اشاره به افزایش شمار مبتلایان به ویروس کووید ۱۹، گفت: به نظر می‌رسد تابلوی اسفندماه دوباره در حال شکل گیری است و این در شرایطی است که همزمانی کرونا با آنفولانزا و بیماری‌های شایع فصل سرما، به افزایش بار مراجعان دامن می‌زند.

بیشتر بخوانید:

شناسایی ۲۹۸۱ بیمار کرونایی و ثبت ۱۷۹ فوتی جدید در کشور

زالی: فراز و فرودهای کرونا ادامه دارد/ لزوم کاهش حضور کارکنان

نمکی: یکی از کشورهای پیشتاز در دستیابی به واکسن کرونا خواهیم بود

***

حیاط دولت، خالی از رسانه‌های منتقد/دفتر روحانی کرونا را بهانه کرد

مهر نوشت: دفتر رئیس‌جمهور چهارشنبه این هفته در اقدامی عجیب و غیرمتعارف چند خبرگزاری اصلی کشور، که عمدتاً از منتقدین دولت هستند را برای پوشش حاشیه جلسه هیئت دولت و پرسش و پاسخ با وزرا و اعضای کابینه دعوت نکرد.

در حالی این اقدام به بهانه جلوگیری از تجمع خبرنگاران در حیاط دولت و شیوع بیماری کرونا صورت گرفته است که پیش از این و در اوج پیک دوم کرونا، از تمامی رسانه‌های اصلی کشور، برای پوشش برنامه حیاط دولت، توسط دفتر رئیس‌جمهور دعوت بعمل می‌آمد.

***

از الان پیروزی ملت ایران را در روزهای شنبه و یکشنبه هفته بعد تبریک می‌گویم

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی،در جلسه امروز هیات دولت با یادآوری تلاش‌های شکست‌خورده آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، اظهار کرد: آمریکا که بسیار روشن آمده و از برجام خارج شده، هرچه فحش عالم بوده نثار برجام کرده، بقیه کشورها را به خروج از آن تشویق کرده و به دنبال تهدید کشورهایی رفته که با ایران ارتباط اقتصادی داشتند و حال می‌خواهد از مکانیسم درون برجام استفاده کند و دیدیم که یک قدم هم نتوانست بردارد.

وی افزود: در دنیا دو سه تا کشور هستند که به آمریکا چسبیده‌اند، یکی رژیم نامشروع صهیونیستی است، و جز آن یکی دو کشور کوچک. جز این کسی آمریکا را همراهی نکرده و از الان پیروزی ملت ایران در روزهای شنبه و یکشنبه هفته بعد تبریک می‌گویم.

 رئیس جمهور گفت: امروز ما اعتراف می‌کنیم که مردم عزیز ایران! در تامین مواد غذایی از لحاظ اصل این مواد، موجودی داریم و در بازار وجود دارد اما قیمت ناعادلانه است، غیرمنصفانه، غلط و نادرست است. چرا مردم در فشار قرار می‌گیرند؟ 

بیشتر بخوانید:

روحانی: شنبه و یکشنبه روز پیروزی ایران و شکست آمریکا است/ نباید اجازه دهیم مردم در رنج قرار گیرند

***

دادگستری فارس: "خطای فاحش" در پرونده نوید افکاری تقریبا محال است

دادگستری استان فارس در اطلاعیه‌ای که راجع پرونده نوید افکاری منتشر کرده گفته بروز خطای فاحش در تمامی این مراحل از بازجویی و دادرسی گرفته تا صدور حکم و بررسی مجدد پرونده در دیوان عالی کشور امری نزدیک به محال است. در بخشی از این اطلاعیه آمده است: پرونده آقای نوید افکاری در چندین مرجع صالح قضایی و با بررسی قضات متعدد مورد بررسی قرار گرفته و جلسات دادگاه با حضور وکیل و به صورت علنی در دادگاه کیفری تشکیل شده و رای صادره نیز در دیوانعالی کشور مورد بررسی مجدد قرار گرفته و پس از طی این مراحل قضایی، برای تمامی قضات بررسی کننده ارتکاب جرم از ناحیه محکوم به اثبات رسیده و بر همین اساس آقای نوید افکاری به قصاص محکوم شده است...

