Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@14:51:22 GMT

۶۰ هزار خانوار عشایری کشور آب شرب پایدار ندارند

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۲۵۳۸۸

۶۰ هزار خانوار عشایری کشور آب شرب پایدار ندارند

به گزارش خبرنگار مهر، کرمعلی قندالی چهارشنبه شب در دیدار با استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه ۲۵ هزار خانوار عشایری در استان‌های مختلف با بهره‌مندی از طرح‌های آبرسانی از آب شرب سالم و بهداشتی استفاده می‌کنند، افزود: حدود ۹۰ درصد مناطق عشایری کشور از آب شرب سالم بهره‌مند هستند و زیرساخت‌های لازم برای توسعه این بخش در حال تأمین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه برای بهره‌مندی این تعداد خانوار ۵۵۰ طرح آب رسانی طی ۲ سال گذشته با ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار اجرایی شده است، ادامه داد: طبق آخرین سرشماری سال ۱۳۸۷، جمعیت عشایر کشور یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در قالب ۲۱۳ هزار خانوار عشایری بوده که این رقم بر اساس سرشماری ثبتی مبنایی به بیش از ۳۰۰ هزار خانوار با یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت رسیده است.

وی اضافه کرد: طبق سرشماری جدید جمعیت عشایر کشور که به زودی نتایج آن از طریق مرکز آمار ایران اعلام خواهد شد، اکنون جمعیت عشایر کشور به یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر افزایش پیدا کرده و در بعد خانواری نیز از ۲۱۳ هزار خانوار به ۲۳۴ هزار خانوار افزایش یافته‌است.

رئیس سازمان امور عشایری کشور گفت: استان فارس با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت عشایری رتبه نخست کشوری را از لحاظ جمعیت عشایری به خود اختصاص داده و پس از آن، استان‌های خوزستان، آذربایجان‌غربی، چهارمحال بختیاری و لرستان در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

وی اضافه کرد: ۷۰ درصد اقتصاد عشایر کشور متکی به دام بوده و کوچ‌رو بودن (زندگی در مناطق قشلاقی و ییلاقی)، تولید محصولات پروتئینی، لبنی، گیاهان دارویی و صنایع دستی از شاخصه‌های جامعه عشایری است.

رئیس سازمان امور عشایری کشور گفت: به منظور توانمندسازی عشایر و افزایش میزان تولید گوشت قرمز در ۲ سال اخیر در مجموع ۹ هزار میلیارد ریال اعتبار به زنجیره تولید گوشت قرمز این جمعیت اختصاص پیدا کرده است.

قندالی افزود: طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته در نیمه دوم سال نیز ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی به عشایر اختصاص پیدا می‌کند و به این ترتیب مجموع تسهیلات بانکی سال ۱۳۹۹ به پنج هزار میلیارد ریال افزایش پیدا می‌کند.

استاندار آذربایجان غربی نیز در این دیدار با اشاره به اینکه عشایر این استان علاوه بر جایگاه ویژه جمعیتی در بین عشایر کشور نقش برجسته ای نیز در پاسداری از انقلاب داشته‌اند افزود: تقدیم شهدای گرانقدر و نیز سهم مهم در تولید و تأمین نیازمندی‌های اقتصادی استان از جمله ویژگی‌های عشایر آذربایجان غربی بشمار می‌رود.

محمدمهدی شهریاری با تاکید بر تخصیص منابع حمایتی لازم از عشایر بویژه در دوران کرونا تصریح کرد: شیوع کرونا آسیب‌های جدی به اقتصاد عشایر وارد ساخته و می‌طلبد از طریق تخصیص منابع مالی و نیز خریدهای تضمینی نسبت به جبران بخشی از آسیب‌ها اقدام شود.

وی تأمین ایل راه‌های مناسب را از جمله برنامه‌های استان برشمرد و افزود: تأمین بسترهای رفاه و نیز شکوفایی اقتصادی جامعه عشایری بویژه از طریق افزایش سهم این قشر از مالیات بر ارزش افزوده جزو اولویت‌های استان است.