شبهه‌ی بروز خطای فاحش در تمامی این مراحل از بازجویی و دادرسی گرفته تا صدور حکم و بررسی مجدد پرونده در دیوان عالی کشور امری نزدیک به محال بوده و ارائه پیشنهاد بررسی پرونده از ناحیه «هیات حقوقی بی طرف» پیشنهادی غیر حقوقی است که در هیچ نظام قانونی و حقوقی جایگاهی ندارد.

بیشتر بخوانید:

اطلاعیه دادگستری استان فارس درباره شبهات مطرح شده در خصوص پرونده «نوید افکاری»

***

شورای شهر و سندروم نامگذاری

مجید ابهری‪  در روزنامه‌آفتاب يزد نوشت: تقریبا به طور منظم و مرتب یکی از اخبار شورای شهر تهران مربوط به نامگذاری یا تغییر نام یک یا چند خیابان در تهران است که در جراید و سایت‌های خبری، اخبار مربوط به این مسائل منعکس می‌گردد. تراکم اسامی و شاید فضاسازی‌های حاشیه‌ای کار را به جایی رسانده که بعضی از بزرگراه‌ها از ابتدا تا انتها دارای چند اسم بوده که همین حرکت موجب سرگشتگی افراد بویژه تازه وارد‌ها به شهر می‌گردد

قطعا با تغییر اعضای فعلی شورای شهر و ورود افراد باسلیقه‌های سیاسی متفاوت باردیگر با تغییر نام‌ها مواجه خواهیم بود. بنابراین قاعده محکم و استوار این است که هنوز بسیاری از خیابان‌ها و میادین تهران با نامهای قبل از پیروزی انقلاب اسلامی نامیده می‌شوند.

 معلوم نیست چه وقت این نابسامانی‌ها سامان یافته و اسامی مشاهیر علمی، سیاسی، فرهنگی و دینی وجه المصالحه روابط سیاسی و دادوستد‌های بین گروهی قرارگیرند.

***

اصلاح‌طلبان به ضعف‌های خود اعتراف کنند

محمد سلامتی،فعال سیاسی اصلاح طلب در گفت و گو با ایسنا، درباره شرایط جریان اصلاحات در آستانه انتخابات ریاست جمهوری، اظهار کرد: اصلاحات به دلیل اینکه در انظار عمومی با یک سری عدم موفقیت ها روبرو شده است، شرایط خوبی ندارد و این احساس در این جریان وجود دارد که در انتخابات مورد استقبال قرار نمی گیرد، زیرا آنها در جریان عملکرد دولت، مجلس دهم و شورای شهر موفقیت چندانی نداشته اند.

سلامتی در ادامه تصریح کرد: با این حال ما اصلاح طلبان باید به نقاط ضعف خود اعتراف کنیم. دولتی که مورد حمایت اصلاح طلبان بود، نتوانست انتظارات مردم  بخصوص در زمینه اقتصادی را برآورده کند. البته تحریم های شدید آمریکا هر دولتی را می توانست دچار مشکل کند اما ضعف مدیریت هم مشکلات زیادی را درست کرد. فراکسیون امید هر چند اکثریت مجلس دهم نبود اما با همان۱۱۰نفر هم می توانست تحرکی ایجاد کند. اصلاح طلبان باید بپذیرند که ضعف هایی داشته اند. البته پذیرش این ضعف ها نباید موجب دلسردی آنها شود بلکه باید با تحرک بیشتر خود را برای انتخابات آماده کنند.

***

جای خالی شفافیت در سیاست مشهود است

 احمد حکیمی‌پور، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین اظهار داشت: در طول ۴۲ سالی که از عمر نظام جمهوری‌ اسلامی می‌گذرد با پارادوکس عجیبی مواجه هستیم: از طرفی می‌گوییم انقلاب و جمهوری اسلامی خیلی خدمت کرده است و از طرفی هر دولتی که روی کار آمده‌ دولت قبلی را ناکارآمد و هزینه‌ساز خوانده است. بنابراین این سوال پیش می‌آید که اگر همه دولت‌ها بد بودند، پیشرفت‌های انقلاب ناشی از کدام فعالیت است؟

 عضو شورای عالی اصلاحات در ادامه گفت: درباره این دوگانگی باید گفت چنین تحرکی نشانه‌ای بارز از عادی نبودن سیاست در ایران است. متاسفانه به رغم اینکه نظام جمهوری اسلامی به آرای عمومی تکیه دارد، جای خالی شفافیت در سیاست مشهود است به طوری که صاحبان مسئولیت پاسخگو نیستند و به همین دلیل آنچه در مدیریت و تصمیم‌گیری‌هایشان انجام داده‌اند برای افکار عمومی قابل سنجش و ارزیابی نیست؛ یعنی همه امور در ابهام است و بیشتر کارها بدون غیرکارشناسی انجام خواهد شد.

***

دولت روحانی هم فقر را افزایش داد و هم نابرابری را

حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و سخنگوی جامعه روحانیت مبارز به تسنیم گفت: مسائلی که در حال حاضر از اهمیت فوق‌العاده‌ای در کشور برخوردارند، نخست شرایط اقتصادی و مشکلاتی است که عامۀ مردم ما از آن رنج می‌برند که هم عامل داخلی و هم عامل خارجی دارد. مساله دیگر موضوع کاهش اعتماد عمومی به دولتمردان است و همچنین تحریم‌های شدیدی که آمریکا علیه ما اِعمال کرده، از دیگر مسائل حائز اهمیت کنونی است.

مصباحی مقدم گفت: در دوران آقای هاشمی‌رفسنجانی توسعه مبنا قرار گرفت ولی عدالت به حاشیه رفت و آن روز یک تفکری در میان اقتصاددانان ما بود که شاید امروز هم باشد که معتقدند اول توسعه و بعد از سرریز توسعه عدالت پدید خواهد آمد؛ به نظرم این رویکرد، رویکرد به شدت غلطی است.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: متاسفانه طی دورانِ 7 سالۀ این دولت رقم درآمد ملی ما، اگر معادل‌سازی کنیم از 400 میلیارد دلار به 165 میلیارد دلار رسیده است و این خیلی وحشتناک است! این منشاء فقر مردم شده و توزیع آن هم ناعادلانه‌تر شده است. شما می‌بینید دهک‌های ثروتمند، ثروت‌شان به شدت مضاعف شده و دهک‌هایی که متوسط به پایین هستند و حتی متوسط‌ها دچار وخامت وضعیت شدند و این قابل قبول نیست.

***

دلایل خوش چهره برای وزیر نشدن در دولت روحانی

محمد خوش چهره، اقتصاددان و نماینده اسبق مجلس با بیان اینکه نمایندگان مجلس باید مقداری ضریب درک سیستماتیک و جامع را از شرایط اقتصادی برای خودشان ایجاد کنند، به جهان نيوز گفت: انتظارها از این مجلس زیاد است و لازم است نمایندگان از ظرفیت کارشناسی و مشورت‌های بیرونی حداکثر استفاده را کنند. این مجلس وارث شرایط خیلی بدی است و یک جریان سازمان یافته سبد هزینه خانوار مردم مثل مسکن، معیشت و قدرت خرید را هدف قرار داده است. جریانی که ریشه در غفلت، جهالت داخلی و نفوذی هایی که در برخی از تصمیمات در سطح کلان و میانی هستند، دارد.

وی در پاسخ به اینکه آیا از طرف دولت پیشنهادی درباره بر عهده گرفتن وزارت صمت به جنابعالی شده، گفت: پیشنهاداتی شده ولی هیچ انسان عاقلی در این وقت کم دنبال کار اجرایی نمی رود و هر چقدر هم که بازیکن خوبی باشد وارد تیمی نمی شود که انسجام آن تثبیت نشده باشد. این مسند در شرایط فعلی کسی را می خواهد که خیلی ایثار کند مگر اینکه تجدید نظری شده باشد و  کسی که می آید برایش اختیارات جدی در آن حوزه تعریف شده باشد. ادغام سه وزارتخانه اشتباه بود و کسانی را هم مسئول گذاشتند که تجربه و توان درک یک وزارت خانه را هم نداشتند.

***

میرسلیم به دنبال تحقیق و تفحص از عملکرد سران قوا در شورای هماهنگی اقتصادی

سید مصطفی میرسلیم، نماینده تهران در نطق میان دستور جلسه علنی امروز مجلس گفت: اگر اعتماد مردم به نمایندگان حفظ شود و از یاری آنها بهره‌مند باشیم از پس مشکلات کشور برمی آییم، ولی یکی از نشانه های مهم اعتماد مردم مشارکت آن‌ها در انتخابات است.

نماینده مردم تهران از مقام معظم رهبری خواستار عدم موافقت با استفاده از صندوق ذخیره ارزی شد و گفت: سرنوشت یک میلیارد یورویی که برای مقابله با کرونا از صندوق گرفته شد در ابهام است.