بازدید از واحد دامپروری روستای "شیرن‌آب" و صندوق خرد روستای "گل‌سلیمان‌آباد" میاندوآب، بازدید از منطقه عشایری نقده، بازدید از فروشگاه عشایری و پروژه‌های آبرسانی به مناطق ییلاقی سرسیل پیرانشهر، شرکت در جلسه شورای اداری، دیدار با استاندار آذربایجان‌غربی و رئیس سازمان جهادکشاورزی از برنامه‌های سفر ۲ روزه "کرمعلی قندالی" رئیس سازمان امور عشایری کشور در آذربایجان‌غربی است.

آذربایجان‌غربی بعد از استان‌های فارس و خوزستان سومین استان عشایرنشین کشور محسوب می‌شود؛ عشایر این استان ۱۲ ایل و ۲۱ طایفه مستقل هستند و ۳۳۶ روستای آذربایجان‌غربی نیز ویژه عشایر است.

کد خبر 5026149

منبع: مهر

کلیدواژه: عشایر استانداری آذربایجان غربی ویروس کرونا شیراز شهرکرد بوشهر آمار کرونا بازگشایی مدارس هفته دفاع مقدس شیوع کرونا توهین به پیامبر گرگان انتخابات مجلس شورای اسلامی انتخابات مرحله دوم مجلس یازدهم کرمانشاه محرم 99 آذربایجان غربی رئیس سازمان جمعیت عشایر عشایری کشور هزار خانوار عشایر کشور هزار نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۲۵۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین شورای عشایری استان سمنان در سال جاری برگزار شد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ استاندارسمنان در نخستین جلسه شورای عشایری استان سمنان در سالجاری گفت: ازمحل مالیات برارزش افزوده بیست وپنج میلیاردتومان به عشایر در سال گذشته اختصاص یافته است و تلاش می‌شود امسال نیز خدمات بهتری به عشایراستان ارئه شود.
سیدمحمدرضا هاشمی پایش ممیزی را جهت تعیین تکلیف مراتع میان بند خاطر نشان کرد و گفت: قیمت گذاری برای فاقدان ممیزی نیز با حضورکارشناس انجام‌شود.
استاندار راه اندازی فروشگاه‌های محصولات عشایری را یادآور شد و افزود:با تعیین تکلیف دو واحد جدید تولید کننده نهاده‌های دامی تامین نهاده‌های دامی برای عشایر آسانتر می‌شود.
سیدمحمدرضا هاشمی اطلاع رسانی پیامکی بارندگی‌ها به عشایر را هم از دستگاه‌های مربوط خواستارشد.
با حضور اعضای شورای عشایری استان سمنان نحوه ارائه خدمات درمسیرکوچ و استقرارگاه‌های عشایر بخصوص در موضوعات آبرسانی و نگهداری راه و حمل ونقل ومدیریت کوچ درمناطق میان بندو ییلاق بررسی شد.
در این جلسه نمایندگان عشایر هم در خصوص مشکلات مراتع، تامین نهاده‌ها، نقدینگی، دریافت تسهیلات توضیحاتی مطرح کردند.

دیگر خبرها

  • نخستین شورای عشایری استان سمنان در سال جاری برگزار شد
  • حضور ۷۵ آلاچیق و غرفه در جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر شاهسون مغان
  • ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی زندگی می‌کنند
  • اردبیل فردا میزبان دومین جشنواره بین‌المللی عشایر است
  • بازگشایی و ترمیم جاده‌های عشایری شهرستان لنده
  • همت عشایر گیلان در جهش تولید با تولید انواع محصولات
  • دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر اردبیل با شرکت ۷ کشور خارجی
  • جعفرآباد مغان میزبان دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر از فردا
  • بهسازی ۳۰۰ کیلومتر از راه‌های عشایر استان مرکزی آغاز شد
  • کوچ بهاره بیش از ۱۱ هزار خانوار عشایری به مناطق ییلاقی لرستان