میرسلیم با انتقاد از عملکرد شورای عالی اقتصادی سران قوا تاکید کرد: از نمایندگان درخواست می کنم آمادگی خود را برای تحقیق و تفحص از اقدامات چند سال اخیر شورای به اصطلاح اقتصادی سران قوا اعلام کنند.

***

روحانی جهانگیری را مأمور کرده تا گرانی‌ها را سامان دهد 

محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهور در جمع خبرنگاران در رابطه با معرفی وزیر صمت گفت: رئیس جمهور به جهانگیری دستور داد و او مأمور شد تا گرانی‌ها را سامان دهد.

واعظی در رابطه با بازار خودرو گفت: تولید خودرو بالا رفته است، اما خودرو به جای اینکه وسیله استفاده باشد، تبدیل شده به وسیله‌ای برای سرمایه گذاری و فروش. دستورالعمل داده ایم خودروسازان، خودرو را به کسانی بفروشد که نیازمند هستند و قبلا هم خودرو نخریده اند. باید جلوی دلال بازی را بگیریم و خودرو به کسانی برسد که نیازمند هستند.

بیشتر بخوانید:

واعظی: حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی مطرح نیست/ جهانگیری مامور سامان‌دهی گرانی‌ها شده است

واکنش جهانگیری به افزایش قیمت کالاها

***

زمزمه کاندیداتوری کدخدایی برای ریاست‌جمهوری

عصر ایران نوشت: شنیده ها حاکی از آن است که برخی شخصیت های سیاسی اصلاح طلب و اصولگرا از عباسعلی کدخدایی خواسته اند برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ ثبت نام کند و وارد کارزار انتخاباتی شود. کدخدایی روزهای گذشته در گفتگو با روزنامه اطلاعات اعلام کرده دیگر تمایلی برای حضور در شورای نگهبان ندارد و تیرماه نیز از قائم مقامی دبیر شورای نگهبان کناره گیری کرده است.

گفتنی است بر اساس پیش نویس اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری که در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است، اعضای شورای نگهبان می توانند با ۸ سال سابقه عضویت در شورای نگهبان، در انتخابات ریاست جمهوری داوطلب شوند.

***

کارگزاران نمی خواهد حقایق و واقعیت های سیاسی امروز کشور را بپذیرد 

صادق زیباکلام، تحلیل گر سیاسی اصلاح طلب در گفتگو با نامه نیوز درباره چرایی اصرار کارگزاران به بازی با برگ علی لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری 1400 گفت: حزب کارگزاران نمی خواهد حقایق و واقعیت های سیاسی امروز کشور را بپذیرد و قبول کند. 

وی تأکید کرد: علی لاریجانی، محمدجواد ظریف، اسحاق جهانگیری، محسن هاشمی و محمدرضا عارف که جای خود دارند، حتی اگر شخص آقای خاتمی هم تأیید صلاحیت شود دیگر آن 24 میلیونی که در اردیبهشت ماه سال 96 پای صندوق های رأی حاضر شدند و به حسن روحانی رأی دادند، انگیزه ای برای شور و نشاط سیاسی ندارند.

زیباکلام افزود: حزب کارگزاران این واقعیت تلخ اما ساده را نمی خواهد قبول کند چون امیدوار است در ماه آخر منتهی به انتخابات ریاست جمهوری تغییر و تحولاتی به وجود آید، قبض و بسط هایی رخ دهد و یک دفعه ستاره بخت و اقبال علی لاریجانی بشکفد. آنها نمی خواهند قبول کنند که ما مشکل داریم... در واقع کارگزاران دنبال رویاها و فکر و خیال هایی هستند که نتیجه اش را در انتخابات مجلس یازدهم دیدیم.

بیشتر بخوانید:

زیباکلام: کارگزاران می‌خواهد با علی لاریجانی به رویاهایش برسد

***

حسن روحانی در تدارک ورود به بازنشستگی است

مهدی آیتی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین اظهار داشت: آقای حسن روحانی مثل دیگر دولتمردان بعد از خروج از قدرت به قطع و یقین در مجمع تشخیص مصلحت نظام عضویت خواهد داشت. اما ایشان به دلیل عملکردی که در این سال‌ها داشته، بین جریان اصلاحات و جریان اصولگرایی جایگاه و پایگاهی ندارد؛ به عبارت دیگر روحانی را نه اصلاح‌طلبان قبول دارند و ‌نه اصولگرایان! البته ایشان از قدیم هم ادعای فراجناحی بودن داشت،‌ ‌در صورتی که بحث درباره فراجناحی بودن ادعای غلطی است که برخی از سیاسیون با هدف فرار رو به جلو از آن استفاده می‌کنند. چون اساساً سیاسیون نمی‌توانند فعالیت سیاسی کنند و به جناحی وابسته نباشند.

نماینده ادوار مجلس در ادامه گفت: اساساً آقای روحانی هیچ‌گاه موضع‌گیری مشخصی نداشته که این وضعیت در دوره بازنشستگی‌اش خیلی بدتر است چرا که بعد از خروج از دولت، تریبون معینی نخواهد داشت و در آینده سیاسی کشور نمی‌تواند حرف زیادی برای گفتن داشته باشد. البته روحانی زرنگ و باهوش است و به همین دلیل توانسته تا الان دوام بیاورد. ایشان همیشه نفر دوم بود؛ هم در دوران جنگ و هم در دوران نمایندگی مجلس همواره پشت سر مرحوم هاشمی قرار می‌گرفت. به همین دلیل در جامعه پایگاه قابل ‌توجهی ندارد.

***

مواجهه پارلمان با مسئله‌ای به‌نام شفافیت

شرق نوشت: نمایندگان ... پارلمان یازدهم دیروز رأی به برگزاری جلسه غیر‌علنی با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دادند، این در حالی است که همین نمایندگان داعیه‌دار شفافیت در مجلس‌اند و حتی یک ساعت قبل جلسه با وزیر نفت علنی برگزار شده بود. همین صدای برخی را درآورد که مگر چه محرمانه‌ای در این وزارتخانه در جریان است که مردم نباید بدانند... گفته شده بود که از وزیر قرار است درباره علت افزایش‌نیافتن حقوق مستمری‌بگیران بهزیستی سؤال شود، اما این سؤالی نبوده که بابتش جلسه غیر‌علنی شود و نمایندگان هم به آن رأی دهند؛ مگر اینکه در لحظه آخر سؤال یا سؤال‌هایی دیگر جایگزین شده باشد.

اعتماد نوشت: آن روز كه دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي مشغول به كار بود و اصلاح‌طلبان و اعتدال‌گرايانش يكي پس از ديگري در مقابل تلاش‌هاي اصولگرايان براي القاي مخفي‌كاري نمايندگان از فشارها به پارلمان و اهالي‌اش مي‌گفتند، اصولگرايان به كلي منكر اين مباحث شده و وعده مجلسي را دادند كه در آن نه ‌تنها خبري از پنهان‌كاري در آراي نمايندگان نباشد، بلكه جلسات غيرعلني نيز به حداقل رسيده و جامعه در جريان ريز به ريز اقدامات نمايندگان قرار بگيرند... تمام اين مباحث تنها و تنها در حد شعار باقي ماند؛ چنان‌كه برخلاف مجلس دهم، اصولگرايان طرح سوالات اقتصادي و معيشتي‌شان از وزراي غيرامنيتي را نيز به پشت در‌هاي بسته مي‌برند تا مبادا جامعه از آنچه نبايد، با خبر شود! 

***

میانگین قیمت مسکن در تهران

کاوه حاج علی اکبری، رئیس سازمان نوسازی شهر تهران گفت: در حال حاضر با گران شدن مصالح، زمین و... میانگین قیمت هر مترمربع مسکن در تهران 21 میلیون تومان است و با بالا رفتن مساحت واحد مسکونی خیلی از افراد توانایی خرید ندارند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم که خانه‌های کوچک مقیاس ساخته شود؛ چراکه این خانه دسترس‌پذیرتر خواهد بود. بر اساس تجارت جهانی یکی از راه حل‌های تأمین مسکن کم کردن مساحت بدون کم کردن کارایی است و با استفاده از ابزار طراحی و یا برخی فضاها به صورت اشتراکی می‌توان مسکن‌های کوچک‌مقیاس را ساخت.

بیشتر بخوانید:

بررسی ساخت خانه‌های زیر ۵۰ متر در دولت/ هزینه ساخت چقدر است؟

منبع: الف

کلیدواژه: انتخابات ریاست جمهوری سیاسی اصلاح طلب در گفت بیشتر بخوانید علی لاریجانی شورای نگهبان همین دلیل نوید افکاری اصلاح طلبان رئیس جمهور حسن روحانی شهر تهران شورای شهر بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۲۲۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورا رکن چهارم نظام تصمیم‌گیری کشور/ انتقاد از تضعیف جایگاه شوراها

شوراها نهادهایی نوپا در کشور محسوب می‌شوند و هنوز جای رشد بسیاری در حیطه‌های مختلف دارد، رشدی که بدون نگاه مثبت حاکمیت از جمله دولت و مجلس اثرگذار نیست تا این نهاد مردمی به جایگاه واقعی خود برسد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، «جمهوری اسلامی؛ نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد»؛ زمانی که معمار کبیر انقلاب اسلامی این جمله را در میان مردم بیان و ریل‌گذاری حرکت عظیم ملت را بنیان نهاد، برای نخبگان و خواص مشخص بود که جمهوریت و توجه به نقش مردم در اداره کشور برای امام راحل چه جایگاه ویژه‌ای دارد.

بعدها در تدوین قانون اساسی، آن هنگام که ۱۱ اصل به صورت مستقیم و غیرمستقیم به مقوله نقش مردم در اداره کشور و شوراها اشاره داشت، این موضع روشن‌تر شد.

در اصول ششم، هفتم، دوازدهم، چهل‌وهشتم، صدم، صدویکم، صدودوم، صدوسوم، صدوچهارم، صدوپنجم و صدوششم قانون اساسی به جایگاه شوراها و مدیریت محلی به‌طور مستقیم پرداخته شده است. این اصول نشان می‌دهد شوراها در کنار قوای مقننه، مجریه و قضائیه، رکن چهارم تصمیم‌گیری و اداره امور کشور هستند و هیچ‌گاه نمی‌توان آن‌ها را از جریان قدرت حذف کرد.

شاید تشکیل شوراها در دهه ۷۰ را بتوان دوره بلوغ اجرای قانون اساسی در کشور دانست که به این اصل مترقی عینیت بخشید و پایه‌گذاری تمرکززدایی از اداره امور کشور را رقم زد. اولین قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی و انتخابات شهرداران در تاریخ ۱۳۷۵/۳/۱ به تصویب رسید و اصلاحات و الحاقات آن نیز تا سال ۸۶ در جریان بود.

اهمیت شوراها به ویژه در اصل ۱۰۳ قانون اساسی ملموس‌تر است، بر اساس این اصل استانداران، فرمانداران، بخشداران و سایر مقامات کشوری که از طرف دولت تعیین می‌شوند، در حدود اختیارات شوراها، ملزم هستند که تصمیمات آن‌ها را رعایت کنند.

این اصل نشان می‌دهد وظایف، اختیارات و مسئولیت‌های شوراها بسیار بیش از آن چیزی تاکنون محقق شده است می‌تواند گسترده باشد، شوراها از مهم‌ترین نهادهای اداره کشور هستند که به دلیل ارتباط مستقیم با مردم، به جمهوریت نظام جامه عمل می‌پوشانند.

احمد امیرآبادی فراهانی، نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی که سه دوره در مجلس حضور داشته، از جمله کسانی است که خاستگاهش را می‌توان شورای شهر دانست. وی در زمینه ظهور و بروز اختیارات شوراهای شهر در مقایسه با اصول قانونی اساسی به خبرنگار ایمنا، می‌گوید: آنچه که مسلم است، نگاهی که قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به شوراها در چندین فصل داشته در عمل محقق نشده است و آنچه که وظایف شوراها در قانون اساسی بوده در طول این سال‌ها به قوانین عادی برای اجرا تبدیل نشده است.

شوراها مسیر را برای پذیرفتن مسئولیت بیشتر هموار کنند

وی می‌افزاید: جای تأسف است که هرچه جلوتر هم می‌رویم، با این حال که شوراها با تجربه تر بالنده‌تر و باانگیزه تر می‌شوند، این وضعیت بهبود پیدا نمی‌کند، بلکه روز به روز حاکمیت به معنای دولت در تمام ادوار نسبت به شوراهای شهر و روستا کم لطف‌تر می‌شود و کمتر مسئولیتی را به شوراها می‌سپارد.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه به نظر می‌رسد هرچه جلوتر رفتیم در حقیقت وظایف شوراها کمتر شده است، تاکید می‌کند: در طول این سال‌ها قوانینی در مجلس تصویب شده است که شوراها را گاهی تضعیف کرده و قطعاً تقویت نکرده است. بنده در تمام این سال‌ها این مسئله را در مجلس شورای اسلامی مطرح کرده ام.

امیرآبادی فراهانی با اشاره به اینکه بخشی از این موضوع به عملکرد بعضی شوراها بازمی‌گردد معتقد است، گاهی یک تصرف غیرقانونی یا مسئله مالی درباره یک شورای شهر یا روستا که در جراید و رسانه‌ها مطرح می‌شود، موجب می‌شود مسئولان دولتی نسبت به وضعیت عملکردی شوراها نگران شوند.

وی اضافه می‌کند: خود شوراها بهتر می‌توانند مسیر را برای پذیرفتن مسئولیت بیشتر هموار کنند، در واقع شوراها باید اعتماد جلب کنند، به قوانین بیشتر مسلط شوند و تمام اعمال خود را بر مبنای قانون تنظیم کنند.

وی می‌افزاید: استانداری‌ها هم باید آموزش شوراها را جدی بگیرند و به شوراها مشاوره حقوقی بدهند تا کمک کنند فضایی که در مسیر بی‌اعتمادی پیش آمده است، از بین برود.

نماینده قم در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که چه نمره‌ای به عملکرد شوراها در سراسر کشور داده می‌شود، می‌گوید: نمی‌شود به طور کلی در کشور به شوراها نمره داد و ارزیابی هر شورا مختص به خود آن شورا است. در استان قم شوراها در تمام ادوار نمره بالای ۱۸ دارند.

ساز و کاری برای اجرایی شدن نظارت مردمی

نرجس نیازمند، عضو شورای اسلامی شهر قم هدف قانون اساسی از قرارداد اصولی برای شوراها پیشبرد برنامه‌های اجتماعی، فرهنگی، عمرانی و آبادانی شهرها و روستاها را مشارکت و ارائه نظرات مردم می‌داند.

وی با اشاره به اینکه شوراها تداعی مشارکت مردم در اداره کشور هستند، ادامه می‌دهد: سیاست‌گذار و ناظر مدیریت شهری در مباحث مختلف اعضای شورا هستند که این امر خطیر می‌تواند ظرفیت بزرگی برای پیشبرد امور باشد.

این عضو شورای اسلامی شهر قم با بیان اینکه یکی از اهدافی که در شوراها باید پیگیری شود مدیریت یکپارچه شهری است، خاطرنشان می‌کند: در صورتی که این مهم ایجاد شود به طور قطع پیشرفت‌های بیشتری در امور شهری رخ می‌دهد و هماهنگی بیشتری برای خدمت‌رسانی به مردم ایجاد می‌شود.

نیازمند تاکید می‌کند: بسیاری اوقات مردم مشکلاتشان را از چشم شهرداری‌ها می‌بینند، اما قوانین به ما اجازه حل این معضلات را نمی‌دهد چراکه هنوز مدیریت یکپارچه شهری محقق نشده است.

به گفته وی، اختلاف نظر میان اعضای شوراهای شهرها و نظرات مختلف موجب تلاقی اندیشه‌ها و افکار خواهد بود و در صورتی که دید مثبت داشته باشیم از این اختلاف نظر می‌توان برای پویایی مدیریت شهری استفاده کرد.

عضو شورای اسلامی شهر قم می‌افزاید: انتقادات سازنده موجب پیشبرد اهداف خواهد بود، اما اگر انتقادات در سمت و سوی تخریب و سیاه‌نمایی باشد، نه تنها به اهداف اصلی شوراها نخواهیم رسید بلکه عملکرد عادی مدیریت شهری نیز مختل می‌شود.

عمران و آبادانی شهرها نشاندهنده کارآمدی شوراها است

نیازمند با اشاره به تصویب قوانین شهری در مجلس شورای اسلامی، می‌گوید: انتظار می‌رود این قوانین در مسیر تقویت مدیریت شهری تنظیم شود. این تقویت در واقع قوت دادن به مشارکت مردم در امور خودشان است اما بعضی از این قوانین بیشتر سمت و سوی تمرکزگرایی دارد.

وی معتقد است شوراهای شهر موجب پیشرفت و ارتقای سطح عملکرد مدیریت شهری شده است.

به گفته رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر قم، عمران و آبادانی در شهرها و افزایش بودجه شهرداری‌ها را می‌توان از نشانه‌های کارآمدی شوراها در کشور دانست، هرچند همچنان ایراداتی وجود دارد و بعضی جنبه‌ها نیاز به تقویت بیشتری است.

ماشاالله سعادتمند، رئیس شورای اسلامی استان قم با اشاره به رقم زدن مدیریت محلی توسط شوراها، تصریح می‌کند: مجلس شورای اسلامی و دولت مدیریت کلان را به عهده دارند، اما ریل گذاری، تصویب بودجه و نظارت بر عملکرد مدیریت شهری و روستایی از وظایف شوراها است.

به عقیده رئیس شورای اسلامی استان قم، در شش دوره گذشته شوراها به بلوغ خوبی رسیده‌اند و توانسته‌اند وظایف خود را بر اساس قانون اجرایی کنند.

وی تاکید می‌کند: ممکن است بعضی نقصان‌ها در عملکرد شوراهای شهر و روستا وجود داشته باشد که با آموزش اعضای شوراها می‌توان شرایط بهتری را در این زمینه ایجاد کرد. زمانی که تصمیمات شوراها براساس نص قانون باشد، خدشه‌ای بر آن وارد نخواهد بود.

لزوم تحقق مدیریت جامع شهری

سعادتمند تحقق مدیریت جامع شهری را موجب به بلوغ رسیدن جایگاه شوراها در کشور می‌داند و می‌گوید: مدیریت جامع شهری یعنی واگذاری همه امور شهرها و روستاها به شوراها و دستگاه‌های دیگر داخل شهر و روستا و نباید حکمرانی وجود داشته باشد.

به گفته وی، در برنامه هفتم این مسئله به خوبی دیده شده است تا این واگذاری‌ها انجام شود و دولت نیز اهتمام خوبی نسبت به تقویت شوراها دارند. علی طالبی، مدیرکل اموری شهری و شوراهای استانداری قم در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، شوراها را حلقه واسط میان حاکمیت و مردم می‌داند و می‌گوید: وظایف متنوعی برای شوراها دیده شده که از جمله آن انتخاب شهردار، دهیار و نظارت بر آن‌ها است.

وی می‌افزاید: وظیفه دیگر شوراها ریل‌گذاری برای فعالیت شهرداری و دهیاری است که می‌تواند نسبت به آن اهتمام داشته باشد.

مدیرکل اموری شهری و شوراهای استانداری قم اختلاف را امری طبیعی در امور شورایی می‌داند و تاکید می‌کند: تا زمانی که این اختلافات منجر به نزاع و توقف امور نشود، می‌تواند موجب بالندگی و رشد شود اما اگر این اختلافات موجب نزاع یا توقف امور شود قطعاً امری مذموم است.

طالبی می‌افزاید: در عین حال ساز و کارهای اجرایی قانونی برای حل اختلافات وجود دارد و هیئت حل اختلاف استان یکی از این سازوکارها است.

شوراهای شهر و روستا یکی از مهم‌ترین نهادهای ایران در زمینه تمرکززدایی و توسعه متوازن مبتنی بر ویژگی‌های فضایی جغرافیایی است و موجب چابکی در تصمیم‌گیری و نزدیکی فرایندهای تصمیم‌گیری با نظرات توده مردم می‌شود.

این نهادها حتی امروز هم نهادهایی نوپا در کشور محسوب می‌شود و هنوز جای رشد بسیاری در حیطه‌های مختلف دارد، رشدی که بدون نگاه مثبت حاکمیت از جمله دولت و مجلس، ممکن و اثرگذار نیست.

کد خبر 748497

دیگر خبرها

  • ببینید | سرکار گذاشتن مردم توسط دولت رئیسی به روایت یک نماینده مجلس
  • نگاهی به تمام جنجال‌های کریمی قدوسی | گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی فقط یک درصد را شامل می‌شود
  • شورا رکن چهارم نظام تصمیم‌گیری کشور/ انتقاد از تضعیف جایگاه شوراها
  • درخواست کریمی قدوسی از دولت افغانستان برای بررسی رگ و ریشه اش /سخنگوی سپاه ادعای جنجالی را تکذیب کرد /گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • ضرورت ارتقاء روابط با پاکستان پس از سفر رئیس جمهور
  • روایت عضو شورای عالی کار درباره دستمزد کارگران/ فرمول تعیین حقوق کارگران تغییر می‌کند؟
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • تجلیل از راویان فعال روحانی موسسه فرهنگی روایت سیره شهدا
  • قطب گردشگری، ترمینال خارجی ندارد